Şimdi Ara

tomtom go 750 nasıl? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Her markanın kendine göre özellikleri bulunmaktadır ve hepside kendine öözgü değişik çözümler sunmaktadır. Ama şunu size söylemek isterim burdaki çalışmalarımızın hepsi bu zamana kadar eksik olan ve gecikme ile ilerleyen alanlarda bütün eforumuzu koyarak size istenilen hizmeti sumaya çalışmaktayız.

Navigon
  • quote:

Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

quote:

Orijinalden alıntı: Kralfatih1453

İnsanları yalnış yöllendirme yapmayalım lüften. Dünyada 4 tane büyük firma var bunların hangisini alıyosanız alın (TomTom, Navigon, Garmin ve Mio) yarın bir gün diğer markaları Türkiyede bulamazsanız. Ağlamayın o zaman size bazı arkadaşlarda yardımcı olamaz......

Bu arada ''PND market share is around 10% in Europe” Navigon pazar payı %10 civarı avrupada: Iphone yazılımıda siz bakın nasılmış diye.....

http://www.gpsbusinessnews.com/Egon-Minar,-NAVIGON-our-PND-market-share-is-around-10-in-Europe_a1719.html

Sevgili KralFatih,

su an Las Vegas'tayim. Bugun de BestBuy'u gezdim.

Birincisi; Garmin ve TomTom disinda sizin bahsettiginiz diger iki urunu goremedim. Yani Navigon ve Mio burada yok!
    ikincisi; dunyanin en buyuk Tuketici elektronik fuarinda TomTom'un da Navigon'un da Mio'nun da standi yoktu, sadece Garmin'in vardi.
    ucuncusu; Navigon 2-3 yil once cok kotu pazar kaybi ile asagilara gitmek uzere iken bir Amerikan yatirim firmasi ile calismaya basladigi icin tekrar ayaga kalkti ve cok guzel urunler cikariyor.

Ama bunlarin hicbirisi Basarsoft'u karalamaniz icin bir sebep degil. Biz sadece Navigasyon sektoru icin harita uretmiyoruz. Bugun bir cok kamu kurumu ve milli kurum bizim haritalarimizi kullaniyor. Turk Kullanicisi kandirilabilir bir kullanici degildir.. akillidir.. hangi urun iyiyse, en cok hangisi isine gelirse onu kullanir.

Diger bazi arkadaslar da, iste su marka bu araba firmasi ile soyle anlasma yapmis diyorlar.. biz Dunya'nin en buyuk firmasi ile Google ile anlasma yapmis durumdayiz. Bu neyi degistirir?? 2 sebep soyleyeyim;

1. daha iyisini ve daha ucuzunu buldugu zaman Google'da bizi birakir gider.. Bakin Amerika'da ne Navteq'in haritalarini ne de Teleatlas'in haritalarini kullaniyor.. Kendi haritalarini kullaniyor.. Hatta kendi navigasyon yazilimini cikardi ve o ciktigi gun TomTom ve Garmin'in hisseleri %20 ye yakin dustu!!!

2. iyi urun cikarmazsak, haritalarimiz iyi olmazsa.. musteriler memnun kalmazsa.. 3 gun sonra biz de yokuz.. Kapitalist dunyada musteri kraldir.. firmalar ise yarisip durmak durumunda olan kolelerdir..

iyiki de oyledir.. cunku ben de eve TV alacagim zaman, araba alacagim zaman bu kralligi yasamak istiyorum.. kimsenin benim adima araba firmasini televizyon firmasini yanlis tanitmasina izin vermem.. iyi bir tuketici de buna alet olmaz..

sizde olmayin...

Sevgiler, Saygilar...

Alim Kucukpehlivan

Renault yetkilileri ile hemen bu durumu paylaşalım üstadım. 5 para etmez ürünleri arabalarına takıp müşteriyi kandırıyorlar.Ayıp bu renault'nun yaptığı vallaha ayıp:)) Yahu herkes işine gücüne baksın.Tom tom pahalı olduğu için almadım.Aynı haritayı kullanan navking işime geldi world card kampanyasında onu aldım.Evime gelirken de kullandım bu akşam canavar gibide yol gösteriyor.Neye atıp tutuyosunuz.Yok bizim haritamızı o kullanıyor bu kullanıyor.Çankaya'ya yönlendirme yapmasını istedim Çankırıya'mı geldim.Bırakın bu işleri

• Renault araçlarında hangi tom tom modelini kullanıyor acaba?
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben ilk önce, elektroworld'den satıcının tavsiyesi ile Piranha voyager almak gafletine düştüm. Daha işe gelirgelmez bilgisayar bağlantı prog. indirdim ve....cihazı görmedi.Teknik servisi aradım bana "Cihazı bize göndermeniz lazım" dediler ben de Elektroworld'e geri gönderdim. Gittim garmin aldım. Garmin Nuvi200w. Evet iyi güzel cihaz ama???? Kısa yolları seçmezeniz.Yani cihaz size istediği gibi götürecek.En uzun yollardan kullağınızı ters elle tutturacak. 2 gün sonra onu da iade ettim.
    8 gündür de TOMTOM 750 kullanıyorum.

1. Haritalarına Kim ne der bilmiyorum ama bizim sokağın adını NEXT dahil (bizim arkadaşta var) hepsi yanlış gösteriyordu (Garmin dahil) Tomtom doğru gösteriyor.
    2. Kestirme (kısa yolları) istanbul için konuşuyorum...Hemen buluyor ve bana kesin yakıt tassarufu yaptıracak.
    3. Bluetooth süper çalışıyor. az daha handsfree alacaktım arabam için gerek kalmadı. Telefon rehberi bile tomtom'un hafızasında..
    4. 2 sene 6 harita güncellemesi ücretsiz..
    5. Servisini KVK veriyor..En azından karşınızda ciddi bir muhatap var. Bir ki soru sormuştum rota hesaplanması için filan. Ciddi ciddi dinleyip hemen cevapladılar.Yani ürün sahipsiz değil.
    6. Burada NEXT'in REKLAMI yapılıyor ama ben garmin ve tomtom kullandıktan sonra o cihazdan zevk de almam o kadar para da vermem. Neticede NEXT buradaki arkadaşların yarattığı bir marka ve cihazı da Allah bilir nerede yaptırıyorlar????? Hiçbir zaman bir Tomtom veya garmin olamaz.Ne kalite olarak ne de işleyiş olarak. Adamlar o fiyata NEXT satarlarsa??? tabii ki servis vermek zorunda kalırlar.Neticede Next marka uydu alıcılar?? dan da biliyorum servis kalitelerini..(diğer uydu markalarından iyiler ama daha 10 fırın ister adam gibi servis için- dedim ya uydu alıcılarından bayağı bir tecrübem var servis konusunda.Tamam sorun bir şekilde çözülüyor ama???????)

Bunlar benim fikirlerim.Diğer bütün kullanıcıların Next hakkında, piranha hakkında ve diğer konulardaki fikirlerini okudum ve saygı da duyuyorum ama TOMTOM!a KÖTÜ diyebilecek bir mantığı anlayamıyorum. Bende var. Reklamını yapıp SUPER diyen Arkadaşlar getirsin NEXT'i aynı yere rota hesaplayalım. Bakalım kimin rotası daha kısa veya kim daha çabuk gidebilecek?? Ben denedim.arkadaşımda Next'in en üst version'u var. Adam satmaya çalışıyor şu aralar.TOMTOM 750 almak için. Alalı da daha 3 hafta filan oldu. Ben ikaz etmiştim OKU internetten bak diye..Sizin forumu okuyup almış o da. Bende okudum ama NEXT'i bildiğim için yanaşmadım bile...Neticede cihazın ne olduğu belli değil?? bugün için OK ya yarın????? (servis olarak demiyorum firmware güncelleme olarak diyorum.neticede bizim markamız...Türk markası tamam ama ben pek de sıcak bakmıyorum.Bugün 10.000 adet hangi üründen isterseniz alın Çin'den Next değil BEST diye bir marka bile ithal edebilirsiniz..)

tek brişeyde ciddi takıldım??? TOMTOM'un haritaları için KÖTÜ diyen arkadaş: HİÇ tomtom 750 KULLANDI mı?? acaba?? ya da XL??? Merak ediyorum? yoksa teleatlas kötüdür?? diye mi düşünüyor?? YA DA??? bu sitenin NEXT ile bir ortaklığı filan mı var????anlayamadım ama yazılanlardan bir tek doğru bulduğum Piranha hakkında yazılanların %90'ı doğru......Ama NEXT?? tamam iyi cihaz hoş cihaz ama TOMTOM ve Garmin ile karşılaştırılmak için 10 fırın ekmek yemesi lazım?????BENCE tabii..herkeiisn fikiri kendine.Ben tomtom 750 kullanıcısı olarak yazıyorum.Arkadaşım da da modelini hatırlamadığım ama nerede ise tomtom 750 kadar para verdiği NEXT var.Onu da gören ve kullanan biri olarak yazıyorum. Bir yanda dünya markası kendisini yıllarca kanıtlamış tomtom....diğer yanda NEXT??? başka yorum yapmayacağım.Arkadaşım NEXT'in o modelini satamaya çalışıyor. Burada isteyen varsa 100-150TL eksiğine vermeye razı..Dedim ya tomtom 750'yi gördükten ve 1-2 benim ile yanyana kullandıktan sonra ağlayacak durumda..next aldığı için...

Bunlarda benim yaşadıklarım ve yorumlar.Umarım sizlere bir yararı olur.

• Değerli tomtom cular...

Garmin ve Tomtom dan birini alacağım...

Gerek teknosa gerekse bimeks teki ilgili görevili bana tomtomda uydu güncellemesi olduğunu, öyle her 6 ayda bir güncelleme download edip yüklememe gerek kalmayacağını, güncellemelerin direkt uydu bağlantılı cihaz tarafından gerçekleştirildiğini anlattı.

Bana pek mantıklı gelmedi. Siz kullanıcılar, var mı böyle bir durum, nedir işin aslı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: virgaba

Değerli tomtom cular...

Garmin ve Tomtom dan birini alacağım...

Gerek teknosa gerekse bimeks teki ilgili görevili bana tomtomda uydu güncellemesi olduğunu, öyle her 6 ayda bir güncelleme download edip yüklememe gerek kalmayacağını, güncellemelerin direkt uydu bağlantılı cihaz tarafından gerçekleştirildiğini anlattı.

Bana pek mantıklı gelmedi. Siz kullanıcılar, var mı böyle bir durum, nedir işin aslı ?

PM den de dedigim gibi..
    bu satiscilara bayiliyorum... yakinda cihazi evde biraksaniz bile arabaniza baglanip yolu tarif eder bu diyecekler...!!
    su anda butun cihazlar internete bagli bir pc uzerinden bu isi yapiyorlar...

kararinizi etkileyecek bir bilgi degil bu yani...

saygilar.

alim k

• Arkadaşlar selam

Bu navigasyon cihazı çok garip bir alet. TOMTOM, Garmin, Navigon, Navitech, Mio, Pirhana ve bunun gibi markalar.

Soru 1. Hangisi hangi haritayı kullanıyor.
    Soru 2. Hangi işlemcileri kullanıyor.
    Soru 3. Hangisi hangi işletim sistemini kullanıyor.

Burradaki cihazların bazıları başarsoft, bazıları navtech kullanıyor. Eeee neyi tartışıyoruz. Cihazımı tartışacağız yoksa haritaları mı.
    Niye cihazları tartılıyoruz anlamıyorum ki. sorun problem haritalarda. Haritasını hızlı güncelleyen hatasızgüncelleyen kalitesini gösterir geç güncelleyen yada haritası güncel olmayan :) otbanı eşşek yolu, eşşek yolunu yaya kaldırmı görür haritada.

İşlemciler: Bazısı 375 mhz. 400 mhz ve 500 mhz işlemci kullanıyor. Tabiki 500 Mhz.

İşletim sistemi : Bazısı kendine özel sistem yazmış bazısı windows ce 5 yada 6.0 kullanıyor. Tabiki windows ce diye düşünüyorum.

Birde hafıza olayı var ki. Büyük olan kazanır.

Bu bilgileri verdikten sonra Navigon 1300 ün web sitesine girin bakalım muhatap olacağınız bie telefon numarası bile yok. Neyin servisi kim nerede :) Almanya numaraları var sadece :) arayın navigasyon cihazı kadar telefon ücreti ödeyim Eğer almancanız var ise :)

Navigon ile yalovaya gidin :) Yalova navigon da yok idi. Son haritasında yeni güncellediler :)

Bu arada Eskihisar - topçular feribotu tanımlı değildi. Körfezi dolandırmak istedi. Haritasını güncellemeden önce :) Bu arada sakın içeride feribot geçişlerine izin vermemişindir demeyin :)

MediaMarkt tan bir navigon 1300 aldım. Haritasını güncelleyemedim. Gecenin 9 unda media markt çılar beni bir navigon yetkilisi yada teknisyeni ile görüştürdüler :) benim işimi mesleğimi ne iş yaptığımı bilmeden amele muamelesi ile siz becerememişiniz dedi :)
    sonrada tek tük çıkıyor böyle haritası sorunlu deyip olayı sonlandırdı. Geri iade ettim. 3 gün sonra cihaz tehir ürününde sıfır ürün mantığı ile satıldığını gördüm :) Allah alanların yardımcısı olsun.

Örneğin göztepedeki marmara üniversitesi Başar softun yazılımında MÜ rektörlüğü diye geçiyor galiba :) marmara üniversitesi yazınca bulamıyor :)

Harita konusunda bir arkadaş ekran görüntüsü koymuş..

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=551022

Bence bir kere okumakta fayda var.

Saygılarımla

• yaklaşık iki yıldır tom tom kullanıcısıyım, çokta memnunum türkiye içinde en küçük köyleri bile gösteriyor, tavsiye ederim.
  • Kardesim berbat bir navigasyon. Kendimi navigasyonlarda uzman bilirim ancak tomtom turkiye de adres bulmak tam bir olum.
  • Arkadaşlar eski Tomtom XL kullanıcısı (2.5 yıl), yeni Garmin 1300 kullanıcısı olarak,

1. Tomtom haritası 10 üzerinden 3, Başarsoft haritası 10 üzerinden 8 alır. Tomtom'un haritası gerçekten kötü.
    2. Tomtom'un yazılımı daha sorunsuz, Garmin'de bazen küçük hatalar var.
    3. Tomtom'un cihazı pc'de kullandığınız arayüz programı oldukça başarılı. Garmin'in harita ve yazılım güncellemesi daha uzun yoldan.
    4. Garmin'in ekranı çok daha net ve dokunmatiği daha iyi. Ancak Tomtom'un da yeni cihazlarının iyi olduğunu görüyorum.
    5. Garmin'in haritaları ömürboyu güncellemesi ücretsiz. Bu da çok önemli.

Açıkçası Tomtom'da Başarsoft haritaları olsaydı, seçimim Tomtom olurdu. Ancak Tomtom haritaları Başarsoft ile kıyaslanınca o kadar gerideki, Tomtom'un haritası Teleatlas kaldıkça kesinlikle kullanmak istemiyorum. Beni kullandığım sürede uğraştırdı.

Garmin cihaz üzerindeki yazılımı kusursuz hale getirir, iyi de bir arayüz programı yazarsa mükemmel olur.
    Sadece navigasyon kullanacaklar için Garmin'i öneririm.

• spacehawk gps
    Best Hidden GPS Car Tracker 2024
    https://spacehawkgps.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfsfs -- 4 Ekim 2024; 18:0:39 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.