Başlıkta belirtmiş olduğum gibi bilgisayar açılırken klavyeyi görmüyor ve sürekli ses çıkartarak takılı kalıyor açılmıyordu. Bu problemi klavyeyi sökerek düzelttim. Yeni bir klavye aldım evdeki başka uyumlu klavyelerle de denedim bilgisayar normal açılıyor ancak klavyede bazı belirli tuşlar çalışmıyor. Örn. r, 4, space, 0 gibi bende problemin anakart üzerindeki klavye giriş soketinden kaynaklandığını düşündüm. Sizce doğru mudur? doğru ise çözüm olarak ne yapmak gerekir. Mesela alkol ile temizlemek sorunu çözer mi ? Hiçbiri olmadı herhangi bir servis tamirini yapabilir mi?
krhlK
kullanıcısına yanıt
eğer cihaza her hangi bir sıvı teması olduysa, orada oksitlenme oluşabiliyor, buda sizin yaşadığınız soruna benzer şeylere neden oluyor, orayı saf alkol veya kolonya farketmez, her hangi bir fırçanın ucuna 2-3 damla damlatıp abartılı olmadan fırçalayıp sonrasında saç kurutma makinası ile iyice kuruttuktan sonra denerseniz yaşadığınız soruna çözüm olabilir.
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bu yöntemi deneyip tekrar bilgi vereceğim. Ancak pcye herhangi bir sıvı teması olmadı. Aklınıza gelen başka bir nedeni olabilir mi?
krhlK
kullanıcısına yanıt
her hangi bir sıvı teması olmadı ise ve klavyenin arızalı olmadığından eminseniz jakının sorun çıkarması çok nadir gözükür veya gözükmez, işlemi uygulayarak klavye kablosunu tam oturttuğunuzdan emin olur, son kullanıcının yapacağı farklı bir işlem yok ne yazıkki yok.
Teşekkür ederim ancak hiçbir yöntem çözüm olmadı. Servise götürmek en iyi çözüm gibi duruyor çünkü %99 anakart arızası ya soketin girdiği alanda bulunan bir chip falan bozuldu sanırım.