Şimdi Ara

Top İİBF Maaşları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
5
Favori
5.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alıyorlardır zaten ? Dediğin para 2k dolar, iyi yazılımcı açığı var, yazılımcıları elde tutmak için iyi para veriliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    hayır yani odtünün piyasada karşışığı nasıl yeni mezun durumu ne hiç odtülü çevren varmı anlamında sormuştum bra

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Büyük bir beyaz eşya üreticisi ile görüşmüştüm 10k için bile mırın kırın etmişti sonrasında da dönmediler. Uluslararası ve ulusal olmak üzere iki farklı market de aynı şekilde dönmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 14 Eylül 2022; 20:31:36 >
  • mrvolcann kullanıcısına yanıt

Hocam pek çevrem yok odtüden biraz belkş ankara stajlarda dezavantajdır biraz ama yine iş çok ya. Şekerbank bile uzman yardımcısına 15k mı ne veriyormuş

Kardeşim sen çok film izliyorsun heralde gişe memuru nerde görecek 12k maaşı :) Devlete girmek zaten %5 bir kesim geri kalan uniler mühendiside işletmeciside asgari biraz üstü başlayabilir. özel staj yapmış kendini başka konularda geliştirmiş kişiler hariç. benim yanımda 3 mühendis var 5.800 alıyor ve ufak bir yerde olmama rağmen dolu uni mezunu iş için geliyor.

ODTÜ iktisat mezunu arkadaşım iş bankasına girdi yazın başında. Bu postu atıp maaşını sordum 15 civarında dedi, ''20'yi 4-5 yıllık kademeliler alıyor, bankalarda maaş aralığı genelde az olur. 15-25 aralığında gider günümüz ekonomisi ile'' dedi

• Birçok yeni mezunla konuşmuş birisi olarak 9-10k genel olarak başlangıç ücreti. 13k da gördüm 8.5k da gördüm ama genel olarak durum bu. Orta-uzun vade de ne olur bilgim yok

• ElFerrari kullanıcısına yanıt

hangi ünilerden mezunlar ve hangi pozisyonlarda çalışıyorlar?

• Bankaların finans tarafları yeni başlayan için ort. 10-14 net
    Big 4 yeni başlayanlar ort. 7-8k
    İnsan kaynakları yeni başlayanlar 6-8k iyi şirkette 9-10k var.

Ortalama yazmamın sebebi vergi diliminden dolayı her ay daha fazla vergi alarak net maaşın azalmasıdır. Banka için bilerek geniş Aralık verdim. Çok bilinen markalar üst limitte verirken daha ortalama olanlar alt limite yakın maaş veriyor.

Kalitelerini hiç bilmemekle beraber bazı özel üniversitelerden çok öğrenci görüyorum. En aklımda kalan Bilgi Ü. Genel olarak İstanbul Üni, Marmara, Boğaziçi, ODTÜ vs her an her yerde karşılaşılan üniler. İİBF okuyacaksınız en iyi okullardan mezun olmak lazım. Bölüm fark etmiyor. Siyaset Bilimi okuyan çok denetimci var. Burda maksat ingilizce bilmek ya. Son mülakatlarda hevesli ve biraz ilgili gözüktükten sonra olur.

• uAhmetcanX kullanıcısına yanıt

Para kazanmak için illaki finansta mı çalışmak gerekiyor hocam hep onun bahsi geçiyor

iyimiş hocam bu iibf mezunları niye baya tepki gösteriyorlar onları anlamak zor

yeni girenler 20bin alıyorsa, 5yıllık tecrübeliler de 40-50yi bulur iyi para var iibf mi okusaydık 

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Başlık top okullar hocam ve top okullardaki herkesin de süper olmadığını düşünürsek kısıtlı kitle iyi işlere erişebiliyor. Top okullarda okumayan iibfciler için durumlar bayağı kötü maalesef :/

• Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt

Hangi şirkette işe gireceğine bağlı aslında. Aslında biraz tehlikeli yazdığın, para çok önemli hatta en önemli şeyde mesleği seçerken cidden istediğini seç. Hayattan tiksinirsin yoksa. Big4 mesela. Eylül'de işe girip Ocak ayının kokusu alıp istifa eden çok insan vardır. Yapacağın işin her şartlarını, senden alacaklarını, sana verebileceklerini iyi analiz etmelisin.

Gereksiz uzattım biraz ama karar verme aşamasında gibisin. Söylemek istedim.

İlk cümleme dönüyorum. Para kazanmanın sınırı ve sektörü olduğunu tam anlamıyla düşünmüyorum. Bir pazarlama şirketinde pazarlamacılar fazla kazanırken bir denetim şirketinde haliyle denetimciler fazla para alır diğer departmanlara göre. Bankalar mesela finans çalışanına çok maaş verirken gişe yetkilisine, ik kısmına daha düşük verir/verebilir. Ben bizzat asistan olarak ort. 7.5k alıyorken mesela sektörde adı şanı duyulmamış bir denetim şirketinde 3 4 yıllık adam benle aynı parayı alıyor.

Finans hep daha afilli şekil durduğu için algısı daha iyi. Ama evet uzun vadede çok çok iyi maaş seviyesine gelirsin. Hele Big4 dayağını yiyip sektöre selam çakarsan karşılığını alma ihtimalin çok yüksek. Ben bizzat bu tarafta olduğum mecbur örnekleri böyle veriyorum. Ama Unilever, P&G gibi şirketlerde belkide başka departman daha fazla kazandırır finansçıya göre.

aslında eskiden daha iyi konumda olduklarını biliyordum, hatta okulun önemi bile olmadan iyi maaş olanakları vardı, sayıları artınca değeri azaldı maalesef:(:(

• mert1905x kullanıcısına yanıt

hocam ben stajyer halimle haftada 3 gün çalışarak 5 6 saat mesai ile 4 bin aliyorum. mühendisleriniz ağrı falan mı mezunu?

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

şu yazdığın mesajı yazarken utanmadın mi? ne alaka benim yazdığım ile?

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt

hadi öyle olsun 

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt

2 Ankara 1 Konya . Dostum gerçek hayat öyle değil malesef :) Bana bir sürü mühendis geliyor iş için dolu işsiz var seni adam 10k alacağına 6 dan 2 tane alıyor. Staja 2k falan veriyorlardı sanırım.

Şimdi şu sıralama önemli

1. Hangi şehirdesin ? Bu neden önemli dersen İstanbul da olan maaşla Aydın ilindeki maaş aynı olamaz. İstanbul da 10k alıyorsan aydında 5k aynı hayatı yaşatıyor. Şimdi ben 15k+ alıyorum 6 senedir çalışmaktayım bana şuan şirket İstanbul'a gel dese 20 25k gelmem net 2, 2.5 kat maaş farkı olması lazım burada 15 ile yaşadığım yaşamı orada sağlayamam kiradan tut özel yaşantıya kadar bunu çalışmayan yada yeni olan arkadaşlar kaçırmakta.

2- Şirket araç veriyor mu ? Buda maaştan bile önemli şuan Türkiye şartlarında . Benim altımda şirket aracım var yakıtım karışılmaz tatile de giderim hesap soran olmaz. Şuan clio duster vs kiralasan aylık 15k + minimum 4-5 depo özel işin yakıt 5-6k ortalama 20k araba gideri olur bunu sana sağlıyor mu ? Yani 15k maaş araçsız yerine 8k maaş + araç anlaşın derim ben arkadaşlara inanılmaz bir artısı olur araç veren işler. Sigorta kasko hgs bakımdı oydu buydu saymıyorum bile.

Şimdi sen Boğaziçi İtü Odtü vs yerlerden iyi derecede çıkarsın bu yetmez kendini de yetiştirmişsindir tabi ki fark olacak zaten ilk mesaja bunu yazdım bunlar hariç dedim.

Şunu unutmayın arkadaşlar yazılım yada teknik konular dışında yönetici pozisyonları düşünüyorsanız okul ve bilgi yetmez sosyal etkiniz bunların hepsi üstüne geçer. Bir bakarsın işletme mezunu adam seni altına almış çalıştırıyor burasını iş hayatında göreceksiniz.

Benim pozisyonum Bölge yöneticisi bana odtülü de gelse fark etmez işi teknik kısmı dışında kalanlar daha önemli , ikili ilişkiler nasıl adam yönetimi var mı iş takibi var mı pratik mi bunlar inanın iş hayatında herkesin önünüze geçmenize sağlayacak Ağrı diye küçümsediğin yerde ki adam senin müdürün olabilir okul okumayla iş hayatı çok farklı benim konuya değinme nedenim şu kimse öyle 20-30k ile işe başlamaz yine yazıyorum özel okullardan ve kendini özel geliştirmiş insanlar dışında . Bu yüksek maaş başlama işi %5-10 geçmez.

Unutmadan her zaman istisnalar olur benim arkadaşım kuzenim amcam dayım örnekleri önemsiz genel için söylüyorum kendinizi maaşa değil gelişmeye odaklayın derim maaş arkasından gelecektir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.