Şimdi Ara

TP-LINK AX72 5400 kurulumdaki sorun hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısaca özetlersem fiber kullanıyorum ve eski routerı başlıktaki ile değiştirmek istedim. Kurulum aşamasında PPPoE seçeneğini seçtim ve custom tarafında isp settings'de görseldeki VoIP Vlan ID ve IPTV VLAN ID gibi bilgiler istedi. Önceki zyxel modemimin arayüzünde bu bilgileri bulamadım. Ne girmem gerekir bilmiyorum. Bunları atlayınca da bağlantı kurulamıyor maalesef.

Connection Type kısmındaki PPPoE 'yi seçerek başlamıştım. Acaba dynamic IP seçsem sıkıntı kalmaz mı. ISS kullanıcı adı ve şifre olduğundan dolayı onları girmem gerekir diye düşündüğüm için PPPoE'den ilerlemiştim.

Şimdiden çok teşekkürler..

• Kullanıcı adı ve şifrenizi ISSnizin online işlemlerinden veya telefonla arayarak öğrenin. Bunları öğrenmeden hiç bir cihazı kuramazsınız. Youtube ve diğer sitelerde aynı arayüze sahip cihazların kurulumları mevcut. Diğer dediğiniz kısımlar voip ve iptv için yani rastgele bir değer yazın 6 7 vs yaz önemi yok.

Kullanıcı adı- şifre- internet vlan 35 bu ayarlar yeterli.

Eğer vlan id farklıysa(bazen olabiliyor fiber(gpon) olanlarda) diğer routerın internet ayarı(wan) kısmında bu yazar oradan bakıp değiştirirsiniz.

Bağlantı yaptıktan sonrada cihazı güncelleyin. Menülerde güncelleme kısmından yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 28 Ağustos 2022; 14:41:56 >
  • Gilth kullanıcısına yanıt

Merhabalar teşekkürler yanıtınız için öncelikle.

ISS kullanıcı adı ve şifre eski modemin arayüzünde ve iss hesabımda yazıyordu. Bilgileri girdim zaten hocam. Custom tarafında da none seçeneğiyle de ilerledim ama hata görseldeki gibi. skip diyerek modem arayüzüne ulaştım fakat no internet connection..

Bu arada tether app ile de kurulum denedim, yine hata verdi fakat IP adresi sıfır gözüküyor

• Justician kullanıcısına yanıt

Wan kısmında kullanıcı adı ve şifre tamamsa; vlan id kısmında sorun olabilir. 35 yazsalar dahi dediğim gibi bazen fiberde farklılıklar oluyor. Diğer routerda wan kısımlarından bu değere bakıp bulmanız faydalı olur. HAtta orada yazan tüm değerleri kontrol ederek yenisine yazmanız garanti olur.

Eğer çözemezseniz; şuan kullandığınız routerın lan portundan ax72 wan portuna ethernet bağlantısı yapın. Eski cihazın kablosuz özelliklerini kapatın; ax72yi köprü olarak router veya access point olarak kullanabilirsiniz. Cihaz güzel, iyi günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 28 Ağustos 2022; 15:5:12 >

hocam bu bilgiler yazmıyordu önceki modemin arayüzünde. iptv kısmına 103, voip ip'ye 2 vererek hallettim bağlantıyı kurdum. Fakat şuan şöyle bir sorun var, hem 5ghz bağlantı kanalını kaybettim (her iki routerda da) hem de eski zyxel modemde 58 mbps alırken aynı mesafede yeni router ile 38 alıyorum

• Kablosuz hız değişebilir. Aynı testi aynı yerde 10 kere deneyin 10uda değişik çıkabilir. Aldığınız cihaz wi-fi 6 destekli ve çok yüksek hızları destekliyor. Kullanımı ve ayarlarını kendiniz test ederek yapmalısınız(kablosuz kanal seçimi vs). Güncellemesini de yapın. İyi kullanımlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.