Şimdi Ara

Toplu taşımada yüz tanıma ile turnikesiz geçiş başlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xchg

İyi oku, kullanma diyen ben değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xchg

Yasal değil. Biyometrik bilgileri zorunlu olarak toplayamazlar.

Yasalaştırırlar. Yeni kimliklerle zaten yaptılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

Kimse senden zorla bir şey almıyorlar. Toplu taşıma kullanmazsın olur biter. Ben şahsen ellerim doluyken kart çıkarmaya uğraşmaktansa yüzümden tanınmayı tercih ederim. Özel hastanelerden cep telefonlarına biyometrik verilerimiz her yerde var zaten.

En dandik arabanın aylık maliyeti 1000 TL

Asgari ücret 1600 TL

Sanki herkes arabaya binebiliyor da kullanma diyorsun? Ne iğrenç bir zihniyettir bu?
  • Avrupa'da ne turnike var ne yüz tanıma sistemi, ne akbil, ne cart ne curt. Alıyorsun kartını, cebinde duruyor. Görevli bakmak isterse gösteriyorsun, onun dışında elini kolunu sallaya sallaya biniyorsun otobüse, metroya. Neden? Dürüstlük var. Ahlak var. İster yüz tanıma koy, ister kıç tanıma. Dürüstlük ve ahlak olmadığı sürece hiçbir şey işe yaramaz. Şimdi holey yüz tanıma sistemi geliyor diye sevinin.

• darkdiva D kullanıcısına yanıt
    Roma da belediye otobüsünde defalarca kart okutmadım (bilet) bir kişi bile sorgulamadı, kaldı ki birçok kişi aynı şeyi yapmıyor ve yine sorgulanmıyor.

Biz de akbili basmadığın an heyyyy nereye babanın ahırı mı bura diye söylenenden geçilmediği gibi araklanan akbili akıllı kartları da geçtim.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Yuzu kapali olan peceli burkali olan kadinlar nasil kullanacak bu sistemi? Baskasinin akbilinden cekmesin parayi yanlislikla? :)

Göz tanıma
    Kaş tanıma kirpik tanıma da olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süper fikie

• Şu an dolmuşlara kadar tüm toplu ulaşım araçlarında kayıt yapılıyor.

Tüm metro, metrobus istasyonları turnikeler de de aynı şekilde kayıt yapılıyor.

Hatta taksilere bile geldi görüntu kaydı.

• Muhtemelen isteğe bağlı olur.

Telefon firmaları tüm parmak izlerimizi topladı. Hatta şu an iPhone yüzümuzu de kaydetmeye başladı. Herkes de paşa paşa kullanıyor.

Kimsenin biometrik bilgilerime ulasiyorlar falan diye uğraşacağını sanmıyorum.

• Cep telefonu kilidini açmak için parmak izinizi verdiniz zaten daha ne gizlenmesi.Sistem hayata geçtiği anda sizden hiç bilgi almadan takır takır çalışacak.Yapay zekanın yükselişini engelleyemezsiniz.Artık turnikelerde abi benim yerimede basar mısın diyen kekolardan kurtuluruz.

• Gülümseyin fişliyouz...

• bu demektir ki ya araba alacaksın yada alacaksın başka yolu yok. neyseki motorcuyumda bu sayede toplu taşıma gibi rezilliklere muhattap olmuyorum. tehlikesi çok yüksek ama otobüste sarıla yapışa gitmektense bacağımı kırarım daha iyi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Catology

Bıktık artık tüm yeniliklere muhalif olanlardan. İşinize gelmeyince çabalara çamur atıyorlar!

İnsanları DÜŞÜNDÜKLERİ için muhalif görmenizden de ben bıktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: profecco

Siyasiler bu turnikeden hiç geçemeyecek yani :)

Anlamadım

• Yok özel hayat ihlali felan diyenler iphone yüz tanima sistemi kullaniyor,parmak izi kullaniyor ..

• Çok güzel bir gelişme. İstasyonda sigara içenler de enselenir böylelikle. Evet benim derdim bu edepsizlerle.
  • Forum sallamasyon haberlere de başlamış. Turnike olmayacak deniliyor, adamın yüzünü okuması için, yüzünü bir yere koyması lazım. Öyle sokakta yürür gibi kimliği tespit edilebilen bir teknoloji daha icat edilmedi. Neresinden bakarsan yalan haber.
  • Böyle bır şey olamaz .Bizim sistemler de olmaz altyapı yok uygulama yok o kalabalıkta ınsanlae cınnet gecirir sanıye beklemeye tahammül edemıyor mıllet ne yüz tanıması ?

Daha onlıne sıstem yok ya!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TL değer kaybetmiş yüz tanıma sistemli akıllı telefonlar piyasada yayılamayacak. Ne yapmak lazım.

Hooop bizi almadıkları ve suriyeliler konusunda para yüzünden yeni tartıştığımız AB 4 milyon eurocuk yardım etmeye karar vermiş.

Ne güzel herşey yolunda.

Sanki herşey son teknolojiymiş ve tek derdimiz buymuş gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 21 Ocak 2018; 14:31:26 >
  • He he, olur olur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.