Toshibe DR255'de tum bolge DVD'leri izlemek icin (region free) ne yapmak gerekiyor? Bilen arkadaslar paylasirsa memnun olurum.
Sevgiler,
Orhan
her turlu cd ve dvd yı okuyor.ancak sadece - dvd lere yazıyıyor.bölge kod hıkayesinin bende bilmiyorum.
Region code sorunu çözülmüş durumda...Altyazı ile ilgili gelişmeler olursa bunu paylaşabiliriz..Ben kendime göre çözümler buldum.Birde 16 hızdaki (-) lere kopyalamak istediğimde sorunlar oluştuğunu gördüm.Aynı sorunu yaşayan var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: yedikeresekiz
arkadaşlar bazı arkadaşlar i link çıkışı olduğunu söylemişler ben dün teknosaya sordum yok dediler. ayrıca internette de aletle ilgili bilgilere baktığımda yine i link çıkışyla ilgili hiç bir bilgi bulamadım. dr 255 dvd recorder ı olam arkadaşlar bu konuyla ilgili bilgi verebilir mi
üzgünüm sorunuzu biraz geç farkettim .... belki de bu arada zaten almışsınızdır cihazı ama yine de görüşlerimi yazayım ....
İEEE 1394 port yani i-link girişi var ancak hiç kameramı bağlayıp denemedim.kalitesi konusun da o yüzden bişey diyemiyeceğim ama yaptığım televizyon kayıtları (uydu receiver üzerinden ) LP mode da olmasına rağmen oldukça tatmin edici. Eminim ki i-link den en yüksek kalite ayarında çok iyi sonuçlar alınacaktır.Ama ben kamera kayıtlarımı bilgisayara yine i-link üzerinden atıp ( 0 drop yani tek bir frame bile kaçırmadan) Ulead 6.0 kullanarak editliyorum.Yani bir klip havasında fon da müzik,görüntüler arası geçiş efektleri ve açıklama yazıları yazarak daha hoş bir hale getirmeyi tercih ediyorum.Gerçi biraz zahmetli oluyor ama bu da benim hobim işte .....
Digitürk kutusuna bağlayıp,başka bir kanalı seyrederken diğer bir kanaldaki yayını kaydetmesini sağlayabiliyormuyuz.
Bende kanalları tarattım ama hiçbir kanalı bulamadı.Hep o anda seyrettiğimiz kanalımı kaydetmek zorunda kalacağız.
Otomatik taramada uydu alıcısından kanal bulan oldumu.Ne yaptıysam kanal bulamıyor.
Bu recorderın 8 hızda dvdye yazdığını ve hala türkçe destek konusunda birşey yapılmadığını bilmek bende gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor.Nasıl olurda Türkiye'de satılan bir player türkçe desteklemez..ve herhangi bir servis desteği olmaz....Toshiba'nın tek anladığı laptop...Bir üst model olan d-r265 modelinin kullanım kılavuzunu okudum.Nerdeyse tüm sorunlara çözüm bulmuşlar....Dil desteğine others menüsü ekleyerek her dil desteğini koymuşlar..Yine eksilere yazıyor..Dvd lerde 16 hıza kadar çıkmışlar....Decoder bağlantılarında sadece izlenilen kanal kaydedilebiliyor. Bu açıkçası tüm recorderlar için geçerli zaten..Neden bu kada zaman sonra bu yazıyı yazıyorum...Belki dedim bu donanımlı forumda bu konuyla ilili bazı gelişmeler olmuşsa bunu paylaşabiliriz... Ve ayrıca teknosa ve diğer elektronik ürün satan yerler hala bu recorderı satarken destek alıcak nokta konusunda toshiba servis diyorlar...Ama singapur yapımı bu modelden tek anlayan toshiba singapur...Model Türkiye'de satılmaya karar verilmiş, ürüne türkçe yabancı....Bunun dışında kriterlerine göre gerçekten kaliteli bir ürün...Ama önemli olan ne olursa olsun ürünü alırken sonrasında alacağınız teknik destek değil mi?
quote:
Orjinalden alıntı: moviemania
Region code sorunu çözülmüş durumda...Altyazı ile ilgili gelişmeler olursa bunu paylaşabiliriz..Ben kendime göre çözümler buldum.Birde 16 hızdaki (-) lere kopyalamak istediğimde sorunlar oluştuğunu gördüm.Aynı sorunu yaşayan var mı?
Region Code sorununun çözüldüğünü yazmışsınız, ama ben forumu aramama rağmen bulamadım. Sanırım acemilikten kaynaklanıyor. Konu hakkında beni aydınlatabilir misiniz lütfen? Cihazım TOSHIBA RD-X24-S-TG DVD kaydedici.
Teşekkürler,
Mehmet
bu cihazı kullanan arkadaşlara bir sorum olacak.... ürünle dvd ya<zdırdığınızda dvd oynatırken menü çıkıyor mu...? çıkıyorsa kapatılabiliyormu...? ya da menü olsa bile direk 1. video oynasın diye bir seçenek mevcutmu... ben hem vestel DVD-R 600 modelini kullandım onda menü kapatılamıyor mutlaka vestel yazılı menü çıkıyor, hemde panasonic dmr-eh 58 cihazı kullanıyorum... bu model çok güzel fakat kullanımı epey zor vestelin kullanımı dah kolay... panasonic de menü koymak zorunlu fakat 1. video dan direkt oynat diye seçeneği tıklayınca menüyü göstermeden video direkt olarak başlıyor... ama alacağım ikinci cihaz için panasoniz biraz pahalı.... bu modelin bu özelliği hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.... tamamen ülke ekonomisi açısından....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme