Şimdi Ara

TM'LER DOLUŞUN ÖNEMLİ (İÇERİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Birinci A. 2012'de çıkmış sorudur kendisi :) Nasıl çalıştınız sınava.

İkincisi E'dir.

İlkinde, Baba Evi ve Evlerden Biri aynı konuyu işler. 2012'de aynı soru geldi ama şıklarda benzerlik bulunan diğer kitaplar vardı :D Ben benzerlik bulunan diğer kitabı bulup onu sordum. Aralarındaki benzerlik '' gençlerin bunalımına, evlerden kopuşlarına'' değinmelerinden kaynaklıdır.

İkincisindeki benzerlikse ''köylülükle işçilik arasında bocalayan insanların'' anlatılmasından gelir.

Bunlar uç bilgi değildir bu arada :D Ösymnin soru hazırladığı edebiyat tarihi kitabından çıkarılan notlar.
  • Edebiyatımızda Kurtuluş Savaşı'nın öncesi, sonrası ya da savaşa girenlerin hayatını anlatan birçok roman bulunmaktadır. Aşağıdaki romanlardan hangisi bu sınıfta değerlendirilemez?

A-) Dikmen Yıldızı
    B-) Sözde Kızlar
    C-) Kanlı Topraklar
    D-) Biz İnsanlar
    E-) Eşir Şehrin Mahpusu

Bu da diğer sorulara nazaran daha basit :D
  • Political1907 P kullanıcısına yanıt
    O soru kolaydı ama Kurt Kanunu eserini koymuşlardı mesela sırıtıyordu resmen.
    Dikmen yıldızı Kurtuluş Savaşı
    Sözde Kızlar işgal dönemi
    Biz insanlar savaş dönemi
    Esir şehrin mahpusu devam olduğu için o da herhalde
    C mi?
  • pieceofme kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MariJuann

Arada kalmış adamlar mi sen arada kalmış dediysem bunlara 45+ hayalin falan varsa gec o isi

çıkmış sorulara pek bakmadın heralde. Bu tür ayrıntıda 1 veya 2 tane çıkar. O da en fazla. Olduda yapamadı adam, benim bildiğim 47 soru değil edebiyat. 45+ da yapar adam 50 de. Milletin moralini bozmayın sınav arefesi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıda bazı sanatçılar hakkında verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A-) Yusuf Ziya Ortaç, Kehkeşan isimli derginin açtığı yarışmada Gün Yahut Kış şiiriyle birinci olmuştur.
    B-) İskender Pala, Bülbülün Kırk Şarkısı romanında Hz. Muhammed'in hayatını konu almıştır.
    C-) Leyla Erbil, sanata şiirle başlamış ancak ününü soyut romanlarıyla kazanmıştır. Mektup Aşkları romanının yanında Hallaç isimli bir de öyküsü vardır.
    D-) Sevinç Çokum, Zor'da kadınların çektiği sıkıntıları, Hilal Görününce'de Kırım Savaşı'nı anlatmıştır.
    E-) Nazım Hikmet'in geleneksel kurallara uymayan ilk şiiri, Açların Gözbebekleri'dir.

Maksat bilgileriniz tazelensin :D
    C

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    1.si A bence de Orhan kemali anlatmis diye dusunuyorum yukarda ama 2.sinde arada kaldım hepsi toplumcu gerçekçi ve konu bakımından benzer kitaplardir herhalde

Ya d ya e arasında kaldım hocam tebrikler güzel sorularmış kaç edebiyat yapıyorsun

Bunları nerden buluyosun. Çok uç sorular ÖSYM tarzı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Political1907

Aşağıda bazı sanatçılar hakkında verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A-) Yusuf Ziya Ortaç, Kehkeşan isimli derginin açtığı yarışmada Gün Yahut Kış şiiriyle birinci olmuştur.
    B-) İskender Pala, Bülbülün Kırk Şarkısı romanında Hz. Muhammed'in hayatını konu almıştır.
    C-) Leyla Erbil, sanata şiirle başlamış ancak ününü soyut romanlarıyla kazanmıştır. Mektup Aşkları romanının yanında Hallaç isimli bir de öyküsü vardır.
    D-) Sevinç Çokum, Zor'da kadınların çektiği sıkıntıları, Hilal Görününce'de Kırım Savaşı'nı anlatmıştır.
    E-) Nazım Hikmet'in geleneksel kurallara uymayan ilk şiiri, Açların Gözbebekleri'dir.

Maksat bilgileriniz tazelensin :D

Hepsi doğru değil mi

• ellabiranto E kullanıcısına yanıt
    Edebiyat kısmı genel olarak full. Öyle çok çok uçlara köşelere kaçmazlarsa tabi :D Uçlara köşelere kaçanlarda da böyle güzel bilgiler öğrenmiş oluyorum.
  • Hedef neresi hocam maşallah :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SM1101 -- 25 Haziran 2016; 18:39:03 >
  • öabt edebiyat soruları mı bunlar bu ne böyle
  • at bükücü kullanıcısına yanıt
    Hepsi doğru gibi duruyor demi :D Eğer Sevinç Çokum'un Zor romanının kendi dönemini anlattığını bilmesem pas geçerdim bu soruyu. Çok uç bilgiler, hepsinin aynı soruda bulunması imkansız ama yinede tek tek gelme ihtimalleri yüksek.
    Leyla Erbil in hangi siiri var konu anlatimda da ilk eserleri oyku yaziyor.
    Uğrassızlar mış ilk eseri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simülatör -- 25 Haziran 2016; 18:44:21 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.