Şimdi Ara

toyota mı honda mı yoksa skoda mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trexin

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

o bütçeyle, bu araçlarla benzer yaşta primera alabilirsin. hepsinden daha kaliteli bir araçtır. kendim kullandığım için tavsiye ediyorum primera'yı

Emin misiniz? Hiç Corolla veya Civic kullandınız mı?

Mazda 3 konusunda youtube de bir çok video var ve Mazda 3 vs Honda Civic videoları hepsi. Honda çoğu videoda daha üstün geliyor mazdadan.

evet kullandım. primera dedim elantra değil okumadınız sanırım siz hiç primera kullandınız mı? kullansanız hak verirdiniz

d segment bir araca karşı c segment bu araçları deli gibi nasıl savunuyorsunuz anlamıyorum. aynı bütçeyle alınabiliyor üstelik ve bu araçların güncel modellerinden dahi daha oturaklı kendi aracım elantra'yı da dahil ediyorum bu gruba

Bende Primera'yı kullandım. Hemde 5 ay gibi bir süre her gün en az 3-4 saat kullandım. Aracın göstergeleri beni deli ediyordu zaten...

• skodayı at.
    toyota ve honda'dan hangisi temiz ve ucuzsa onu al.
    eşitse honda al.
    ben öyle yapardım.
  • civicn yol bilgisayarı yok, iç mekan doğan slx terk, corolla sol al.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

o bütçeyle, bu araçlarla benzer yaşta primera alabilirsin. hepsinden daha kaliteli bir araçtır. kendim kullandığım için tavsiye ediyorum primera'yı

Emin misiniz? Hiç Corolla veya Civic kullandınız mı?

Mazda 3 konusunda youtube de bir çok video var ve Mazda 3 vs Honda Civic videoları hepsi. Honda çoğu videoda daha üstün geliyor mazdadan.

evet kullandım. primera dedim elantra değil okumadınız sanırım siz hiç primera kullandınız mı? kullansanız hak verirdiniz

d segment bir araca karşı c segment bu araçları deli gibi nasıl savunuyorsunuz anlamıyorum. aynı bütçeyle alınabiliyor üstelik ve bu araçların güncel modellerinden dahi daha oturaklı kendi aracım elantra'yı da dahil ediyorum bu gruba

Bende Primera'yı kullandım. Hemde 5 ay gibi bir süre her gün en az 3-4 saat kullandım. Aracın göstergeleri beni deli ediyordu zaten...

elbette beğenilerimiz farklı olabilir. ben elantra'yı aldığım sıralarda tanıdıkların arabalarıyla kıyaslamak istedim. önce auris'e bindim. bu araç elantra'nın yanında basit geldi gözüme. sonra amcamın 2.0 tekna primera'sına bindim elantra bir anda düştü gözümden. 2003 model araç ama sınıf farkı oluyor işte. kokpiti benim çok hoşuma gidiyor. yol tutuşu muazzamdır. mekanik olarak çok sağlamdır.

performans ise 2 litre motorda dahi ortalamadır. 1.6 litre motora kasa biraz ağır kalıyor devirli kullanım istiyor. 2.0'da sadece cvt şanzımanla geldi o da güçten çok çalıyor.

temizini denk getirmek zordur ama denk gelirse gerçekten "ömürlük" araçtır primera

• Toyota diyorum ben
  • Bende Toyota diyorum.
  • hangisinin temizini, az kilometrelisini bulabiliyosan onu al
  • madem genç birisin artık 6-7 yaşına girmiş sorun çıkarması muhtemel bir araç almaktansa 2011-2012 model 15.000-20.000 kilometre uzun süre sizi üzmeyecek ikinci el corsa, fiesta, yaris gibi araçları bakmanı öneririm. hem acemi şöför olduğun için dar sokaklarda rahat edersin daha rahat park edersin vs. ben daha yeni az kilometreli bir b segmenti araç diyorum.

mesela örnek olması açısından;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2011-garaj-arabasi-opel-corsa-11-000-km-95835336/detay

• bende mazda 3 ü tavsiye ederim.
    zaten mazdaya sahip olduktan sonra , ileride başka araç düşüneceğinizi tahmin etmiyorm.
    mazadanın kendine has dizaynı,sürüşü var.
    iyi günler
  • arkadşlar aracı secerken otomatik mi yoksa manuel mi tercih etmeliyim bir diğer konu ise yakıt dizel mi yoksa benzin+lpg mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanyildirim

Selamlar. 2003 senesinde ortağım tarafından sıfır alınan ve ağırlıklı olarak işyerinde müşterek kullandığımız honda cıvıc elegance ile yaklaşık 9 yıl 130.000 km yi geride bıraktık. Aracı halende kullanmaktayız.

Diğer yandan son iki senedir skoda kullanıcısıyım. Octavia kullanmışlığım olsada kendi aracım onunla aynı platform üzerine kurulu ve hemen hemen aynı sürüş dinamiklerini sunan skoda yeti.

Amacım yıl ve model aralığı bu kadar açık iki aracı birebir mukayese etmek değil tabiki. Sadece uzun dönem ve her hava-yol koşulunda edindiğim izlenimi kısaca aktarmaktır.

Honda cıvıcın kullandığımız versiyonundan bu güne değişmeyen handikapı yol sesini rahatsız edici düzeyde hissettiriyor olmasıdır. (güncel bir civic ilede uzun yol deneyimimiz oldu, sonuç benzerdi) Aracın avantajı yüksek hızdada hızlanmaya istekli oluşu. Düşük süratlerde aynı isteklilik yok. (tsı motorda bunun tam tersi)
    "Hiç sorun vermiyor" konusu bana kalırsa forum hurafesi. Zira normal bir otomobilde ney ne kadar bozuluyorsa bizde de aynıları yaşandı. Sarf malzemeleri değişti, zaman zaman amortisör gitti, elektronik sorunlar yaşandı. (aracın bosch car seviste değişen ve onarılan parçalarını gösterir makbuzlarını sakladığım dosyayı ofiste bulursam daha detaylı bilgi aktarabilirim) Bunun yanında kapalı garaj görmediği ve ön göğüs üzerinde koruyucu gümüş perde vs kullanılmadığı halde dashboardda herhangi bir eskime-deforme yaşanmadı.

Güncel skodalar çok başarılı. Özellikle 2008 yılı sonrası modellerde 12 sene kaporta garantisi var, motor-şanzıman bilindiği üzere vw gurubunda ortak kullanılan ürünlerdir. Sürüş keyfi, konforu bakımından ben skodayı daha tercih edilesi buluyorum. (zaten tercihte ediyorum) Toyota ile ilgili uzun dönem kullanıcı deneyimim yok. Fakat civic ve octavia denilirse ben octaviayı tercih edeceğimi belirtmek isterim. Zaten bu düşüncemde yalnız olmadığım kanaatindeyim; geçen senenin ilk altı ayına göre 2012 yılında skoda satışları %99 oranda artmış .

http://otomobil.milliyet.com.tr/skoda-da-buyuk-artis-/otoguncel/haberdetay/03.08.2012/1575942/default.htm?ref=milliyet_anasayfa

• quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

quote:

Selamlar. 2003 senesinde ortağım tarafından sıfır alınan ve ağırlıklı olarak işyerinde müşterek kullandığımız honda cıvıc elegance ile yaklaşık 9 yıl 130.000 km yi geride bıraktık. Aracı halende kullanmaktayız.

Diğer yandan son iki senedir skoda kullanıcısıyım. Octavia kullanmışlığım olsada kendi aracım onunla aynı platform üzerine kurulu ve hemen hemen aynı sürüş dinamiklerini sunan skoda yeti.

Amacım yıl ve model aralığı bu kadar açık iki aracı birebir mukayese etmek değil tabiki. Sadece uzun dönem ve her hava-yol koşulunda edindiğim izlenimi kısaca aktarmaktır.

Honda cıvıcın kullandığımız versiyonundan bu güne değişmeyen handikapı yol sesini rahatsız edici düzeyde hissettiriyor olmasıdır. (güncel bir civic ilede uzun yol deneyimimiz oldu, sonuç benzerdi) Aracın avantajı yüksek hızdada hızlanmaya istekli oluşu. Düşük süratlerde aynı isteklilik yok. (tsı motorda bunun tam tersi)
    "Hiç sorun vermiyor" konusu bana kalırsa forum hurafesi. Zira normal bir otomobilde ney ne kadar bozuluyorsa bizde de aynıları yaşandı. Sarf malzemeleri değişti, zaman zaman amortisör gitti, elektronik sorunlar yaşandı. (aracın bosch car seviste değişen ve onarılan parçalarını gösterir makbuzlarını sakladığım dosyayı ofiste bulursam daha detaylı bilgi aktarabilirim) Bunun yanında kapalı garaj görmediği ve ön göğüs üzerinde koruyucu gümüş perde vs kullanılmadığı halde dashboardda herhangi bir eskime-deforme yaşanmadı.

Güncel skodalar çok başarılı. Özellikle 2008 yılı sonrası modellerde 12 sene kaporta garantisi var, motor-şanzıman bilindiği üzere vw gurubunda ortak kullanılan ürünlerdir. Sürüş keyfi, konforu bakımından ben skodayı daha tercih edilesi buluyorum. (zaten tercihte ediyorum) Toyota ile ilgili uzun dönem kullanıcı deneyimim yok. Fakat civic ve octavia denilirse ben octaviayı tercih edeceğimi belirtmek isterim. Zaten bu düşüncemde yalnız olmadığım kanaatindeyim; geçen senenin ilk altı ayına göre 2012 yılında skoda satışları %99 oranda artmış .

http://otomobil.milliyet.com.tr/skoda-da-buyuk-artis-/otoguncel/haberdetay/03.08.2012/1575942/default.htm?ref=milliyet_anasayfa

hocam sahibinden.com a baktığımda octavia nın pek cok modelini görüyorum sizinkullandınızarac kaç model ve bu araclardan dolu modeli hangisi ?

• quote:

hocam sahibinden.com a baktığımda octavia nın pek cok modelini görüyorum sizinkullandınızarac kaç model ve bu araclardan dolu modeli hangisi ?

Octavia ambition ile test sürüşü yaptım,aynı donanım seviyesinde ambition yeti kullanıyorum (15 bin km de) Skodalarda active başlangıç düzeyidir. Haliyle aracın içi oldukça keyifsiz bir görünümdedir.
    Ambition orta ve tatmin edici sevidedir. Elegance ise en dolu versiyondur. Fakat sahibinden sitesinde yazılanların çoğu gerçek donanım seviyelerini yansıtmıyor. Örneğin active donanım bir aracı zamanında kampanyada alıp sonradan üzerine multimedia özellikli teyp yada alaşım jant ekleyip ambition diye ilan açanları görüyorum. Yiyen varmıdır bilmem ama olmasa yapmazlardı herhalde. Ambition donanım seviyesi fiyat+performans bakımından son derece iyidir.

• quote:

quote:

Octavia ambition ile test sürüşü yaptım,aynı donanım seviyesinde ambition yeti kullanıyorum (15 bin km de) Skodalarda active başlangıç düzeyidir. Haliyle aracın içi oldukça keyifsiz bir görünümdedir.
    Ambition orta ve tatmin edici sevidedir. Elegance ise en dolu versiyondur. Fakat sahibinden sitesinde yazılanların çoğu gerçek donanım seviyelerini yansıtmıyor. Örneğin active donanım bir aracı zamanında kampanyada alıp sonradan üzerine multimedia özellikli teyp yada alaşım jant ekleyip ambition diye ilan açanları görüyorum. Yiyen varmıdır bilmem ama olmasa yapmazlardı herhalde. Ambition donanım seviyesi fiyat+performans bakımından son derece iyidir.

hocam birde ambiente var bu serini arabaları uygun gibi geldi bana

• quote:

quote:

quote:

hocam birde ambiente var bu serini arabaları uygun gibi geldi bana

ambianteler octaviaların en boşun bi üst donanımlısı

şuanki aracımız 2006 octavia 1.9tdi elegance verdiğin listedeki araçlara göre çok daha konfor verdiğinden emin olabilirsin. Sana tavsiyem git aklındaki arabaları test et. Burda her nekadar birşeyler yazsakda sonuçda kararı verecek olan sensin her insanın güzellik anlayışı farklıdır. Vereceğin miktar az değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laz061 -- 11 Ağustos 2012; 14:37:25 >

• eski bir toyota kullanıcısı olarak toyota yı kesinlikle önermiyorum. bi kere toyota çok sıkıcı ve kalitesiz artık. herhangi birine oturduğunuzda anlarsınız. honda ise ne yazık ki saç kalitesi olarak gelişmiş bir kola kutusundan öteye gidemiyor. ben skoda diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frukfruk

eski bir toyota kullanıcısı olarak toyota yı kesinlikle önermiyorum. bi kere toyota çok sıkıcı ve kalitesiz artık. herhangi birine oturduğunuzda anlarsınız. honda ise ne yazık ki saç kalitesi olarak gelişmiş bir kola kutusundan öteye gidemiyor. ben skoda diyorum.

toyota madem o kadar kötü neden halkımız hala o markayı çok seviyor?bunun tek sebebi az sorun çıkarması mı?2002 bir corollaya 23-24 bin tl isteyebiliyorlar...
  • Toyota bana göre Türkiyedeki en kaliteli araba markalarından biridir. Ne sıkıntınız oldu hocam ? Anlatın öğrenelim biz de
  • Konfor olarak octavia aralarında en dolusu , torpido ve kolcak altı soğutucusu , hız sabitleyici , yol bilgisayarı , 4 cam otomatik , esp es civic te olması lazım ama corollada olup olmadığını bilemiyorum.Koltuk konforu olarakta binip denemenizi tavsiye ediyorum.25.000 , 28.000 arası elegance bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Orijinalden alıntı: frukfruk

eski bir toyota kullanıcısı olarak toyota yı kesinlikle önermiyorum. bi kere toyota çok sıkıcı ve kalitesiz artık. herhangi birine oturduğunuzda anlarsınız. honda ise ne yazık ki saç kalitesi olarak gelişmiş bir kola kutusundan öteye gidemiyor. ben skoda diyorum.

toyota madem o kadar kötü neden halkımız hala o markayı çok seviyor?bunun tek sebebi az sorun çıkarması mı?2002 bir corollaya 23-24 bin tl isteyebiliyorlar...

arkadaşım sen halkın tercihlerini boşver :) halkımız ne yazık ki eğitimsiz genelde kişisel tavsiyelerle ve bilip bilmeden marka özentisi olarak araç alıyorlar. kpss sonuçlarına bak ortalama 30 net :) toyota aslında yurt dışı araç gamı olarak kaliteli ama türkiyede nedense çok çektirdi bana eski kasa corolla.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.