Şimdi Ara

Toyota 1.33 motorlar hakkında düşünceniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçen hafta 1.33 corolla aldım 300 km yol geldim ortalama 120 km hız ile benzinde bugün ün fiyatlarıyla kmde 55 kuruş yaktı hemen gaz taktırdım yüzde elli bi düşüş oldu yakıtta. Performansına gelince 140 ile girdiğim 1kmlik rampadan 110 ile çıktım aile için çok ideal bir araç çekmiyor gitmiyor kasa ağır diyenlere aldırma temiz buldun mu kaçırma
  • Ducatine kullanıcısına yanıt
    Viraj kabiliyeti beklenmeyecek sekilde iyi..Arac cok stabil ufak durduguna bakmayin Oyle :) Ben cok ciddi bir kazayi atlattim Cevikligi sayesinde...90 Km/s ile 3 serit degistirdim neredeyse slalom seklinde..

Uzun yolda bizim arac 2014 model ve koltuklari sert..O yuzden yoruyor yoksa Vasatin ustunde tabi ki konforu..Ancak uzerindeki lastikler Brigstone yani sert lastikler..Michelin falan takilsa Konfor orta duzey olur katkisi olur acik bir sekilde..Kullanimi cok rahat bir arac..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigers615

demek ki sizin gibi usta şöför değiliz 4-5 bin devirde kullanmadığım için şöförlük bilmiyorum malesef
    Atmosferik motorun karakteri böyledir. Rampada devir çevirmezsen tırında arkasından gidersin bisikletin de.
  • 1.5 sene kullandım lpg ye uyumludur ve sorunsuzdur. Şehiriçi şehirdışından daha az yakar. Motor maalesef çekmiyor. Şehiriçi sorun yok ama şehir dışı hafifte yüklüysen rampalar gerçekten çok üzüyor
  • 1.3 de bence ben Jazz yada Yarıstürü bır arac derım Jazz denemek lazım gercek bır Jaon ve Japonyada üretılıyor yerlı ımalat yok zaten 1.33 de maleseff Corolla gıbı kasalı araclara bıraz motor zayıf bence mınımum 1.6 o kasada
  • Daha önce vardı bende 1.33 auris. PErformans, sürüş keyfi olmayan, keyif vermeyen bir araç. Ekonomik olsun, sorunsuz olsun derseniz alınır ama keyif vermez.

Benzer fiyatlara dizel fiat bravo, chevrolet cruze bulabilirsiniz. Daha çok tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

1-) Aile arabası için yeterli olur uçup kaçmayacaksan...

2-) Bu araba 1.6 gibi yakar. Gidişi o kadar olmaz 1.2 lerden bir tık daha iyi yani [teknolojileri aynı varsayarak hacim kıyaslıyorum dohc atmosferikler için]

www.auto-data.net
    Toyota Corolla XI (E170) 1.33 Dual VVT-i (100 Hp) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/toyota-corolla-xi-e170-1.33-dual-vvt-i-100hp-18479

Şehir içi Tüketim 7.2Lt
    0-100 12.6sn
    Tüketim için auto data verilerine 1lt eklerim. (Testleri arabanın tork eğrisine göre en verimli aralıkta vites atarak yaparlar bu genelde yol bilgisayarının şu anda vites arttır dediği kısım onuda çoğu kişi tam olarak yapamaz bende kendi aracımda zorlarsam anca tutturuyorum) 8.2lt lpg için 1.2 ile çarp 9.8lt lpg demek. Astra 1.6 atmosferik şehiriçi lpg de 1lt civarı daha fazla yakıyor.

3-) Corolla 1.33 ve astra 1.6 nın vs çok olmasının sebebi ucuz olmasıydı 2017 mart ayı 1.33 sıfırını 61.000tl şeker beyazı (metalik beyaz) teklif ettiler başka birşey tercih etmiştik. Peynir ekmek gibi satıyordu Antalyada ucuz c sınıf araç güvenli üstüne kredi faizleri düşük ekonomi çok kötü değilken bayabi sattılar.

4-) Ben olsam mtv yi önemserim bu sene %22,5 zam geldi. Seneye ne olur belli değil dilimden düşüyorsun ama vergi artıyor artık 1.6 kadar mtv ödüyorsun üstüne nerdeyse o kadar yakıyor en azından 1.6 olsun 132bg bastın mı ona görede gücünü hisset...
    1.6 astra 1.33 kadar yakıt tüketsin gelsin sonra beni tüketsin.Lpg'de 7.5 lt tüketimim var kısa mesafe okul ev arası .

• Yani diyorsunki kısa mesafede benzinde gitsem 6,3lt (6.3X1,2=7,5Lt lpg) yakıyorum. 1.33 motor 1255kg+40kg kit nerdeyse 1300kg araçla şehiriçi verisinin 1lt altı hemde kısa mesafede

Araba kullanmasak fena işleteceksiniz adamı ben geçen senem üniversiteye kısa mesafe git gel ile geçti 1.2 motor 960kg arabayla benzinde 7.6lt nin altına düşemedim. Corolla 1.33 ile test sürüşümde kısa mesafeydi 8 küsür litre benzinde tamamladım. Araban uzun yolda 3.7lt benzin yakıyordur eminim test verilerinde 4.7 yazmış kesin onunda altına düşmüşsündür...
  • İlgili sitede, birsürü 1.3 corolla ilanı var, neden bu kadar çok ilan var düşünmek lazım, neden alanlar satmak istiyor.
    Ben binip hiç test sürüşü falan yapmadım ama bir ara almaya niyetlenmiştim, fiyat açısından corolla olarak sadece 1.3 ler çöküyordu aramada ama vazgeçtim 1.3 dizel Egea aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Yani diyorsunki kısa mesafede benzinde gitsem 6,3lt (6.3X1,2=7,5Lt lpg) yakıyorum. 1.33 motor 1255kg+40kg kit nerdeyse 1300kg araçla şehiriçi verisinin 1lt altı hemde kısa mesafede

Araba kullanmasak fena işleteceksiniz adamı ben geçen senem üniversiteye kısa mesafe git gel ile geçti 1.2 motor 960kg arabayla benzinde 7.6lt nin altına düşemedim. Corolla 1.33 ile test sürüşümde kısa mesafeydi 8 küsür litre benzinde tamamladım. Araban uzun yolda 3.7lt benzin yakıyordur eminim test verilerinde 4.7 yazmış kesin onunda altına düşmüşsündür...
    Kısa mesafe dediğim 15km.yol bilgisayarı 6.5 gösteriyor.Ayrıca hiç bir aracın fan boyu falan değilim olanı oldugu gibi söylüyorum.Az yakmam niye zorunuza gitti ? Ya da neden ben az yaktigim yalanını soyleyim.

Aracın alalı 2000 km oldu her aldığım gazı girmedim ama son 500 km tüketim burda bu da kaniti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 12 Kasım 2019; 23:48:39 >

• Corolla 1.33 satıp sifir Corolla 1.6 aldim. Bazem 1.33 ü ariyorum. 6 vitesli olmasi büyük avantaj. Yakit olarak az yapıyordu. Performans olarak dusuk hizlarda gayet iyiydi.
    Dezavantajlari ise 120den sonra gurultulu olmasi, yuksek hizlarda 1.6lar kadar iyi hizlanmamasi ve vergide ust dilimde olmasi.

Bilmeyenler bu motoru elestiriyor ama ekonomi yönünden 1.6lara göre cok iyidir performans olarakda düşük hizlarda tatmin eder
  • Merhaba arkadaşlar.

2013 den beri Auris 1.33 araç kullanıyorum. 2015 den beri de LPG takılı aracımda. Genelde şehir içi kulanırım . 1.6 corolla sı olan arkadaşımın aracından çok daha az yakıt yakıyor. Onunla kıyaslayınca arada bayağı fark var.

Şehir içi Batıkent - Sıhhıye arası. Bu güzel bir güzergah .(Yakıtta güzergah çok önemlidir.) ortalamam 6.2 - 7.0 arası değişiyor. Bu aracı aldığımdan beri hiç bir problem yaşamadım. Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Şehir içinde süper bir araç.
    Uzun yola yılda 1-2 kez çıkıyorum .Zaten çok hız yapmam . Ortalama yakıt tüketimi 5.6 -6.0 lt arası. Yol boyuna ara sıra 130-140 lari buluyorum . Genelde 120 km sabit hızla kullanırım .
    Tepeleri çıkarken de çok büyük problemim olmadı. Yol bayunca 10-15 dk lık tepe olsa onu da yavaş kullanırım ( 90-100 km hız ) Bu da benim keyfimi hiç kaçırmıyor. Etrafımı seyrede seyrede gidiyorum.

Şunu söyleyebilirim bu güne kadar kullandığım en iyi araba. Birde yaş oldu 47 artık arabadan pek büyük performans beklemiyorum. Güvenli mi , sessiz mi , konforlu mu . Gerisi yalan benim için.

Anlayacağınız yaşınız 20 -30 arası ise belki 1.33 sizi çok tatmin etmez. Ne istediğimiz ve ne beklediğimiz ile alakalı.

Konuya hiç 1.33 aracı olmayan arkadaşlar da yorum yazmış. Bence önce kullanıp sonra yorum yapılmalı.

• Toyota Auris 1.33 manuel kullanıyoruz. Şehir içinde performans olarak gayet yeterli bir motor. Aracı çekmekte sorun yaşamıyor. Dik yokuş varsa vites düşürüp devam ediyorsunuz. Düşük hacim nedeni ile yollar düzse, 1.6 benzinlilere göre tüketiminiz daha düşük oluyor.
    Ancak şehir dışında olay biraz değişiyor. Şehir dışınca bu aracı kullanırken özellikle araç da dolu ise 100 km'nin üzerine pek çıkmamak gerek. Hem performans alamıyorsunuz, motor çok bağırıyor ve tüketim çok artıyor. 100 m hız ile de özellikle otoban kullanımı çok sıkıcı oluyor. Yani şehir dışı kullanımı için bu motoru fazla tavsiye etmiyorum. 1.6 daha uygun. Şehir içi için ise oldukça kullanışlı bir motor.
  • coskunserce kullanıcısına yanıt
    quote:

Hem performans alamıyorsunuz, motor çok bağırıyor ve tüketim çok artıyor

olur mu? adamlar 120-140 arası gidiyorlar 6 lt den az yakıyorlar. fabrikanın bile beceremediğini yaptım diye yazıyorlar biz 6 sene başka araba kullandık sanki.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.