Toshiba L755-1mf modeli laptop sahibiyim.hızlı işlemlerde bazen 2-3 saniye arası bir donma oluyor ve sonra tekrar devam ediyor.örneğin İE da siteyı hızlı yazdığımda küçük bir donma oluyor veya başlata bastığımda 2 saniyelik bir donma oluyor bunun nedeni ne olabilir acaba? laptop u yeni almış bulunuyorum orjinal norton 360 yükledim ve tarattım bir sorun gözükmedi. 1.40gb bellek kullanınımı var ctrl+alt+delete deki performans a baktığımda(hiçbir işlem açık değilken).bazı toshiba eklentilerini kapatmayı denedim energy save vs gibi fakat bir etkisi olmadı. yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler iyi forumlar :) bu tür özellikdeki bir laptop un böyle bir sorun olması şaşırttı cidden.Olabiir böyle diyebilirsiniz fakat bir süre sonra sinir etmeye başlıyor çok sık tekrarlanmıyor fakat yinede çözüm varsa çok sevinirim :)
sistem özellikleri: core i5 işlemci 6gb ram 500gb hdd windows 7 home basic kurulu
harddiskden olabilir sistemi en son nezaman kurdunuz
sistemi kurmadım vatanbilgisayar dan aldım 3-4 gün oluyor alalı normal açtım bilgisayarı kurulu halde bir ayar vs yapmama gerek yoktu yani.toshiba eklentileri ve sistem kuruluyordu zaten
bende de kardeş donmalar oluyor ama işletim sisteminden baya aradım arattırdım formatla pc kendini iyice toparlayabilir.
Yeni aldığım için laptop u format atmak veya iade etmekde isteniyorum açıkcası başka bir çözümü olabilir mi acaba? birde format atarsam bu bilgisayarın altındaki key ile kurulum yapabilir miyim? eğer bu donma sorunu ile alakalı başka bir çözümü olan varsa çok memnun olurum :)
bunun windows güncellemeleriyle bir alakası olabilirmi aldığımda güncellemeler geldi ve windows güncellemelerini yaptım.öncesinde takılma varmı yokmu pek anlamadım çnkü direk güncelledim o hevesle :)
bios güncellemede düşündüm fakat tehlikeli bir işlem olacaüınıda düşündüğüm için denemedim.
Nortonu kaldır birde öyle dene norton kastırıyor olabilir..
peki norton u kaldırdığımda tekrar aynı key ile kullanabilir miyim? 3 kullanıcılı aldım norton 360 ı kaldırıp tekrar kullanırsam bu sayı iner mi 1 e şimdi kurduğum için geriye 2 kere girmek kaldı o yüzden tek key den kullanılıyor sanırım kutudan sadece 1 tane çıktı
Aynı pc ye istediğin kadar kaldırıp kurabilirsin HDD nin nosuna göre işlem yapıyor
norton u kaldırdım fakat sadece bellek kullanımı 1.40 lardan 1 e düştü bu açıdan iyi fakat hala düzelmedi malaesef ani işlemlerde 2-3 saniyelik bir donma mevcut işlemleri hızlı yaptığımda.
quote:
Orijinalden alıntı: sarucuk12
norton u kaldırdım fakat sadece bellek kullanımı 1.40 lardan 1 e düştü bu açıdan iyi fakat hala düzelmedi malaesef ani işlemlerde 2-3 saniyelik bir donma mevcut işlemleri hızlı yaptığımda.
Bilgisayarı başlangıçta f/8'e basarak başlat fabrika ayarlarına geri yükleme seçeneği ile yeniden yükle, eger yazılım ile ilgili ise düzelmesi gerekir, sorun devam ederse belki servisine götürmen gerekebilir.
fabrika ayarları bölümünü bulamadım başlangıç onarma normal olarak başlatma vb seçenekler var fakat fabrika ayalarını geri yükleme gibi bir seçenek yok. daha alalı 1 hafta olmadı yahu servise mi götürücem :( başka bir önerisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim arkadaşlar
quote:
Orijinalden alıntı: sarucuk12
fabrika ayarları bölümünü bulamadım başlangıç onarma normal olarak başlatma vb seçenekler var fakat fabrika ayalarını geri yükleme gibi bir seçenek yok. daha alalı 1 hafta olmadı yahu servise mi götürücem :( başka bir önerisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim arkadaşlar
Başlangıçta fabrika ayarları gelmez bildiğini farz ederek yazdım. F/8 ile başlat Bilgisayarı Onar diye bir seçenek olacak onu seç kurulum seni yönlendirecek, kurulum alternatiflerinin olduğu ekran gelince Fabrika ayarlarını seç.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme