Şimdi Ara

Toshiba Qosmio x870 15e performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ürünü geçen hafta sonu aldım. Sorunum şu Battlefield Bad Company 2 de ultra ayarlarda 50 fps civarı alırken DayZ de 12 15 fps alıyorum. Ekran Kartı sanırım intel hd4000 olarak kullanıyor DayZ oyununda ama eminde değilim. Bunu anlamanın bi yolu var mı? Birde bilgisayarın sağ alt tarafı gereğinden fazla ısınıyor gibime geliyor bu kadar iyi bir makinenin bu kadar fazla ısınmasının nedeni nedir?

• guvenolog kullanıcısına yanıt
    3D ayarlardan hangi kartı kullandığına bakabilirsiniz. Eğer harici kartta değilse ; '' 3d ayarlar'' bölümüne girip kart seçeneklerinden ''otomatik seçilir '' bölümünü ''yüksek performanslı nvidia işlemcisi'' yapın. Aynı yerde ''program ayarları'' bölümüne girip ''özelleştirilmiş program'' seçeneğinden oynadığınız oyunun kısa yoluna ayarlayın. Hemen altında kart seçeneği var, onu da nvidia yapın. Bu arada sıcaklık değerleri ne kadardır, bilmiyorum ama oyunlarda ısınma yapması olağan bir durum. Ayrıca sıcaklıklar, oyundan oyuna farklılık gösterebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 3 Ağustos 2013; 18:44:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sipahi68

3D ayarlardan hangi kartı kullandığına bakabilirsiniz. Eğer harici kartta değilse ; '' 3d ayarlar'' bölümüne girip kart seçeneklerinden ''otomatik seçilir '' bölümünü ''yüksek performanslı nvidia işlemcisi'' yapın. Aynı yerde ''program ayarları'' bölümüne girip ''özelleştirilmiş program'' seçeneğinden oynadığınız oyunun kısa yoluna ayarlayın. Hemen altında kart seçeneği var, onu da nvidia yapın. Bu arada sıcaklık değerleri ne kadardır, bilmiyorum ama oyunlarda ısınma yapması olağan bir durum. Ayrıca sıcaklıklar, oyundan oyuna farklılık gösterebilir.

Yaptm hocam da yine aynı devam ediyor sizde geriye vereyim mi bilgisayar ı ?
    Oyuna girdiğinizde, harici kartta olup olmadığını tekrar kontrol edin. Eğer harici karttaysa ve yine aynı sorun devam ediyorsa; directx veya ekran kartının güncel sürücülerini yükleyin. Eğer düzelmezse, servisle felan görüşün, yani geri iade etmenize gerek var mıdır, bilmiyorum. Orası size kalmış.
  • quote:

Oyuna girdiğinizde, harici kartta olup olmadığını tekrar kontrol edin. Eğer harici karttaysa ve yine aynı sorun devam ediyorsa; directx veya ekran kartının güncel sürücülerini yükleyin. Eğer düzelmezse, servisle felan görüşün, yani geri iade etmenize gerek var mıdır, bilmiyorum. Orası size kalmış.

çalıştıra dxdiag yazdığımda ekran kartı intel hd4000 olarak görünüyor onu nasıl değiştireceğimide bir türlü bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. birde ekran kartın en güncel sürümünü yükledim.
    Yukarıda belirtmiştim : Masaüstüne sağ tıklayıp '' 3d ayarlar'' bölümüne girip, kart seçeneklerinden ''otomatik seçilir '' bölümünü ; ''yüksek performanslı nvidia işlemcisi'' yapın. Aynı yerde ''program ayarları'' bölümüne girip ''özelleştirilmiş program'' seçeneğinden oynadığınız oyunun kısa yoluna ayarlayın. Hemen altında kart seçeneği var, onu da nvidia yapın. Bir de oyuna girmeden önce, oyuna sağ tıklayıp ''yüksek performanslı nvidia işlemcisi''varsa, bu modda çalıştırın.
  • quote:

Yukarıda belirtmiştim : Masaüstüne sağ tıklayıp '' 3d ayarlar'' bölümüne girip, kart seçeneklerinden ''otomatik seçilir '' bölümünü ; ''yüksek performanslı nvidia işlemcisi'' yapın. Aynı yerde ''program ayarları'' bölümüne girip ''özelleştirilmiş program'' seçeneğinden oynadığınız oyunun kısa yoluna ayarlayın. Hemen altında kart seçeneği var, onu da nvidia yapın. Bir de oyuna girmeden önce, oyuna sağ tıklayıp ''yüksek performanslı nvidia işlemcisi''varsa, bu modda çalıştırın.

Toshiba dan pc aldigim icin cok pismanim ellerim kırılsaydı neyse grafik secenekleri var bendede 3d yok kardes hd graphic 4600 var gt 740M yazıyor ama drvier goruntu hatasi vriyor hic bir oyunu oyniyamiyorum bıktım ben

• sezgin87 S kullanıcısına yanıt
    Sürücülerin güncel olup olmadığını kontrol edin. Eğer hata sürücü kaynaklıysa güncel sürücüyü silip bir önceki sürümü yükleyip öyle deneyin. Bu arada 3d ayarlar ; grafik seçenekleri zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.