Şimdi Ara

toshiba l300d-10b ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende L300D-10B serisi toshiba laptop var ama laptop açıldıktan sonra hemen ısınmaya başlıyor ve buda performans kaybına neden oluyor fanın içini açıp temizledim ama buda bir süreliğine ısınmayı kesti şuan için laptop çok fazla ısınıyor bu konuda ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim...

• ilk aldığından beri mi bu şekilde yoksa zamanla mı ortaya çıktı bu sorun? bilgisayarı uzun süredir kullanıyorsan buna bağlı olarak fandan kaynaklanabilir. biliyorsun zamanla fanlar işlevini yitiriyor ve değiştirmek gerekebiliyor tıpkı masaüstü bilgisayarlardaki gibi. fanın aynısından bulursan yenisiyle değiştirebilirsin. en azından ısınma sorununun ortadan kalkacağını düşünüyrum. garantisi devam ediyorsa servise de gönderebilirsin. garantisi bittiyse kendin yenisini alığ değiştirmeyi deneyebilirsin.
  • armed arkadaşımıza katılmakla birlikde,uzun süreli kullanımdan beri ısınma sorunu var ise eğer-bunun bir nevi gidermek için laptop soğutucularından edinebilirsin.
  • bilgisayarı bir sene öncesinde aldım garantisi şu anda devam ediyor.ısınma sorunu ilk aldığımdan beri vardı ama zamanla giderek artttı şuan laptop u kullanamayacak hale geldiğim zamanlar bile oluyor buda beni sinir edeiyor açıkçası..
    servise göndersem gerçekten bir faydası olurmu acaba??
  • quote:

Orijinalden alıntı: satmax12

bilgisayarı bir sene öncesinde aldım garantisi şu anda devam ediyor.ısınma sorunu ilk aldığımdan beri vardı ama zamanla giderek artttı şuan laptop u kullanamayacak hale geldiğim zamanlar bile oluyor buda beni sinir edeiyor açıkçası..
    servise göndersem gerçekten bir faydası olurmu acaba??

eğer gerçekten çok aşırı bir ısınma söz konusuysa bence göndermelisin ki ileride başına daha büyük işler açabilir. anakartı vs. yakabilirsin ısınmadan dolayı. gerçi bi zamandan sonra bilgisayar çok ısındığı zaman koruma amaçlı kendini kapatıyor ama bu şekilde bile yananlar var. hee seni korkutmak istemem böyle diyerek ama en kötü durumu söylüyorum ben.

servise gönderince faydası olur mu onu servisin bilgisayarına uygulayacağı işlemler belirler. bazı servisler sırf tamir yaptık test edildi sorun yok gibi raporlar yazıp başlarından savmak için senin bildirdiğin sorunla alakası ilgili bile olmayan işlemler yapıyorlar. dvd değiştiriyolar vs. vs. ama bu demek değildir ki her servis aynı şeyi yapacak. sonuç itibariyle toshiba servisleri hakkında inan hiçbir bilgim yok. şimdi ne dersem seni yanıltmış olurum. genel anlamda ve bir markanın servisiyle yaşamış olduklarıma dayanarak yazdım bunları.

sen istersen götür yine de bir. ileride başına daha büyük sorunlar çıkarmasın. uygulayacakları işlem bellidir zaten. ya fanını değiştirirler, ya gömülü bios günc. oluyor ya güncelleme yaparlar, en kötü ihtimalde anakartını değiştirirler. değiştirecekleri bu parça stoklarında yoksa bir süre bekleyebilirsin yurtdışından geldiği için. 30 iş gününü de geçerse paranı bile ya yenisini verirler ya da paranı bile alabilirsin yani. benim öyle olmuştu. ama yine de son karar senin güzel kardeşim.

• fazla ısındığında laptop zaman zaman kendini kapatıyor zaten bu yüzden sanırım servise gitmesi gerekecek.peki laptop ların altlarına usb le bağlanan soğutucu lardan alsam bilgisayarın ısınma sorunu biraz geçermi??
  • O soğutucu bile işine yaramaz.
    Kanser ağrısı çekene ağrı kesici vermek gibidir...
  • peki yeni fan takılırsa yada termal macun sıkılmasında ücret ne kadar olur arkadaşlar??
  • servise götüreceksen eğer ve servis bunu gerek görürse zaten bir ücret almadan kendiliğinden yapacaktır bilgisayarın garanti kapsamı altında olduğu sürece. ama dersen ki bunu ben kendim halletmek isterim diye gerçi tam fiyatlarını bilmiyorum ama fanı 20-25 tl civarı olsa termal macunda 5-10 tl olsa ona göre hesap et işte. tabi bu fiytlar aşağı yukarı tahminen söylemiş olduğum fiyatlar. daha sağlıklı bir fiyat araştırması için bu parçaları satan yerlerle birebir görüşüp fiyat teklifi alman gerekir.
  • teşekkürler verdiğiniz bilgiler için..
  • Rica ederiz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.