Şimdi Ara

Toshiba 50L4333D Genel Konu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
3
Favori
4.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toshiba 50L4333D___TOSHIBA 50L4333G farkları nelerdir??
  • Güncelleme yaptım ama baglanmiyorum yinede. Başka telefon ile denemek lazim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 te 3 olduk bende de varmış bu gri bulut beyler.

Akşam işten dönünce tv ye dikkalice baktım fazla belli olmuyor ama mavi düz ekranda daha belirgin. Görüntü ayarlarına girip bir iki şeyi kurcalarken ekran bir anda parladı ulen dedim görüntü ne kadar güzel oldu böyle fakat kısa süre sonra eski haline geri döndü. Panel hatası olduğunu sanmıyorum yazılım hatası galiba bu beyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sıkıntıyla karşılaşan arkadaşlar, güncelleme yaptınız mı tv ye ?
  • Tv'yi ilk kullanmaya başladığım gün bir güncelleme geldi onu yükledik zaten her hangi bir problem yoktu, yeni oluşan bir durum ama tamamen.
  • Kurulum yapıldı bendede fakat iş nedeni ile çok fazla inceleme fırsatım olmadı. İlk başta gözüme böyle bir problem çaprmadı açıkcası. Umarım kalıcı ve çözülemez bir problem değildir. Yoksa iadesi falan uğraştırırlar bizi. Sorunu yaşayan ve örnek foto paylaşan olursa güzel olur. Çok fazla kullanıcısı yok zaten o yüzden bilgiler çok değerli.
  • @grimser
    İlk mesajdaki fotoğrafları simage yapabilirmisiniz çok büyükler ve sayfa düzeni bozuluyor yazılar sığmıyor.

Ben birkaç kez farklı ülke ve farklı ayarlarda denedim her deneyişimden sonrada fabrika ayarlarına alıp resetledim son resetlememden sonra cloud tv ye girmeden önce şöyle bir güncelleme yaptı daha önce görmemiştim hiç sizlerde durum nedir böyle bir güncelleme aldınızmı yüksek ihtimalle smart özellikleri güncellemesi.

Toshiba 50L4333D Genel Konu
    https://store.donanimhaber.com/97/12/37/971237003336b9175c80235397ffa35a.jpg

• rersimleri hallettim, bu güncellemenin bir katkısı var mı?
  • Sorun yaşayan arkadaşlar hala sorun devam ediyorumu ? Dün biraz test ettim ps4 ve uyduda. Açıkcası rastlamadım bu soruna. Ama mesela görüntü modları arasında geçiş yaparken ekran doğal olarak solup parlaklaşıyor moda göre . Sanki problem yaşayanların sıkıntısı yazılımsal. Son güncellemesini yapmayı denediniz mi ?
  • Valla ben tv yi iade edecegim nasil geldiyse o sekilde paketledim bekliyorum gelip alsinlar acayip sogudum tv den, uzun sure kullanimda bu golgelenme olayi cok daha fazla artmisti en son alt ve ust kisimlar karardi resmen ortasi canliydi bende sokup paketledim tv yi vestelin pf9090 modelini dusunuyorum bakalim hayirlisi artik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kajmeran89 kullanıcısına yanıt
    Toplam kaç saat kullanmışsınızdır ? Merak ediyorum , mesela 10 saati geçincemi başlıyor sonrasında bizimde başımıza gelebilir.
  • Valla hocam ilk sorun verdiginde 4 gun sonra verdi ondan sonra tv de bu golgelenmeler belli etmeye basladi kendini daha sonra tv 3 saat ve uzeri calistiginda ust ve alt kisim neredeyse komple karariyordu ortasi canliydi sadece, bende paketledim tv yi kutusuna simdi sicak firsatlarda tv nin bir baska konusu var orada ki arkadasta benim anlattigim sorunun birebir aynisini yasamis belli ki tv nin bu modelde ki panellerinin cogu arizali bende iade etmeye karar verdim basim agrimasin daha sonralari diye.

İyi yaptın hocam, umarım iadesi çabuk olur. Şahsen benimde başıma gelirse aynısını yapacağım. Peki bu süreç ne kadar sürüyor bilgin varmı ?
    Bu arada bir bilgiye ulaştı belki saçma ama bazı modeller askı ile kullanıldığında bulutlanma yapabiliyormuş .Saçma ama doğruluk payı olabilir.
  • bende askıyla kullanıyorum ama bunun askı yüzünden olduğunu sanmıyorum. yazılımsal bu olay
  • Ben aski ile kullanmiyordum masa uzerindeydi dun media markt i aradim durumu anlattim iade edecegimi soyledim yasal olarak hakkiniz dedi temsilci, bugun tekrar aradim 4 is gunu icerisinde alacaklarini soylediler tv yi.

• Selamlar

Tosh paneller diğer markalar dan biraz farklıdır(teknik ve pratik uygulama da ve de settings ler de)

1-"Mura" efektinin tetiklenmesi(bulutlanma) ile panelin stand üzerin de veya duvar da olmasının,sizin pratik uygulamalarınız da hiç bir alakası yoktur;bu bir "panel efsanedir";bu konu da en sorunlu
    paneller eski den beri Samy lerdir ve 3/4 sene evvel bunları detaylıca ilgili bir kaç Samy başlıkların da yazmıştım;takılmayın bunlara şimdi...

2-Bazı arkadaşlar FW ile alakalı demiş ki bu da yalnıştır! kaldı ki Tosh paneller de FW ya hiç çıkmaz ya da 2/3 sene de bir çıkar diğer markalar gibi zırt-pırt FW hiç çıkmaz Tosh da
    zaten FW çıkması "sorun var" demektir! bu panel ve diğer tüm Tosh paneller için(özellikle 2010 dan sonraki üretimler de) çıkan FW ler genel de Tuner/Ülke/CloudTV v.s v.s gibi diğer
    özellikler içindir!
    Paneller montajlanırken ilk etap da(Avrupa için)bazı ön yüklemeli destekler v.s gelmez ve bunlar daha sonra da ülke bazlı olarak gelir,Tosh Avrupa standardı=Almanya DG bazlıdır

3-Bana bu paneli geçmiş de çok soran olmuştu veya diğer Tosh Enrty/MidLevel paneller de dahil ama ben hiç birisine OK vermedim! zaten Tosh da son 4 yıldır aman aman alınası bir
    panel yokki olan bir kaç tane panel de(HiEnd) ya TR de yoktur(TNB bunları ithal etmiyor) ya da aşırı pahalı olduğu için Avrupa da bile satılamıyor!

Ancak "bu paraya bu olur" gibisin den olaya yaklaşırsanız,genel de üzmez Tosh lar veya en azından "HIZ" olarak,Tosh ların her seviyesi piyasaların en hızlı panelleridir,en düşük
    input-LAG Tosh da olur sonra da Sony de olur!
    Ancak Tosh ların çok az da olsa hatta tek tük diyebileceğim seviye de işlemci sorunu çıkar/çıkabilir!(ancak bu oran diğer tüm markalar dan çok ciddi düşüktür!)

4-Panelin teknik kısmına gelirsem;zaten fiyatın dan belli

Tosh daki bu paneller en düşük seviye CMI/Taiwan VA tip 50Hz/Contrast=1.200;1 paneller dir(en düşük maliyetli Modül bunlardır) ancak 50Hz olması+Tosh Engine da iyi olduğu için pek sorun çıkarmaz!
    diğer markaların dandik 50Hz li panelleri ile karıştırmayın(Engine farkı)!!

Panel üzerindeki HW ile ancak bu kadar oluyor!

5-Panelin bir diğer sorunu ise sizlerin bahsettiği gibi baclit düzensizliğidir(arka ışık çalışması)

Baclit=EDGE-LED dir ancak bu seviye paneller de(ve çoğu MidLevel dahil hatta HiEnd) "dimming" ayarı ve bunun çalışması "dandikdir",çünkü yok böyle bir sistem panel de!

Not;Tosh da bazı HiEnd seviye paneller de "Pro-LED" dediğimiz bir baclit çalışma sistemi vardır(örneğin benim 42" lik Tosh da bu sistem vardır) aslında bu da "Local Dimming"
    Engine sisteminin bir "çakmasıdır">>>(bulucusu Phil dir ama en iyi uygulaması Tosh dadır gibi bir durum vardır)

Sizin panel de bunlar yoktur;daha doğru bu seviye hiç bir panel de de yoktur!

Bahsettiğiniz düzensiz baclit ise bundan kaynaklanıyor(+SW den de ilgili sistem düzenlemesi yine başarısız olunca falso yapıyor baclit sistemi haliyle)

6-Adv.Sett;

>>Active Backlight Control;OFF yapın
    >>Ambient Light Sensor;OFF yapın

bu iki ayar doğru çalışmaz! ayrıca "ABC" sistem zaten "dimming" sistemi olmadığı için hiç bir ota yaramaz!
    "Light" sensor de kafasına göre çalışır! ve zaten yalnış çalışıyor!

bu ayarlar benim 42 lik panelde de vardır ama dimming sistemi olduğu için aktif olarak iş görebilmektedir!

7-Bir diğer teknik sorun ise Tosh paneller de son 4 yıldır bulutlanma/ışık kaçırma ve ekran homojenitesi sorunu fazlaca vardır(özellikle uniformity dediğimiz düzensiz/bozuk
    ekran homojenitesi)

sonuç olarak panelin düzensiz baclit çalışması banding efektlerini de tetikliyor!

8-Renkler de iyi değildir bu seriler de!(Modül faktörü) contrast da çok düşük olunca bu kadar manzara çıkabiliyor

diğer bazı bahsettiklerinizi teknik olarak anlatmadığınız için tahmin ederek bazı durumları açıklıyorum,örneğin "banding" efektini yalnış tarif ediyorsunuz!

A-Maç izlerken oluşan vertical kararmalar

B-Camera-pan-scan yaparken(yatay hızlı çekimlerde/taramalarda) oluşan genel de vertical band efekti

C-DSE efekti(DirtScreenEffect)buda olur/olabilir>>ekranın çeşitli yerlerinde kirli/yağlı grimsi izler/lekeler v.s gibi

bunların hepsi veya bazıları az/çok olabilir!

9-D ile G arasında hiç bir fark yoktur! bunlar kıta/ülke/tuner ve bazı özellikler kodlarıdır!

TR için Almanya-OrtaAvrupa standardı paneller gelir D/G/DG gibi

10-Bu arada bir diğer önemli faktör de paneli TV yayınları için neyle izliyorsunuz!

A-DVB Tuner(dahili alıcısı)
    B-ext.Receiver

???

"Resim kalitesi" kendi alıcısı ile vasat dır(bana göre böyle) ext.sıkı bir Receiver ile farkediyor tabiki!

buraya kadar yazdıklarım bu panellerin genel bazı teknik durumlarıdır,şansı olan varsa bu sıkıntılar çok daha az olur/olabilir tabiki,o zaman fiyatına göre de baktığınız
    zaman güzel bir panele sahip olmuşsunuz demektir,bardağın dolu tarafına da bakmanız gerekiyor

11-Normal TV yayınlarını Pisct.Mode=Standard ile izleyin

Hollywood mode ları FILM ler içindir(ext.cihazlar ile izleme de)ama bu ayarlar da iyi değil ve güzel bir ayar tutmuyor!!

++

CAN

• Bilgiler içim sağol hocam, ilginç şeyler öğrendim şahsen :)
  • elinize sağlık hocam pek teknik terim bilmesemde az çok anladım demek istediklerinizi ben bu tv yi iade edeceğim, sizin fikrinizi almak istediğim bir konu var aklımda vestelin 47pf9090 modeli var 1700-1800 civarına, bu fiyata bu modelimi almalıyım yoksa sizin önerebileceğiniz bir model var mı, 47'' den düşük olmayan 3d olmasa da olur sorunsuz parasını hak eden bir tv almak istiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • Filmde bir sahnede kadının üstünde siyah ve beyaz küçük yuvarlaklar olan elbise vardı ve elbise hareketli olduğu sahnelerde sanki sürekli yanıp sönüyor gibi pırpır ediyordu elbise bu neden oluyor gecikme süresi vs. neyle alakalı acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.