Şimdi Ara

Toplayacağım pc hakkında yorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: LEON-X

Hocam pardon, ben 500 TL görünce sadece kasa alınacak sandım haliyle ondan öyle bir düzenleme yaptım...

825 TL için X3 440 'lı sistem gayet uygun ve kaliteli olmuş

Sagolsunlar forumdaşların katkısı çok oldu. Yoksa ben bundan az ucuza intel pentum 4 işlemci ve asus anakart alıyordum. Bu işlemciyi arkadaşlar tavsiye etti. Sanırım bu X3 3 çekirdek manasına mı geliyor 440 ın manasını bilimiyorum ama.

Neyse benimde içime sindi galiba.

18,5 LED Monitör, (Dahili hoporlör ve USB girişi var)
    500 GB HDD
    2 GB 1333 Mhz Ram
    Amd 3 çekirdek İşlemci
    512 mb Onboard ekran kartlı MSI ana kart
    DVD yazıcı + klevya Maus
    ve 825 tl 10 taksit.

Herhalde bundan iyisi şamda kayısı....

• sistem gayet iyi görünüyor hocam

Kasa olarak ne seçtiniz ?

O.B vga ile min. 350w'lık Aopen, Asus, C.Master gibi kasalar iş görür ve beraberinde HD4670 gibi güç tüketimi düşük kartları da takıp kullanabilirsiniz.

Biraz daha üst model olarak fiyatları uygun olan; Akasa Genesis, Xigmatek 400-500w olan modellere bakabilirsin bunları da alacağın yerden araştırabilirsin, seçtiğin kasa ile kıyaslarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 10 Haziran 2010; 14:08:28 >
  • Sadece kasa seçimini rastgele yaptım. Aldığım sitede bulunan En uygun olan 300 W kasayı ekledim. Dediğiniz kasalara bir bakayım.

parçaların detayı şu şekilde.

182,57 TL AOC E936SWA 18,5inc LED M.Medya USB MONİTOR 5ms
    126,79 TL AMD 785GM-E51
    133,55 TL AMD ATHLON II X3 TRIPLE CORE 440 AM3(3.0GHz)1.5MB
    74,38 TL SAMSUNG 500GB 7200 RPM 16Mb Cache HARDDİSK SATA2
    51,36 TL BOOST VK-426 ATX 300W KASA (S)
    29,59 TL SAMSUNG SH-S223 22X DVD-WRITER (+/-) (SİYAH) SATA
    82,83 TL HI-LEVEL 2Gb 1333Mhz PC10600 DDR3 RAM (Soğutuculu)
    17,40 TL A4 TECH KB21620 (KB21+OP620) KLAVYE MOUSE TAKIM

698,48 TL TOPLAM
    0,00 TL KARGO
    125,73 TL KDV
    824,21 TL GENEL TOPLAM
  • Anladım hocam, siz yine de markalı min. 350w kasa seçmeye bakın. Boost'u önermiyorum hiç bir şekilde.

Bu arada HIPER'da gayet iyidir, powerları kalitelidir;

http://www.incehesap.com/hiper_7012_bl_atx-511-4416.html
    http://www.incehesap.com/hiper_4055_siyah_kasa-511-13971.html

Açıkçası burada da kasalar biraz pahalı geldi bana...

• ilginiz için çok teşekkür ederim. Benimde ilk yaptığım seçimlerde hiper kasalar vardı ama, şimdi aldığımwww.bizdehesaplı.com da bu kasalardan yok. Şu kasayı buldum.

http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urunler%.urun_detay&urun_kodu=001.KASA.ASUS.TAK52

fiyatı 106 tl maliyetimizi 879 tl yapacak ama değerse yapacak birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

sistem gayet iyi görünüyor hocam

Kasa olarak ne seçtiniz ?

O.B vga ile min. 350w'lık Aopen, Asus, C.Master gibi kasalar iş görür ve beraberinde HD4670 gibi güç tüketimi düşük kartları da takıp kullanabilirsiniz.

Biraz daha üst model olarak fiyatları uygun olan; Akasa Genesis, Xigmatek 400-500w olan modellere bakabilirsin bunları da alacağın yerden araştırabilirsin, seçtiğin kasa ile kıyaslarız.

Syn, leon-x

Kasa konusunda ne dediniz. Yukarda dediğim kasayı almalımıyım. Veya elimde eski kasa da var eski yeni demeden onu mu kullanmalıyım, elimdeki kasanın özelliklerini bilmiyorum. Sanırım eski olduğu için en fazla 250 w dur. Bu HD4670 dediğiniz güç tüketimi düşük kart nedir, inanın anlamadım. Bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim, beni aydınlatırsanız çok makbule geçer.

• Hocam Boost yerine Asus Vento'yu almalısınız , fiyat farkı olacak ama kasadan kısmak ilerisi için çok iyi olmuyor, sonradan masraf ve kasa değişimi aşırı yük getiriyor.

HD4670 olarak söz etiğim kart ekran kartıdır, powerdan güç beslemesi (6pin) ihtiyacı olmadan direk slota takıp kullanabiliyorsunuz, tasarruflu bir karttır hani arada biraz oyun filan da oynamak isterseniz ya da sonradan ilave etmek adına o yüzden söz etmiştim bu üründen.

Kasa da ısrar etmemdeki nedenlerin ne başında da Asus, Aopen gibi kasalar bu segmenteki powerı en sağlam kasalardır, almışken de min. 350w olması iyi olur.
  • Teşekkürler sayın leon-x

Tavsiyenize kesinlikle uyacağım. Çok teşekkür ederim.
  • Syn leon-x

Hd4670 i inceledim, sanırım çok çeşidi var. Almışken onuda akayım desem hangisini önerirsiniz. Sanırım sisteme uyum için DDR3 olması gerekiyor ama, kapasitesi veya diğer özellikleri bakımından hangisi tercih edilmeli.
  • Hocam uyumdan ziyade (sistem belleği ile ekran kartı belleğinin çeşidi / türü sorun yaratmaz), GDDR3 olanı alınırsa daha verimli olur ve özel soğutmalı modelleri tercih etmekte yarar var, malum yaza girdik...

http://www.netsiparis.com/detay/12831267066/POWERCOLOR-HD4670-1GB-128B-D3-PCS-HDMI

Bu üründe tek önerim bu olur, soğutması da gayet iyi ve sessizdir, Artic Cooling markalı bir soğutma var, için rahat şekilde alabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 11 Haziran 2010; 13:37:29 >
  • arkadaslar size bir sorum olacak; Asus P5G41T-M lx anakarta, Intel Dual Core E6700 3,20 Ghz 2MB Cache 1066Mmhz LGA775 İşlemci BX80571E6700 işlemci uyar mı_?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.