Şimdi Ara

Tomasetto sıralı gaz sistemleri (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
774
Cevap
6
Favori
139.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 31 temmuzda Samsun Berlin Mühendislikten taktırdığım tomosetto ile ilk uzun yol gözlemim Amasya - Trabzon arası gittim geldim 12,22 kuruş yaktı ama sahil yolunda 110-130 arası gittim hep :) şehir içide yaklaşık 15-16 kuruş civarı yakıyor. Teknik olarak herhangi bir sorun yaşamadım şimdilik =)

2002 Toyota Yaris 1.3
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Berlin_

Kadir hocam,

bu iki alıntıyı birden nasıl aldın?

semih bey yokmu ;)
    quote:

Orijinalden alıntı: tomasetto 11

ilyas bey telefon numaranızı verebilirmisiniz. sizden kayserideki bayinizin adresini alacağım.

0 312 385 26 62
    quote:

Orijinalden alıntı: Aeris

31 temmuzda Samsun Berlin Mühendislikten taktırdığım tomosetto ile ilk uzun yol gözlemim Amasya - Trabzon arası gittim geldim 12,22 kuruş yaktı ama sahil yolunda 110-130 arası gittim hep :) şehir içide yaklaşık 15-16 kuruş civarı yakıyor. Teknik olarak herhangi bir sorun yaşamadım şimdilik =)

2002 Toyota Yaris 1.3

taktırdıktan sonra kaç km. yaptınız. şayet 1,000 km. lik ayara gitmediyseniz birde ona gittiniz mi tam anlamda oturur zaten. şuan için yakıt miktarlarınızda güzel.

• Tolga bey değerleriniz gayet güzel,

umarım memnun kalmışınızdır :)

Buradaki gaz fiyatları 1.74 den başlıyor, ankara gibi değil kadir hocam :)

quote:

31 temmuzda Samsun Berlin Mühendislikten taktırdığım tomosetto ile ilk uzun yol gözlemim Amasya - Trabzon arası gittim geldim 12,22 kuruş yaktı ama sahil yolunda 110-130 arası gittim hep :) şehir içide yaklaşık 15-16 kuruş civarı yakıyor. Teknik olarak herhangi bir sorun yaşamadım şimdilik =)

2002 Toyota Yaris 1.3

• quote:

Orijinalden alıntı: tomasetto ilsay

quote:

Kadir hocam,

semih bey yokmu ;)

Ben Semih :)

Bu forumda birden fazla alıntı yapma seçeneği yokta, acaba varda ben mi bulamadım diye düşündüm.
  • quote:

taktırdıktan sonra kaç km. yaptınız. şayet 1,000 km. lik ayara gitmediyseniz birde ona gittiniz mi tam anlamda oturur zaten. şuan için yakıt miktarlarınızda güzel.

1000 km ayarına gitmedim müsait bir zamanda uğrucam inşallah (:
  • quote:

Tolga bey değerleriniz gayet güzel,

umarım memnun kalmışınızdır :)

Buradaki gaz fiyatları 1.74 den başlıyor, ankara gibi değil kadir hocam :)

quote:

2002 Toyota Yaris 1.3

Teşekkür ederim memnunum tabiki 55liraya 450 km yol gittim Amasya'dan Trabzona yoğun zamanda otobüsle 40 liraya gidiyorum tek başıma , birde kullanımdan kullanıma çok farkettiriyor biraz çabalasam şehirler arası 10kuruşun altına düşürürüm gibi (:

• quote:

quote:

quote:

Kadir hocam,

semih bey yokmu ;)

Ben Semih :)

tamam hocam neden kızıyorsun :)
    quote:

quote:

1000 km ayarına gitmedim müsait bir zamanda uğrucam inşallah (:

1000 km ayarına uğrarsanız gerçekten aracınız daha net oturacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomasetto ilsay -- 3 Eylül 2009; 18:12:09 >

• sayın Berlin Mühendislik yetkilisi semih bey foruma yaklasık bir aydır girmiyorum belki beni hatırlarsınız amasyadan gelmiştim opelastra cd aracımla yanınıza aracımda hatırlarsanız patlama yapıyordu ama bu sorunu çözemedik ordaki ustanın ismi aklıma gelmedi suan kendilerine teşekkür ederim ilgilerinden dolayı fakat benim araçımdaki bu sorun devam etmekle birlikte aracım çok yakmaya başladı 140 -150 yakarken suan 200 -210 yakmaya başladı .edindiğim bilgilere göre araçımın belli hızdan sonra patlama yapması gaz enjektorlerinin birinin tıkalı olmasından yapar mı birde araç çok yakmaya başladı bu sorunları giderirbilirmiyiz en kısa zamanda gelmeyi düşünüyorum benim için bu konu hakkında araştırma yapabilirmisiniz çünkü böyle bir sorun başınıza daha önce gelmiş olabilir yoksa ben kafayı yyiyecem
  • Merhaba Kadir Bey...

YakLaşık 3-4 ay önce Ostimdeki yerinizden Tomasetto kit takdırdım.. Bana 500 km. sonra kaLibrasyon için tekrar geLmem söyLendi. İlk 500 km. Şehir içi 146 kuruş yakan araç kaLibrasyondan sonra 170 kuruşa çıktı. Daha sonra tekrar Ostimdeki yerinize gittim ama çok fazLa araç oLduğundan ve vaktim oLmadığından ivedikteki yerinize gittim ve oradaki ustaya durumu izah ettim. Tekrar ayarLama yapıLdı. Tekrar test ettim 180 kuruş oLdu. Geçtiğimiz hafta tekrar gittim. Usta enjektör memeLerinin değişmesiyLe sorunun gideriLeceğini söyLedi. Enjektör meme uçLarı değişti ve tekrar ayar yapıLdı. Sonuç 200 Kuruş ve 2000-2500 devir arası araçta sarsıLmaLar, Rolanti düzensizLiği ve araçta eski ivmeLenme kaLmadı. Bi kaç gündür benzinLe gitmeye başLadım. Çünkü LPG kitinin hiç bir anLamı kaLmadı...

Aracım: 2001 Fabia Elegance 1.4 101 BG 16 V
  • Sayın İLSAY yetkilileri bugün aracımın lpg bakımı için servise gittim. Önce bakımın 15000 de bir olduğunu söylediler. Filtrelerin değişimine gerek yok dediler. Sonra ben ısrar edince filtreyi değiştirdiler. Ama bakım 10000 bakımı olduğu için üzerindeki filtre orjinal filtre idi. Şimdikinin orjinal olmadığını söylediler. Orjinalinin gelmediğini söylediler. Doğru mudur? Fiyatı aşağı yukarı ne kadardır??
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiLPlayya

Merhaba Kadir Bey...

YakLaşık 3-4 ay önce Ostimdeki yerinizden Tomasetto kit takdırdım.. Bana 500 km. sonra kaLibrasyon için tekrar geLmem söyLendi. İlk 500 km. Şehir içi 146 kuruş yakan araç kaLibrasyondan sonra 170 kuruşa çıktı. Daha sonra tekrar Ostimdeki yerinize gittim ama çok fazLa araç oLduğundan ve vaktim oLmadığından ivedikteki yerinize gittim ve oradaki ustaya durumu izah ettim. Tekrar ayarLama yapıLdı. Tekrar test ettim 180 kuruş oLdu. Geçtiğimiz hafta tekrar gittim. Usta enjektör memeLerinin değişmesiyLe sorunun gideriLeceğini söyLedi. Enjektör meme uçLarı değişti ve tekrar ayar yapıLdı. Sonuç 200 Kuruş ve 2000-2500 devir arası araçta sarsıLmaLar, Rolanti düzensizLiği ve araçta eski ivmeLenme kaLmadı. Bi kaç gündür benzinLe gitmeye başLadım. Çünkü LPG kitinin hiç bir anLamı kaLmadı...

Aracım: 2001 Fabia Elegance 1.4 101 BG 16 V

merhaba sayın lilplayya,

aracınız neden bu şekilde çizgi izledi doğrusu anlamadım. Ama müsaşt olduiunuz bşr zaman Ostimdeki servisimize gelip aracınız net olarak ve düzenli olan ayarını yapıp sizi uğurlamak isterim.
    quote:

Orijinalden alıntı: zeynel0101

Sayın İLSAY yetkilileri bugün aracımın lpg bakımı için servise gittim. Önce bakımın 15000 de bir olduğunu söylediler. Filtrelerin değişimine gerek yok dediler. Sonra ben ısrar edince filtreyi değiştirdiler. Ama bakım 10000 bakımı olduğu için üzerindeki filtre orjinal filtre idi. Şimdikinin orjinal olmadığını söylediler. Orjinalinin gelmediğini söylediler. Doğru mudur? Fiyatı aşağı yukarı ne kadardır??

Hangi servisimize gitmiş iseniz o an elinde olmadığı için bunu söylemiş olabilirler. fiyat olarak da 40 ila 50 TL arasında değişiyor.

• Merhabalar sevgili arkadaşlar bndede brava sx var ankaradan almıştım aracımı 3 ay önce üzerinde tomasetto var aracım şehiriçi 20krş şehirdışı 15krş yakıyor bazı kişilerden duyuyorum 12 krş falan o zaman ağzım açık kalıyor.Aydındada tomasetto yok ne yapacağımı bilemiorum yardım edebilecek olan varsa sevinirim....

birde ben lpg yi PO dan 1,58 e alıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simyaci85 -- 9 Ekim 2009; 17:01:43 >
  • @simyaci85
    sizlere de merhabalar. aramıza direk veya dolaylı olarak katılmış olmanızdan dolayı çok memnun olduk.
    Aracınızı ikinci el satın aldıgınızı belirtmişsiniz. Bize Pm yolu ile plaka numaranızı ulaştırırsanız aracınızın bilgilerine ulaşarak size daha net cevap verebilecegim. Aracınızın en son bakımları ne zmaan yapılmış v.s bunlar yakıt konusunda önemli bir etken.

Yakıt fiyatları şehirden şehire farklılık gösterdiği için yakıt tasarrufları da şehirlere göre farklılık gösterecektir.
    Aynı fiyattan alınan yakıtlarda aynı cins araçların farklı özellikleri sebebiyle de farklılık gösterebilmektedir.
    Araç kullanım şekilleri, iklimsel koşullarda v.s yakıt km birim fiyatın etkilemektedir.
    Aracınızın gerekli bakım periyotlarına baktıgımız vakit sizlere daha net bilgi verecegiz, ama genel itibari ile daha düşük yakıt sarfiyatınız da olabilirdi. Aracınız çok aşırı bir tüketime sahip değil...
    Aydın ilinde size pm den yardımcı olacağım.
    Elinizdeki garanti belgesi basım tarihi itibari ile mutlaka ki güncellemeler oldu. çıkartılanlar be bilhassa eklenenler oldu. Web sayfamız güncellenmekte . Çok kısa bir süre sonra bayii ağımıza tekrar web sitemizden ulaşabileceksiniz. Telefonla da ulaşarak bayi hakkında bilgi alabilirsiniz.
    Az tüketimli sürüşler...

• daha önce aracı almak için Ankara ya geleceginizi bildirmiştiniz. Sanırım musait olamadınız uğramak için. Yolunuz düşerse tekrar ankara ya kahvemiz var unutmayın :)
  • quote:

@simyaci85
    sizlere de merhabalar. aramıza direk veya dolaylı olarak katılmış olmanızdan dolayı çok memnun olduk.
    Aracınızı ikinci el satın aldıgınızı belirtmişsiniz. Bize Pm yolu ile plaka numaranızı ulaştırırsanız aracınızın bilgilerine ulaşarak size daha net cevap verebilecegim. Aracınızın en son bakımları ne zmaan yapılmış v.s bunlar yakıt konusunda önemli bir etken.

Yakıt fiyatları şehirden şehire farklılık gösterdiği için yakıt tasarrufları da şehirlere göre farklılık gösterecektir.
    Aynı fiyattan alınan yakıtlarda aynı cins araçların farklı özellikleri sebebiyle de farklılık gösterebilmektedir.
    Araç kullanım şekilleri, iklimsel koşullarda v.s yakıt km birim fiyatın etkilemektedir.
    Aracınızın gerekli bakım periyotlarına baktıgımız vakit sizlere daha net bilgi verecegiz, ama genel itibari ile daha düşük yakıt sarfiyatınız da olabilirdi. Aracınız çok aşırı bir tüketime sahip değil...
    Aydın ilinde size pm den yardımcı olacağım.
    Elinizdeki garanti belgesi basım tarihi itibari ile mutlaka ki güncellemeler oldu. çıkartılanlar be bilhassa eklenenler oldu. Web sayfamız güncellenmekte . Çok kısa bir süre sonra bayii ağımıza tekrar web sitemizden ulaşabileceksiniz. Telefonla da ulaşarak bayi hakkında bilgi alabilirsiniz.
    Az tüketimli sürüşler...

ben pm yoluyla plakamı size gönderdim ilginiz için teşekkürler...cevabınızı bekliyorum...

• ilginize teşekkür ederim sevgili ilsay fakat aracım 0 takasından bayiye bırakılan bi araç onun için sahibine ulaşmak gibi bi şansa sahip değilim işin aksi gibi.Sizde takılmış olduğunu zannediyorum çünki torpidoda sizin kartınızı buldum üzerinde şubenizin adı daire içersine alınmış durumdaydı.Neyse artık birşey diyemiyorum ankaraya yolum düşünce veya izmirde bulabilirsem bu işi halletmeye çalışacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: simyaci85

ilginize teşekkür ederim sevgili ilsay fakat aracım 0 takasından bayiye bırakılan bi araç onun için sahibine ulaşmak gibi bi şansa sahip değilim işin aksi gibi.Sizde takılmış olduğunu zannediyorum çünki torpidoda sizin kartınızı buldum üzerinde şubenizin adı daire içersine alınmış durumdaydı.Neyse artık birşey diyemiyorum ankaraya yolum düşünce veya izmirde bulabilirsem bu işi halletmeye çalışacağım...

rica ederim. bizim kartımız şöylede olabilir bakım vs. birşeye gelmiş olabilir o an kartımızı da almış olabilir. sizide dediğiniz gibi izmir veya bu tarafa geldiğnizde aracınıza gerekli işlemler yapılacaktır. iyi günler
  • merhaba
    megane coupe otomatik vites aracım var.Dün ankarada(başkent san. sit.) yetkili şubenizde 15000km bakımı dolayısıyla filtre değişikliği yapıldı ve yeni gaz ayarı yapıldı ve ben de işlerimin bitmesi nedeniyle tekrar bursaya döndüm.Fakat ilk günün ardından aracım sürekli motordan patlama yaparak çalışıyor ve şu an bariz bir şekilde çekişten düştü, yakında yolda kalmaktan korkuyorum.Kalkışlarda patlama nedeniyle araç çok zor hareket ediyor, özellikle motor ısındıktan sonra patlamalar daha da artıyor. Nasıl bir çözüm yolu izlememiz gerektiğini iletmenizi acilen bekliyorum.(benzindeyken patlama yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schumacher__ -- 21 Ekim 2009; 22:50:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: schumacher__

merhaba
    megane coupe otomatik vites aracım var.Dün ankarada(başkent san. sit.) yetkili şubenizde 15000km bakımı dolayısıyla filtre değişikliği yapıldı ve yeni gaz ayarı yapıldı ve ben de işlerimin bitmesi nedeniyle tekrar bursaya döndüm.Fakat ilk günün ardından aracım sürekli motordan patlama yaparak çalışıyor ve şu an bariz bir şekilde çekişten düştü, yakında yolda kalmaktan korkuyorum.Kalkışlarda patlama nedeniyle araç çok zor hareket ediyor, özellikle motor ısındıktan sonra patlamalar daha da artıyor. Nasıl bir çözüm yolu izlememiz gerektiğini iletmenizi acilen bekliyorum.(benzindeyken patlama yok)

merhabalar,

başkent şubemizle görüştüm filtreleriniz değişmiş ve ayar yapılıp gönderilmiş. bursaya tamamen mi gittiniz yoksa bir gezi veya geçici olarak mı gittiniz. ona göre yönlendirme yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomasetto ilsay -- 22 Ekim 2009; 9:52:24 >

• bursada yaşıyorum, sakaryaya gidip geliyorum, yani ankaraya tekrar gitme şansım yok.Bugün itibari ile benzinde de yüksek devirde gaz yememe ve ufak patlamalar oluşmaya başladı, artık aracımı mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum daha fazla zarar vermemek için, en kısa zamanda gerekli yönlendirmenizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.