Şimdi Ara

Top Oynarken Topa Bakıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorum açık.Futbolda tekniğim iyidir.çevik ve hızlı da sayılırım.Ama önemli bir sorunum var.Ben futbol oynarken hep topa bakarım.Kafamı toptan kaldıramıyorum yani.E haliyle bana doğru gelen rakip defansı geçmek de hayal oluyor.Hatta kafamı kaldırmadığım için rakibe pas attığım çok olmustur.Yetenekli olmama ragmen arkadaşlara saç yoldurtuyorum.Zaten yolda yürürken de önüme bakmam boynum hep aşağıdadır.Heralde ondan alışkanlık olmuş.
    Neyse uzatmıyım.Top sürerken önüme bakma alışkanlığını nasıl kazanabilirim.Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olsunlar lütfen.Sağlıcakla

• Al topu, bul bi top oynamaya musait alan. Pratik yapa yapa kazanırsın. Etraftaki bi agaci arkadasın olarak kabul et. Topa bakmadan sürmeyi dene ve agactan vurmayı dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dumluc4 kullanıcısına yanıt
    iyi diyorsunda bir şey takıldı kafama.top oynarken kafayı kaldırmamak bir dezavantajmıdır, yoksa herkesin yaşadığı sadece profesyonellerin aşabildiği bir sorunmu?Yani ben bu alıskanlığı kazanırsam maç esnasında bana ne gibi avantajlar sağlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SbsVSavaş

iyi diyorsunda bir şey takıldı kafama.top oynarken kafayı kaldırmamak bir dezavantajmıdır, yoksa herkesin yaşadığı sadece profesyonellerin aşabildiği bir sorunmu?Yani ben bu alıskanlığı kazanırsam maç esnasında bana ne gibi avantajlar sağlar?

Dezavantajdır tabiki. Ayrıca profesyonelliklede alakası yok
    Kafanı kaldırmazsan sen niye top sürüyosun bosa. Hatta o macta niye oynuyosun. Takıma zarardan baska birsey yapmıyosun. Anca rakibe pas.
    Artılarına gelecek olursak;
    1- Kendine daha fazla güvenin gelir.
    2- Boştaki arkadaslarına görürsün ve gol atma olasılıgınız artar.
    3- Rakibede atmıyacagın icinde gol yeme olasalıgınız düşer :)
    4- Oyun zekân artar boslukları gördükce.

• Topla iliskiyemi giricende bakiyon
    Bide yolda kari kiz keserken dik durmuyonmu?

• topatan ziyade rakip oyuncunun ayaklarına bakarsan ve birazda yeteneğin varsa çalımı atarsın zaten. birde kondisyonda önemli bence istediklerini yapamıyorsun kondisyonun zayıfsa
  • Burak Yılmaz V2,yeteneksizsin dostum.
  • sanki beni tarif etmişsin.sana tavsiyem top sürerken topu küçük adımlarla hızlı bir şekilde sür yere tüm ayağınla değil parmak uçlarınla bas ve karşıya bak yere değil.zaten karşıya baksam sorunum çözülecek diyebilirsin ama bu söylediklerimle karşıya daha rahat bakacağını düşünüyorum.nefesini kullanmayı bilmek çok önemli.ben nefesimi düzgün kullanamayınca güçtende düşüyorum ama nefesimi düzgün kullanırsam, soluk soluğa kalmazsam 2 katım kalıplı birisini yıkarım omuz omuza mücadelede.sorununun tamamen mental olduğunu düşünüyorum çünkü aynı sorunları yaşadım.
  • bence topa bakıp bakmamayı düşünme bende refleks olmuş topa bakıp bakmadığımı bilmiyorum bile top doğru yere gidiyor.ama bendeki bu refleks altyapıdaki uzun çalışmalar sonucunda olmuş olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Aslan. -- 26 Aralık 2014; 1:00:33 >
  • basket oyna mecbur yukarı bakacaksın baskette
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.