Şimdi Ara

Toshiba 1 TB 3.5inc 7200 RPM SATA-3 6.0G/S 32 MB Sabit Disk 88.37 TL - Gold (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
4
Favori
12.413
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, hard diskim geldi fakat windows üzerinde cihazı göremiyorum. Acaba atladığım birşey mi var ? BIOS üzerinden baktığımda gözüküyor fakat windows üzerinde göremiyorum. Bunun sebebi ne olabilir ? Ana kartım Gigabyte Ep45-DS3R

Edit : Cihaz Yöneticisi'ne baktığımda hard diski yine görebiliyorum fakat bilgisayarım içerisinden ulaşamıyorum Fotoğraf :

Toshiba 1 TB 3.5inc 7200 RPM SATA-3 6.0G/S 32 MB Sabit Disk 88.37 TL - Gold

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackOak -- 8 Mayıs 2013; 18:17:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackOak

Merhabalar, hard diskim geldi fakat windows üzerinde cihazı göremiyorum. Acaba atladığım birşey mi var ? BIOS üzerinden baktığımda gözüküyor fakat windows üzerinde göremiyorum. Bunun sebebi ne olabilir ? Ana kartım Gigabyte Ep45-DS3R

Edit : Cihaz Yöneticisi'ne baktığımda hard diski yine görebiliyorum fakat bilgisayarım içerisinden ulaşamıyorum Fotoğraf :

Bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet diyerek Depolama-Disk yönetimine bakın. Orda bölüm oluşturup biçimlendirmek gerekebilir gözükmesi için.

• quote:

Merhabalar, hard diskim geldi fakat windows üzerinde cihazı göremiyorum. Acaba atladığım birşey mi var ? BIOS üzerinden baktığımda gözüküyor fakat windows üzerinde göremiyorum. Bunun sebebi ne olabilir ? Ana kartım Gigabyte Ep45-DS3R

Windows Başlata tıklayınız > Arama kısmına "Disk Yönetimi" yazıp Enter'leyiniz > Açılan pencerede Toshiba HDD (1TB = 931,51GB) 'nin olduğu bölüme sağ tıklayıp "Yeni Basit Birim" 'i seçiniz. > Açılacak pencerede adımları takip ediniz ve işlemi bitiriniz.

İşlem sonucunda HDD'yi kullanabileceksiniz.

• Bendeki HDD'nin Error Scan görüntüsü, umarım gönderilenlerin tümü bunun gibi bad sectorsüzdür:

• arkadaşlar merhaba öncelikle disk format atılmamış noldugu ıcın devıce manager a gırdım ve bana boyle bır uyarı verdı hangısını secmelıyım ne demek oluyor bu GUID ve MBR?
    https://store.donanimhaber.com/94/04/a0/9404a0ca4a146b8f0253eee2d4aff972.PNG

• harddisk geldi haber veren arkadaşa teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: genckutahyali

quote:

Bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet diyerek Depolama-Disk yönetimine bakın. Orda bölüm oluşturup biçimlendirmek gerekebilir gözükmesi için.

quote:

Orijinalden alıntı: @yaskoo_87

quote:

Windows Başlata tıklayınız > Arama kısmına "Disk Yönetimi" yazıp Enter'leyiniz > Açılan pencerede Toshiba HDD (1TB = 931,51GB) 'nin olduğu bölüme sağ tıklayıp "Yeni Basit Birim" 'i seçiniz. > Açılacak pencerede adımları takip ediniz ve işlemi bitiriniz.

İşlem sonucunda HDD'yi kullanabileceksiniz.

İkinizede çok teşekkür ederim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: pudinkk

arkadaşlar merhaba öncelikle disk format atılmamış noldugu ıcın devıce manager a gırdım ve bana boyle bır uyarı verdı hangısını secmelıyım ne demek oluyor bu GUID ve MBR?

MBR'yi seçmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaskoo_87

quote:

arkadaşlar merhaba öncelikle disk format atılmamış noldugu ıcın devıce manager a gırdım ve bana boyle bır uyarı verdı hangısını secmelıyım ne demek oluyor bu GUID ve MBR?

MBR'yi seçmelisin.

Cok tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimkide dün geldi.haber veren arkadaşa çok teşekkürler.
  • quote:

2TB'a kadar MBR kullanılabilir, ama 3 ve üstü için GUID yapmak gerekiyor sanırım.

MBR için de kısa bi özet.

quote:

MBR (Master Boot Record) Nedir?
    Size bu konuyu en basit haliyle açıklamaya çalışacağım. MBR harddiskinizin ilk sektörüdür. Bu sektörde bilgisayarınızın adreslemesi bulunur yani hangi bilginin nerede olduğu bir tablo halinde bu bölümdedir.

http://www.yakuter.com/mbr-nedir-neden-onemlidir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPaCeLoRD -- 9 Mayıs 2013; 15:45:27 >

• arkadaşlar aldım ama başta sormam gereken soruyu şimdi sormak durumundayım

asus p5g41c-m lx anakart ımla uyumlu mu bu harddsik takıp kullanabilir miyim?

Storage Southbridge
    1 xUltraDMA 100/66/33
    4 xSATA 3 Gb/s ports

özellikleri siteden aldım... Bir de mevcut harddiskimle ikisini aynı anda kullanabilir miyim?Çakışma vs olur mu?Bilgilerin silinmesi y da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilal47 -- 9 Mayıs 2013; 17:45:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

quote:

2TB'a kadar MBR kullanılabilir, ama 3 ve üstü için GUID yapmak gerekiyor sanırım.

MBR için de kısa bi özet.

quote:

MBR (Master Boot Record) Nedir?
    Size bu konuyu en basit haliyle açıklamaya çalışacağım. MBR harddiskinizin ilk sektörüdür. Bu sektörde bilgisayarınızın adreslemesi bulunur yani hangi bilginin nerede olduğu bir tablo halinde bu bölümdedir.

http://www.yakuter.com/mbr-nedir-neden-onemlidir/

Evet hocam sagolun mbr hard disklerin hard disk oldugu zamanlardan beri kullanilan formatmis.yalniz 2tb ustu diskleri desteklemiyormus guid ise daha cok serverlar tarafindan tercih edilen yontemmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bilal47

arkadaşlar aldım ama başta sormam gereken soruyu şimdi sormak durumundayım

Storage Southbridge
    1 xUltraDMA 100/66/33
    4 xSATA 3 Gb/s ports

özellikleri siteden aldım... Bir de mevcut harddiskimle ikisini aynı anda kullanabilir miyim?Çakışma vs olur mu?Bilgilerin silinmesi y da

?
  • quote:

quote:

arkadaşlar aldım ama başta sormam gereken soruyu şimdi sormak durumundayım

Storage Southbridge
    1 xUltraDMA 100/66/33
    4 xSATA 3 Gb/s ports

?

sata 3 hdd yi sata 1 de sata 1 hızında kullanabilirsiniz bağlantı yöntemi değişmediğinden dolayı.

İkinci olarak da iki hard diski bağlayım gerekli ayarları yapıp kullanabilirsiniz. (eskiden ikinci hard disk için jumper ayarı gerekirdi şimdi o tarz ayarlar var mı bilemiyorum) netten de iki hard diski bağlamak biçiminde aramalar yaparak daha doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Yanlışım varsa affola.

• Arkadaşlar sata hdd'lerde jumper ayar durumu söz konusu değildir....Jumper ayarı soketi ide olan hdd'ler için geçerlidir.Sata olan disk'leri anakartınızda kaç tane sata slotu varsa o kadar anakart'a sata disk bağlayabilirsiniz.Sata olan diskleri sistemi ilk açdıgınızda bıos kısmına girip disklerin sırasını ve hangisi ana disk olucağını ayarlayabilirsiniz.(Ana disk'den kastım) Farz edin 2 ayrı sata diske 1 ne windows XP, 1 ne windows 7 kurdunuz hangisini boot olarak seçerseniz o diskde kurulu olan windows u açarsınız.Bunla ilgili detaylı anlatım yapamıyorum.Sebebi iste her anakartın bios kısmı farklıdır.

Umarım açıklayıcı olmuştur.Selametle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinKy

Arkadaşlar sata hdd'lerde jumper ayar durumu söz konusu değildir....Jumper ayarı soketi ide olan hdd'ler için geçerlidir.Sata olan disk'leri anakartınızda kaç tane sata slotu varsa o kadar anakart'a sata disk bağlayabilirsiniz.Sata olan diskleri sistemi ilk açdıgınızda bıos kısmına girip disklerin sırasını ve hangisi ana disk olucağını ayarlayabilirsiniz.(Ana disk'den kastım) Farz edin 2 ayrı sata diske 1 ne windows XP, 1 ne windows 7 kurdunuz hangisini boot olarak seçerseniz o diskde kurulu olan windows u açarsınız.Bunla ilgili detaylı anlatım yapamıyorum.Sebebi iste her anakartın bios kısmı farklıdır.

bilgi için teşekkürler. Yararlı oldu.
  • Evet arkadaşlar.... '' Sabrina_ '' arkadaşımıza çok teşekkür ederim .İptal etmek istediği disk'e ben talip oldum.Sağolsun hiçbir kar vs gözetmeksizin yolladı.Disk'im bugün elime ulaştı...Testlerimi yapıyorum.Bitince ss alır koyarım.

Buda error scan resmi;

Herkeze hayırlı olsun.Selametle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinKy -- 10 Mayıs 2013; 20:44:13 >
  • quote:

Arkadaşlar sata hdd'lerde jumper ayar durumu söz konusu değildir....Jumper ayarı soketi ide olan hdd'ler için geçerlidir.Sata olan disk'leri anakartınızda kaç tane sata slotu varsa o kadar anakart'a sata disk bağlayabilirsiniz.Sata olan diskleri sistemi ilk açdıgınızda bıos kısmına girip disklerin sırasını ve hangisi ana disk olucağını ayarlayabilirsiniz.(Ana disk'den kastım) Farz edin 2 ayrı sata diske 1 ne windows XP, 1 ne windows 7 kurdunuz hangisini boot olarak seçerseniz o diskde kurulu olan windows u açarsınız.Bunla ilgili detaylı anlatım yapamıyorum.Sebebi iste her anakartın bios kısmı farklıdır.

hocam o bahsettiğin sıralama için diskin sata olması gerekmiyor :)

+ olarak ben de denl gelmedim pek ama, bu videoda da görüldüğü gibi, hızı 1.5 ve 3gbps olarak ayarlamak için jumper kullanıluyormuş :)

http://www.youtube.com/watch?v=KDPOpBi2gtE

• quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

quote:

hocam o bahsettiğin sıralama için diskin sata olması gerekmiyor :)

+ olarak ben de denl gelmedim pek ama, bu videoda da görüldüğü gibi, hızı 1.5 ve 3gbps olarak ayarlamak için jumper kullanıluyormuş :)

http://www.youtube.com/watch?v=KDPOpBi2gtE

Yok dostum ben hiç birşey ayarlamadım.Sata 2 slotlarım 3gbps. 6Gbps'lık anakartımda slot yok ama direk takdım canavar gibi maşallah....O sizin dediğiniz benim bildigim hız sınırlandırması yapmak isterseniz kullanıyorsunuz.Diyeceğim o ki sata hdd'lerde jumper a gerek yok.

Selametle.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.