Şimdi Ara

TOPRAKLAMA BAĞLANINCA KAR ATIYOR.!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İşte ilkokul terk olduğun için "okuduğunu anlama" yetin zayıf.

"Ben orada nötr ile toprağın birleştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum" derken, "öyle yapmamanız gerekirdi" demiş oluyorum. Sana kaç defa söyledim. Şu Cin Ali okuma setini bitir öyle gel foruma. Milleti de illet etme.
  • Nötr ve toprağın birleşmesine sıfırlama denir. Sıfırlama toprak hattı olmayan ancak toprak hattı olmadan çalışmayan cihazlar ne olursa olsun çalışsın diye ya cihaz ya priz üzerinde yapılır. Fişi ters taktığınızda cihaza dokunursanız elektrik çarpar. Apartman gibi yerlerde sıfırlama yapılmışsa hangi dairede hangi prizde olduğunu bulana kadar sinir krizi geçirirsiniz.

Sonuç : Dairelerde nötr ile toprak birleştirilmez. Bu işlem sadece ve sadece OG-AG trafoda gerekliyse yıldız noktası gerilimini sıfırlamak için empedans üzerinden yapılır. Dairelerde kesinlikle yapılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Nötr ve toprağın birleşmesine sıfırlama denir. Sıfırlama toprak hattı olmayan ancak toprak hattı olmadan çalışmayan cihazlar ne olursa olsun çalışsın diye ya cihaz ya priz üzerinde yapılır. Fişi ters taktığınızda cihaza dokunursanız elektrik çarpar. Apartman gibi yerlerde sıfırlama yapılmışsa hangi dairede hangi prizde olduğunu bulana kadar sinir krizi geçirirsiniz.

Sonuç : Dairelerde nötr ile toprak birleştirilmez. Bu işlem sadece ve sadece OG-AG trafoda gerekliyse yıldız noktası gerilimini sıfırlamak için empedans üzerinden yapılır. Dairelerde kesinlikle yapılmaz.

Elimde baya döküman mevcut ama evde
    Birgün bütün pdf'leri getirip konu açayım diyorum ama hep unutuyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.