Rijkaard'ın Sarp hakkındaki fikirleri... Sanırım Rijkaard'ın futboldan anlamadığını kabul etmiş oldunuz. Tabi kılıf beklentimiz yok değil.
Ben bütün kanıtları sunuyorum, varsa siz de link verebilirsiniz efendim.
Ne demesini bekliyordun? Teknik direktör kendi futbolcusu için kazmanın önde gideni takıma kim aldıysa onun aklını ... ben! mi diyecekti. Tabiki övecek, diğer takımlar kendi kazmalarını övüp adları ve numaralarına kısaltma bile yaparken biz kendi topçumuzu itin şeyine sokacak değiliz.
Rijkaard'ın Sarp hakkındaki fikirleri... Sanırım Rijkaard'ın futboldan anlamadığını kabul etmiş oldunuz. Tabi kılıf beklentimiz yok değil.
Ben bütün kanıtları sunuyorum, varsa siz de link verebilirsiniz efendim.
Ne demesini bekliyordun? Teknik direktör kendi futbolcusu için kazmanın önde gideni takıma kim aldıysa onun aklını ... ben! mi diyecekti. Tabiki övecek, diğer takımlar kendi kazmalarını övüp adları ve numaralarına kısaltma bile yaparken biz kendi topçumuzu itin şeyine sokacak değiliz.
Bırak hocam ya, bu kadar kıvırmaya değmez Rijkaard. Çok önemli bir futbolcu diyor resmen daha ne diyeyim ki ben size. Daha önce yazdığım gibi, çıksa sahanın ortasına s.çsa yine iyiye yorarsınız, beğenecek bir şeyini bulursunuz, takıma mesaj veriyor dersiniz. Artık refleks olmuş sizde.
Hayır Skibbe
o deilde skibbe ne futbol oynatıyordu takıma
jardella o yorumumdan nasıl o sonucu çıkardın benim demek istediğim yıllardır orta sahada kaliteye kavuşamadık.İstikrar yok yani her sene ayhan sarp ve barışla devam etmekten başarısızlık tavan yaptı. morinyo yıldızlarıyla beraber gelse belki canlanır takım
quote:
Orijinalden alıntı: Re-1
Ya ne demessin. Orta sahayı güçlendirmedikten sonra her teknik direktörün sonu aynı olacak. Skibbe zamanındada bu böyleydi. İlk yarı takım iyi oynuyordu, 2.yarı orta saha iyice düşünce takım tepetaklak oluyordu.
@Jardellü
O bahsettiğin haber geçen sezonun başlarında yapılmış. Bu herif o zaman yine iyi kötü mücadele ediyordu, panatinaykos maçında mesela. Şimdi mücadele ettiğide yok. Sen Mustafa Sarp aşığı olmaya devam et ! Bu takımın başına morinho bile gelse o adamlardan iş çıkmayacağını anlayıp transfer ister. Hayallerle yaşamaya devam edin.
quote:
Orijinalden alıntı: Glόin
jardella o yorumumdan nasıl o sonucu çıkardın benim demek istediğim yıllardır orta sahada kaliteye kavuşamadık.İstikrar yok yani her sene ayhan sarp ve barışla devam etmekten başarısızlık tavan yaptı. morinyo yıldızlarıyla beraber gelse belki canlanır takım
İstikrar yok fikrine katılıyorum arkadaş, sonucu ben kendim çıkardım
Şu orta sahada kalite yok lafını geçen sezonun başında transfer sezonunun hemen ardından biri etse, odunla döverlerdi valla.
Düşünün Galatasaray Keita, Elano'yu alıyor. Orta sahada Ayhan, Barış, Mehmet, Topal var. Arda, Baros, Kewell bilmem ne.
Rıdvan çıkıyor 2009 Ağustos'ta diyor ki: Galatasaray takımının orta sahasında kalite yok Güntekin diyor.
Uçuşan küfürleri tahmin edebiliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Noir Désir
quote:
Ya ne demessin. Orta sahayı güçlendirmedikten sonra her teknik direktörün sonu aynı olacak. Skibbe zamanındada bu böyleydi. İlk yarı takım iyi oynuyordu, 2.yarı orta saha iyice düşünce takım tepetaklak oluyordu.
@Jardellü
O bahsettiğin haber geçen sezonun başlarında yapılmış. Bu herif o zaman yine iyi kötü mücadele ediyordu, panatinaykos maçında mesela. Şimdi mücadele ettiğide yok. Sen Mustafa Sarp aşığı olmaya devam et ! Bu takımın başına morinho bile gelse o adamlardan iş çıkmayacağını anlayıp transfer ister. Hayallerle yaşamaya devam edin.
skibbe de löw gibi olucak bence görürsünüz
quote:
quote:
@Jardellü
Mustafa'yı ben de beğenmiyorum hocam da, demin dalga geçtiğin adamı Rijkaard övmüş. Sezonun başlarında söylemişti evet. Neyi değiştirir onu anlayamadım. Bu adam ameliyat geçirmedi, sakatlanmadı. Neyse alıştım bu yazılara artık.
quote:
Orijinalden alıntı: jardella
quote:
quote:
@Jardellü
Mustafa'yı ben de beğenmiyorum hocam da, demin dalga geçtiğin adamı Rijkaard övmüş. Sezonun başlarında söylemişti evet. Neyi değiştirir onu anlayamadım. Bu adam ameliyat geçirmedi, sakatlanmadı. Neyse alıştım bu yazılara artık.
Adam oynamıyorsa çok şeyi değiştirir. Diyorum ki bi futbolcu ya teknik olur ya mücadeleci olur çalışkan olur. Mustafa teknik bir adam değil, mücadelesi ile bazı şeyleri kurtarabilirdi onuda artık yapmıyor. Galatasaray'da işi yok.
2008 yılında oynayan Ayhan ile şimdiki arasında zibilyon tane fark var. Ben 2008'deki Ayhan'ı övüyordum diye şimdiki Ayhan'ıda övmek zorunda mıyım ?
Forum iyice kafayı yedi ramazandanmıdır,başka bişeydenmi bilinmez
Oyuncuların bireysel performansındaki düşüşleri tamamen Rijkaard'a bağlıyorum. Oyuncuların zaaflarını örtmeye yönelik bir futbol yok.
Bir sene önce, "çok zeki oyuncu, galatasaray için çok önemli futbolcu, yer tutmayı iyi biliyor" diyen adam Rijkaard idi. Rijkaard da hala aynı düşünüyor olsa gerek ki Belgrad maçında Cana'yı oynatmadı mesela. Geçen sene de kendisinden hiç vazgeçmedi. Mehmet Topal'ı yedek bıraktı, yine Mustafa'yı oynattı. Yani biraz önce neredeyse hakaret ettiğin adamı beğendiğini Rijkaard gerek sözleriyle, gerek tercihleriyle belli etmiş. Ne yapayım daha inandırmak için, gidip röportaj mı yapayım? Her şey kabak gibi ortada, isteyen kafasını çevirip bakar.
Bordo maçını örnek verilerek çok iyi edilmiş. Çünkü o tek bir maçtı. Sadece Bülent Korkmaz'ın gelmesi ile alakalı yaşanan vaya futbolcualrın Bir önceki Kocaeli'nden 5 gol yemesiyle uğradıkları şokun yarattığı tek maçlık bir motivasyondu. Ondan sonra zaten takım eskiye döndü. Şimdi en temel argüman Galatasaray'ın daha zayıf kadrolarla Kalli döneminde, Gerets döneminde ve Lucescu döneminde şampiyon olması. peki bir sonraki sezonlarda ne oldu? O teknik adamların hiçbiri Galatasaray'da kalamadı. Ne olduda kalamadılar ? Çünkü organizasyon yok. Herşey kısa vadeli düşünülüyor. Bugün Rijkaard gönderildi diyelim.Yeni gelen teknik adama sabredilecek mi zannediliyor? Bu kadro o yeni gelen teknik adamında başını yiyecek. Herkeste bunu biliyor açıkca. Ve bu düzende aynı şekilde devam edecek. Yeni gelecek teknik adamla sihirli değnek değeceğine inanıyorsanız, birşey diyemem. ben ise kesinlikle inanmıyorum. Buna en iyi örnekte Gerets'in 2. yılıdır. Adamın eline Carruscaları, inamatoları verdiler. 4. oldu o takım. Oysa geçen sezondan hiçbir şey değişmemişti. Sonrada suçu teknik adama attılar, gönderdiler. Sonra da tüm kadroyu dağıttılar.
Rijkaard hatalar yapıyor, gerekirse de gönderilir ama öncelikle esas hataları yapanlar sorumlulukları üzerine almalı. geçen sezonki kadro korunsaydı, üzerine 2 çift yönlü orta saha ve bir forvet alınsaydı, kötü mü olurdu ? Hayır bu yapılmadı. İhanet eder gibi takımı dahada zayıflattılar. Hemde rakiplerimiz dahada güçlenirken. Eksiklerin hiçbirisi giderilmedi. Rijkaard'ın yerine kim gelirse gelsin bu tabloya çözüm bulamaz, kendisini de yem yapar.
Şu an eldeki mevcut kadronun saha içi eksiklerine dönersek. İki büyük eksikliğimiz var. ve bundada hocanın bir payı var. Birincisi, takımın fizik gücü. yerlerde sürünüyor. hemen şunu sormak gerekir. Bu takım niye sezonu geç açtı? Durarak oynayan Sivas bile bizi eziyorsa halimiz haraptır. İkinci önemli sorun alan daraltma. Bizim takımın futbolcuları arasındaki mesafe çok uzun, alan daraltamıyorlar. daraltamayıncada rakip elini kolunu sallaya sallaya hücumunu yapabiliyor. Bu alan daraltma sorunu futbolcu ile teknik adamın arasını açabilir. Çünkü hoca bu uzun mesafenin pas ile geçilmesini istiyor. Bizimkilerde pas yapamıyor. işte bunlar şu an görebildiğim hocanın eksik yanları. Ama bütün bunlar başkanın ve yönetimin payını azaltmaz. yeni gelen hoca anlık motivasyonla fizik gücünde bir artış sağlasa bile bu kısa süreli olur. Çünkü kurulu yapı organize değil. Bu yapı; futbolcu motivasyonunu dağıtacak , onları ruhen bitirecek şeylere zemin hazırlıyor.
Galatasaray tarihinin en başarılı olduğu dönemde takımda 3 tane çift yönlü orta saha elmanı vardı(Emre, Okan ve Suat). bugün elimizde bir tane bile çift yönlü orta saha futbolcusu yok. Hepsi tek yönlü futbolcular. İçlerinden bazıları o tek yönü oynamayı bile başaramıyor. Bu hoca değişimi ile düzelmez, takviye ile düzelir. Burada bunu görüpte önlem almayanlar büyük ihanet ettiler kulübe.
quote:
hakan - arda - ayhan - arda - barış - ayhan - baroş - arda - lincoln - baros
İşte Hakan, Arda, Ayhan, Barış, Lincoln, Baroş arasında geçen paslaşmalar. Dün bu oyuncuların en az 3'üne küfrediyordunuz. 2 sezon önce Fransa şampiyonunu eledikleri maçta 15 saniyelik bir resital sunmuşlar. Buyrun bakın, düşünün. Sorun kimde?
Biz onlardan total futbol istemiyoruz. Onlardan Brezilya'da istemiyoruz. Fransa şampiyonunu elemelerinide istemiyoruz. Biz onlardan adam gibi ve sonuna kadar mücadele etmelerini istiyoruz. Köy takımlarına, 35 lik adamlara maskara olmamalarını istiyoruz.
quote:
Orijinalden alıntı: Balotelli
quote:
hakan - arda - ayhan - arda - barış - ayhan - baroş - arda - lincoln - baros
İşte Hakan, Arda, Ayhan, Barış, Lincoln, Baroş arasında geçen paslaşmalar. Dün bu oyuncuların en az 3'üne küfrediyordunuz. 2 sezon önce Fransa şampiyonunu eledikleri maçta 15 saniyelik bir resital sunmuşlar. Buyrun bakın, düşünün. Sorun kimde?
Biz onlardan total futbol istemiyoruz. Onlardan Brezilya'da istemiyoruz. Fransa şampiyonunu elemelerinide istemiyoruz. Biz onlardan adam gibi ve sonuna kadar mücadele etmelerini istiyoruz. Köy takımlarına, 35 lik adamlara maskara olmamalarını istiyoruz.
Bu konuya noktayı koymuş bence
O benficayi 2-0 yendikten sonraki macta fenerden 4 yediydik yanlis hatirlamiyosam ama o zaman lincoln oynarsa oyle bi oynuyoduki Kewell-Baros-Arda dan biri kimildasa lincolnle sov yapiyolardi.2 sene onceki tum avrupa deplasmanlarinda doktururduk.Ayrica o sezon ankara deplasmanlarindada sov vardi.Skibbe kalsaydi o sezon uefada finale giderdik heraldeNOT:reykarti destekliyorum ve kalmasindan yanayim.
Her seneye çok iyi başlıyorduk sonu hüsran bu sene kötü başlangıç yaptık belki başarı gelir
quote:
Orijinalden alıntı: Feint-TR
O benficayi 2-0 yendikten sonraki macta fenerden 4 yediydik yanlis hatirlamiyosam ama o zaman lincoln oynarsa oyle bi oynuyoduki Kewell-Baros-Arda dan biri kimildasa lincolnle sov yapiyolardi.2 sene onceki tum avrupa deplasmanlarinda doktururduk.Ayrica o sezon ankara deplasmanlarindada sov vardi.Skibbe kalsaydi o sezon uefada finale giderdik heraldeNOT:reykarti destekliyorum ve kalmasindan yanayim.
Videoda görüldüğü gibi paslaşmanın Allah'ını yapıyorduk, yapabiliyorduk. Aynı adamlarla oynayıp (Lincoln hariç) bu paslaşmaların p'sini göremiyorsak, ben Rijkaard'ın bir an önce gitmesini isterim. Rekabet ettiğimiz takımlara bak. Sivasspor, Karpaty Lviy mi ne, öyle bir takım. Burada en suçsuz olan futbolcular.
Geçen seneki kadro hiçbir teknik direköre verildi mi?Hayır Bursaspor'un kadrosu bizim kadronun(fiyat+kalite)10'da biri eder miydi?Sezon sonuna kadar tabii ki hayır. Geçen sene ilk devre 5-6 atıyorduk gelene geçene.Herkes(ben dahil) vay anasını Rijkaard total futbol oynatıyor.Adam Türkiye'ye futbol öğretiyor diyordu Haa öyle mi?Öyle öyle..
Yok arkadaşım öyle birşey.Sen gel ilk devreyi lider bitir.2.devre sihirli bir değnek değiyor takım tepetaklak güüm! Rijkaard dediğimiz adamda futbolcuya ruh aşılama olayı yok.Gerçi dünyada değişen futbol kültüründe futbol artık çok çok büyük paraların döndüğü bir sektör haline geliyor. Amma gelgelim güzel ülkemde futbol öyle olmuyor.Futbol oynayan takıma anadolu kulüplerimiz futbol oynatmamaya çalışıyor.Topa değil ayağa giriyor.
Şimdi suçlu kim? Başta Adnan Polat olmak üzere Adnan Sezgin ve ardından sadece parasına bakan Rijkaard'dır.Erken seçim gerekli acil olarak.Adnan Polat'ı hep savunurdum çünkü annem babam bana hep Adnan Polat gelirse o takım başarılı olur çünkü 96 ruhunu onların yönetimi başlattı derdi.O iskeleti onlar kurdu derlerdi.Ama artık Adnan Polat ve Adnan Sezgin'in 2 yıldır sistem dedikleri şey başarısızlığı taraftara ve kulübe kabul ettirme çabalarından başka birşey değildir
Gerçi şöyle bir durumda var.Geçen sene sakatlık olayları yaşandı.Onlarda etkilemedi değil.Türk takımlarının vizyonu yok.Olmamalı da zaten.Avrupa'da başarılı olamayız biz en az 10 yıl bu Anadolu takımlarıyla.Ne zaman onlarda vizyon sahibi olmaya başlar adamakıllı top oynarlar adam sakatlamayı bırakırlar o zaman düşünülür başarı vs. şeyler.
Dediğim gibi Adnan Polat ve yönetimi derhal istifa etmeli.Yeni bir anlayış benimsenmeli.Ve ilk yıllar için bir Türk teknik direktör takımın başına getirilmeli...