Şimdi Ara

TOMTOM VIA 135 (ömür boyu güncelleme) Tavsiye edermisiniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
3
Favori
30.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tomtom via 135 cihazını kullanmak bana da nasip oldu. Arkadaşlarla 17 günlüğüne avrupa turuna çıkacaktık. Ben de hem avrupada hem de Türkiyede kullanabileceğim navigasyonları araştırdım. Genel itibariyle gördüğüm, Teleatlas yazılımının avrupa'daki en iyi harita yazılımı olduğu ama Türkiye'deki yerli yazılımlara kıyasla Türkiye içinde çok iyi olmadığı idi. Ayrıca Avrupa'da en çok kullanılan marka da Tomtom imiş. Ben de tomtom alayım dedim. Gezimiz boyunca italya'dan başlayarak isviçre,almanya,hollanda,belçika,fransayı gezdik. Bu süreçte nokta atımı diyebileceğim şekilde kapı numarasını yazıp hedefin tam önüne götürdüğü oldu. Bazen kapı numarasını bulamadığı oldu. Mesela 14. numara yazıyorduk sadece 3 ve 9 aralığındaki numaralar seçilebilir yazısı çıkıyordu. Ama bu aralıkta herhangi birisini seçtiğimizde sorun olmuyordu. Hedefe varınca kapı numarasını kendimiz buluyorduk. genel itibariyle gideceğimiz şehrin şehir merkezini seçerek yola çıktık. Cihazı yolculuk sırasında kurcaladığımda çok ayrıntılı ayarların olduğunu keşfettim. yalnız bir ayarı anlamayamadım. Harita düzeltmeleri bölümünde başkalarından gelen düzeltmeler için 3 seçenek var. İlki tomtom tarafından yapılan düzeltmeler. Onda problem yok ama diğer ikisinin ne farkı var anlayamadım. Bilen birisi anlatırsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kereta -- 3 Eylül 2013; 20:47:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kereta

Tomtom via 135 cihazını kullanmak bana da nasip oldu. Arkadaşlarla 17 günlüğüne avrupa turuna çıkacaktık. Ben de hem avrupada hem de Türkiyede kullanabileceğim navigasyonları araştırdım. Genel itibariyle gördüğüm, Teleatlas yazılımının avrupa'daki en iyi harita yazılımı olduğu ama Türkiye'deki yerli yazılımlara kıyasla Türkiye içinde çok iyi olmadığı idi. Ayrıca Avrupa'da en çok kullanılan marka da Tomtom imiş. Ben de tomtom alayım dedim. Gezimiz boyunca italya'dan başlayarak isviçre,almanya,hollanda,belçika,fransayı gezdik. Bu süreçte nokta atımı diyebileceğim şekilde kapı numarasını yazıp hedefin tam önüne götürdüğü oldu. Bazen kapı numarasını bulamadığı oldu. Mesela 14. numara yazıyorduk sadece 3 ve 9 aralığındaki numaralar seçilebilir yazısı çıkıyordu. Ama bu aralıkta herhangi birisini seçtiğimizde sorun olmuyordu. Hedefe varınca kapı numarasını kendimiz buluyorduk. genel itibariyle gideceğimiz şehrin şehir merkezini seçerek yola çıktık. Cihazı yolculuk sırasında kurcaladığımda çok ayrıntılı ayarların olduğunu keşfettim. yalnız bir ayarı anlamayamadım. Harita düzeltmeleri bölümünde başkalarından gelen düzeltmeler için 3 seçenek var. İlki tomtom tarafından yapılan düzeltmeler. Onda problem yok ama diğer ikisinin ne farkı var anlayamadım. Bilen birisi anlatırsa sevinirim

Diğer iki seçenek;
    2- Bir kullanıcı tarafından yapılan ama Tomtom tarafından da doğruluğu onaylanan düzeltmeler.
    3- TomTom tarafından onaylanmamış ama kullanıcılar tarafından yapılmış düzeltmeleri alma seçeneğidir.

Net olarak anlamak için; Siz bir düzeltme yaptınız. Örneğin bir döner kavşak eklediniz. Bu direkt cihazınıza kayıt edilir. Yani bir daha navigasyon yaparken orada hep döner kavşak görürsünüz. Ta ki, yeni bir harita güncellemesi yayınlanana kadar veya cihazınızı fabrika ayarlarına döndürene kadar.

İşte 3. seçeneği seçenler bu düzltmeyi sizden direkt indirirler, yani onlar da o noktada döner kavşak görürler.

Tomtom bu düzeltmeyi inceler; inceleme sonucu olumluysa 2. seçeneği seçenlerin cihazlarına inmesine izin verir; bir anlamda sağlama yapılır yani.

Bazıları da sadece TomTom tarafından yapılan güncellemeleri almak ister; bu da birinci seçenektir.

Bu düzeltmeler sonuçta onaylandılarsa zaten bir sonraki haritada görünecekleri için güncelleme sonrasında cihazınızdan silinir.

Mekanizma bu şekilde çalışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: arda5599

Ben de TOMTOM VİA 135 kullanıcısıyım. Ömür boyu güncelleme ve Avrupa ülkelerini içermesinden dolayı seçtim. Bulgaristan'da ve İstanbul'da kullandım ve çok işime yaradı. Uydu bağlantısı çabuk oluyor ve kopma da olmadı. Dokunmatik ekranı, sesli ve görsel uyarları bence çok iyi. Haritayı yakınlaştırıp uzaklaştırmak, rota planlamak çok iyi ayrıca aracı stop edince o da kapanıyor ( iptal etmezseniz ). Cama yapışması da çok iyi.
    Tek benim beğenmediğim yönü şu oldu: gidilecek yolun demosunu izlerken çok yavaş ilerliyor. Demoyu hızlandırmanın yolu var mı bilemiyorum. Varsa bana da bildirmenizi rica edeceğim.
    Sonuç olarak kesinlikle tavsiye ederim.

DEMO modülünde hızlı-Yavaş seçeneği yok malesef. Ayrıca Demo modu 1 saat veya 105 Km. ile sınırlıdır.
    Geçmiş zamanda sormuştum kendilerine; bunu uzatmanın bir yolu yok mu diye, yokmuş...

• Cihazın cep telefonu ile uyumunu da denedim bu arada. Gayet güzel ve uyumlu çalışıyor. Sesi alıp vermesi yani mikrofonu ve hoparlör sesi çok iyi. Arayan olunca otomatik cevaplamaya da ayarlayabiliyorsunuz. Elleri meşgul etmeden rahatça görüşme yapılabiliyor. Kablosuz eşleştirme yapınca telefondaki rehberi otomatik alıyor ve aynen telefon gibi ekranda arayanı görüyorsunuz. Bütün bu işlemlerin basit ve kullanışlı olması bence çok iyi.
  • Via135 i dün sTın aldım güzel bir cihaz izlenimlerimi sonra yazarım fakat cihazı her açtığımda " Bu navigasyon cihazının kullanımı hkk. Birtakım bilgiler almak istiyoruz... " ve "Güvenli Sür" başlıklı yazılar çıkıyor bunları elimizle onayladıktan sonra navigasyona geçiyor, bu başlıkları atlatmanın bir yolu varmı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

bende bu cihazdan almak istiyorum,fakat bazı teredütlerim var,
    cihazı bilgisayara bağladığımızda,

harici olarak bulduğumuz ilgi çekici nokta dosyalarını,

tomtom un dosyalarına ulaşıp ilgi çekici noktaları,cihazın içindeki klasöre atabiliyor muyuz?

daha önce kullanmış olduğum GO 750 modelinde bunu yapabiliyorduk :-)

bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum,

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Daha önce kullandığım Via Serisi cihazlarda (Şimdi Go kullanıyorum ama bir değişiklik olduğunu sanmıyorum) MyTomTom eklentisi ile harici içerik yüklenebiliyordu.

Via 135 cihazlarda da aynı olacağını düşünüyorum. Tabii dosya formatının .ov2 olması şartıyla.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 19 Ekim 2013; 22:47:10 >
  • Cevabınız için teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutkemal

Cevabınız için teşekkürler,

Rica ederim

İstisnasız desteklediğini varsayıyorum model belirtilmemiş çünkü.

TOMTOM VIA 135 (ömür boyu güncelleme) Tavsiye edermisiniz
  • Via serisi cihazları bilgisyara bağlayınca,bilgisayarda harici disk olarak görünüyor mu?

içine dosya atıla biliyor mu?

My Tomtom online bir sistem,My tomtom'a bağlanmadan cihazın içine girilebiliyor mu?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutkemal

Via serisi cihazları bilgisyara bağlayınca,bilgisayarda harici disk olarak görünüyor mu?

içine dosya atıla biliyor mu?

My Tomtom online bir sistem,My tomtom'a bağlanmadan cihazın içine girilebiliyor mu?

Teşekkürler.

Via Serisi cihazlar farklı çalışırlar; daha net söylemem gerekirse MyTomtom ile cihazın içeriğini göremez ve müdahale edemzsiniz. Yabancı bir forumda Güvenlik gerekçe gösterilmişti.
  • bende aracıma naigasyon almak istiyorum ancak ne marka bilirim ne de model.

kliksa nın paraf kampanyası var ya 2 adet lastik ve bir navigasyon alayım istiyorum. o yüzden önerirseniz bu modeli almayı planlyıorum.

navigasyon için ilk deneyimim olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabde

bende aracıma naigasyon almak istiyorum ancak ne marka bilirim ne de model.

kliksa nın paraf kampanyası var ya 2 adet lastik ve bir navigasyon alayım istiyorum. o yüzden önerirseniz bu modeli almayı planlyıorum.

navigasyon için ilk deneyimim olacak.

Bahsettiğiniz cihaz Via 135 ise, ben öneririm.
  • Arkadaşlar Tomtom nevigasyon cihazı almak istiyorum bu iki ürün arasında fark nedir 50 tl farka değer mi?

TOMTOM GO 1005 WEEU 5
    http://www.teknosa.com/urunler/145130177/tomtom-go-1005-weeu-5-navigasyon-cihazi

TOMTOM VIA 135 5
    http://www.teknosa.com/urunler/145130201/tomtom-via-135-5-navigasyon-cihazi

• quote:

Orijinalden alıntı: martell

Arkadaşlar Tomtom nevigasyon cihazı almak istiyorum bu iki ürün arasında fark nedir 50 tl farka değer mi?

TOMTOM GO 1005 WEEU 5
    http://www.teknosa.com/urunler/145130177/tomtom-go-1005-weeu-5-navigasyon-cihazi

TOMTOM VIA 135 5

Selamlar;

GO Serisi yeni cihazlar gelecek yılbaşından sonra. Yani Yapı ve Yazılım tamamen değişecek. O nedenle Via Serisi derim size. Via 135 'ler Ömür Boyu Harita Güncellemesi de var alırken sorgulayın.

Hayırlı olsun diyelim şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

quote:

Arkadaşlar Tomtom nevigasyon cihazı almak istiyorum bu iki ürün arasında fark nedir 50 tl farka değer mi?

TOMTOM GO 1005 WEEU 5

TOMTOM VIA 135 5

Selamlar;

GO Serisi yeni cihazlar gelecek yılbaşından sonra. Yani Yapı ve Yazılım tamamen değişecek. O nedenle Via Serisi derim size. Via 135 'ler Ömür Boyu Harita Güncellemesi de var alırken sorgulayın.

Teşekkür ederim cevap için şunu mu anladım Go serisi gelecek şimdilik almayın. Yoksa VIA 135 onu destekleyecek mi?

• quote:

quote:

quote:

TOMTOM GO 1005 WEEU 5

TOMTOM VIA 135 5

Selamlar;

Teşekkür ederim cevap için şunu mu anladım Go serisi gelecek şimdilik almayın. Yoksa VIA 135 onu destekleyecek mi?

GO serisi yenilenecek. Via alın; ama şu var TomTom nadiren yazılım değişikliği yapar, yaptığı yazılımı da tüm cihazlarında kullanır. Bu gün aldığınız cihaz ileride gelecek yazılımı kullanabilir olacak zaten.

Zaten 3 seri cihaz çıkarıyor Türkiye Piyasaında Start, Via, GO serisi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

TOMTOM GO 1005 WEEU 5

TOMTOM VIA 135 5

Selamlar;

GO serisi yenilenecek. Via alın; ama şu var TomTom nadiren yazılım değişikliği yapar, yaptığı yazılımı da tüm cihazlarında kullanır. Bu gün aldığınız cihaz ileride gelecek yazılımı kullanabilir olacak zaten.

teşekkür ederim. Benim gibi acemi sürücü için tomtom iyimi sitede araştırdım olumlu yanlarıda var olumsuz yönleride. İstanbul da bana sıkıntı çıkarır mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

TOMTOM GO 1005 WEEU 5

TOMTOM VIA 135 5

Selamlar;

teşekkür ederim. Benim gibi acemi sürücü için tomtom iyimi sitede araştırdım olumlu yanlarıda var olumsuz yönleride. İstanbul da bana sıkıntı çıkarır mı?

Bakın, Harita ve POI (İlgi Noktası) karıştırmayalım. Tomtom haritaları (Teleatlas) çok iyi artık. POI eksiği var ama İstanbulda sorun yaşamazsınız.

Şirket aracımda 5 aydır TomTom kullanıyorum (aslında 2 yıldır kullanıyorun da) bulamadığım eczane oldu ama yol olmadı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

TOMTOM GO 1005 WEEU 5

TOMTOM VIA 135 5

Selamlar;

Bakın, Harita ve POI (İlgi Noktası) karıştırmayalım. Tomtom haritaları (Teleatlas) çok iyi artık. POI eksiği var ama İstanbulda sorun yaşamazsınız.

Şirket aracımda 5 aydır TomTom kullanıyorum (aslında 2 yıldır kullanıyorun da) bulamadığım eczane oldu ama yol olmadı

Teşekkür ederim ilginiz için o zaman tamam VIA modelini alacağım sagolun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.