Şimdi Ara

Toplum'a Nefret

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında konuya nerden gireceğimi bilmiyorum.Olsun zaten önceden hesaplayarak yazmıyorumda zaten yazılarımı :)
    Neyse biliyormusunuz artık toplumdan sıkılmaya başladım.

Herşey sahte herşeymi maddiyat üzerine kurulu olur. Sahte aşklar sahte işler sahte "insansı" ilişkiler...
    Kaba tabiriyle düzene isyanım var arkadaş! Bazen okadar bunalıyorumki herşeyi bir çırpıda bırakıp kaçmak istiyorum kaçıp yaban hayatı yaşamak. Biliyorum içinizde bir yerlerde bu isteğin sesini duyuyorsunuz ama onu bastırmaya itiliyorsunuz. Toplum bizi bu hala sokan...

Ebeveynler;İki yüzlüler Politikacılar;Yalancılar Bankacılar;Sahtekarlar ve daha neler neler.
    İnsansı yaşamaya "sözde" biz itilmiyormuyuz? Peki ya nedir insansı yaşamak? İnsan sosyal bir varlık diye tüm sahteliklere,saçmalıklara ve baskılara maruz kalmak zorundamı? Birey aslında kendi içinde yanlız değilmi zaten?

Etrafıma bakıyorumda kendimi sosyal sanıyorum birde...Arkadaşlarımla takılıyor,kalabalığa karışıyor,kız arkadaş yapıyor sinemalardan çıkmıyorum oh ne güzel...
    Durun konuyu birde böyle yargılıyalım. Arkadaşlarımın birisinin arkadamdan iş çevirmediği ve sevgilimle yatmadığı ne malum? Aynı şekilde sevgilimin? Kalabalıktaki insanların ne kadar umrundayım acaba? Yada sinemadaki film hayatıma ne katıyor?

Evet itiraf ediyorum hepimiz bir hayvan gibi yaşıyoruz aslında.Hani anlatılır ya okulda bizi hayvanlardan ayıran en büyük özelliğimiz düşünmemiz, sosyal olmamız car curt diye.Bumu "sosyallik"? Göz göre göre yalanlara ve sahteciliklere katlanmanın kulağa ve göze hitap eden adıdır "Sosyallik".Hem hangimiz herhangi bir hareketini düşünerek ve yargılayarak gerçekleştiriyorki? Bizi canlı yapan budur zaten düşünmeden hareket eder hatalar yaparız. Sonrada iç güdümüzle kötü olduğunu sezgileriz. Pişman olmak veya olmamak o kişinin dini inancıyla paraleldir zaten...

Birde maddiyat var tabi.İşte tüm herşeyin kökünde yatan neden bu. Türkçe karşılığı 2 hece,4 harften oluşan kötülük;"Para". Dünyamızın en büyük Ekonomik/Sosyal sorunu.Paramızla rezil oluyoruz aslında. Onu da o kadar çok seviyoruki halbuki... Bizi içten kemiriyor haberimiz yok.Aileler dağılıyor,yuvalar yıkılıyor,Statüler düşüyor. "Topluma" bizden önce paramız giriyor. Starbucks,Apple,Rayban,UGG vs. vs. marka çoğaltmak sorun değil.Bunlar kanımizi emen bir sülük gibiler. İsnanlar bir MP3 çalara 400$ bir gözlüğe 100,bir ayakkabıya 600$ dolar vermekten hiç çekinmiyorlar. Üstüne üstlük "Toplum"daki statülerini saydıkları $'lar belirliyor. Ortamlara giriyorlar "Sosyal" oluyorlar.Aslında biliyorlar ki hayvan gibi yaşıyorlar ama bu gerçekten kaçmak istiyorlar...

Artık biliyorum ve o anı bekliyorum. Uygun bir an geldiğinde herşeyimi;Sizleri,bilgisayarımı,,ailemi herşeyimi bir anda geride bırakıp doğaya açılacağım. Yaban hayatı yaşayacağım sahteliklerden çok uzakta.Sahteliklere göz yummam gerekmeyecek o anda,hakaretlere kulak kabartmam...Evet evet kaçacağım herşeyden bir anda... Bir Hayvan Gibi Yaşayacağım,Neyse O!!!

"Bana aşk,para,inanç,şöhret ve adalet yerine sadece gerçeği verin..."

Gökhan K.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan K. -- 15 Aralık 2009; 0:09:25 >

• yaşamak .. bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine..
  • Arkadaşlar olumlu olumsuz yorumlarınız nelerdir?
  • çok karmaşık bi durum.. bilgi girdikçe işin içine her kes her şeyi biliyosa.. eskisi gibi dostluklar kalmadı.. eskiden evin önüne çıkıp oynardık.. bi kaç arkadaşımız ourdu .. şimdi ki çocukların böyle bi çocuklukları yok.. ama onlara boylarından büyük şeyler istiyolar.. acımasız bi dünya işte..
    çok şey yazmak istiyorum bi o kadar da susmak...!
  • parayı pulu bıraktım da insanların yalnız kalmasına şaştım kaldım :/ galiba ..

• Petrol mühendisliğinde okuyorum..

Staja gittim bu sene batmana, raman dağına. yaklaşık 1250 metre civarlarındaydık diye hatırlıyorum.

çat pat çeken bi şebeke dışında dediğin yaban hayatını yaşadım 1 ay boyunca :) ki stajın ortasında telimi kaybettikten sonra tam iyice öyle oldu. Değişik yerlere kaçamaklar, akan dere suyunun kenarında dinlenmeler.. bunların hepsi iyi güzelde sen istesende kaçamazsın şuanki hayatından. İşlemiş artık içine. 10 gün uzak durursun, 1 ay hatta 3 ay belkide 1 sene.. ama dönüp dolaşacağın yer yine teknolojik faaliyetlerin, "rütin "sosyal" hayatın ve alışkanlıkların..

Bu yara dikiş tutmaz dostum, hayat oyun olmuş artık. Kurallarına göre oynamayı bilmeli :)

ama yazıyı güzel yazmışsın. Bence devam et

• stigmata haklısın.. sana katılıyorum, öyle bi alışkanlık ki bizimkisi rutine dur diyemeyiz hayat buna izin vermez :/
    ara sıra belki kaçış yaparız .. uzak yerlere ama her şey beyinde bitiyo..
  • Bilmiyorum ya ama gerçekten bu aralar aşırı sıkıyo herşey.Özellikle "arkadaş"lıklar :(
  • ufs. zor be valla zor :/
  • Kaçıcağın yer yine bu dünyanın içindeyse, bırak hiç gitme! dönüceğin yer yine aynı olucak (:

Zor, hakkaten zor.. Ama çare yok. Dikiş tutmaz bu yara
  • aşk yarası da başka mesela.. karmaşık.. anlamsız .. tanımsız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se®PiL

aşk yarası da başka mesela.. karmaşık.. anlamsız .. tanımsız..

yara mı?

bence bir çin işkencesi modeli o dediğin
  • quote:

Orijinalden alıntı: stigmata_

quote:

aşk yarası da başka mesela.. karmaşık.. anlamsız .. tanımsız..

yara mı?

bence bir çin işkencesi modeli o dediğin

bilemiycem çin falan .. ama canın acıyo işte ne yapalım
  • Çok net ve açık olmuş.Eline ve yüreğine sağlık.
  • Benim hayalimde hep karadeniz civarlarında denize yakın bir yerde küçük bir kulube bir kürek birde kayık..
  • quote:

gülmeyide dene

@HellLord_gs

Umarım birgün hayaline ulaşırsın
  • Beğendiğiniz/değerli dorumlarınız için teşekür ederim :)
  • Jon Krakauer'in yabana dogru (into the wild) kitabını okumuşsun sanki okumadıysan da kitapta olayı yaşayan kişinin yaşadıklarıyla aynı düşüncelere sahipsin.. bende son zamanlarda senin gibi hislere kapılıyorum ama ailemi ve kendimi düşündüğüm için boyle bir maceraya atılma şansı kendimde görmüyorum. ama zaman zaman insanların arasından uzaklaşmak ve bilmediğin ufuklara yelken açmak hem biraz rahatlatıcı hemde bilgi saglayıcı bir yol olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinoza17

Jon Krakauer'in yabana dogru (into the wild) kitabını okumuşsun sanki okumadıysan da kitapta olayı yaşayan kişinin yaşadıklarıyla aynı düşüncelere sahipsin.. bende son zamanlarda senin gibi hislere kapılıyorum ama ailemi ve kendimi düşündüğüm için boyle bir maceraya atılma şansı kendimde görmüyorum. ama zaman zaman insanların arasından uzaklaşmak ve bilmediğin ufuklara yelken açmak hem biraz rahatlatıcı hemde bilgi saglayıcı bir yol olabilir.

Bahsettiğiniz kitapla ilgili biraz bilgi verir misiniz? Ve önerir misiniz okumayı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.