Şimdi Ara

tm3 3300 bogazici sosyoloji (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayalin olan bölüm geliyor ve üniversite boğaziçi üniversitesi bence hayalinin peşinden git boun gibi bi üniversiteyi bitirtdikten sonra geleceğin çok güzel olacaktır emin ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: dönümnoktasıı

bence ankara hukuka git hocam. zaten herkes sosyolojide çift anadal yapma hayaliyle gidiyo bi süre sonra sönüyo gerçekten emin ol. yaz git ankara hukuka

hayalim hep uluslararası firmalarda yonetici olmakti:)
    bu yuzden hukuka gidersem dayanamam birakirim gibi geliyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisarock13

Hocam,tabiki hayalinin peşinden gitmen güzel. Ama iki şeye karar vermen lazım. Boğaziçi'ne gelirsen akademisyenlik aklını en çok kurcalayan şey olmalı. Bunu gerçekten istiyor musun,buna karar ver. Akademisyenlik çoğu kişinin hayalidir,fakat fedekarlık yapılması gereken çok şey içerir. Öncelikle çok okuman,çok yazman,kitaplarla her zaman iç içe olman gerek,yani bu ygs-lys temposunun bir ömür boyu sürdüğünü farzet. Onun için,sadece Boğaziçi deyip ve olmadı akademisyenlik yaparım diye sakın düşünme. Akademisyenlik öyle o olmazsa bunu yaparım tarzı bir meslek değil. Onun için yüksek lisansını,masterını,doktoranı gözden çıkarman gerek. He yok kardeşim ben bunları yapamam,bana en azından 4 yıl okuyup mezun olduktan sonra,az da olsa bir iş garantim olsun istersen, git Ankara hukuk yaz derim. Umarım faydalı olmuştur.

Not: Boğaziçi-Felsefe'deyim.

calismak gozumu korkutmuyo hocam calisirim sıkıntı yok.ortalama yuzde kactir tahminen 3u gecen.
    felsefe sosyoloji yakin zaten.hedef akademisyenlik degil yoneticilik genel mudurluk ceoluk gibi seyler.sosyolojiyle bu meslekleri yapmak zor o yüzden ortalamani sordum.cap istiyorum.

ayrica uni hayallerindeki gibi mi?

• Sana tek bisey soyliyim, benim gozlemledigim bogazicinde tarih de okusan sosyoliji de okusan muhendislikte okusan sonun daima ceo'luga, yoneticilige cikiyor. Mutlaka ama mutlaka bogazicinin sitesine girip mezunlarina bak dedigimi anlarsin. Bogazici ozel sektore "ceo" devlete de "akademisyen" koc universitesine "hoca" yetistiren bi kurumdur. Hukukta ise sadece avukat olmak zorunda degilsin. Dis isleri bakanligindan ozel sektorlere kadar hukuk musaviri, danisman avukat vs. Olabilirsin. Ve yillar gectikce maasin artar, garantidir. Bogazici mukemmel 5 yil yasatir. Mezun oldun diyelim. Turkiyenin konustugu bir "sosyolog" mu olucaksin yokss ceo mu? Ceo olmak istedigin zaman onunde uzun bir yol var. Ya koseyi donersin ya ortada kalirsin. Tum bunlari dusun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsaracoglu

hocam dersanenin seni yollamak konusunda kozlari ne oldu.sana ne vaat ettiler.samimiler mi bir de biliyor musun?

samimi olduklarını biliyorum hocam, öğretmen-öğrenci ilişkisinin çok ötesindeyim rehber hocamla. bizim dershanede en yüksek ben yaptım hocam, benim üzerime yoğunlaştılar. bundan dolayı sürekli araştırma yapıyorlar. iyiliğimi istiyorlar yani. boğaziçi mezunu olduğunuzda daha iyi bir etikete sahip oluyorsunuz. kozları da bu, benim daha iyi bir etikete sahip olmam için de bu gerekiyor. ama iş yok, sorun da bu.
  • ahmetsaracoglu A kullanıcısına yanıt
    Bu sene hazırlıktım hocam. Onun için ortalamamla ilgili bilgi veremeyeceğim. Fakat 3 ortalamayı geçen kişi sayısı fazla diyebilirim. Çünkü her sene çok sayıda kişinin çapa başvurduğunu duydum hocalardan. Özellikle felsefe,sosyoloji,psikoloji gibi bölümlerde okuyan öğrenciler.

Üniversite hayallerimdeki gibi mi? Evet,açıkçası öyle diyebilirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dönümnoktasıı

bence ankara hukuka git hocam. zaten herkes sosyolojide çift anadal yapma hayaliyle gidiyo bi süre sonra sönüyo gerçekten emin ol. yaz git ankara hukuka

hayalim hep uluslararası firmalarda yonetici olmakti:)
    bu yuzden hukuka gidersem dayanamam birakirim gibi geliyo

o zaman hayallerini peşinden git. zaten bilkentten mezun olunca her türlü firma kapıyı açar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayzoku

Sana tek bisey soyliyim, benim gozlemledigim bogazicinde tarih de okusan sosyoliji de okusan muhendislikte okusan sonun daima ceo'luga, yoneticilige cikiyor. Mutlaka ama mutlaka bogazicinin sitesine girip mezunlarina bak dedigimi anlarsin. Bogazici ozel sektore "ceo" devlete de "akademisyen" koc universitesine "hoca" yetistiren bi kurumdur. Hukukta ise sadece avukat olmak zorunda degilsin. Dis isleri bakanligindan ozel sektorlere kadar hukuk musaviri, danisman avukat vs. Olabilirsin. Ve yillar gectikce maasin artar, garantidir. Bogazici mukemmel 5 yil yasatir. Mezun oldun diyelim. Turkiyenin konustugu bir "sosyolog" mu olucaksin yokss ceo mu? Ceo olmak istedigin zaman onunde uzun bir yol var. Ya koseyi donersin ya ortada kalirsin. Tum bunlari dusun.

gelecegim icin cok onemli seyler yazmissiniz.tesekkur ederim.ailemin desteğini alirsam bogazici sosyoloji yazip birbirinden keyifli min.5yil geciricem.cap yapmaya calisicam.olmazsa is hayatinda 0dan baslicam.
    alamazsam bilkent uluslararası iliskiler yazip 5 sene ders calisicam yurt sıkıntım olmucak aylik 600 lira cebime girecek ama icimde hep bogazici ukde kalacak.
    Zor bi karar.umarim hayirlisi olur.

• quote:

Bu sene hazırlıktım hocam. Onun için ortalamamla ilgili bilgi veremeyeceğim. Fakat 3 ortalamayı geçen kişi sayısı fazla diyebilirim. Çünkü her sene çok sayıda kişinin çapa başvurduğunu duydum hocalardan. Özellikle felsefe,sosyoloji,psikoloji gibi bölümlerde okuyan öğrenciler.

bunlardan kaci cap yapabiliyor acaba...
    ben o sanslilardan olabilir miyim bir de..

• quote:

quote:

bunlardan kaci cap yapabiliyor acaba...
    ben o sanslilardan olabilir miyim bir de..

Net bir bilgim yok maalesef o konuda. Sen yapabilir misin? Sana bağlı tabi ki de hocam,bunu bana değil kendine sorman lazım,kendine güveniyorsan,çalışırsan,hocaların gözüne girersen neden olmasın?

• cok haklisin...

Nereyi tercih ettiniz?
  • ashton_kutcher246 kullanıcısına yanıt
    ankara hukuktayım...
  • Yikildim

Biz senden boğaziçi bekliyorduk gelmedi mi

• yazmadim bile.para ve gelecek agir bastı

• Su an bolumunden memnun musun ben de 2.5kyim hukuk mu boun sosyoloji mi kararsizim pisman oldun mu merak ettim

• ankara ya da istanbul hukuk yaz.
  • quote:

yazmadim bile.para ve gelecek agir bastı

Hayallerini kac paraya sattin?

• 3 ortalama üstü yapmak öyle zor değil. İlk seneden zor değil aslında. Sosyoloji bölümünde bizim bölümnden(ekonomi) nispeten daha kolay diye biliyorum.

ÇAPa gelirsek. ben 3.92 ortalama yaptım bu sene ve matematikle çapa başlayacağım. He bazen aklımı kurcalıyor niye bu kadar LYS falan kastım da ekonomiye girdim diye. Matematiğe girip ekonomiyle de çap yapabilirdim. Ama ne olacağı gerçekten belli değil. Eğer gelip de buraya salarsan(ki öyle yapan mevcut, yani çap yaparım diyip yapamayan) o zaman ankara hukuk tercih etseymişsin derim. He böyle bir ülkede hukuk okunur mu o ayrı bir konu.

Bana kalırsa hayallerinin peşinden git. Derslerine sıkı çalış ve sosyolojiyle psikoloji çapı yapıp çok güzel işlere imza atabilirsin. Hatta işletme, ekonomi veya politikaya da geçebilirsin. Tabi geçiş yapman için 3.8+ üstü bir ortalama isteyecektirler.

3+ yapmasında sıkıntı yok, ama yatay geçişe gelince YGS-LYS temposundan daha ağır bir tempo bekliyor seni. Her türlü çapa başladığında da daha ağır bir tempo bekleyecek. He ankara hukukta derslerden geçmek de ayrı sıkıntıymış o da ayrı.

Bana kalırsa bu ülkede hukuk mukuk okunmaz, bugün yarın bi darbe olur bi şey olur işinden olursun. Ne olacağı belli değil

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.