Şimdi Ara

Toyotayı sattı vw golf aldı. Sözde ekonomi içerir. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
3.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avensis'ten Golf'e geçen adamın hayattaki başka seçimlerini de analiz etmek lazım.Cidden ya parayı bol bulmuş ya da tatminsiz bir ruh hali var,aracın yeni hem de Avensis gayet yeterli bir araba,şu dönemde yazık çar çur etmiş parasını.

Ancak piyasa bu tip seçimleri yapan nice insanla dolu,herkesin kendi seçimi; + ve - 'sine kendi katlanacak.

Bu arada emekli devlet memurlarının çoğu binemiyor alay edilen Toyota Corolla'ya. Emekli memurun aldığı emekli ikramiyesi ortalama 70 - 80.000 tl var yok.
  • Çünkü Lpg her sorunu çözüyor değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Eleştirilerini görüyorum zaman zaman eksiklikleri söylediğin oluyor. Bunları da okuyoruz.
    Ama, üstüne gelindiği vakit -ki forum bunu seviyor- cevap verme ve durumu uzatma işine girdiğinde kurduğun cümleler fazla hoyratça oluyor.

Boşver/Boşverelim, insanların severek alıp kullandığı araçlara bu kadar yüklenilince araba değil ancak sahipleri üzülür.
    Bak bende Leon yada Golf alabilecekken gittim C4 Cactus aldım. Bazen "ne biçim araba" diyen oluyor, ben de "evet bir garip araba" diyorum geçiyorum.

Abi adam leonu yerin dibine sokuyor millet artıyı basıyor

Ben aynı şeyi Toyota için yapıyorum hem eksi alıyorum hemde hakaret işitiyorum

Bende anlamadım abi
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: Nonstop92

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nonstop92

quote:

Toyota vw'i teknoloji olarak 10 yil sinif olarak 1 sinif geriden takip ettigi icin sorun yok abi
    Ayni sinif araba almis kalite olarak

O paraya golf almaz leon alirdim orasi ayri

Rica ediyorum konu vag grubu olunca saçma konuşmayın. Toyota mı volkswageni 10 yıl geriden takip ediyor, bunu otomotiv sektörüne hakim birine söylerseniz size gülerler. Hatta ilk ben güleyim. Toyota Türkiye'nin saçma stratejileri için volkswageni göğe çıkarmaya gerek yok. Volkswagende kaliteli araba yapıyor bunu inkar edemeyiz ama bunu ilah yapmaya da gerek yok.

Toyota japnlarda alınacak son markadır
    Vw ayarında değil belki seat ayarında araba yapıyor
    Vw 2 gomlek fazla gelir

Size iki sorum olacak;
    1. Toyota en son alınacak Japon arabasıysa neden Toyota dünyada en fazla araç satan firma?
    2. Sizin kalite anlayışınızı açıklar mısınız?

Umut abi kusura bakma seninde konunu baltalıyorum çok özür dilerim.

Yıllardır bu insanlar neden corollayı alırlar sorunun cevabını aradım ama inanın bulamadım

Kalite dediğin sey cam acma kapatma tuslarına ısık koymaktır mesale
    Adanlarda ince işçilik bir göz aşinalığı yok yıllardır aynı terane devam ediyor

İnsan su arabaya su parayı yazarken utanır ya
     Toyotayı sattı vw golf aldı. Sözde ekonomi içerir.

Bursa bayileri şuan 1,33 lıfe paket Corollaya 10 gün sıra yazıyorlar üst paketlerde çok satılıyor

sıra olan paketten yola çıkalım 1,33 lıfe paket yani

Arabadan azcık anlayan bir insan önce güvenliği önemser Diz Hava Yastığından ESP ye kadar herşey standart. Tabi senin gibi SmallOverlap test çok gereksiz diyen bir adam bu kalemi çok önemsemez zannetmiyorum.

Usb girişi Elektirkli Camlar Elektirikli Aynalar Klima Fonksiyonel Direksiyon Yol Bilgisayarı ısıtmalı yan aynalar led gündüz farları lastik basınç göstergesi vs gibi yaşatmaz ama nefes aldırır Donanımları var

Araç c sınıfı ama şşaft tünelinin olmayışı arka diz mesafesinin genişliği yaşam alanının ferahlığı ile D sınıflarıyla yarışır

Benzinde bile az yakıyor Lpg kartı çepte

500 lt bagajı var

Led gündüz farlar dinamik tasarımla birleşince 1000 liralık jantla bile en üst paketle arasında bir fark kalmıyor araç baya yakışıklı

2, eli çok çok iyi 2 yaşında 1 parça değişeni olan corolla pert olduğunda 0 ından 2,000 lira daha az para aldık kaskodan bu denli iyi piyasası var

kaskosu ucuz çıkıyor

Servisi yaygın Servise gitmesen bile anlayanı çok.

İcabında 5 kişilik arabaya 7 kişi bin yola çık devir çevir imanını gevret yokuşlarda banamısın demez 500 lt lik bagajını silme doldur memlekete git canına oku sıkıntı çıkarmaz az yakar marşa bas git 0 sorun. Bakımlara ancak uğrarsın servise.

En önemliside her bütçeye uygun bir araç bugün cebinde 49,000 lirası olan adamda Corolla alabilir 80,000 lirası olan adamda
    Seçenek çok bol 2 benzinli 1 dizel olmak üzere 3 çeşit şanzıman olmak üzere 5 ayrı paket olmak üzere her cebe her zevke her bütçeye uygun bir Corolla var.

49,000 lira hadi 50,000 lira diyelim bu saydıklarımı yakalayabilceğiniz başka bir araç yok c sınıfı sedanda bu yüzden Corolla çok satıyor çok satmayada devam edecek hatta bu kasası yeni efsane kasa olacak.

Hemen hemen tüm c sınıflarına bindim. Astra ve jetta daha kaliteli ve tok hissettirmişti.
    407 ile corollanın kafa kafaya çarpışması vardı. Corollanın nasıl ezildiğini gördük.
    Tüpe şahsen sıcak bakmıyorum 0 araçta. Sonuçta o kadar para verip araç alıyorsun yakıtı neyse onu koymalısın.
    2. Eli astra ve jettanında iyi.
    Atmosferik motordan bahsediyoruz sadece corollaya özgü değil anlama işi. Ayrıca yıl 2015 oldu. Her arabanın ustası bulunur araç farketmez.
    Devir çevirebilirsin yokuşlarda bağıra bağıra yine gitmeyecek o motor. Turbolu araçlar alt devirde toplayıp gidecek.
    Astrada da jettada da focustada her bütçeye uygun araç var. Astraya son baktığımda 50 52 bin tl gibi bir fiyatı vardı. Ve kalite olarak corolladan çok üstündü.Duvar gibi ön konsolu var corollanın. Son olarak 80 bine C sınıfı alan adamın aklına şaşarım.

Avensis D sınıfındaki en kalitesiz araç şuan. Fiyatına göre iyi olabilir ama bu onun rakiplerine göre kalitesiz olduğu gerçeğini değiştirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

Sınırsız çizilen birini foruma tekrar alirsan milletle boyle dalga geçer.

Ferit özel rica ile geri getirtmiş...
  • binlerce dsgli araç var sadece internet forumlarındakileri arızalı ne yapıyorsunuz siz araçlara arkadaşlar?

• cihanair kullanıcısına yanıt
    Kardeş şu forumda çok konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

Çok kolay bir çözümü var bunun BLOK listene alırsın yazdıklarımı görmezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

Toyota alt bir markasını veya başka bir şeyi sattı, vw grubuda satın aldı diye anladım ben.

Ahahhahaahahahahah :D

• Toyota Volkswagen'i satın aldı diye okudum
  • quote:

quote:

Eleştirilerini görüyorum zaman zaman eksiklikleri söylediğin oluyor. Bunları da okuyoruz.
    Ama, üstüne gelindiği vakit -ki forum bunu seviyor- cevap verme ve durumu uzatma işine girdiğinde kurduğun cümleler fazla hoyratça oluyor.

Boşver/Boşverelim, insanların severek alıp kullandığı araçlara bu kadar yüklenilince araba değil ancak sahipleri üzülür.
    Bak bende Leon yada Golf alabilecekken gittim C4 Cactus aldım. Bazen "ne biçim araba" diyen oluyor, ben de "evet bir garip araba" diyorum geçiyorum.

Bende anlamadım abi

Hocam cidden cactus nedir ya yakında citroen ebe gümeci diye model çıkarınca onuda aalırsınız yazık günah paraya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

Çok kolay bir çözümü var bunun BLOK listene alırsın yazdıklarımı görmezsin

Unutmuştum kardeş hatirlattigin icin tesekkurler.

• 8de 8 kusurlu bence
    Hata yapmıs bencede ama bize hayırlı olsun demek duşer..

• quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

quote:

quote:

Bende anlamadım abi

Hocam cidden cactus nedir ya yakında citroen ebe gümeci diye model çıkarınca onuda aalırsınız yazık günah paraya

Arabanın adı mı önemli, yoksa kişiye sağladığı fayda mı??

Milletin parasının hesabını da, millete bırakın. Herkes kendi cüzdanına baksın...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Abi hayırlı olsun.

Açıkçası bende çok mantıklı bulmadım seçimi. Ancak Golften yana dsg den başka sıkıntı Yaşamaz. Satar kolayca yine istediği modeli alır.

Bu gece uzun yola çıkıyor. Inslallah bir sıkıntı yasamaz.

Eğer şanzımana nazik davranır, kullanıma dikkat ederse 100 bine kadar kavrama sıkıntısı olmadan kullanır.

Tabi, önceki sahibini de hesaba katmak lazım. Kimbilir! Nasıl kullanıldı?

2. el her zaman risk içeriyor. İlk sahibi olunsa maksimum özen ile süreler uzayabilir ama sorun kaçınılmaz ise o kadar da kasmaya gerek yok.
    Yani, aracı alıp bir de bu kadar dikkat edip herşeyi kontrol edeceksek nerde kaldı sürüş keyfi? Araba dediğin basarsın gider, sürekli onun
    şanzıman durumunu düşünmezsin, ona kafa yormazsın.

Sonuna kadar Haklısın abi. Bayide çalışırken kullandığım servis aracı Caddy 1.6 Tdi dsg idi. İşi bırakırken 150 binde teslim ettim ve henüz kavrama sıkıntısı vermedi. Aksi gibi 10 bin Km de gelen de oldu.

Ben çok titizim aldığım şanzıman en sağlam şanzıman olsa bile aynı şekilde kullanırım. O Yüzden sıkıntı yok ama kimseye dsg önermiyorum halen oturmadı.

• İşin özüne bakarsan çoğu kişi senin gibi düşünüyor ama senin yazdıkların forumda antipati topladığı için mesajların eksi almış ve çoğu kişi bu yüzden sitemkar yorumlarda bulunuyor. Dayım 2 hafta önce 2014 Clio aldı mesela, Yaris'e bakıp hiç beğenmediğini söylemişti. Forumda bunu ben yazsam tepki çekmem ama sen yazsan en az 10 eksi verirler. Bence otomobil yorumlamalarını herkesin biraz daha yumuşak bir dil ile yapması gerekiyor, eskiden istemeden de olsa Volkswagen hakkında bazı konularda savunma pozisyonuna geçebiliyordum ama şu an o düşüncede değilim.

Bu tip konularda kırılanlar marka sahipleri oluyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bende anlamadım abi

Milletin parasının hesabını da, millete bırakın. Herkes kendi cüzdanına baksın...

Fayda önemli tabiki de ama o arabanınffaydası ek olarak nedir? Yan kısımlara yalıtımyyapistirmalarindan baska

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende anlamadım abi

Fayda önemli tabiki de ama o arabanınffaydası ek olarak nedir? Yan kısımlara yalıtımyyapistirmalarindan baska

Ek faydası var demedim zaten.

Fayda derken; Beklenti ve ihtiyaçları karşılama anlamında belirttim.
    Kişinin bu kriterlerde ihtiyaçlarının cevabı ise, ödediği para ile aldığı doğru orantılı ise -başka daha iyi veya benzer seçenekler olsa dahi!- tercih
    edilip alınabilir.

Bu bağlam da Markası/Adı yerine kişinin kendisine sağladığı kullanım uygunluğuna/faydasına bakmak lazım. Yoksa! Adı Cactus olmuş,
    ebe gümeci olmuş, Corolla olmuş, Leon olmuş, Fabia olmuş vs. fark yaratmaz.

Yani! bana göre fark yaratmaz. Fark hisseden piyasaya bakar araç alır, hissetmeyen de ihtiyacına bakar alır. Zaten, bu tip araçları
    alanlar da 2. el kaygısına bakmaz/önemsemez. Alır, kullanır, keyfine bakar. Zamanı gelince de 'daha önceden hesapladığı' ve öngördüğü
    kayıp ile satar geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 16 Mayıs 2015; 12:56:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende anlamadım abi

Ek faydası var demedim zaten.

Fayda derken; Beklenti ve ihtiyaçları karşılama anlamında belirttim.
    Kişinin bu kriterlerde ihtiyaçlarının cevabı ise, ödediği para ile aldığı doğru orantılı ise -başka daha iyi veya benzer seçenekler olsa dahi!- tercih
    edilip alınabilir.

Bu bağlam da Markası/Adı yerine kişinin kendisine sağladığı kullanım uygunluğuna/faydasına bakmak lazım. Yoksa! Adı Cactus olmuş,
    ebe gümeci olmuş, Corolla olmuş, Leon olmuş, Fabia olmuş vs. fark yaratmaz.

Yani! bana göre fark yaratmaz. Fark hisseden piyasaya bakar araç alır, hissetmeyen de ihtiyacına bakar alır. Zaten, bu tip araçları
    alanlar da 2. el kaygısına bakmaz/önemsemez. Alır, kullanır, keyfine bakar. Zamanı gelince de 'daha önceden hesapladığı' ve öngördüğü
    kayıp ile satar geçer.

Kullanım.uygunluğu ve fayda içinbbaşka seçeneklerde var ama açıkça tipi farklı ondan aldım demeniz yeterliydi başka bi uygunluk veya fayda varmı ek olarak? Ben mi ggöremiyorum? Onu anlamaya calisiyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Abi hayırlı olsun.

Açıkçası bende çok mantıklı bulmadım seçimi. Ancak Golften yana dsg den başka sıkıntı Yaşamaz. Satar kolayca yine istediği modeli alır.

Bu gece uzun yola çıkıyor. Inslallah bir sıkıntı yasamaz.

Eğer şanzımana nazik davranır, kullanıma dikkat ederse 100 bine kadar kavrama sıkıntısı olmadan kullanır.

Tabi, önceki sahibini de hesaba katmak lazım. Kimbilir! Nasıl kullanıldı?

2. el her zaman risk içeriyor. İlk sahibi olunsa maksimum özen ile süreler uzayabilir ama sorun kaçınılmaz ise o kadar da kasmaya gerek yok.
    Yani, aracı alıp bir de bu kadar dikkat edip herşeyi kontrol edeceksek nerde kaldı sürüş keyfi? Araba dediğin basarsın gider, sürekli onun
    şanzıman durumunu düşünmezsin, ona kafa yormazsın.

Sonuna kadar Haklısın abi. Bayide çalışırken kullandığım servis aracı Caddy 1.6 Tdi dsg idi. İşi bırakırken 150 binde teslim ettim ve henüz kavrama sıkıntısı vermedi. Aksi gibi 10 bin Km de gelen de oldu.

Ben çok titizim aldığım şanzıman en sağlam şanzıman olsa bile aynı şekilde kullanırım. O Yüzden sıkıntı yok ama kimseye dsg önermiyorum halen oturmadı.

2003 yılından beri manuel araç almıyorum. Easytronic, M/M, İ-shift, DCT, Cvt, Tam otomatik araçlarımız oldu, hiç birisi şanzımandan dolayı
    arıza vermedi. Maksimum dikkat etmiyorum, sadece bir otomatik araç nasıl kullanılması gerek ise öyle kullanıyorum. Normal kullanmak
    saçma sapan işlere girmemek yeterlidir, diye düşünüyorum.

*Bazen konular içinde rastlıyorum "Arabayı N'ye alıyorum, iyice gaz verip deviri yükseltiyorum, D'ye alıp hızla kalkıyorum" diyor, yazan.

Yuhh! Yahu, böyle kullanıcıya şanzıman ne yapsın?? Şaşmamak elde değil...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.