Bu programı duyduğumdan beri bayağı bir inceleme şansı buldum. Meraklıları için tecrübelerimi aktarmak isterim. Topaz Video Enhance AI, yapay zeka kullanarak eski videolarınızı yeniliyor. Dahası yenilediğini iddia ediyor. Tıpkı Android platformunda öncelikle fotoğraf yenileyen "Remini" gibi bir şey bekledim ama biraz zor iş. Program kolay kullanımı ile öne çıksa da bana göre hala geliştirilme aşamasında. Çünkü her ay neredeyse yeni bir güncelleme versiyonu çıkıyor ve her versiyon birbirinden farklı işlem gerçekleştiriyor. Biri öncesinden kötü sonuç verirken kimisi de ses sorunları yaşatıyor. Bu yüzden parayı yatırmadan önce ki yaklaşık 140$ deneme sürümü veya malum sitelerden indirip sonucuna göre alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz. İncelememe göre Topaz Video Enhance AI 1.3.8 en iyi sonucu veren oldu. Şu an Topaz Video Enhance AI.1.8.0 sürümü çıksa da daha yavaş buldum. Yeni sürümü direkt diğerinin üzerine kurabiliyorsunuz. Ama bende başta videolarımı sesli işlerken sonra sessiz işlemeye başladı ve hatanın nedenini bulamadım. Programın içinde seçebileceğiniz bazı ayar seçenekleri ile videonuz için en uygunun bulup işleme başlıyorsunuz. Manuel ayar yaptığınız bazı seçenekler de var. Bir videoyu işlemek kare başına 2,5 ile 12 saniye arasında değişiyor. Gariptir 1280 işlediğim bir video 11 saniye sürerken aynı videoyu 4K veya 8K işlediğimde 3,5 saniyeye indirdi!! Bu yenileme işlemleri elinizdeki bilgisayarın gücü ile de alakalı. Ama 20 dakikalık bir filmi 7+8 saat işlediğini bilirim ve bu süre içinde bilgisayar çok işlem yaptığı için başka bir şey için kullanmak da pek mümkün olmuyor. Sonuç bana göre harikulade değil. Biraz keskinleştiriyor köşeleri, biraz gürültüyü azaltıyor, çözünürlüğü 4K veya 8K gibi boyutlara taşıyor evet ama görüntü ve nesnelerde plastik bir yapaylık da oluşuyor. Kısacası çok uzun işleme süresi, bilgisayarı çok yorması, sürümlerim sürekli tutarsız yenilenmesi gibi gibi nedenlerle şu an için gelişme aşamasında buluyorum. Not. Aynı geliştiricinin fotoğraf için olanını da kullandım ama bir fotoğrafı işlerken bilgisayarım uçacak gibi oldu, fan gürültüsünden ve kasılmasından ortaya muhteşem bir şey çıkacak sandım ama sonuç sıfır. Tek bir düzeltme bile yapmayan bir sonuç ortaya koyduğu için uzak durdum başka bir versiyonunu denedim ama işlem süresi çok uzun ve elle tutulur olağan üstü bir değişiklik yoktu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 23 Aralık 2020; 13:37:47 > |
Bildirim