Merhaba arkadaşlar; en son hp 5550n makinenin drum'ını sökmeye çalışırken (pimlerle sabitlendiği için bayağı zor oldu parçalamak) internette yabancı kaynaklarda drumların da yenilenebildiğini gördüm. Drumları bir makinada (torna vs gibi) hızlıca döndürürken, üzerlerine basınçlı hava ve kimyasallar püskürterek eski haline gelmesini sağlıyorlar. (Drum çizizlmese ve ya iz yapmasa bile bir kaç kullanımdan sonra belirgin şekilde soluklaşıyor çünkü) Ama tam detaylı bilgi de edinemedim açıkçası. Bu konu hakkında bilgisi olanlar ve ya kaynak gösterebilecek biri var mı aramızda?
Dolumu en rahat yapılabilen cihaz önerisinde bulunur munuz.
Merhaba cool111 üstad, Öncelikle böylesine faydalı,reklam amacı gütmeyen bilgilendirmeleriniz için size kocaman bir tebrik göndermek istiyorum.İyiki var sizin gibi paylaşımcı insanlar hala aramızda.Üstad topic in büyük kısmını okudum.Benim gibi bir kaç arkadaşım daha sormuş ancak "baskı maliyeti yüksek" gerekçesi ile hemen hemen hiçbirinde tavsiyede bulunmamışsınız.Anlandınız siz onu ! ÇOK FONKSİYONLU RENKLİ LASER tavsiyesi.Birinci yardım talebim şu ; Şimdi ne olur , püskürtmeli yazıcıların arızalarından, kirliliğinden v.s. artık gına gelmiş benim gibi arkadaşlara bir miktar yol gösterirmisiniz. Renklinin baskı maliyeti ne kadar yüksek , biliyoruz ki yükseklik alçaklık göreceli bir kavram(!) .İkinci yardım talebim ise ;çok fonksiyonlu renkli ürünler arasından , toner dolumu yapılabilecekler ,ekonomik olanlar ?Hatta Tonerini evde doldurabileceğim modeller, chip gerektiren,gerektirmeyen ???? Lütfen bir kaç öneri yaparmısınız.Topicte Mono Laser le ilgili oldukça doyurucu bilgi var , Şimdi bu Doyuruculuktaki bilgi ve tavsiyleeri Renkliler için bekliyoruz sizden.....Malum cihaz fiyatları artık renklilerde de makul seviyelere gerilemeye başladı.Göstereceğiniz yardımlar için şimdiden çok teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: cool111
herşey normal gözüküyor. aklıma başka birşey takılıyor acaba tonerinizde problem yokta yazıcının fuser ünitesindenmi problem kaynaklanıyor. fuser ünitesindeki fuser film veya press roller (lower sleeved roller) zamanla üzerindeki teflon yıpranıp değişim zamanı gelmiş olabilir. yazıcıyı söküp takmaktan anlıyorsanız fuser ünitesinide kontrol etmenizi öneririm. parçaların resimlerini bu linkte görebilirsiniz.http://www.fuserfilm.org/index.php?categoryID=114
Kağıtta kirli fon yaratan desenler drum'ın üzerine yapışan fazla toner'den kaynaklanıyor. Buna sebep fuser film'in aşınması olabilir mi? Acaba drum ile temas eden o sünger merdanede (transfer roller deniyor galiba) mi bir problem var?
Meraba arkadaşlar 5 yildir toner ve kartus dolumu yapiyorum.Bircok firma ile calistim sarf malzeme konusunda microer i tek gecerim.Alexadan falan bütün siteleri arastırdım microerin bir milyondan fazla ziyareti var.Ben güvendigim icin mutluyum sizede öneririm.
Bir kere en hızlı,en iyi kampanyaları sunan ve bir çok kişininde güvenerek alısveris yaptıgı güzel bir site ayrıca toner dolumcusu olmak istiyenlere bedava bu işi öğretiyolar.
kartuş dolumu içinde kursları var ama o ücretli ama bence verilen ücrete değer bir bakmanızı tavsiye ederim.Ben gayet memnunum.Bundan para almalarının nedeni kartus dolumcusu icin gerekli olan malzemeleride vermelerden kaynaklanıyor.cd sinden mürekkebine solüsyonuna kadar herseyi veriyolar.Benim bir arkadasım bu kurslara katılıp ögrendi simdi bu isten para kazanıyor.
Merhaba, Başta cool111 olmak üzere bu sitede değerli paylaşımcılar sayesinde uzun süredir kendi tonerimi doldurdum ve bilinçlendim. Hepsine çok teşekkür ederim. Bizim hayatımızı kolaylaştırdığınız kadar Allah da sizin hayatınızı kolaylaştırsın. Sizden bir ricam olucak Benim canon yazıcım var(Toner FX10) Tonerime drum alıcam ama bulamadım. microer ve ayaz baktım bu tonere uygun drum bulamadım. Bu tonerle diğer markalar arasın uyumlu olan bir model var mı? Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: osmin
Merhaba cool111 üstad, Öncelikle böylesine faydalı,reklam amacı gütmeyen bilgilendirmeleriniz için size kocaman bir tebrik göndermek istiyorum.İyiki var sizin gibi paylaşımcı insanlar hala aramızda.Üstad topic in büyük kısmını okudum.Benim gibi bir kaç arkadaşım daha sormuş ancak "baskı maliyeti yüksek" gerekçesi ile hemen hemen hiçbirinde tavsiyede bulunmamışsınız.Anlandınız siz onu ! ÇOK FONKSİYONLU RENKLİ LASER tavsiyesi.Birinci yardım talebim şu ; Şimdi ne olur , püskürtmeli yazıcıların arızalarından, kirliliğinden v.s. artık gına gelmiş benim gibi arkadaşlara bir miktar yol gösterirmisiniz. Renklinin baskı maliyeti ne kadar yüksek , biliyoruz ki yükseklik alçaklık göreceli bir kavram(!) .İkinci yardım talebim ise ;çok fonksiyonlu renkli ürünler arasından , toner dolumu yapılabilecekler ,ekonomik olanlar ?Hatta Tonerini evde doldurabileceğim modeller, chip gerektiren,gerektirmeyen ???? Lütfen bir kaç öneri yaparmısınız.Topicte Mono Laser le ilgili oldukça doyurucu bilgi var , Şimdi bu Doyuruculuktaki bilgi ve tavsiyleeri Renkliler için bekliyoruz sizden.....Malum cihaz fiyatları artık renklilerde de makul seviyelere gerilemeye başladı.Göstereceğiniz yardımlar için şimdiden çok teşekkürler.
renkli laser yazıcıların hepsinde çip bulunuyor ve toner tozları mono laser yazıcılara göre bir hayli pahalı. o yüzden ekonomik değiller fakat iş ortamında mecburi olarak kullanan arkadaşlar olacaktır. benim tavsiyem hp ve canon modellerinden olacaktır. bazı hp ve canon modellerinde bilgisayarda kurulu yazıcı ayarlarında toner bitti uyarısı kapatılabilmekte. bir başka konuda renk uyumunun bazen problemler yapması. ya çok açık yada çok koyu olabiliyor. renkli toner tozu olarak biraz daha pahalıdır fakat daha iyi sonuçlar verebilen mitsubishi renkli toner tozlarını önerebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: luddite
quote:
Orijinalden alıntı: cool111
herşey normal gözüküyor. aklıma başka birşey takılıyor acaba tonerinizde problem yokta yazıcının fuser ünitesindenmi problem kaynaklanıyor. fuser ünitesindeki fuser film veya press roller (lower sleeved roller) zamanla üzerindeki teflon yıpranıp değişim zamanı gelmiş olabilir. yazıcıyı söküp takmaktan anlıyorsanız fuser ünitesinide kontrol etmenizi öneririm. parçaların resimlerini bu linkte görebilirsiniz.http://www.fuserfilm.org/index.php?categoryID=114
Kağıtta kirli fon yaratan desenler drum'ın üzerine yapışan fazla toner'den kaynaklanıyor. Buna sebep fuser film'in aşınması olabilir mi? Acaba drum ile temas eden o sünger merdanede (transfer roller deniyor galiba) mi bir problem var?
büyük ihtimalle ikisininde değişmesi gerekecektir. fuser ünitesini söktüğünüzde ikisininde yıpranıp yıpranmadığını kontrol edin. hangisi yıpranmışsa onu değiştirin. fakat tahminimce ikiside yıpranmıştır.
quote:
Orijinalden alıntı: ugur3542
Merhaba, Başta cool111 olmak üzere bu sitede değerli paylaşımcılar sayesinde uzun süredir kendi tonerimi doldurdum ve bilinçlendim. Hepsine çok teşekkür ederim. Bizim hayatımızı kolaylaştırdığınız kadar Allah da sizin hayatınızı kolaylaştırsın. Sizden bir ricam olucak Benim canon yazıcım var(Toner FX10) Tonerime drum alıcam ama bulamadım. microer ve ayaz baktım bu tonere uygun drum bulamadım. Bu tonerle diğer markalar arasın uyumlu olan bir model var mı? Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
fx10 tonerin drumu her dolumcuda mevcut ve en kolay bulunan drumdur. model olarak hp nin q2612a model tonerinin drumunla aynıdır. hp 1010 , 12a drum olarakta geçer. aradığınız modelin linklerini aşağıda veriyorum.
fx10 tonerin drumu her dolumcuda mevcut ve en kolay bulunan drumdur. model olarak hp nin q2612a model tonerinin drumunla aynıdır. hp 1010 , 12a drum olarakta geçer. aradığınız modelin linklerini aşağıda veriyorum.
Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Sağolasın. İyi akşamlar
Slm forumseverler ve üstad cool111 Öğretmenim, çok fonksiyonlu lazer brother var (7030) ve çok memnunum Ancak renkli çıktının her sayfasına 50 kr. vermekten bıktım Üstelik 1 sayfa renkli çıktı için 2 lira da dolmuşa veriyorum Renkli çıktı alabileceğim, çipsiz yada çipi resetlenebilir, dolumu uygun fiyata çoğu yerde yapılabilen, çıktıları 600x600 den iyi olan, (tarayıcı ve fotokopisi olmasa da olur), kağıt sıkıştırma huyu olmayan ve en az sorunlu olan bir renkli yazıcı istiyorum. Arkadaşlar püskürtmeli al diyorlar ama kartuş kurudu, yok deliği tıkandı falan gıcık oluyorum o işlere. Günlük 10-12 sayfa ancak alırım. Bütçem 300-350tl (Belki modele göre 400tl de olabilir:)
Biraz araştırdım, HP modelleri genelde 600x600 çalışıyor (bu netlik beni memnun etmiyor) Brother'ı seviyorum ama renkli yazıcıları hem çok pahalı hem de Afyonda dolumu sorun yaratabilir Samsung Afyonda dolumu en rahat marka, Canon ve epson hiç denemedim Afyonda bu işi yapan sadece birkaç kişi var profesyonel anlamda (amatörlere asla gitmem, kendim doldurmayı denemem zira hem beceriksizim hem de kanserojen maddeler ilgimi çekmiyor:) Afyondaki dolumcuya da soracağım ama sizler onlardan daha iyi biliyorsunuz, onlar işine hangisi gelirse, hangisinden daha çok kar edecekse onu söylüorlar Siz ise tüketicinin karını amaçlıyorsunuz Zaten sizin vesilenizle Brother 7030 ve 2040 ile Samsung 1610 almıştım; hepsinden de fazlasıyla memnun kaldım Şimdi yine sizlerin bilgilerine ihtiyacım var smileplease03@hotmail.com MEHMET TOKSOY (0537 374 52 84)
1 ay kadar vaktim var almak için, aceleye getirip de pişman olmak istemiyorum Saygılarımla...
Arkadaşlar benim de bir sorum olacaktı, brother 2130 modeli var bende de. toneri bitti ve ilk defa dolum yapacağım, bununla alakalı hangi toner tozunu almalıyım tavsiyede bulunabilir misiniz acaba? bir de forumda genelde 2040 modeli için dolumun nasıl yapılacağı anlatılmış ama bunun da aynıdır herhalde değil mi? saygılar.
selamlar arkadaşlar ben hp m1132 yazıcı aldım. hp ce285a toneri bitince (demo toner) tekrardan doldurabilirmiyim. bir kaç yerde sorunsuz doldurulabildiğini okudum. acaba sorunsuz dolum yapabilirmiyim. Bir de muadil toner alsam yazıcıda problem teşkil eder mi?
Neden cvp gelmedi ? :) Bİr bilen yok mu yoksa 1 ay sürem var dediğim için mi öyle ? :) Tamam, 3 gün sonra alıcam :)
HP Deskjet 2060 almaya karar verdim 10 dolar kartuşları 400 sayfadan fazla siyah, 250 safaya yakın renkli çıktı Benim işimi görür Yardımlarınız için teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: smileplease03
HP Deskjet 2060 almaya karar verdim 10 dolar kartuşları 400 sayfadan fazla siyah, 250 safaya yakın renkli çıktı Benim işimi görür Yardımlarınız için teşekkürler...
Epson SX425W DAHA MANTIKLI BİR SEÇİM GİBİ DURUYOR çok daha fazla özellikli wi-fi, kaliteli baskı, bitince sadece biten rengi değiştirebileceğin bir sistem, 3 yıla kadar uzatılabilen garanti süresi, dakikada 35 sayfaya kadar yazdırılabilen siyah sayfa sayısı, renkli ekran, kart okuyucu ve baskı özelliği ile inanılmaz bir fark atıyor HP 2060'a. Ayrıca kartuşları da ekonomik. 4 lü kartuşlar 70 lira civarında ani tek kartuş 20 liraya bile gelmiyor. Bu ürünü kullanan varsa ya da bu ürünü bilen lütfen msj yazsın. Bu aralar renkli yazıcı alacağım, lütfen bilenler yardımcı olsun...
quote:
Orijinalden alıntı: barbunyaa
Arkadaşlar benim de bir sorum olacaktı, brother 2130 modeli var bende de. toneri bitti ve ilk defa dolum yapacağım, bununla alakalı hangi toner tozunu almalıyım tavsiyede bulunabilir misiniz acaba? bir de forumda genelde 2040 modeli için dolumun nasıl yapılacağı anlatılmış ama bunun da aynıdır herhalde değil mi? saygılar.
brother standart tozu uyar. dolum şekli aynıdır. tek farkı dolum haznesi daha küçüktür daha az toner tozu alır.