Bildirim
TN Paneli IPS Yapmak İstiyorum.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Arkadaşlar IPS panel yapabilmek için panel kodunun aynı olması önem arz ediyor mu? Yoksa Pin çözünürlük inç boyutları aynı olursa o panel olur mu? Beni aydınlatırsanız sevinirm. -
hocam o dedigin biraz zor ama güç tüketimi ve kablo sistemleri desteklermi bilmiyorum her laptop türleri farkı güç çıkış ve görüntü çıkışları sıkıntıları çıkarabiliyor iyi foruumlar -
1366*768 laptoplar tek kanal bağlantı kullanırken daha yüksek çözünürlüklü olanlar 2 kanal kullanır. uyumsuzluk burada çıkar. çözünürlük aynı olmalı. -
İnternette benim modellerdeki laptop'ları adamlar TN'den IPS'ye yükseltiyor sorun falan da olmuyor. Mümkün değil mi böyle bir şey?quote:
Orijinalden alıntı: ST0RMHAWK
hocam o dedigin biraz zor ama güç tüketimi ve kablo sistemleri desteklermi bilmiyorum her laptop türleri farkı güç çıkış ve görüntü çıkışları sıkıntıları çıkarabiliyor iyi foruumlar -
Hocam benim laptop panelinin özellikleri 1920X1080 30 pin sağ soket TN. Almak istediğim panellerde bu özellikleri taşıyor zaten uymaz mı bunlar? Kodu aynı olan bazı paneller buldum onlar olmaz mı benimkine?quote:
Orijinalden alıntı: ipli jeton
1366*768 laptoplar tek kanal bağlantı kullanırken daha yüksek çözünürlüklü olanlar 2 kanal kullanır. uyumsuzluk burada çıkar. çözünürlük aynı olmalı. -
Hocam çerçeve ve boyut uyuyorsa dediginiz gibi kodlarıda uyumluysa şansını denemen lazım bana kalırsa ama tam bilemedim ne tepki verir makine iyi forumlar dilerim -
İşte alacam da o bulduğum paneli ama çok pahalı :/ -
Uyum sorunu olacağğını sanmıyorum. Laptop eski değilse panel bağlantısı DisplayPorttur. Uyum sorunu çıkacağını sanmıyorum, LVDS olsa bir sürü farklı standardı olduğu için uyumsuzluk çıkması durumu olabilmekte. -
Hocam laptop'um yeni benim eDP destekli sanırım dediğiniz "Display Port" oluyor. GTX 1050 Ti var makinede ama ekran TN işte. IPS'nin görüş açıları ve renkleri daha iyi olduğu için ben IPS yapmak istiyorum fakat hangi panel alacağımı bilmiyorum yardımcı olabilir misin? Panel kodum ise "B156HTN03.8" budur. Teknogolddepo diye bir site var orada bir tane buldum 30 pin IPS 1080p 15,6 herşeyi aynı bir kodları farklı fakat adamlarla konuştuğumda uyumsuz olabileceğini falan söylediler adamların dediği şey "aynı koda sahip bozuk panellerde yardımcı oluyoruz yükseltme konusunda uyumsuzluk yaşanılabilir" gibisinden bunları söylediler.
Teknogold'daki panel bu hocam.www.teknogolddepo.com15.6 Full HD IPS Slim Led Ekranhttps://www.teknogolddepo.com/156-full-hd-ips-slim-led-ekran-?gclid=EAIaIQobChMIkJyDuLWq4AIVR-R3Ch3sjA8GEAYYASABEgJVhvD_BwE
-
Cihaz eDP'dir. Pin sayısı aynı ise uyumsuzluk çıkmaz diye düşünüyorum, eDP'de pinoutlar standarttır. Yalnız satıcı panelin arayüzünden bahsetmemiş. eDP ya da LVDS gibi bir açıklama yok. Yalnız şöyle bir durum var, IPS panelin 24bit(16,7M renk) olanını bulabilirseniz süper olur. TN paneller 18bit(262k renk) yukarı çıkamıyorlar. Linkteki panel 18bit.
Yorumlarda cihazlarını IPS'e dönüştürüp başarılı olanlar var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 8 Şubat 2019; 14:48:17 > -
Hocam o linkteki panel renkleri çok ta iyi değil mi? Birde o linkteki panelin tüm özelliklerini bakabilirsin hocam benimkinide atacağım uyar mı bi el atsan?quote:
Orijinalden alıntı: ipli jeton
Cihaz eDP'dir. Pin sayısı aynı ise uyumsuzluk çıkmaz diye düşünüyorum, eDP'de pinoutlar standarttır. Yalnız satıcı panelin arayüzünden bahsetmemiş. eDP ya da LVDS gibi bir açıklama yok. Yalnız şöyle bir durum var, IPS panelin 24bit(16,7M renk) olanını bulabilirseniz süper olur. TN paneller 18bit(262k renk) yukarı çıkamıyorlar. Linkteki panel 18bit.
Yorumlarda cihazlarını IPS'e dönüştürüp başarılı olanlar var.
Linkteki panel:www.panelook.comSAMSUNG LTN156HL07-301 Overview - Panelook.comhttp://www.panelook.com/LTN156HL07-301_Samsung_15.6_LCM_overview_32516.html
Benim panel:www.panelook.comAUO B156HTN03.8 Overview - Panelook.comhttp://www.panelook.com/modeldetail.php?id=25853
Hocam uyar mı bu sizce?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X