Selamlar saygılar dilerim. İnternetten topladığım bilgisayarımda monitöre görüntü gelmemesi problemi yaşıyorum. Sistemi bugün şirketimizdeki bilgisayarcı bir abiyle beraber topladık. Hdmi kablo ile monitöre bağlantı kurduk ve görüntü yoktu ama bilgisayar ve fanlar çalışıyordu. Anakart ile monitörü bağlayalım dedik yine görüntü gelmedi. Monitörde no sinyal uyarısı vardı. Acaba sorunu nerede aramalıyız içime bir kurt düştü. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Msi h410m-a pro intel h410 2933 Mhz ddr4 mATX Msi 1660 super ekran kartı Intel i5 10400f işlemci 2x8 xpg gaming 3000 Mhz ram 600w 80+ bronze güç kaynağı kingston m2 ssd < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simetrik Deli -- 17 Aralık 2020; 11:26:47 > |
Toplama bilgisayarım ile ilgili yardım (çözüldü)
-
-
Monitör de yeni mi ?
Bozuk olma durumu vs var mı yani ?
-
ben olsam sırasıyla yapacaklarım;
monitorün giriş seçimi varmı (şirket monitorüm 2 kasaya bağlı ufak bir tuşla geçiş yapıyorum)
ekran kartı bağlantıları tammı (anakart güç kablosu, slota düzgün oturmuşmu)
anakart üzerinden vga ile bağlantı yapıp ekran geliyormu kontrol etmek. Eğer gelirse ekran kartını görüp görmediğine bakarak driver yüklemek.
bunları yaptığımda da hiçbir şekilde ekran alamazsam tüm bağlantıları tekrar gözden geçirirdim. daha sonra arıza hangisinde bulmaya çalışırım.
-
1.Ramleri tek tek dene.
2.Anakarta takılı hdd, ekran kartı, vs. tek tek çıkararak deneme yap ( bütün denemelerde ekran gelmiyorsa anakart sorun)
3.Anakartının biosu eski ise ve işlemcini desteklemiyorsa sağdan soldan çalışan işlemci bulup update edebilir, kendi işlemcini kullanabilirsin.
4.Yedekte güç kaynağın varsa onunla deneyebilirsin.
5.Anakartın üzerinde büyük ihtimal hata için led ışıklar olur bak bakalım hangisi yanıyor normalde ?
Müneccim değiliz bakmadan denemeden sorun şu diyemeyiz :)
-
Cevaplar için çok teşekkür ederiz tavsiyelerinizi deneyecektik. İlk önce Windows 10 formatı bulunan flash bellek takıp açalım dedik. Şans eseri açıldı sistem Windows’u kurduk . Böyle bir sorun varmış herkese çok teşekkürler iyiki varsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simetrik Deli -- 17 Aralık 2020; 11:27:20 >
Benzer içerikler
- garson tip puanı hesaplama
- amd yazılımı sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit etti
- missing operating system
- ortak klasör oluşturma
- veriyi korumak için içeriği şifrele aktif değil
- dlss nedir
- udf dosyası nasıl açılır
- bilgisayar hızlandırma
- pc otomatik kapatma
- root ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X