Şimdi Ara

Tm ilk 25 binde kaç sayısal vardır(tm tercihi yapmayacak) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
2.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene edebiyatın kolaylığı Mat'ın zorluğu önlere çok MF'ci soktu arkadaşlar. Geçen senelere oranla ama yinede ben ilk 20k da 500-1000 kişi anca oynar diye düşünüyorum çünkü zaten şuandaki taban puanlarına bakarsak onunda önünde bir sürü MF'ci vardır zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enessencer010101

Yani ben doğru mu anladım ? Sıralamam 23k istediğim yer 24900 ile kapatmis tm3 giremem diye kuruntu yapıyorum boşa mı ?

Her zaman küçükte olsa bir ihtimal vardır kuruntu yapmak için. 20 bindeki 60 kişi bir anda orayı yazar giremezsiniz ama sizin ki biraz kuruntuya yakın. Sıralamalar düşecektir bence %95 rahatça girersiniz oraya içinizi rahat tutun.
  • arkadaşlar şimdi her sene oradalar bu konuda hem fikiriz ancak 46 edebiyat yapan bir sayısal gözümüzün yaşına bakmadan ilk 2 k ya yerleşiyor ve bu sene bir çok iyi sayısalın +40 yapıp ilk 10 15 k ya dolduğu ortada.

ayrıca bu sene kolay türkçe kolay edebiyat zor matematik (1,2) her şey sayısalcıların lehine çalıştı

ben bu sene her zamankinden ne kadar fazla olur onu tahmin etmeye çalışıyorum yani.
  • Bu sene sayısallar ygs'den itibaren eşit ağırlıklardan daha fazla önde geçen seneye göre. Çünkü bu sene ygs mat geçen seneden zordu ve ygs fen geçen seneden daha kolaydı. Üstelik lys matın zor (tek kitapçık halinde verilmesi sayisallarin işine yaradı.) edebiyatın da orta halli olması daha da fazla önümüze sayısal geçmesine neden oldu. 60-70binde olan bir sayısal bile 50civari mat yapıp 30-35 edebiyat yapsa hukuk tutturacak sıralamaya geldi. Her şeyden önemlisi ise tıp kontenjanindaki mükemmel artış hukuk siralamalarini ciddi etkileyecektir. Geçen sene 15-20 bin arası hukuklar 1.5-2bin gerilemiş bu sene de aynı şeyi belki daha da iyisini bekliyorum. 20bin üzerindeki siralamalar ise yine geçen sene 2bin gerilemiş. Bu sene 2500kadar gerileyebilir. Bunlar naçizane fikirlerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet haklısınız kesinlikle dediğiniz gibi ilk yorumumda belirttiğim gibi yaklaşık 55 mat 43 edebiyat ile 8k dayım. Bu sene düşüş olacaktır. Sıralamaya geriye doğru gittikçe de bu düşüş artar.
  • Insallah dediginiz gibi olur ama gene de her ihtimali dusunelim biz o gun uzulmeyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: abisennapiyosun

30 - 30500

Ben erzincan in 32 33 k ya gerileyecegini bekliyordm önümüzde çok sayısal var mat Geo birlesti ilk 15 20 k çok degismese bile erzincanin 33 k ya gerileyecegini bekliyordum acikcasi

• sanmıyorum. açıklanınca editlersin ben 30 diyorum hatta
  • quote:

Orijinalden alıntı: abisennapiyosun

sanmıyorum. açıklanınca editlersin ben 30 diyorum hatta

Ya aslında tam sinirdayim bu yüzden bu kadar iyimserim sanırım ama 30 da gelmez en kötü 31 500 32 gelir en kötü o da suan zaten 31 ile alıyor erzincan

• mesela ben tıp kontenjanı olayını yeni duydum her durum +500 kişi eklese bile neredeyse +2500 kişi ediyor totalde

bilemiyorum tabiki varsayım üzerinden konuşuyoruz ancak

bu arada tm1 tarafında kaliteli işletme iktisat vb programlarda kontenjan ne durumda? oradan gelecek kişilerin de elenmesi tm3 e rahatlık verir
  • Tm1 im 5k tm3 üm 7k tm den tercih yapmıycam bu şekilde başka tanıdığım arkadaşım da var. Yani sayı olarak azımsanmıycak bi seviyede olduğunu düşünüyorum

• mayushiidesu kullanıcısına yanıt
    Kaç edebiyatla yedi bindesiniz acaba?
  • Saykoloji kullanıcısına yanıt
    33d 17y ile bakmamıştım tam sen sorunca baktım 7.5k

Anladım hocam belli ki ygs-5 ve lys mat muhtesem sizin. Teşekkür ederim

• Hem 7-8k sayısal var diyorlar hem de max 1000 kişi geriler sıralamalar diyorlar gülüyorum. Arkadaşlar her sene zaten 1000-2000 arası gerilemiş. Bunu YÖK'ten inceleyebilirsiniz

Üstüne kontenjan azalmış gibi gözükse de artmış hukukta, yeni okullar da açılmış. 20k'ya kadar değişmez ama 25k'dan sonra 2.5-3k atabilir bence

• quote:

Orijinalden alıntı: kavinx

Hem 7-8k sayısal var diyorlar hem de max 1000 kişi geriler sıralamalar diyorlar gülüyorum. Arkadaşlar her sene zaten 1000-2000 arası gerilemiş. Bunu YÖK'ten inceleyebilirsiniz

Üstüne kontenjan azalmış gibi gözükse de artmış hukukta, yeni okullar da açılmış. 20k'ya kadar değişmez ama 25k'dan sonra 2.5-3k atabilir bence

açılan okulların kontenjanı hakkında bilgin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubai

quote:

Orijinalden alıntı: kavinx

Hem 7-8k sayısal var diyorlar hem de max 1000 kişi geriler sıralamalar diyorlar gülüyorum. Arkadaşlar her sene zaten 1000-2000 arası gerilemiş. Bunu YÖK'ten inceleyebilirsiniz

açılan okulların kontenjanı hakkında bilgin var mı?

Devlet Konyaya bir tane açıldı bir de 2. Öğrt i de var toplam 282 artırıldı ama Konya'daki kaç bilmiyorum

• Tm1 12k Ts1 5k

Tm2 14k Ts2 13k

Tm3 18k

Mf ciyim o yüzden tmden tercih yapmıcam

• Saykoloji kullanıcısına yanıt
    Lys mat muhteşem değildi ama ygs iyiydi ondan dolayıdır kendi bölümümde daha kötü yaptım zaten ben de onun şaşkınlığındayım

Anladım yine de yedi bine girmenizi sağlamış tebrik ederim. Umarım hayırlısı olur diyelim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.