Arkadaşlar toshiba a500-132 için, anakarttan dizüstünün lcd sine giden, üzeri gri bez kaplı, üsütnden kamera ve inverter kabloları da geçen data kablosu lazım. Türkiye genelinde nereden, yaklaşık ne kadara temin edebilirim. Diz üstünü açtım, şu an karşımda dağınık duruyor. Dediğim kabloda kırık var galiba. Hareket ettirince, açışta ekrana görüntü ya geliyor ya da gelmiyor. windows yüklemesini sorunsuz yapıyor. LCD tv ye hdmi ile bağladım. fakat kendi lcd si dediğim gibi kablonun oynamasına göre ya açılıyor ya da açılmıyor başlangıçta. Açıldığında kabloyu hareket ettiriyorum fakat ekran gitmesi veya her hangi bir şey olmuyor. Teşşekürler.
LCD ekranda arızalı olabilir. Kablonun fiyatı 75TL+KDV.
Geri bildirim için yazıyorum. Kabloyu yurt içinde ve dışında bulamadım internet üzerinden. Tasarımın Kötü yapılmasından, kablonun yanlış yerlerden geçirilmesinden dolayı kablo panel kapağının açılıp kapanmasından dolayı deforme olmuş ve içindeki kablolar kırılmıştır. Toshiba hakkında bişraz bilgi vermek istiyorum. Bu modelden önce a200 modelli toshiba vardı. Onda da tasarım hatasından ve aşırı ısınmadan lap top üzerinde hoparlör üstünü kapatan plastik çatlıyordu. Servisleri çok kötü. Bursa' da kamera çalışmadığı sebebiyle verdiğim bilgisayar ekranında, büyük ihtimal, tornavida kaçırılmış ve ekran ufak şekilde çizilmiş olarak bana geldi. Alırken farketmedim. Sonradan çatlamış olduğunu gördüm. Daha sonra hukuki yazışmalar (tüketici mahkemsi) gönder geri gelsin muhabbetlerinden sonra üstüne para vererek bu modeli aldım. Toshiba' nın yurt dışındaki ana firmasına yazı yazdım ve teknik servis ve modeldeki rezaletlerden bahsettim. Kabloyu üstündeki bezi soyarak tamir ettim. Garantisinin geçmiş olmasından, bazı servislerin bilgisayar yarı fiyatına yakın para istemesinden dolayı ben müdehale ettim. Aklınızda olsun eliniz yatkınsa siz yapın. Laptop arızlarında 3 neden var. Data kablo, inventör ve florasan lamba sorunu. Kablo dışındaki arızalarda ekranda az da olsa bir şeyler görülebiliyor. Kablo arızasında ise paneli hareket ettirince ekran ya geliyor ya da gidiyor. Kısacası eliniz yatkınsa siz müdehale edin. Fakat hassas iş aklınızda olsun. Daha çok bozabilirsiniz. 2.200 tl ya alınmış bilgisayarda böyle salakça arızalar çıkıyor. Üstüne servis tamir edeceğini söylüyor fakat fiyat vermiyor. Piaysaya da yedek parça salmayıp servislerin insafına bırakıyor. Bu müşteriyi öpmek için zemin hazırlamaktan başka bir şey değil. Son olarak arkadaşlar, toshiba markasına kesinlikle yanaşmayın. Her türlü ürünü için söylüyorum bunu. Servisleri çok kötü. Ben çekiyorum siz çekmeyin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme