Şimdi Ara

Tomasetto sıralı gaz sistemleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
774
Cevap
6
Favori
139.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tomasetto kadir bey ile telefonda bizzat görüştüm mükemmel bir insan ve bu site için büyük şans lütfen bu şansı iyi değerlendirelim onu bu siteye küstürmeyelim çok bilgili ve faydalı bir insan
  • kadir bey size birşey sormak istiyorum gittik bir bayiye tomesatto taktırmaya adam sadece şamandırayı tomasetto taktı diğer bir çok şeyi yerliüretim veya çin malı taktı bunu nereden bileceğiz yani yapılan montajın %100 tomasetto olduğuna nasıl kanaat getireceğiz ......
  • quote:

Orjinalden alıntı: x15

İlsay bey diye biliniyordunuz ama Kadir çıktı isminiz ilsay tam oturmuşken Kadir'i benimsetmek zor olacak biraz..

Bu arada Kadir bey bu kullanıcı adı üzerinden yazan tek kişi siz misiniz?

haklısınız. bu kullanıcı adı üzerinden bir arkadaşım ile birlikte yazıyorduk ama bundan sonra ben tek olarak devam edeceğim.
  • kadir bey bütün bayilerde yol yardımı mevcut mu ...mahir oto gaz var izmirde tomasaetto takıyor ama yol yardımı hakkında pek bilgisi yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilk aşk

tomasetto kadir bey ile telefonda bizzat görüştüm mükemmel bir insan ve bu site için büyük şans lütfen bu şansı iyi değerlendirelim onu bu siteye küstürmeyelim çok bilgili ve faydalı bir insan

çok teşekkür ederim. benim amacım TOMASETTO ve LPG hakkında yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olmak. eğer bunuda başarabiliyorsam ne mutlu.
    quote:

kadir bey size birşey sormak istiyorum gittik bir bayiye tomesatto taktırmaya adam sadece şamandırayı tomasetto taktı diğer bir çok şeyi yerliüretim veya çin malı taktı bunu nereden bileceğiz yani yapılan montajın %100 tomasetto olduğuna nasıl kanaat getireceğiz ......

Bu konuda aslında bizde çok sıkıntı çekiyoruz. Bununla ilgili TÜRKİYE geneli aslında bir çalışmamız mevcut. Yalnız şuan için şöyle bir uygulamamız var. montajı yaptırdıktan sonra size TOMASETTO ve İLSAY logo yapraklı bir garanti belgesi verilmesi gerekmektedir. bu garanti belgeleri içinde bayi ağımız ve yapılan bakımların tutulduğu kapsamlı bir belge. o listede yazan bayilerde böyle bir olay olması imkansız zaten. şayet taktırdığınız yerde böyle bir garanti belgesi veya farklı bir belge verilirse o zaman olma riski var. yoksa size üründe şuna bakın diyemiyoruz. çünkü maalesef bire bir yapıyolar Ama şuana kadar bizim markamızda böyle birşeyle karşılaşmadık. yani tüm bayilerimizle görüşüyoruz farklı bir malzeme geliyormu diye şimdiye kadar karşılaşmadık. umarım karşılaşmayız da.

• quote:

kadir bey bütün bayilerde yol yardımı mevcut mu ...mahir oto gaz var izmirde tomasaetto takıyor ama yol yardımı hakkında pek bilgisi yok

engin bey,

bu yol yardım uygulaması TÜRKİYE için bir ilk. bu sisteme 01.08.2008 tarihinden itibaren başlandı. malumunuz TÜRKİYE genelinde 125 bayimiz var ve hergün de artıyor. bazı aksaklıklar muhakkak oluyo. şimdi mahir oto gaz ile görüştüm eksik olan bilgilerinide tamamladık. yol yardım hizmetimiz tüm bayilerimizde mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomasetto ilsay -- 6 Eylül 2008; 9:47:11 >
  • kadir bey ben şimdi izmir 6. sanayideki mahir oto gaz a gitiiğimde yol yardımı alabiliyorum değilmi ...mahir oto gaz montajda nasıl sizce
  • engin bey montajda sıkıntı yok kesinlikle. tabiki yol yardım da şöyle, malum 01/08/2008 öncesi için kitlerimizin içinde bu kartlarımızdan yoktu. ama uygulama başlayınca hepsine daha sonrada montaj yapıldıkca müşterilerimize kartları gönderilmektedir.
  • Kadir bey Ağustos öncesi montaj yaptırdığım için ben de bu karttan mevcut değil..Bir de bana aldesa marka şamandıra takıldı..Montaj esnasında aracımın başında durmama rağmen bunu sonradan farkettim ve gerekçe olarakta bana o an için ellerinde 45 lik simit tanka uygun şamandıra olmadığı söylendi..İtiraz etsem de şamandıram tomasetto ile değiştirilmedi..Depoya tam dolum yaptırdığım zaman yuzde 20 boş kalması gerekirken daha fazla alıyor bu şamandıradan mı kaynaklanıyor..? Bundan başka buradaki tüm bayileri gezmeme rağmen henuz gaz miktarını gösteren sesli uyarı anahtarına kavuşamadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: x15

Kadir bey Ağustos öncesi montaj yaptırdığım için ben de bu karttan mevcut değil..Bir de bana aldesa marka şamandıra takıldı..Montaj esnasında aracımın başında durmama rağmen bunu sonradan farkettim ve gerekçe olarakta bana o an için ellerinde 45 lik simit tanka uygun şamandıra olmadığı söylendi..İtiraz etsem de şamandıram tomasetto ile değiştirilmedi..Depoya tam dolum yaptırdığım zaman yuzde 20 boş kalması gerekirken daha fazla alıyor bu şamandıradan mı kaynaklanıyor..? Bundan başka buradaki tüm bayileri gezmeme rağmen henuz gaz miktarını gösteren sesli uyarı anahtarına kavuşamadım..

hangi bayide taktırmıştınız. onu yazarsanız şamandıra ile ilgili görüşebilirim. ayrıca düğme içinde yine K.Maraş Elbistan da Seçkinler LPG var. teli 0 344 413 72 62 oraya gidip bizim ile irtibata geçmelerini söylerseniz gerekli işlem yapılacaktır.

• ii akşamlar forum sakinleri.

Benim de kadir beye bazı sorularım olacak.

27 temmuz tarihinde Ankarada ...... otogazda tomasetto sistem aracıma takıldı.

aracım hondacity 1.4 83 beygir dir.

şehir içi benzin 7.1 gaz 9.4
    şehir dışı benzin 4.8 gaz 6.8
    ortalama benzin 5.7 gaz 7.8
    T
    akıldığında arıza lambası yanması,yüksek rölanti, yüksek yakıt tüketimi,motor rölantideyken titreme gibi problemler yaşadım.Ama servisteki arkadaşlar bunları çözdüler.25 ağustos tarihinde asıl yaşadığım yer zonguldağa döndüm ve Aşağı yukarı 15 gündür aracımla yokuş çıkarken devir 2500 ü gördüğünde tekleme oluyor.zonguldak veya düzcede servisiniz yok. .Bu tekleme durumu ciddi midir.acilen bakılması gereklimidir. yol yardımı talebinde bulunsam yardımcı olurmusunuz.yol yardımında en yakın şube mi yoksa kiti takan şube mi gelir.yakıt tüketim verilerim normalmidir yoksa düşürülmesi gereklimidir.

Bu arada servisdeki arkadaşlar çok ilgililer kendilerine çok teşekkür ederim.ama kiti sorunsuz kullanan arkadaşlar olduğunu duyunca sanırım benim servisteki arkadaşlardan ziyade başka bir servise göstermek daha ii olcak diye düşünüyorum .

teşekkür ederim

• öncelikle aracınızın yakıt değerleri güzel. ideal olması gerekenler.

aracınızın yokuşlarda titreme olayı ise tabiki normal birşey değil. size en yakın olarak SAKARYA daki bayimize yönlendirebilirim. işte adres ve telefonları ;

MARMARA OTOGAZ - SAKARYA/ERENLER 0 264 275 35 80
  • [/s
    ii günler yaklaşık 1 ay önce 2000 model honda civic 1.6 ies 120 beygir aracıma tomasetto achille sistemini monte ettirdim daha sonra 4000 km yol yaptım ve aracımın yakıt değeri bagaj dolu klima açık hız 90-100 km/sa 135.000lira,120km/sa üzerinde ise yine klima açık bagaj dolu 158.000 liradır.
    genel olarak sistemden memnunum ve taktırmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim-görüşlerimde değişiklik olursa sizlerle paylaşırım-

İlsay Bey Türkiye genelindeki servislerin tamamının listesine nerden ulaşabilirim teşekkürler
  • rscn ;

öncelikle verileriniz gayet güzel. Türkiye geneli bayi ağımızı ise garanti belgelerimizde var. Ama Olmayan veya bulamayan kullanıcılarımız için burdan yakında tamamını yayınlarım.
  • Selamun Aleykum.Öncelikle böyle faydalı bir konu açıp ben gibi teknoloji fukaralarını aydınlattığı için forumda emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bildiğimi söylemek istiyorum.Benim sorum Tomasetto İlsay (KADİR) bey'e..Abiciğim yaklaşık 15 gün önce 2001 ford focus aracıma Hatay İskenderun da Köklü Tic. A.Ş. ye Tomasetto marka sıralı lpg taktırdım.Reklam olmaz inşallah.Ertesi günü de görev yerim olan erzincan a gitmek üzere yola çıktım.İLk 150 km. mesafe otoyol olduğu için ortalama 150-160 km. hızla seyir ettim.Performansı çok memnun edici..Daha fazla basamadım çünkü araçta 6 kişi idik çoluk çocuk,bagaj full+full doluydu.Nitekim arka tekerlekler aşırı yükten çamurluktaki davlumbazları sürtünmeden dolayı aşındırmış.Neyse Kalan 820 km'yi de ortalama 110-120 km hızla aldım.Toplam 970 km lik mesafeye 135 ytl lpg ve 20 ytl benzin harcamışım.Lpg litresini ortalama 1.88 ytl den aldım.Buraya kadar herşey iyiydi abi.Yalnız yolda giderken aracın camlarını açtığım esnada içeriye inanılmaz bir tüp kokusu aldı.Camı kapatınca koku gitti.Aracı benzine aldım aynı koku geldi.Bende yolculuk boyunca camı açmadım ve sürekli klimam 2 ve 3. seviyede çalıştı.Abiciğim erzincan da servisiniz yok.Başka bir sıralı otogaz servisine gösterdim aracı.Gaz kaçağı yok dedi.Sistem sorunsuz dedi.Ama bu koku nerden geliyor anlayamadım.Bir arkadaşım aracımın egzos KATALİZÖR ünün arızalı olduğunu ve bu parçadan kaçak olduğunu söyledi.Yarın gidip onu da servise göstereceğim.Tomasetto dan çok memnunum sorunsuz çalışıyor.Ama şu tüp kokusu beni bitirdi be abi.Acil cvp bekliyorum.Saygılarımla.Kusurum olduysa affola.Malum ilk kez bir forumda konu paylaşımı yapıyorum.İnşallah yanlış yere yazmamışımdır

• öncelikle hoş geldiniz ve yazınızı doğru yere yazdınız. aracınızın yakıt konusu gerçekten güzel.

koku olayına gelince çalışma anında olan bi kaçak olsa benzin de giderken koku yapmaz. şayet benzinde de giderken koku devam ediyorsa, gaz bulunan yerlerden birinden geliyordur. bunu bir dolum noktası ve şamandıranın girişlerine, birde şamandıranın kendisini iyice kontrol etmek lazım. şayet yakın çevre illerden gidebileceğiniz bir bayimiz de yok ise, en kısa olarak erzincan makine mühendisleri odasına gidip orda kaçak kontrolü yaptırın.

ekzos kat olayında da öyle bi sorun olacağı yani ordan gelen koku olacağını pek sanmıyorum.
  • Eywallah abi Hoşbulduk.Benim sorunum dediğiniz gibi Şamandıradan olabilir.Zaten montajı yaptırdıktan sonra tekrardan servise kontrole gidemedim.İlk taktıkları şekliyle biniyorum.Erzurum'da servis varmış,Bayramdan sonra oraya gideceğim inşallah.İlgine ve alakana çok teşekkür ederim abiciğim..Sağolasın
  • Bu arada Kadir abi sizin ve forumda üye diğer arkadaşların Bayramını şimdiden kutluyorum. Hayırlı bayramlar olsun cümleten.
  • slm
    arkadaşlar ben 26/09/2008 tarihinde tomasetto lpg taktırdım araçda çekiş düştü ve tekleme başladı ( gerçi bunların hepsi takıldıkdan hemen sonra oldu ) işe yetişmem gerektiğinden dönüp ayarlarınada baktıramadım
    bugün yani 30/092008 gün ilsay servisini aradım gelin bakalım dediler sanırım sadece ayardan vede düzeleceğine eminim yarın oradayım
    vedat kırıkkale
  • çok araştırdım bir çok markaya baktım fakat tamosettonun diğer pahalı markalarla hemen hemen aynı olduğuna karar verip taktırdım sanırım memnun kalcam
    aracım 97 model polo 1,6
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.