Merhaba Arkadaşlar, Monitör dahil 100K'lık bir sitem toplamak üzereyim. 1 Haftadır çalıştım, aşağıdaki sistemi toplarladım. Sistemde hem oyun hem render hem yayın açılacak. Arkadaşımın talebi üzerine 12gb yazma/okuma hızına sahip M2 alınacak, ona göre'de bir anakart seçtim. Sizlerden rica teknik bilgi mukavemeti yüksek arkadaşlar; ikame ürün tavsiyesinde ve yorumlarında bulunurlarsa çok çok sevinirim. Teşekkürler. İşlemci: RYZEN 7 7800X3D Anakart : MSI MAG X670E Tomahawk WiFi AM5 (Yüksek hızda m2 alınacağı için e serisi tercih edildi.) Ekran Kartı : Palit RTX 4080 Super Gaming Pro 16GB Ram : G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 m2 disk : MSI 2TB Spatium M570 PRO FROZR İşlemci Soğutucu : Arctic Liquid Freezer III - 240 A-RGB Kasa : Lian Li Lancool III ARGB Fanlı Beyaz E-ATX Oyuncu Kasası Kavisli Monitör : MSI MPG 275CQRXF 27" 0.5 MS 240 Hz FreeSync Premium Pro WQHD Rapid VA LED Monitör Birde yanılmıyorsam 1000w 80+ platinum sertifika olmak üzere güç ünitesi gerekli, olacak ona görede bir güç ünitesi alacağız. Sistemin performans ve uyumluluğu hakkında görüş ve düşüncelerinizi rica ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi System.32 -- 18 Aralık 2024; 10:57:42 > |
Topladığımız Bu Sistem Nasıl Destek Rica Ederiz
-
-
7800x3d böyle balon fiyattan almak bana göre mantıklı değil.
https://www.youtube.com/watch?v=17nRmjjxG-g&feature=youtu.be
Anakart güzel lakin benzer fiyatlarda rakipleri de iddialı. Özellikle Asrock biraz daha iyi F/P oranına sahip ama modellerini bulmak zor maalesef.
Nvme için 12GB/s yazma hızına neden ihtiyaç var?
Büyük boyutlu dosya kopyalama yapacak render-yayin bilgisayarı mı yoksa x3d işlemci kullanacak oyun bilgisayarı mı? En önemli nokta kullanılacak monitörün çözünürlüğü nedir?
Düzenleme: monitörü gördüm 2K için bir nebze de olsa x3d işlemci alınabilir ama asıl performansını FHD çözünürlükte veriyor. Böyle bir sistemde işlemciye fazladan verecek olduğum parayla gider 4K monitör alır yanında bütçeye göre 7500f-9700x tercih ederdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 17 Aralık 2024; 16:9:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Acele yoksa rtx5000 serisi beklenebilir
9800x3d-x870 tomahawk olabilir.
Sivi sogutma
https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-arctic-liquid-freezer-ii-360-a-rgb-sivi-sogutma-fiyati,1367214260.html
1000w psu
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-fsp-vita-gm-gen5-1-1000-w-fiyati,800478654.html
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
render için 7800X3d doğru seçim değil
aynı fiyata 9900X alabilirsin
-
7800x3d çok pahalı parasını haketmiyor bana göre, yine de performansı ortada oyun öncelikli ise alınabilir.
Gen 5 SSD desteği için o anakartı tercih ettiğinizi sanıyorum Asrock B650E'lere yönelerek daha uyguna kapatabilirsiniz işlemci performansı aynı olacaktır.
240 MM sıvı soğutma 7800x3d'ye yeter ama bu seviyede bir sisteme aynısının 360 MM olanını ekleyin uzun süre kafanız rahat eder.
VA monitörler oyun için genelde çöp oluyor, bu modeli direk bilmiyorum belki Samsung'un G7'de kullandığı üst düzey VA'ysa alınabilir ama yine de bu sisteme OLED yakışır, diğer yerlerden kısarak OLED G6 alabilirsiniz. OLED monitör bir küsür senedir kullanıyorum keyfinize yapacağı katkıyı kasanın içindeki hiçbir donanım yapamaz. 4080 Super artı LCD monitör alacağıma 4070 ile OLED kullanırım şahsen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Okudum ve değerlendirdim. Sistemde şöyle bir kaç değişiklik yaptık ve bazı parçaların siparişlerini geçtik.
İşlmeci aynı: RYZEN 7 7800x3D
Anakart: MSI X870 TOMAHAWVK
Ekran Kartı: Asus Rtx 4080 Super Oc
Ram: XPG Lancer 32GB (2x16) DDR5 6000MHz CL30
m2 disk : MSI 2TB Spatium M570 PRO FROZR
Kasa: Be Quiet Shadow Base 800 FX
Güç Kaynağı: Asus Rog Thor 1000P2 Gaming v2 1000w 80+ Platinum
Şimdi monitör kaldı, lakin monitörü 27"inc 2k veya 4k? kavisli istiyoruz, bu seçeneklerde en iyisini almak isteriz, 2 3 tane tavsiye edeceğiniz var mıdır ? Tşkler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi System.32 -- 20 Aralık 2024; 16:6:26 > -
Mesut ÇevikyoutubeARTIK AMD 7800x3D ALMAYIN | Bu işlemciyi yanlış tanıyorsunuzhttps://www.youtube.com/watch?v=17nRmjjxG-g&feature=youtu.be
Monitör çözünürlüğü ne olacak?
FHD çözünürlük için 9800x3d olabilir(bu fiyatta değmez) o zaman 4080 süper saçma.
Çözünürlük 2k-4k olacaksa 4080 tamam ama x3d işlemci saçma.
4k çözünürlükte 9800x3d ile 7500f arasında 4fps fark var. Fiyat farkı 4-5 kat... Tabii bütçe meselesi.techpowerupAMD Ryzen 7 9800X3D Review - The Best Gaming Processorhttps://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/20.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Render yapacaksaniz x3d degil x li bir islemci alin. 9700x guzel bir fiyat performans urunu su anda ki yuksek cozunurluktu oyun oynayacaksaniz zaten 7800x3d ile ayni performansi veriyor. Ayrica baska bir arkadas da yazmis 4080 super alacaksaniz 5xxx li GPU lari bekleyin mutlaka cunku teknoloji olarak cok daha yeni GPU lara sahip olacaksaniz.
-
İşlemcimizi temiz ikinci el bulduk diye alıyoruz açıçakçası 9 bine alacağız. Şu an sıfır en ucuzu 19 bin fln. o yüzden işlemci hususunda Ryzen 7 7800x3d'den devam edeceğiz. Arkadaş sistemi bu ay istedi, ona söyledim lakin yapacak pek bişey yok. Ayrıca bu sisteme 2K Kavisli 27 inc monitörü bulmaya çalışıyoruz :) :)
-
O zaman diyecek birsey yok cok iyi fiyata bulmussunuz, baska varsa talibim :).
Anakart konusunda karsilastirma yapan videolar var onlardan birine bakabilirsin dogru tercih icin. Ben B650 chipsetli alacagim icin o konuda arastirma yapmistim soyle bir liste var elimde. Sizde benzer bulabilrsiniz.
D F den uzak dur, paran yetmiyorsa C al, B den itibaren alabilirsin diyebilirim kisaca B650 chipset icin.
AMD anakartlar hakkinda Mesut Cevik in yaninda bir arkadasiyla hazirladigi bir video vardi ona bakmanizi da tavsiye ederim, cok guzel aciklamislar konuyu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X