ya dirsek yok be kardeşim orada nasıl seyrediyorsunuz ben anlamıyorumki... elini kontrolsüz savurdu tokadı geldi adamın.kasti bir hareket yok.ama hakem yani daha doğrusu 4.hakem baktı adamın dudağı kanıyor maçın hakemini uyardı zorla kırmızı gösterdiler...ha hakem takdiridir ona birşey demem de dirsek atmışmış bilmemneymiş yuh artık ya...
bence de kasti birşey yok serkan bile söyledi benim arkadaşım kasti vurmöaz diye ibrahim toramanı zırnık sevmem ama kasti olduğuna inanmıyorum engellemek istedi biraz fazla kaçtı
bile bile arkadaşının dudağını patlatmak kimse istemez...ama pozisyonda ibrahim, serkan'ın suratına bakarak kolunu savurduğu için sanki kasti yapıyomuş gibi gözüktü....sonuçta iki futbolcu da aralarındaki dostluktan bahsetmiş...ama nolursa olsun direk kırmızı kart olduğu için ve rakibin yüzüne darbe olduğu için 1 veya 2 maç ceza gelecek....
quote:
Orjinalden alıntı: ilkerinanç
ya dirsek yok be kardeşim orada nasıl seyrediyorsunuz ben anlamıyorumki... elini kontrolsüz savurdu tokadı geldi adamın.kasti bir hareket yok.ama hakem yani daha doğrusu 4.hakem baktı adamın dudağı kanıyor maçın hakemini uyardı zorla kırmızı gösterdiler...ha hakem takdiridir ona birşey demem de dirsek atmışmış bilmemneymiş yuh artık ya...
tokatta değil.Kolunun üst tarafıyla vurmuş.Tokat olsa sanmıyorum kanama olacağını. Fakat bence kırmızı kartlık bir pozisyon.Serkan'ı engellemeye çalıştım diyor ben daha böyle bir engelleme yapan adam görmedim.Şeye beziyor şu 4kırmızı kartlık Fener-GS maçında Hasan'ın saçından Serhatı çekip,kavgayı ayırmak için yaptım demesine.
Ya da Kezman´in Gökhan Zan´a ilk yaridaki tokat tokata girisine... Ah Firat ahhh...
quote:
Orjinalden alıntı: OkanBJK1903
Ya da Kezman´in Gökhan Zan´a ilk yaridaki tokat tokata girisine... Ah Firat ahhh...
at gözlükleriyle bakınca sadece ibrahimin pozisyonu gözüküyor.
2 maçla iyi yırtmış..enaz 3 maç almalıydıı
Hocam Toroman maçtan sonra engelledim ama vurmadım yada dirsek atmadım veya ona benzer bir şey söyledi. (Oda nasıl oluyorsa sen engellemek için elini kolunu savuracaksın ama kasti yapmadım diyeceksin.) Yani niyet orda topla oynamak değil futbolcuyu engellemek oynatmamak.
Neyse ne yahu gene girdik kısır bir döngünün içine.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: darkingfb
Siyahi Türk oyuncunuz 23 maç almalıydı o zaman.
ben onu bunu bilmem,enaz 3 almalıydıı..kıyak yapıldı,tahkimdede 1 e iner
quote:
Orjinalden alıntı: BJKKKKK
quote:
Orjinalden alıntı: darkingfb
Siyahi Türk oyuncunuz 23 maç almalıydı o zaman.
Tabi yaw hiç kavga görmedik, hiç kasti hareket görmedik şu futbolda 5 yaşındaki adamlarada kasti değildi diyorsunuz. İ.Toraman ın gözlerine bakın ya bariz bir şekilde suratına sallıyo kolunu belki adamın dudağını patlatmak istemedi ama Serkan ı safdışı bırakmak için suratına salladı kolunu... BJK li taraftarlarda işlerine gelmeyince süper kılıf uyduruyolar, tabi herkes kendi takımına gelince biraz kıvırır ama bunun Martinez in SEmihe yaptığından hiç farkı yok bea.
kırmızı olmuş sarı olmuş..ess tartışılması gereken konu bu değil..
esasa tartışılması gereken şey, toramanın aynı hareketini lugano yapsaydı şu an fener ortalığı ayağa kaldırmıştı bile.. manşetlerde " ligden çekiliriz".."yeter artık" .."şerefsizler, hırsızlar" ."ulusoy istifa" şeklinde iğrençlikler duyardık..
konunun özü budur..
Kezman Edu Lugano alıyolar zaten 2 şer 2 şer gerekli gereksiz sizin bir adamınız göz göre göre 5 dikiş atılmasına sebep olmuş çok mu ?
yahu adamın dudağı patladı diye kırmızı kart verilmesi veya 2 maç ceza verilmesi gibi bir zorlama olur mu? ben nice adamlar gördüm adamın maçta atağını kırıyor bırak kırmızıyı sarı bile almıyor.pozisyon gereği talihsizlikler oluyor böyle şeyler... böyle bir ceza için kasıt unsuru aranır. bilerek isteyerek dirsek atarsan cezası kırmızı karttır ve disiplin kuruluna verilirsin cezan minimum 2 maçtan başlar. burada kasti dirsek mi var neye göre 2 maç alacak adam? neyi koruyormuşuz biz?olması gerekeni söylüyoruz... gördüğünüzü de inkar eder oldunuz artık fanatiklik adnına..
quote:
yahu adamın dudağı patladı diye kırmızı kart verilmesi veya 2 maç ceza verilmesi gibi bir zorlama olur mu? ben nice adamlar gördüm adamın maçta atağını kırıyor bırak kırmızıyı sarı bile almıyor.pozisyon gereği talihsizlikler oluyor böyle şeyler... böyle bir ceza için kasıt unsuru aranır. bilerek isteyerek dirsek atarsan cezası kırmızı karttır ve disiplin kuruluna verilirsin cezan minimum 2 maçtan başlar. burada kasti dirsek mi var neye göre 2 maç alacak adam? neyi koruyormuşuz biz?olması gerekeni söylüyoruz... gördüğünüzü de inkar eder oldunuz artık fanatiklik adnına..
Kasti dirsek yok yani? Hoca bir kez daha izle İbrahim'in gözü Serkanda direk yapıştırıyor kolunun üst kemikli tarafını.Dudak kanamış kanamamış önemli değil.Bundan daha fazla kasıt mı olur?Kendi dedi engellemek için yaptım diye.Amacın sadece engellemekse formadan çekersin sarı kart görürüsün,dirseğini sallamazsın adamın yüzüne doğru.2 maç alacağını sanmıyorum ama
Hocam İbrahim ne dedi
Ben engelledim engelemeye çalıştım.
Yanlız hocam burada topa müdahale yapılarak gerçekleşen bir engellemeden bahsetmiyoruz.
Rakibe yapılan bir engellemeden bahsediyoruz. Yani sana göre bu kasıt değil ve kart verilmesi yanlış.
Tamam hocam o zaman millet topu bıraksın elini kolunu savursun yapıştırsın adamı yere topu alsın gitsin.
Bence kırmızı kart doğru çünkü İbrahim her ne kadar dirsek atarak, atmaya çalışarak engelleme yapmak istemesede, engelleme yaparken istemeyerekte olsa kontrolsüz olarak bir hareket yapmış rakibinin kontrolünü bozmuş, fiziki olarak yaralanmasına neden olmuştur. Yani burda başlangıç önemli niyeti topla oynamak değil bir şekilde futbolcuyu durdurmak. Bu niyeti hoca nerden anladı dersen. İbrahim'in topla oynamadığını direkt rakibine müdahale ettiğini bizim gibi o da gördü..
Ceza dersen bu hakereti kontrolsüz yaptığı için cezası 2 maç değil 1 maç olmalıdır.
Aynı maçta Tuncay'ın omzundan sakatlandığı pozisyon vardı. Ona bir şey diyen oldu mu? İkili mücadelede Tuncay yere düşerken omzunun üzerine düştü ve sakatlandı. Rakibin niyeti topla oynamaktı ve müdahalesini topa yaptı.
quote:
ya hoca engelemeye çalıştım derken neyi söylüyor ben gitmesin diye çaktım dirseği mi diyor yapma lütfen. ne yapacak gel geç Serkan mı diyecek orada.engellemeye çalışacak tabiki. ha kontrolsüz savurmuştur elini o olur. benim dediğim kasti birşey olmadığı.zaten ikisi de kasıtlı değildi diyor...hakem zaten görmemiş yan hakemlerden ikis görmemiş 4.hakem adamın dudağını kanarken acı içinde görünce"ha bak dudağı kamamış kesin dirsek falan vardır burada"mantığıyla hareket edip hakemi uyarıyor...ce hakem kırmızı gösteriyor...hani iki gün önce bas bas bağırdılar ya"hakem yan hakemi dinlemedi atmadı Mehmet Sedefi"diye.ona karşı eyyam yapıyorlar görmedikleri inanmadıkları kartı çıkarıyorlar.... e 2 maç ceza olması için kasıtlı yapılmış olması gerekmiyormu hareketin,yeni kurallar mı çıktı yoksa ben görmeden?
gene kurban burada BJK o da ilginç tabi.küfürden saha kapanır BJK ilk olur.5 kırmızı kart gçsterilir"vay efendim afferim hakeme bak ne kadar cesur denir ama o maçtan sonra göremesin o delikanlı hakemleri ortada.olan gene Beşiktaşa olmuştur.ligin kobayı olduk tabiri caizse.nerede yani bir kural uygulanacak nerede bir "artistlik" yapılacak önce Beşiktaş da deneniyor..
quote:
4.hakem adamın dudağını kanarken acı içinde görünce"ha bak dudağı kamamış kesin dirsek falan vardır burada"mantığıyla hareket edip hakemi uyarıyor...ce hakem kırmızı gösteriyor...
İyi de böyle olduğununu nereden biliyorsun?4.Hakem oyun durmadan hakemi uyaramaz ki?Kaldı ki pozisyon kartlık olmasa eyvallah diyeceğim ama tartışmasız kırmızı kart.Cezası da 1 maça iner.
İlker Hocam ayrıca, Kezman'ın bir pozisyonu vardı. Arkadan Gökhan Zan'ı engellemeye çalıştı. Orda hakemin sarı kart vermesi gerekiyordu. (Vermedi oda ayrı konu) Eğer Gökhan o müdahalelerden dolayı fiziksel zarar görseydi kartın rengide kırmızı olmalıydı.
ben öyle demiyorum bütün TV programlarında sölendi kartı 4.hakemin uyarısı ile aldığını. bakın faul vardır kırmızı kart da doğrudur ona lafım yok bunlar tartışılacak şeyler. ben diyorum futbolcular kendileri söylüyor bütün yorumcular istemdışıydı kasti birşey yoktu diyor e kusura bakmayın ama sizler de inanmadığınız şeyleri söylemeye başladınız artık. maç temizdi katıksızdı diyorsunuz ama ben şöyle bir kurcalayayım 50 tane hakem hatası çıkarırım size.ama uğraşacak halim yok bunlarla sıkıldım ben artık çünkü... misal daha maçın başlarında Kezman ın Gökhan Zan a yaptığı hareketleri bütün forum çıksın "orada sarı kart olmaz" desin kimse beni ikna edemez...adam arkadan itiyor uruyor tekme atıyor abanıyor...daha ne yapması lazım sarı kart görmesi için? ama bizim derdimiz bu değil.haketmedik yenemedik bu kadar basit bizim için olay...