Şimdi Ara

Topladığım 8000 TL'lik oyun sistemi ve bu sistemle UHD Tv Kullanımının Uygunluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son günlerde 4k oyun bilgisayarı toplama fikri bende bir anda hasıl oldu ve bu amaçla aşağıdaki sistemin siparişini verdim.

Topladığım 8000 TL'lik oyun sistemi ve bu sistemle UHD Tv Kullanımının Uygunluğu

Bu sistemle ilgili aklımdaki temel soru monitör konusunda. Şimdi benim aklımdaki evde televizyon olarak da kullanacağım için oyun monitörü yerine bu linkte vermiş olduğum 4k UHD Tv'yi satın almak . Ancak bu televizyonu aldığımda böyle bir sistemde herhangi bir sorun yaşarmıyım ? Yani özellikle bu televizyonların ekran tarama hızlarına baktığımda 1400 mhz 900 mhz gibi uçuk rakamlar görüyorum ancak tahminimce bu TV'ler 60 hz olacaktır. Yani 4k oyun deneyiminde bu UHD TV'lerin performansı nasıldır, ekranda yırtılma vb. sorunlarla karşılaşırmıyım ?

Bunun yanında topladığım sistemle ilgili genel görüşlerinizi ve değiştirilmesi gerektiğini düşündüğünüz parçalar varsa bu konuda da yardımlarınızı rica ederim.

Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Hep soyledim hep soyleyecegim 4k cozunurluk full detay 60fps icin tek kartlarin ustune binen yuk cok fazla AAA oyunlar geldikce yetersizlikleri daha da aciga cikiyor division gibi oyunlarin 4k cozunurluk testlerine bakinca dogrular
    Niyelikte

Tv de input lag da hz kadar onemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Mart 2016; 17:01:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 4k çözünürlük full detayda ekran kartlarına binen yük çok fazla haklısınız ama yaptığım incelemelerde 980ti ekran kartının bu yükün üstesinden gelebildiğini gördüm. Özellikle ultra değil high ayarlar tercih edildiğinde (zaten bildiğim kadarıyla çözünürlük 4k olduktan sonra detayların high veya ultra olmasının çok bir önemi yok) 60 fps baremine ulaşabiliyor bu kart. İlerde yeni oyunların zorlaması durumunda bir tane daha 980ti alıp slı yapmayı düşünüyorum zaten. Ama şu aşamada çift ekran kartı tercih etmek, 980ti gibi tek kart performansı bu kadar yüksek bir kart mevcutken gereksiz geldi bana açıkçası.
  • cavcavcv C kullanıcısına yanıt
    https://m.youtube.com/watch?v=j1CCLK4eYfc

4k da 60 fps ye 2 detay seviyesinde de ulasamamis gorulecegi uzere

Kaplama dusurdum 60 fps aliyim diyemezsin Oyle bir sey soz konusu degil kaplama kalitesini dusurdugun zaman tam 4k kalitesini alamiyorsun
    Tv varsa elinde takar oynarsin ama bu sisteme 4k monitor alinmaz AAa seviye oyun pesinde kosan birisi isen
    Oyle olsaydi medium ayarda 4k monitor pesinde kosardik enb gibi grafik modlari da gereksiz olurdu
    Soyle dusun eski bir oyunu 1080p de oynamak kotu kaplamalari genis alana yaymak cok kotu bir sonuc veriyor

Yeni seri gelecekken onlari beklemek daha faydali olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Mart 2016; 17:14:51 >

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Usta iyi güzel diyosun da bu sisteme de 4k monitör alınmazsa hangi sisteme alınır allah için ? Napalım şimdi yani 980ti den üst seviye kart yok zaten titan hariç ki o da yaklaşık aynı performans. Dediklerinden anladığım kadarıyla yeni ekran kartlarının çıkmasını beklememiz gerekiyor ama onların da ne fiyatının ne olacağı belli ne 4k yı tam kaldırıp kaldırmayacağı belli ne de tam olarak ne zaman çıkacakları belli. Kaldı ki çıksa bile yeni bir mimari kullanılacağı için kararlılıklarının ne olacağı belli değil. O yüzden sonu belli olmayan bir süre için kendimizi beklemeye almaktansa bu tarz bir sistem kurup ilerde slı yapmayı tercih etmek daha mantıklı geliyor bana. Zira o kadar süre bekleyip de sonunda yeni çıkan ekran kartlarının da yeni oyunları 4k'da kaldıramama ihtimalleri de var.

Bu arada verdiğin test oyunun henüz beta sürümünde yapılmış. Oyuna sonradan gelecek güncellemelerle optimizasyonu daha iyi seviyeye getireceklerdir diye düşünüyorum yanlış mıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavcavcv -- 9 Mart 2016; 17:21:25 >

Ornegin 980 ti sli ye alinir (yazilimda mukemmel bir sli destegi oldugunu varsayarsak)

Tek kart devam edeceksen 4k zorlamanin benim gozumde bir anlami yok 2k yuksek hz bir monitor bana daha mantikli geliyor

Yeni gelen mimarilerin daha rahat kaldiracagni buyuk yenilikler olacagini ben degil ki firmalar idda ediyor gelmelerine cok da bir sey kalmadi.

Sonra 4k hic oyun oynatmaz anliyor millet bakin boyle bir sey yok bir cok iyi oyunu oynarsin bunuda az bir tweak ile oynarsin ama sonrasi belirsiz.

Oyun cikti bu arada yAkin bir sonuc primal icinde soz konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Mart 2016; 17:33:29 >
  • İleriye dönük düşündüğünüz için almışken 4k monitör alın.Verimli performans alamadınız dediğiniz gibi alırsınız medium a slı yapana kadar devam edersiniz.İlerde slı düsünmeniz nedeniyle ben böyle düşünüyorum

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkür ederim, bir soru daha sorayım. Şimdi benim 4k monitör almamdaki tek amaç oyun değil ben 4k film de izlemek istiyorum aynı zamanda. Dolayısıyla 4k bir TV alacağım. Peki 4k TV'de oyunları 1440p de açsam görüntüde bozulma olur mu? Yani örneğin 2k bir monitördeki 1440p görüntüsü ile 4k monitördeki 1440p görüntüsü farklı mıdır ?
    Bu bildigim kadariyla tv nin kendisi ile alakali downscaling deniyor bu isleme eger cihaz bu konuda basarili ise aradaki fark azaliyor diye biliyorum buna monitor ve tv den iyi anlayan birisi yanitlasa daha iyi olur.

Teoride bir cok tv girisleri 4k 30 hz seklinde hdmi 1.4 2.0 60hz oluyor
    1800p 60hz seklinde oluyor ama tam konuya hakim degilim malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Mart 2016; 17:43:29 >
  • @No Way Out Hayır o sorun düzeltildi ayrıca h110i gtx çıktı onun performansı daha iyi.

@cavcavcv Kardeşim 4K oynaman için SLİ veya crossfire şart diyebilirim.Yeni seriler de 4K gibi çözünürlüklerde darboğaza neden olan sorunlar giderilecek ve 16 nm büyüklüğünde çıkacak bu kartlar transistör sayısı bellek hızları ve miktarı artacak hbm2 gibi belleklerle çıkacak.İki firmada 4K da tek kartın 60 fps vereceklerini iddia ediyorlar ama kartlar çıkıp görmeden bir şey diyemeyiz tabi.Yani yeni çıkacak olan pascal ve polaris serilerinin bir çok yenilikle çıkacaklarını söyleyebilirim.Yani 4k sistem toplayacaksanız kesinlikle beklemenizi öneririm.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

H110i GT de kronik bir sorun bulunmamaktadir.

Ürünün ilk üretim lotlarinda bir sorun tespit edilmis ve son kullanicilara ulasmadan geri çagrilip toplanmistir.

Sikinti sifirin altindaki soguklara tasima ve depolama aninda maruz kalmis modellerin sizdirabilme ihtimali idi. Bu sorun aninda tespit edilip düzeltilmis ve dagiticilara gönderilen ürünlerin satisina müsaade edilmeyip geri toplanmistir.

Bu serilerden Türkiye'ye gelmemistir. Türkiye'ye gelen bütün H110i GT modelleri sorun düzeltildikten sonraki üretim modelleridir.

Lütfen hatali/eksik bilgi vererek kullanicilari yanlis yönlendirmeyin.

Konuyla ilgili detayly bilgiye a?a?ydaki linkten ula?abilirsiniz;

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=137973

• Gtx 980ti son çıkan oyunları bile 4k max ayarlarda oynatır 40fps civarında. Daha fazla fps için sli gerekir yada ayarlardan kısılır. Söz konusu 8 milyar olduğu için bence pascal beklenmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipheria -- 14 Mart 2016; 15:25:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.