Şimdi Ara

...:::>)(<TOYOTA KULÜBÜ>)(<:::... (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.311
Cevap
12
Favori
341.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyota corolla sedan kullanan arkadaşlardan görüş almak istiyorum. vw polo 2004 sahibiyim ama arabamım ön kokpitinde ve mekaniğinde oluşan ses sorunları nedeniyle servise bir kaç kez gitmek zorunda kaldım. Arabam konforlu ve sağlam ama ses ve mekanik konusunda şikayetlerim var. Bu nedenle mekanik arıza ve kalite konusunda iyi olduğunu düşündüğüm için dış tasarımı rakiplerine göre zayıf olduğu halde corolla sedan düşünüyorum.

Bu aracı kullanan arkadaşların bu konuda olumlu olumsuz araçlarıyla ilgili yorumlarını bekliyorum. Selamlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mekalde

Toyota corolla sedan kullanan arkadaşlardan görüş almak istiyorum. vw polo 2004 sahibiyim ama arabamım ön kokpitinde ve mekaniğinde oluşan ses sorunları nedeniyle servise bir kaç kez gitmek zorunda kaldım. Arabam konforlu ve sağlam ama ses ve mekanik konusunda şikayetlerim var. Bu nedenle mekanik arıza ve kalite konusunda iyi olduğunu düşündüğüm için dış tasarımı rakiplerine göre zayıf olduğu halde corolla sedan düşünüyorum.

Bu aracı kullanan arkadaşların bu konuda olumlu olumsuz araçlarıyla ilgili yorumlarını bekliyorum. Selamlar...

almak istedigin modeli ve versiyonu belirtirsen daha kolay yardimci olabiliriz dizel mi benzinli mi dusunuyorsun?? duz vites ya da multimode vites mi alicaksin?? anladigim kadariyla 0 alicaksin fakat tam olarak soylersen daha spesifik yaklasabiliriz kulup uyelerimizle

• http://forum.donanimhaber.com/m_7361651/tm.htm arkadaşlar bu linkte klima ile ilgili bir mesaj var, "TOYOTA DA KLİMA ENERJİSİNİ AKÜDEN ALIR BU HEMEN HEMEN HİÇBİR ARAÇTA OLMAYZN BİR ÖZELLİKTİR" demiş birisi... bu doğrumudur?
  • Benim TOYOTAM da (CARİNA E2.0GLİ ) Klima motoru enerjisini yassı bir kayış ile motordan almaktadır. Bu elektrikli klimalar genel olarak kliması olmayan araçlara sonradan klima montajında kullanılan paket klimalardır.
    quote:

Orjinalden alıntı: CorollaD-4D

http://forum.donanimhaber.com/m_7361651/tm.htm arkadaşlar bu linkte klima ile ilgili bir mesaj var, "TOYOTA DA KLİMA ENERJİSİNİ AKÜDEN ALIR BU HEMEN HEMEN HİÇBİR ARAÇTA OLMAYZN BİR ÖZELLİKTİR" demiş birisi... bu doğrumudur?
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_7361651/tm.htm arkadaşlar bu linkte klima ile ilgili bir mesaj var, "TOYOTA DA KLİMA ENERJİSİNİ AKÜDEN ALIR BU HEMEN HEMEN HİÇBİR ARAÇTA OLMAYZN BİR ÖZELLİKTİR" demiş birisi... bu doğrumudur?

dogrudur motoru hic kasmaz klima.. guclu motorlu Toyota kullanan arkadaslar farketmiyorladir belki fakat benim 1.3 86hp corolla icin mukemmel bir ozellik bu.. klimanin acik ya da kapali olmasi neredeyse hic guc kaybi yasatmiyor..

bu ozelligin olmadigi arabalarda klima acildiginda motorun calisma devri gozle gorulur bir sekilde artar. bu durumu devir gostergesinden de rahat bir sekilde takip edebilirsiniz o araclarda.. ornegin Renault 19Europa larda klimayi actiginiz an devir gostergesi gozle gorulur bir sekilde artar ve dolayisiyla bu inanilmaz bir guc kaybina sebep olur.. bu kaybi gozlerimle gormustum cogu kez..

Fakat benim aracim 1.3 ve 86BG olmasina ramen klimanin acik ya da kapali olmasi motor devrini neredeyse hic etkilemiyor, cekis kaybi yasatmiyor.. TOYOTA FARKI

• quote:

Orjinalden alıntı: hasok

Benim TOYOTAM da (CARİNA E2.0GLİ ) Klima motoru enerjisini yassı bir kayış ile motordan almaktadır. Bu elektrikli klimalar genel olarak kliması olmayan araçlara sonradan klima montajında kullanılan paket klimalardır.
    quote:

hasok arkadasim imzandaki logo biraz buyuk olmus.. modlarimiz uyarmadan ben uyarmak istedim 100*100 pixeli asmamasi gerekiyor logonun..

• arkadaşlar formumuz güzel gelişiyor inşallah hep enüst topicte yer alacak ben yine soracağım artık bilgilerimizi paylaşmanın zamanı bence corollanın bilgiğiniz püf noktaları varmı?
  • bütün Toyota dostlarına selamlar,

Benim kullandığım araç başka ama babamda 2005 model granit gri sol sedan otomatik var. Araçtan çok memnunuz.

Mekalde; arabayı birçok kere kullandım. Hem İstanbul'da hemde Ayvalık'ta. Özellikle Ayvalık ve civarında yollar genellikle pütürlü asfalt. Hiçbir şekilde aracın herhangi bir plastik aksamından ve ön takımından veya kapılarından herhangi bir gıcırtı duymadım. Araba yeni diye çok dikkat ediyorduk. Araç odukça sessiz ve akıcı gidiyor.

Ayrıca yeni araçların kliması motordan bağımsız. Yani kesinlikle motor gücü çalmıyor. Ayrıca her zaman duyduğumuz yüksek süratlerde klimayı açıp-kapatmayın derler. Bu olay kesinlikle geçerli değildir. İstediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Lütfen yeni araçlarla eskileri kıyaslamayın. Kullanılan teknikler çok farklı.
  • Arkadaşın koyduğu avensis benim arşivimde vardı... ufak tefek modifiskasyonlarla (egzos chip hava filtresi) 180 beygir alınabilir bu araçtan ağırlığıda 1240 kg zaten bir gti ye dünüşebilir..
    daha modifikasyon yok bizdekinde ama ileride resimlerdekine benzeyebilir metalik griyede ayrı bi yakışır beh

ababadan düzeltmeyi yaptım en yakın zamanda ilk mesaja yansır..
    klimanın motordan güç almadığını söylüyosun tuuberk motor çalışmıyorken soğutuyormu? motor çalışmazken havalandırma çalışır zaten ama soğutmaz..

...:::>)(<TOYOTA KULÜBÜ>)(<:::...

• quote:

Orjinalden alıntı: Conqurer

bütün Toyota dostlarına selamlar,

Benim kullandığım araç başka ama babamda 2005 model granit gri sol sedan otomatik var. Araçtan çok memnunuz.

Mekalde; arabayı birçok kere kullandım. Hem İstanbul'da hemde Ayvalık'ta. Özellikle Ayvalık ve civarında yollar genellikle pütürlü asfalt. Hiçbir şekilde aracın herhangi bir plastik aksamından ve ön takımından veya kapılarından herhangi bir gıcırtı duymadım. Araba yeni diye çok dikkat ediyorduk. Araç odukça sessiz ve akıcı gidiyor.

Ayrıca yeni araçların kliması motordan bağımsız. Yani kesinlikle motor gücü çalmıyor. Ayrıca her zaman duyduğumuz yüksek süratlerde klimayı açıp-kapatmayın derler. Bu olay kesinlikle geçerli değildir. İstediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Lütfen yeni araçlarla eskileri kıyaslamayın. Kullanılan teknikler çok farklı.

Conqurer senide ekleyebilirz listeye bi sakınca yok bence

• Logo konusundaki uyarın için teşekkür ederim, Dikkatimden kaçmış, 100x100 olarak değiştirdim.
    quote:

Orjinalden alıntı: tuuberk

quote:

Benim TOYOTAM da (CARİNA E2.0GLİ ) Klima motoru enerjisini yassı bir kayış ile motordan almaktadır. Bu elektrikli klimalar genel olarak kliması olmayan araçlara sonradan klima montajında kullanılan paket klimalardır.
    quote:

hasok arkadasim imzandaki logo biraz buyuk olmus.. modlarimiz uyarmadan ben uyarmak istedim 100*100 pixeli asmamasi gerekiyor logonun..

• logolarımızda aynı olsa keşke ayrılık olmasın

• Orjinalden alıntı: leboss1
    ...............

AMA BİR ŞARTLA.ŞİMDİ BEN BU RESİMLERİ VE LİNKLERİ BURAYA KOYDUĞUM ZAMAN BİR YÖNETİCİ KARDEŞİMİZ GELİP=KARDEŞ ZATEN BİR COROLLA TOPİCİMİZ VAR NİYE AYRI BİR TOPİC AÇIYORSUN DEYİP BU TOPİCİ KİLİTLEME YÜZDESİ YÜKSEK.

OYSA BEN BUNU İSTEMİYORUM.İSTİYORUM Kİ BUDA DAHA ÇIKMAMIŞ BİR ARACIN (COROLLANIN AYRI BİR TOPİCİ OLSUN).İİGİLENENLER BUNU DEĞERLENDİRSİN.
    ŞÖYLEKİ EĞER BEN BUNU TOYOTA TOPİCİNE KOYSA İDİM. TOYOTACILARDAN BAŞKA KİMSE BUNLARI GÖRME ŞANSINA ERİŞEMEYECEKTİ.DOLAYISIYLA İLGİ AZ OLACAKTI.

SONUÇTA BU LİNKLERİ VE RESİMLERİ 1 SAAT SONRA TOPİCE KOYUCAM.(DİĞER ARKADAŞLARINDA BİLDİĞİ LİNK VEYA ELİNDE RESİM VARSA KOYABİLİR.).

EMİNİM BİR SAAT İÇİNDE BİR YÖNETİCİ BU TOPİCİ GÖRÜR. KİLİTLENMEZSE DEVAM ARKADAŞLAR.

http://www.autoextrem.de/attachment,attachmentid-25800.htm

ÜSTTE BİR TANE.

EMİNİM KOYACAĞIM LİNLERİN VE RESİMLERİNİN ÇOĞUNA DAHA ÖNCE RASTLAMAMIŞSINIZDIR.
    NOT=YENİ COROLLA NIN İÇ MEKAN RESMİDE MEVCUT

edit :
    ilgili linkler.....
    http://forum.donanimhaber.com/m_7071597/mpage_1/key_2007//tm.htm#7073113
    http://forum.donanimhaber.com/m_6521762/mpage_1/key_2007//tm.htm#6521762
    http://forum.donanimhaber.com/m_6610118/mpage_1/key_spy//tm.htm#6610274

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 31 Mayıs 2006; 17:12:58 >

• Birlik ve beraberlik söz konusu ise Buyrun Logo da aynı,
    quote:

Orjinalden alıntı: freestyle_

logolarımızda aynı olsa keşke ayrılık olmasın
  • quote:

Birlik ve beraberlik söz konusu ise Buyrun Logo da aynı,
    quote:

logolarımızda aynı olsa keşke ayrılık olmasın

teşekkürler
  • Bu arada arkadaşlar ben arabamı yeni aldım sayılır yani 1,5 ay falan oldu yalnız başka şehirde öğrenci olduğum için ancak bazı hafta sonları gidip sürebiliyorum ama km de 300bin falan yakıyo biraz çok değilmi bu ya gerçi otomatik vites normal mi sizce bu yakıt bide konuyu açmışken başka şehirde olduğum için özlüyorum corollamı ya bi gidiyorumki araba kirden görünmüyo ama üniversite bitmek üzere artık hep birlikte olacam HAHAHA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 31 Mayıs 2006; 17:20:10 >
  • quote:

Arkadaşın koyduğu avensis benim arşivimde vardı... ufak tefek modifiskasyonlarla (egzos chip hava filtresi) 180 beygir alınabilir bu araçtan ağırlığıda 1240 kg zaten bir gti ye dünüşebilir..
    daha modifikasyon yok bizdekinde ama ileride resimlerdekine benzeyebilir metalik griyede ayrı bi yakışır beh

ababadan düzeltmeyi yaptım en yakın zamanda ilk mesaja yansır..
    klimanın motordan güç almadığını söylüyosun tuuberk motor çalışmıyorken soğutuyormu? motor çalışmazken havalandırma çalışır zaten ama soğutmaz..

motordan tabiki de guc aliyor freestyle_ haklisin. motor calismayinca da sogutmuyor zaten..

aliyor ama cok az aliyor ben onu belirtmek istedim.. hissedilmez bir sekilde aliyor.. guc kaybina neden olmuyor.. 1999yilini dusunursek mukemmel bir teknoliji bu.. yeri geliyor keci gibi tirmaniyor rampalari klima acik kapali farketmiyor o kadar

bazi arkadaslar buyuk rampalarda klimalarini kapattiklari takdirde aracin daha rahat ivmelendigini soyluyorlar fakat bu psikolojik bir yanilma.. arac klima kapandigi icin devrini toplamiyor, belli bir zaman gectikten sonra zaten yakaliyor devrini..

klima eger araci zorlasaydi rolantide calisrken klimayi actigimizda devrin gozle gozukur bir sekilde dusmesi gerekirdi.. arac rolantideyken klimayi aciyorum devir gostergesi milim asagiya kayiyor yani cokcok onemsiz bir kayip var. hic ama hic zorlamiyor araci bu da Toyota`mizin farkidir kuskusuz

• bu arada bir arkadasimiz araclarimizin bilinmedik yonlerini(puf noktalarini) yazabilirmiyiz dedi. tabi ki de yazariz. zaten baska bir topicde yazmistim fakat kulubumuzun topic`inde de olmasini istiyorum buyrun:

Bilindigi uzere 1999model yuvarlik farli 13 86BG Corolla sahibiyim.. uzaktan kumandasindan kapilari kilitleme tusuna bastiktan birkac saniye sonra ayni tusa bir daha basarsaniz aractan 3kere `bipbipbip`seklinde ses gelir ve aracin alarminin `hassas` ayarini kapatmis olursunuz. Yani normalde Aynasini kapatirken bile alarm calabiliyorken, bu sekilde bastiginizda yani hassasi kapattiginizda arac ancak daha sert darbeler olursa alarmini aktif hale getiriyor.. Ben bu uygulamayi cok kullaniyorum. Kapattiktan sonra tekrar kapatma tusuna basiyorum ve hassasligini azaltiyorum cok daha faydali oluyor.

Bir ikincisi de yine kumandadan arac kapilarini kilitleme tusuna bastiginizda farlar bir kez yaniyorsa aracin kapilarindan biri ya da bagaji acik unutulmus anlamina gelmektedir( kapilar yarim acik olsa bile tek yaniyor), eger kilitleme tusuna bastiktan sonra farlar 2 kez yaniyorsa butun kapilar ve bagaj duzgun bir sekilde kilitlenmis demektir..

Diger kulup uyelerimiz de araclarinin bilinmedik yonlerini burada bizlerle paylasirlarsa yararli bir paylasimi yakalamis oluruz

• Benim Toyotam (Carina E2.0Gli ) Vitesi P veya N durumuna almassanız marş basmıyor. Birde genelde araçların kontağı açıldığında ikaz lambaları yanar ve sönerse tamam marşa basabilirsin anlamındadır, carinada ters kontağı açtığında motor test dahil tüm lambalar yanıyor mator çalıştığında hiz bir ikaz lambası kalmamışsa her şey tamamdır.
  • Cevap için saol arkadaşım ama benim corolla 96 model gerçi yuvarlak far corollası olanlar için faydalı olmuştur sanırım bide bu arada şuan için alarm yok ama 1 ay içinde olacak inşallah dediğim gibi üniversite bitiyor artık arabamla ilgilenebilirim
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.