Şimdi Ara

TOSHIBA L650-11F i5 430M hd 5650 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
9.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GeCCCe

quote:

Orijinalden alıntı: Arama_Botu

quote:

Orijinalden alıntı: 480p

Kaba görünebilir ama özellikleri, kalitesi ve teknik servisi açısndan gözü kapalı alırdım eğer param olsaydı.

Teknik servisi mi? Toshıbadan bahsediyorsum değil mi?

dur yapma ya bende tosh alabilirim

Yaptım bile

Tek bir soru. Acer'le yaşadığın süreci tekrarlamak ister misin?

• Aynı mala piyasa fiyatından 300-400 TL fazla istemek :) Bir Toshiba klasiği.

Adını çekici bulanları tenzih ediyorum. Fakat daha performanslı modeller çok daha ucuza satılıyor bu ülkede.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 480p

Kaba görünebilir ama özellikleri, kalitesi ve teknik servisi açısndan gözü kapalı alırdım eğer param olsaydı.

Teknik servisi mi? Toshıbadan bahsediyorsum değil mi?

dur yapma ya bende tosh alabilirim

Yaptım bile

Tek bir soru. Acer'le yaşadığın süreci tekrarlamak ister misin?

ya istemem tabiki ama iyide anasını satayım ne alacaz o zaman herkes bi markaya kulp takıyor:)) toshiba da tam olarak sorun ne aşamada? yani mesela acer ın sorunu kesinlikle ve kesinlikle kanun yasa falan adamlar takmıyorlar kendi dünyalarında onlar mesela acer dan değişim,iade vs yapabilene aşk olsun... toshibada ki sorun teknik servis beceriksizliğimi yoksa onlarda böyle yasaları falan hiçe mi sayıyorlar? çünkü teknik servis olarak hemen hepsi berbat ama bari hiç olmazsa aldığımız markanın yöneticileri yüzüne tükürsen yarabbi şükür modunda olmasın...
    teknik servis beceriksizliği başka bir olay,bahsettiğim gibi değişim&iade çamurlukları yada üçkağıtçılık olaylarına girip ayak diremek başka bi olay.toshiba da yaşanılan durum hangisi?

• quote:

Ya istemem tabiki ama iyide anasını satayım ne alacaz o zaman herkes bi markaya kulp takıyor:)) toshiba da tam olarak sorun ne aşamada? yani mesela acer ın sorunu kesinlikle ve kesinlikle kanun yasa falan adamlar takmıyorlar kendi dünyalarında onlar mesela acer dan değişim,iade vs yapabilene aşk olsun... toshibada ki sorun teknik servis beceriksizliğimi yoksa onlarda böyle yasaları falan hiçe mi sayıyorlar? çünkü teknik servis olarak hemen hepsi berbat ama bari hiç olmazsa aldığımız markanın yöneticileri yüzüne tükürsen yarabbi şükür modunda olmasın...
    teknik servis beceriksizliği başka bir olay,bahsettiğim gibi değişim&iade çamurlukları yada üçkağıtçılık olaylarına girip ayak diremek başka bi olay.toshiba da yaşanılan durum hangisi?

TNB nin bazı uygulamalarını görünce, devlet TNB için gizli ve özel yasa çıkarmış olabilir mi diye düşündüğüm oluyor zaman zaman..
    Mesela; Sanayi Bakanlığı Cumartesi iş günüdür der.
    Toshıba der ki; Cumartesi iş günü değildir, çünkü ben Cumartesi çalışmıyorum..
    Siz de bunun üzerine "O zaman hemşerim Cuma günleri de çalışmayın ve 30 iş gününden saymayın" derseniz alacağınız cevap bellidir.
    "İnceleyip biz size geri dönüş yapalım"
    Umarım ararlar..
    Son zamanlarda duyduğuma göre Cumartesini iş gününden saymaya başlamışlar. İnsanın "Ee hemşerim madem cumartesi iş günü idi, insanları neden yıllarca uğraştırdığınız" diyesi gelir ama, "Siz şimdi kapatın, biz sizi arayacağız" diyecekler diye söyleyesi gelmez...

Artık şikayet sitelerine girip markalar hakkındaki şikayetlere de bakmıyorum. Şikayet sitelerinde; 30 iş günü maddesini bilmeyen kişilere 60-70 gün sonra onarılmış cihazın yollandığını, değişim hakkını bilen nisbeten daha bilinçli tüketicilerden yeni bilgisayar isteyenlere "muadil ürün piyadasa artık yok, aradaki fiyat farkını verin bir üst modelini verelim" diyerek aradaki fiyat farkının alındığını, iade hakkını kullananların "merkezden onay bekliyoruz, sizi arayacağız" deyip aylarca oyalandığını vs. vs. gördükçe tahammül edemiyorum..

Düzeltme:İmla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arama_Botu -- 29 Haziran 2010; 9:12:04 >

• quote:

quote:

Ya istemem tabiki ama iyide anasını satayım ne alacaz o zaman herkes bi markaya kulp takıyor:)) toshiba da tam olarak sorun ne aşamada? yani mesela acer ın sorunu kesinlikle ve kesinlikle kanun yasa falan adamlar takmıyorlar kendi dünyalarında onlar mesela acer dan değişim,iade vs yapabilene aşk olsun... toshibada ki sorun teknik servis beceriksizliğimi yoksa onlarda böyle yasaları falan hiçe mi sayıyorlar? çünkü teknik servis olarak hemen hepsi berbat ama bari hiç olmazsa aldığımız markanın yöneticileri yüzüne tükürsen yarabbi şükür modunda olmasın...

TNB nin bazı uygulamalarını görünce, devlet TNB için gizli ve özel yasa çıkarmış olabilir mi diye düşündüğüm oluyor zaman zaman..
    Mesela; Sanayi Bakanlığı Cumartesi iş günüdür der.
    Toshıba der ki; Cumartesi iş günü değildir, çünkü ben Cumartesi çalışmıyorum..
    Siz de bunun üzerine "O zaman hemşerim Cuma günleri de çalışmayın ve 30 iş gününden saymayın" derseniz alacağınız cevap bellidir.
    "İnceleyip biz size geri dönüş yapalım"
    Umarım ararlar..
    Son zamanlarda duyduğuma göre Cumartesini iş gününden saymaya başlamışlar. İnsanın "Ee hemşerim madem cumartesi iş günü idi, insanları neden yıllarca uğraştırdığınız" diyesi gelir ama, "Siz şimdi kapatın, biz sizi arayacağız" diyecekler diye söyleyesi gelmez...

Artık şikayet sitelerine girip markalar hakkındaki şikayetlere de bakmıyorum. Şikayet sitelerinde; 30 iş günü maddesini bilmeyen kişilere 60-70 gün sonra onarılmış cihazın yollandığını, değişim hakkını bilen nisbeten daha bilinçli tüketicilerden yeni bilgisayar isteyenlere "muadil ürün piyadasa artık yok, aradaki fiyat farkını verin bir üst modelini verelim" diyerek aradaki fiyat farkının alındığını, iade hakkını kullananların "merkezden onay bekliyoruz, sizi arayacağız" deyip aylarca oyalandığını vs. vs. gördükçe tahammül edemiyorum..

Düzeltme:İmla hatası

Söylediklerinin hepsini birebir 6 aydır yaşamaktayım.
    Nihayet para iadesi raporu verilme aşamasına gelmiş bulunuyorum. Ayrıca tüketici hakem heyeti kararıyla oldu bu sonuç, TNB'ye kalsa olmuyordu zaten para iadesi filan. Tüketici haklarından haberimiz yokmuş gibi aptal yerine koymaya çalışıyorlar bizi.

Herhalde o raporun verilmeside 3-4 ay sürecek, ama artık yoruldum TNB ile uğraşmaktan. Zaten aldım kendime bir Asus bakıyorum keyfime. Ne zaman yaparlarsa yapsınlar para iadesini artık kopardı adamlar beni..

Toshiba iyi makineler üreten iyi bir marka olabilir ama Türkiye'de distrübütörlüğü TNB'nin elinde malesef.
    Toshiba alırsanız işiniz Allaha kaldı demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2wicky -- 29 Haziran 2010; 17:33:40 >

• ya tamam iyide güzel kardeşlerim şimdi benim anlatamadığım olay tüm markalarda şikayetler var..yani forumda birdaha asus almam aldırmam diyenler de var az önce okudum sony e lanet okuyanlar var acer vs. hepsinde aynu şikayetler var.şimdi buna bakarsak laptop alamayız ki ben alamıyorum kaç aydır bu nedenle.en sonunda baktım hepsi aynı bu firmaların bende nası olsa tüketici haklarında kendime güvendiğim için marka gözetmeyi biraz 2.plana aldım..çünkü gerçekten deyim yerindeyse saf olmayacaksın bu işlerde hakkını bileceksin ve nasıl nerde arayacağını da bileceksin.
    uzun sözün kısası şu bimeksteki 5 yıl garanti olayına güvenerek bi 5740 almayı düşünüyordum.ama bu modelin fiyatında ve özelliklerinde başka bi alternatif olursa da mutlaka değerlendirecektim çünkü gerçekten yaşadıklarımdan sonra acer dan soğudum tekrar alsam ısınırmıyım pişmanmı olurum bilemiyorum derken bu toshiba modeli çıktı..tamam dedim bunu alayım ama gerçekten dün gece tnb yi biraz araştırdım ama acer dan beter desem yanlış olmaz sanırım..
    şimdi ya bu 5 yıl garanti olayına güvenerek bi 5740 alıcam(2.yıldan sonra muhatap bimeks acer la alakanız kalmıyor) yada bu 2 yıl garantili toshibayı alıcam.ikiside düz hesap 1500 liraya geliyor bana..sizinde bu noktada fikirlerinizi almayı isterim doğrusu.başka model önermeye gerek yok çünkü önerilecek tüm modelleri inceledim biliyorum zaten.10 gün sonra bu toshibayı yada 5740 ı alırım heralde artık.acer la hiç olmazsa bi geçmişimiz var supervısorları falan beni iyi biliyorlar birdaha hakkımı yemeye kalkacaklarını sanmıyorum bu nedenle acer ın + sı bile olabilir..

""toshibanın servisi nasıl"" diye bi konu açsak ne sonuç alırız acaba forumda? ne dersiniz acıp bakalımmı bi

• Gecce@

Eğer satış sonrası ilgi istersen Dell, Hp gibi markalara yönelmen lazım..
    Diğer taraftan, eğer bilinçli tüketiciyim hakkımı sonuna kadar arar, uğraşır, söke söke alırım diyorsan TNB vız gelir tırıs gider, sonuçta yasalar tüketiciden yana...

Bimeksin 5 sene garanti uygulamasının ayrıntıları nedir bilmiyorum ama, eğer son 3 yıl servis hizmetini Bimeks verecekse, bu servis hizmeti Toshıba (TNB) ve Acerden kesinlikle daha kötü olamaz.
  • quote:

Gecce@

Eğer satış sonrası ilgi istersen Dell, Hp gibi markalara yönelmen lazım..
    Diğer taraftan, eğer bilinçli tüketiciyim hakkımı sonuna kadar arar, uğraşır, söke söke alırım diyorsan TNB vız gelir tırıs gider, sonuçta yasalar tüketiciden yana...

Bimeksin 5 sene garanti uygulamasının ayrıntıları nedir bilmiyorum ama, eğer son 3 yıl servis hizmetini Bimeks verecekse, bu servis hizmeti Toshıba (TNB) ve Acerden kesinlikle daha kötü olamaz.

tşk ederim..dell de ekran kartı bakımından nedense anlayadığımız bir kıtlık var yoksa dell olabilirdi.hp de son çıkan yeni dv6 yı bekliyordum inceledim hoşuma gitmedi+ısınma olayı devam ediyor sanırım.
    toshibayla ilgili konu açtım bakalım ne yazacak insanlar.internetten araştırdığım kadarıyla tnb gerçekten en kötüsü gibi duruyor bakalım daha almama 10 15 gün var o zaman kadar bi karar veririrm inş.

• bu alet hem tip olarak hemde donanım olarak tam aradıgım ürün fakat fiyat cok ucuk 1500 tl civarı olsa alıncak ürün.
  • vatan bilgisayardan bu laptoptan aldım. Sanırım bi kaç yüklediğim programdan dolayı boot dosyaları silinmiş bilgisayarımı açamadım. daha önceden de D: sürücüsündeki kurtarma dosyalarını dvdye yazdırmamıştım ve bilgisayarım kullanılmaz oldu. Arkadaşımın başka bir L serisi laptopundan 32bitlik Win7 recovery dvdsi çektim onunla sistemi yeniden kurup D: sürücüsündeki recovery dosyalarını dvdye çektim.. Yeni çektiğim Dvdlerden sistemi yeniden kurduğumda diğer bilgisayardan kurduğum 32bitlik Win7 olduğunu gördüm ve bu windows orjinal değil hatası verdi ve driverler düzgün yüklenemedi doğal olarak.. Uzun uğraşlardan sonra vatan bilgisayar müşteri hizmetlerine ulaşabildim ve ürünü vatan bilgisayar teknik servisine gönderdim.. Ürün bugün elime geçti bilgisayarımı açtığımda windowsun 32 bit oldugunu gördüm. Recovery dvdsi çekerek sistemi yeniden kurdum ve gördümki adamlar benim önceden yüklediğim sistemden yeniden kurtarma ortarmı oluşturup kurmuşlar. Halbuki neler yaptığımı ve ne istediğimi açık bir şekilde yazılı olarak ifade etmiştim çook bilgili vatan bilgisayar teknik servisine. Şimdi toshiba kullanıcılarına bi soru soracağım. Başka bir L650 11F laptoptan kurtarma dvdsi çeksem bu dvd ile sistemimi sorunsuz kurabilirmiyim? Windows orjinal değil hatası verirmi yine? Açıkcası bilgisayarımı yeniden vatan bilgisayara göndermek istemiyorum. Bilgisayarımı fabrika çıkışı haline nasıl döndürebilirim?

• garantiden başka şansın yok, recovery dosyaları pc için özeldir, lisansı vs onun içindedir..
  • anladım yani başka bir bilgisayardan yeniden kurma şansım yok. Yani yarın yeniden vatan bilgisayar müşteri hizmetlerine ulaşma çabası en önemlisi de derdimi daha açık nasıl anlatabilirim çabası. acaba böyle bir sorun için ürün değişimi verirlermi çünkü laptopun kutusunuda istiyorlar teknik servise gönderirken benim laptopumun kutusu ise başka şehirde..
  • hocam kurtarma cd si vermeleri lazım yada pc nin bir yerine yüklemişlerdir bunlar yoksa kurtarma cd sini iste ayrrıca bir kaç sorum olacak pc nasıl çalışması performansı ısısı ekranı bilgilendirirsen sevinirim pc n hayırlı olsun güle güle kullan ve servisin eline düşmemeye çalış
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.Sami

vatan bilgisayardan bu laptoptan aldım. Sanırım bi kaç yüklediğim programdan dolayı boot dosyaları silinmiş bilgisayarımı açamadım. daha önceden de D: sürücüsündeki kurtarma dosyalarını dvdye yazdırmamıştım ve bilgisayarım kullanılmaz oldu. Arkadaşımın başka bir L serisi laptopundan 32bitlik Win7 recovery dvdsi çektim onunla sistemi yeniden kurup D: sürücüsündeki recovery dosyalarını dvdye çektim.. Yeni çektiğim Dvdlerden sistemi yeniden kurduğumda diğer bilgisayardan kurduğum 32bitlik Win7 olduğunu gördüm ve bu windows orjinal değil hatası verdi ve driverler düzgün yüklenemedi doğal olarak.. Uzun uğraşlardan sonra vatan bilgisayar müşteri hizmetlerine ulaşabildim ve ürünü vatan bilgisayar teknik servisine gönderdim.. Ürün bugün elime geçti bilgisayarımı açtığımda windowsun 32 bit oldugunu gördüm. Recovery dvdsi çekerek sistemi yeniden kurdum ve gördümki adamlar benim önceden yüklediğim sistemden yeniden kurtarma ortarmı oluşturup kurmuşlar. Halbuki neler yaptığımı ve ne istediğimi açık bir şekilde yazılı olarak ifade etmiştim çook bilgili vatan bilgisayar teknik servisine. Şimdi toshiba kullanıcılarına bi soru soracağım. Başka bir L650 11F laptoptan kurtarma dvdsi çeksem bu dvd ile sistemimi sorunsuz kurabilirmiyim? Windows orjinal değil hatası verirmi yine? Açıkcası bilgisayarımı yeniden vatan bilgisayara göndermek istemiyorum. Bilgisayarımı fabrika çıkışı haline nasıl döndürebilirim?

merak ettigim birşey var toshiba servisini arasan ürünün keyini vermezlermi herhangi bir x64 yükleyip keyi girsen zaten orjinal olmuyormu?

quote:

Orijinalden alıntı: s*e*m*i*h

hocam kurtarma cd si vermeleri lazım yada pc nin bir yerine yüklemişlerdir bunlar yoksa kurtarma cd sini iste ayrrıca bir kaç sorum olacak pc nasıl çalışması performansı ısısı ekranı bilgilendirirsen sevinirim pc n hayırlı olsun güle güle kullan ve servisin eline düşmemeye çalış

güzel notebook oc performansıda iyi youtubede paylaşılmış incelemeler var .bi bak derim faydası olabilir.tabi kullanan arkadaşın yorumları daha aydınlatıcı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jaimine_RAJA -- 16 Temmuz 2010; 20:47:09 >

• samsung i5 520m 2.93 ghz 4 gb ram 1gb gt330m ekran kartı 500 gb sabit disk led ekran.
    toshiba i5 430m 2.53 ghz 4 gb ram 1 gb hd5650 ekran kartı 500 gb sabit disk tft sizce hangisi ram mhz leri aynı ve iki ekran kartıda birbirine yakın yorumlarınızı bekliyorum
  • quote:

samsung i5 520m 2.93 ghz 4 gb ram 1gb gt330m ekran kartı 500 gb sabit disk led ekran.
    toshiba i5 430m 2.53 ghz 4 gb ram 1 gb hd5650 ekran kartı 500 gb sabit disk tft sizce hangisi ram mhz leri aynı ve iki ekran kartıda birbirine yakın yorumlarınızı bekliyorum

aslında olay şöyle. samsungun gt330m ekran kartı ve hd 5650 arasında bir çekişme ve işlemciler üzerinde bir çekişme yaşanabilir bu iki ürün arasında.
    fabrika çıkış hızlarında 5650 gt330m den iyi.ama gt330m kendine iyi yuva bulmuş dogrususamsung r580 içinde oc ile harikalar yaratabiliyor.ama ben oc riskine girmem diyorsan buradan galip olarak 5650 ayrılır.üstelik dx11 destegide var ama ne kdr iş görür mechul
    işlemci meselesine gelelim.iki işlemcide idiyir.mesela iki işlemciyide toshiba üzerinde denesen bütün donanimlar aynıyken mesela gta 4 gibi bir oyunda kanımca 1-3 fps bir fark gözlemlersin.aslında bu işlemciler şurada önemini arttırıyor.mesela online oyun oynuyorsun diyelim.altında da başka bir oyun açık ve yanındada wmp açık olsun ayrıca msn felan liste uzar gider...bu durumda i5 520 elbette daha performanslı olucak.ama tek bir oyun,tek bir uygulamadaki farkı hissedebileceğimizi sanmıyorum.yani tek uygulama ve oyunda ikiside birbirine yakın.ama birden fazla uygulama ve programda tek çekirdekte 2,93 e çıkan 520 daha iyi sonuç verir.

• quote:

samsung i5 520m 2.93 ghz 4 gb ram 1gb gt330m ekran kartı 500 gb sabit disk led ekran.

Kesinlikle Samsung alırdım sorunsuzluk-stabilite açısından...
    ekran kartları çok yakın değerlerde kesin üstün diyemeyiz...
    GT330 ile Optimus sürücüleri sağlıklı çalıştırılabilirse batarya süresi uzar....
  • arkadaşlar sorunumu çözdüm aynı model kullanan başka bir arkadaştan recovery dvd rica ettim gönderdi sorunsuz yükledi windows herhangi bi etkinleştirme falan da sormadı kendisi halletti hherşeyi artık toshibalar kurtarma dvdsi ile gelmiyo sizin oluşturmanız lazım tavsiyem geç kalmadan bir an önce oluşturmak sonra teknik servisin eline düşüyosunuz.
    Bilgisayarı henüz performans olarak test etme imkanım olmadı birde oyun oynama gibi bi alışkanlığım olmadığı için ama internette hangi oyunlarla nasıl performans verdiği bilgileri var. Isınma problemi de bana sanki yok gibi geldi ve de fanı çok sessiz çalışıyo gerçekten. Tasarımda zaten artık toshibalarda standart hale geldi ama eski model laptop kullanıp nümerik klavyeye alışmak zor geliyo başta. Hala rakamları harflerin üzerindeki yerden yazıyosun falan. ama bence laptopun en büyük problemi toz ve kirlenme olarak göründü bana touchpadin sağ tarafı devamlı kirli oluyo eldeki ter oraya geçiyo ve az bi toz aldığı zaman hemen kirleniyo ve ana gövde de toz hemen belli ediyor kendini. Birde ben kablosuz internet kullanıyorum bilgisayar modeme yakın mesafede 5/5 çekiyo genelde ama çok sık bağlantı kopuyo. araştırdım netten herkes windows7nin hatası olduğunu söylemiş ve henüz herhangi bi güncelleme de yayınlanmış değil çok büyük bi problem ama gerçekten bir yerden download yaparken yarıda falan kalıyo torrent kullanırken sorun olmuyo tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Sami -- 21 Temmuz 2010; 0:53:39 >

• toshibalar güzel makina ama çok pahalı satışlar düşmeye başlayınca ilerde napacak acaba? aynı özelliklerde hp asus acer samsung bisürü makina 1600 lirayken toshiba 2000 lira neredeyse yuh diyorum 400 lira az para değil
  • L650-11F İ5 bende 5 gün önce aldım herşeyi süper web cam ayarlarında bi sorun var çözemedim uyumluluk özelliklerinde win7 yok
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.