Şimdi Ara

Top Eleven be a Football Manager | Taktik karşı taktik (forum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • [TOP ELEVEN FUTBOL TAKTIK VE KARŞI TAKTIKLER BURADA AÇIK BIR FORUM OLUŞTURACAĞIZ VE KENDI TAKTIGIMIZ VE SAVUNMASINI AÇIKLAYACAĞIZ

Diziliş olarak ; DL – DC – DC – DC – DR – MC – MC – MC – ST – ST şeklinde ideal bir takım dizilişi belirleyebilirsiniz.

Bu diziliş önerebileceğim standart takım dizilişidir ancak siz merkezdeki bir MC yerine AMC kullanabilir, ileride tek forvet kullanıp, forvetlerden birini AMC mevkisine kaydırabilir, DL ve DC yerine DML ve DMR kullanabilirsiniz. Top eleven en iyi diziliş için taktik üzerinde çeşitli kombinasyonlar yaparak, takım dizilişinizde çeşitlilik sağlayabilirsiniz.

Tavsiye edebileceğim diğer bir diziliş 5-4-1 , beşli defansı yukarıdaki gibi yerleştirdikten sonra orta sahaya iki MC oyuncusu kullanın, kanatlarda hücüm yapmayı da seviyorum diyorsanız AMR ve AML kullanabilirsiniz ancak bu dizilişin ideal olanı ML ve MR oyuncuları kullanmaktır. ML ve MR kırmızı ok olacak şekilde ayarlanabilir. Ayrıca 4-5-1 dizilişi de bu dizilişe çok yakındır, sağlam bir defans oluşturmanız için kullanabileceğiniz dizilişler arasındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi What You Mean LPOOL FAN -- 1 Temmuz 2014; 18:51:40 >

• OFANSIF TAKIM.
    Ofansif takım dizilişi ağırlıklı olarak orta saha ve atak oyuncularından oluşmalıdır. Kalabalık orta saha ve hücum oyuncuları, rakibi kendi bölgesine hapsetmek amaçlı kullanılan bir taktiktir. Ofansif diziliş adına bilinen en önemli diziliş sanırım 3-4-3 tür. Bu taktikle oynarken kısa paslarla karışık oyun anlayışını tercih edin. Zira uzun toplarla çıkmak isterseniz, kaptırdığınız her top kalenizde gol pozisyonu vermenizle sonuçlanacaktır.

3-5-2 oyun dizilişinde ise sizin de görebileceğiniz gibi kalabalık orta saha ile oyunu elinizde tutmayı amaçlar, aynı zamanda orta üçlünüzle savunmanıza daha fazla yardım sağlayabilirsiniz. İlerde kaptırdığınız her topta hızlı bir şekilde savunmaya dönmeniz gerekir. Bu diziliş hızlı dönüşler için idealdir. 3-6-1 dizilişi de bu takım dizilişine çok benzer ancak biraz daha defansiftir.

Gelelim ofansif dizilişlerin babasına, 4-2-4 , günümüz futbolunda bu dizilişle kevgire çevrilebileceğiniz bu diziliş, top eleven en iyi diziliştir diyebiliriz. 4 ortasaha ve kenarlarda AML ve AMR oyuncularını kullanmalısınız. 4lü defans bloğu güçlü bir defans sağlayabilir ancak unutmayın ki orta sahada kalabalık olan takımlar size sorun çıkarabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi What You Mean LPOOL FAN -- 1 Temmuz 2014; 18:50:21 >

• Dengeli Takım Dizilişi Bu takım dizilişi yeni başlayanlar ve profosyonel oyuncular için mükemmeldir. Bu dizilişler saldırı ve defansa eşit miktarda önem ve ağırlık verir. Aynı zamanda takımınız için esneklik sağlar. 4-2-3-1 takım dizilişi dengeli dizilişler arasında en popüler olanıdır. Bu oluşumu kullanmak istemiyorsanız size 4-4-2 dizilişini de önerebilirim. Oyuncuları kırmızı ve mavi oklarını da dilediğiniz gibi alacağınız sonuçlar çerçevesinde siz ayarlayabilirsiniz.

Yukarıda belirtilen 3 çeşit oyun kombinasyonundan istediğinizi seçip takımınıza uygulayın. Ancak şu hususa mutlaka dikkat edin, 1 maçlık yenilgi almanız takımınızı kökten değiştirmenize etki etmesin. Günümüz futbol takımlarında olduğu gibi top elevende de oyuncular dizilişe ve takıma oynadıkça alışıyorlar. Herhangi bir sorununuz için yorum yazmayı ihmal etmeyin. Herkese iyi oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi What You Mean LPOOL FAN -- 1 Temmuz 2014; 18:49:19 >

• [ST][ST][ST]
    • [MC][MC][MC]
    • [DL][DC][DC][DR]

• Peki ya ben arkadaşlar ben bu dizilişi kullanıyorum Takım anlayışı ofansif pas yönü ortadan pres kendi sahanda pres top çalma normal pas atma karışık markaj tarzı ise adam adama
    • Peki ya bu taktik neye karşı oynamalıyım sorusuna hemen cevap çoğu taktik gibi bu taktik orta sahası zayıf taktikler için geçerlidir 4-2-3-1,4-3-2-1,ve daha karışık orta saha boş ise bunları kullabiliriz 4-4-2 ye karşıda bunu kullanıyorum başarım %80 takımımızda en önemlisi orta sahanın çok sağlam olması gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TECHYEDI

• [ST][ST][ST]
    • [MC][MC][MC]
    • [DL][DC][DC][DR]

• Peki ya ben arkadaşlar ben bu dizilişi kullanıyorum Takım anlayışı ofansif pas yönü ortadan pres kendi sahanda pres top çalma normal pas atma karışık markaj tarzı ise adam adama
    • Peki ya bu taktik neye karşı oynamalıyım sorusuna hemen cevap çoğu taktik gibi bu taktik orta sahası zayıf taktikler için geçerlidir 4-2-3-1,4-3-2-1,ve daha karışık orta saha boş ise bunları kullabiliriz 4-4-2 ye karşıda bunu kullanıyorum başarım %80 takımımızda en önemlisi orta sahanın çok sağlam olması gerekir.

hiç bi yerde bulunamayacak güzel bilgiler.Ama ben oyunu daha iyi anlamak istiyorum. bu yüzden bir kaç sorum olacak

1- sag ayklı forvet veya sol ayaklı forvet ayak yönü tersinde mi oynatmak lazım . yani sol ayaklıyı sagdamı ?

2-adam adama savuma yaptıgımız zaman ofsaty taktikiği açmak saçmamı ?

3-tam saha pres oynayan birinin kontra acması mantıklımı? sanki kendi sahanda pres yaparsan kontra mantıklı gibi geliyor hep

4- ml oyuncsuna ok la ileri git diyince aml oynamıs gibi olup performansında düşüş yaşanırmı.

tabi bu soruların hepsi mantık çercevesinde üretilebilir. paylaşımlarınıza devam etmenizi bekliyorum

tşkler bilgiler için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.