Şimdi Ara

Toroid Bobin ve elektriksel gürültü (Noise)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıdaki devre ve devrede kullanılan 100µH'lik Toroid bobin, elektriksel gürültüye karşı hassas bir devrede kullanılacak olursa; devrenin bu bobinden kaynaklanan elektriksel gürültüden etkilenmemesi için ne tür önlemler alınabilir?

• Selamlar.
    --- Entegreyi taktığınız soğutucuyu U şeklinde kullanıp bobini bu U nun içerisinde kalacak şekilde monte ederseniz ekranlamış olursunuz.

--- En son DC çıkıştan şaseye bir adet 100nF polyester , bir adet 10nF seramik ve bir adet de 1-10uF arası bir adet de Tantal kondansatör atarsınız.

--- Bobinin civarına özellikle elektrolitik kondansatör , röle tarzı komponentler koymazsınız.

--- Mümkünse bobinin altına gelen PCB yi file / elek şeklinde komple şase ekran yaparsınız ve hatta lehimle kaplanacak ( kalaylanacak şekilde ! ) yaparsınız.

--- Devredeki tüm elektrolitik kondansatörleri , switching çalışmaya en elverişli tür olan LOW ESR ve 105 veya 125 derecelik türden kullanırsınız.

Tüm bu yöntemler , zaten elektriksel saçılımı düşük olan toroid şeklindeki bir bobinin saçılımını iyice sıfıra yaklaştıracaktır.
    Saygılar.

• bobini aluminyum bantla ekranlayabilirsiniz. untayk hocamızın dediig gibi cıkış filtreleri de önemli.
  • Devrenin PCB'si bittikten sonra;
    Bakırları tamamen eritilmiş plaketlerden oluşan kapalı bir kutu yapsam ve bu kutunun iç yüzeyini tamamen alüminyum folyo ile kapatıp, bu folyodan GND'ye bir kablo uzatsam sorun çıkmayacak sanırım... Doğru mu düşünüyorum?

TV kartlarında bulunan Tuner katının ekranlandığı saç kutular gibi yani...
  • Ayrıca; yine bu devre kullanılarak, yine çıkışta sabit 12V varken, bu 12V'u simetrik (+)(-)6V'a dönüştürebilirmiyim peki? (Akımda azalma olmamak kaydıyla...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prusa Anatolia

Aşağıdaki devre ve devrede kullanılan 100µH'lik Toroid bobin, elektriksel gürültüye karşı hassas bir devrede kullanılacak olursa; devrenin bu bobinden kaynaklanan elektriksel gürültüden etkilenmemesi için ne tür önlemler alınabilir?

/>

LM2577 Simple Switcher serisi, yeni bir ürün. Bunu temin edebilmeniz zor olacaktır, ettiyseniz nasıl ettiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08
    çıkıştaki 12 voltu basit bir devre yardımıyla ( Opamp ve 2 güç transistörü ) 2X6 volta dönüştürebilirsiniz...

Meselâ?...

Meselâ elimde yeteri miktarda TL062 mevcut... Bunun tek kanalıyla yapılabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kondansatör gerilimi farkları
    12 yıl önce açıldı
    Hoparlör Potansiyometre Sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar
    http://www.direnc.net/main/lm2577__adj-9619-205-263.html
    6 yıl önce LM2577-12 sini imalatta kullanmıştım. diğerleri de piyasada var.
    Saygılar.

geç kalmışım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 30 Mayıs 2010; 13:01:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazar
    LM2577 Simple Switcher serisi, yeni bir ürün. Bunu temin edebilmeniz zor olacaktır, ettiyseniz nasıl ettiniz?

Bursa'da Özdisan Elektronik'ten temin ediyorum...
  • Öncelikle teşekkür ederim...

İlk verdiğiniz devre 500mA verebiliyorsa onu kullanmak çok daha uygun olur benim için... Sanırım akımın düşük veya yüksek olması, opamp çıkışındaki iki adet transistöre bağlı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

evet çıkıştaki transistorleri BD 139 - BD 140 olarak seçerseniz o zaman birinci devreyi 500 ma için kullanırsınız sorun olmaz

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için...
  • hocam +12 voltu +0- 12 volt olarak alabilecegimiz bir devre var mı ?
    mesela arabalarda akü ile simetrik girişli preampli beslemek için kullanabilecegimiz bi devre.
    bass filtresi için tl084 kullanıyorum.
  • Bu arada ben entegreyi karıştırmışım kusura bakmayın.

Ek olarak, sanal ground oluşturmak için kullanılabilecek yollardan biri yukarıda kenakord08 tarafından verilmiş. Akım ihtiyacınız azsa ve tek entegreyle çözmek istiyorsanız "TLE2426" adında bir entegre var, kendisi rail splitter olarak geçer, giriş gerilimini bölerek simetrik çıkış verir. Maksimum çıkış akımı ise 40mA kadardır.

http://tangentsoft.net/elec/vgrounds.html adresinde neredeyse olabilecek tüm yöntemler çok güzel açıklamalarıyla verilmiş, vakti zamanında bulmuş idim, paylaşayım.
  • teşekkürlerimi sunarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

Bu arada ben entegreyi karıştırmışım kusura bakmayın.

Ek olarak, sanal ground oluşturmak için kullanılabilecek yollardan biri yukarıda kenakord08 tarafından verilmiş. Akım ihtiyacınız azsa ve tek entegreyle çözmek istiyorsanız "TLE2426" adında bir entegre var, kendisi rail splitter olarak geçer, giriş gerilimini bölerek simetrik çıkış verir. Maksimum çıkış akımı ise 40mA kadardır.

http://tangentsoft.net/elec/vgrounds.html adresinde neredeyse olabilecek tüm yöntemler çok güzel açıklamalarıyla verilmiş, vakti zamanında bulmuş idim, paylaşayım.

İlk verilen devreyi kullanacağım, teşekkür ederim. Zaten 40mA benim için oldukça yetersiz... Daha önce de dediğim gibi; en az 500mA verebilmeli ki, gözüm arkada kalmasın... Ayrıca link için de teşekkürler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.