Şimdi Ara

Toshiba Satellite L505-110 ve bir kaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.toshiba.eu/discontinued-products/satellite-l505-110/

bilgisarımın özellikleri bunlar.

yaklaşık olarak 5 yıldır kullanıyorum. 1 kere harddiski yandı ( toshiba dan kaynaklıymış benle alakası yokmuş ve garantiye verip ücretsiz yaptırmıştım )

geçen ay anakartı ve ekran kartı yandı. (içini hiç temizlemememden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.)

Sonuca gelecek olursam ; bilgisayarımdan iyi bir performans alamıyorum artık. Sizce bu bilgisayar çöp mü oldu artık ?

Mozilla acayyyippp bi şekilde fazla kasıyor. (****'tan diyorlar ama onu kaldırırsakta çöpe benziyor - internette yazan about:config ayarlarının hepsini yaptım çözüm yok.)

Arkadaşla Call of Duty 2 oynuyoruz. Bildiğiniz gibi 2005 yılında çıkmış bir oyun yani baya bi eski. Ben özellikleri LOW'ta tutmama rağmen yani en düşük özelliklerde (grafik hariç grafikte 1300'lü olanı kullanıyorum.) ama onda bile bazen kasıyor.

Şuan ankarada bir yurtta kalıyorum. tamam internetim leş 3 megabit net geliyor fakat bu kadar da olamaz bence ya. Sizin görüşleriniz nelerdir ?

İzmir'deyken 50 megabit internet kullanıcısıydım o zaman iyiydi adil kota kullanımı denen gerzek şeyi aşınca 3 megabite düşüyordu ama böyle de kötü değildi.

Özellikleri şimdiye göre çok çok mu kötü ? Tamam ben Gta 5'i de oynayayım demiyorum da Cod 2 be abi bunda da kasma artık yani dimi.

bu bilgisayar çöp olmuş mudur beyler çok moralim bozuk..

Not: konuyu nereye açacağımı bilemedim ve acil yanıt alabilmek için buraya açtım yanlış yerdeyse affola.

• Dediğiniz cod serisi o zamanın bilgisayarı zaten low da bile oynamıyorsanız sıcaklık durumunu gözden geçirdiniz mi boşta ve oyunu oynarken ölçün hw monitör kullanabilirsiniz
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Cod 2 2005 yılında çıkmış bir oyun ben bilgisayarı 2010'da aldım. o zaman iyilerdendi.

Sıcak durumuna baktım. Oyundan çıkınca anakart falan hepsi ortalama 50 C lerde dolaşıyor oyundan çıkınca. Normalde 30C lerde dolaşıyor.

HW monitorden kastınız nedir ? ve monitorle ne gibi bir alakası olabilir. sonuçta laptop bu ram ve fandan kaynaklı olacağını düşünüyorum da bu kadar da olmamalı.

Not : ekran kartı ve anakartı yandıktan sonra bilgisayarın her yeri temizlendi; fan,klavye anakart kısmı falan format da attırdım.
  • Sıcaklık ölçümlerini yanlış yapıyorsunuz oyundan çıkan bir makine 50c olmaz.Hwmonitör sıcaklık programıdır sensör sıcaklıklarını doğru ölçer.Bu programı kurun çalıştırın daha sonra oyunu çalıştırın yarım saat oynayın oyunu kapatmayın görev çubuğuna çekin sıcaklık programının resmini buraya atın.Temizlenmemiş ve bu kadar eski makine dediğiniz sıcaklarda dolaşmaz.Bu dediğiniz donanım değişiklikleri ne zaman oldu? Bana sorarsanız pek randıman beklemeyin sıcaklıkları bir ölçün ondan sonra diğer durumlara bakılır.
    sizin söylediğinizi yaptım oyunda 30 dakika falan takılıp kapatmadan bu görüntüyü aldım.

birde aradan 13 dakika geçtikten sonraki sakin zamanında sadece mozillayı kullandığım zamanki halini aldım.

Mozilla her daim açıktır zaten bende oyun oynadığım zamanlar dışında tabiki.

İçi temizlendi,format atıldı,fan temizliği klavyedir falan hepsi yapıldı bu mayısın ortalarına doğruydu sanırım yani 1 ay kadar önce oldu bu temizlik.

advanced systemcare'den o sıcaklık verilerini almıştım fakat pek doğru değilmiş...

Toshiba Satellite L505-110 ve bir kaç soru Toshiba Satellite L505-110 ve bir kaç soru

• Sizin ekran kartı bu oyunlarda ortalama performansını görebilirsinizhttp://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4570.13885.0.html Düşük çözünürlülüklerde denemiş sizde 1366x768 ekran var bu çözünürlülükte bu ekran kartıyla çok fazla bir şey beklemeyin,sıcaklıklarınız normal.Yani bütçeniz el verdiğinde emekli edin oyun oynayan biriyseniz yeni makine şart size.
    Teşekkür ederim cevaplarınız için.. Sanırım bu yazın sonuna doğru bir masaüstü alırım iyi bi makine toplamak istiyorum. Bu laptop'u da artık okulda falan lazım olursa ya da arkadaşımda falan kalacak olursam anca o tarz işler için kullanırım,teşekkürler tekrardan..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bu özelliklerle lowda oynamanız hatta kasması bile normal. Eğer oyunsever biriyseniz bu notebookla devam etmeniz zor olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten vahimmiş be durum bende iyi diye düşünüyordum da oyun çok mesele değil artık firefox'da bile kasıyor oluşu canımı sıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bolshoibooze9

Gerçekten vahimmiş be durum bende iyi diye düşünüyordum da oyun çok mesele değil artık firefox'da bile kasıyor oluşu canımı sıkıyor

Belki de bilgisayardaki herhangi bir parçada sıkıntı vardır eğer eskisi gibi değilse. Bilemiyorum virüs bulaşmış da olabilir.

• advanced systemcare son sürümünü kullanıyorum onla 2-3 günde bir taratıyorum onun dışında 3-4 gün önce Combofix ile tarattım çok bi değişim olmadı.
  • Aynı laptopu kullanıyorum ve gta5 oynuyorum şu anda :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.