Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.750
Cevap
72
Favori
78.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun. Umarım ihtiyaçlarınızı karşılar. Bende Amazon dan 3 lu paket almıştım..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beyler merhaba Tplink eap610-outdoor ürünü kullanıyorum. Dışarıda İnternet iyi çeksin istediğim için mesh sistemi yazan Tplink eap650-outdoor aldım fakat bu 610, 650 görmüyor.

Direk omada uygulaması kullanıyorum. 610 İnternete bağlı kablolu

650 ise direk elektirik bağlantılı. Test amaçlı 5m yakınında kurulum gerçekleştirmeye çalıştım. Olmadı

• The souls migration kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam şimdi:)

Decolardan verim almak için modem önemli mi? Elimde everest modem var dansik bişi, decoyu buna bağlayıp pppoe yi decoya girsek modemin önemi kalıyor mu?

Bana 5ghz ax bir ağ lazım.
    Ya dandik modeme deco bağlayacağım, ya da direkt keneetic, tplink den güzel bir modem alacağım. Ne önerirsiniz?
    Normal dairede kullanacağım 130m2. Derbid servisi aldım, 80gb lik filmleri 2.4ghz den stream yapamıyorum, donuyor.

Önerilere açığım, dsndik bir modrm ve arkasına deco gibi rputer mi ya da trk bir modem mi?
    Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    Modemin bi önemi yok decoyu al Modem wifilerini kapat ilk deco kablolu cat6 ile bağla 2.sini 2 duvarı geçmicek şekilde sadece elektirik bağlantısını yap. Bu kadar kendi ip çeker

mesh ve stream olayı, birlikte kulağa pek hoş gelmiyor gibi. lan network'de kaç kullanıcı var, mesh gerekli mi, yayın alacak cihazlarda ac mi ax mi var, internet hızın nedir, gibi soruların cevapları sende. bazı yerler var zibilyon tane wifi ağı oluyor etrafta, bu da önemli bir konu. bu konuda şunu yap demeyeceğim ama sanırım mesh yerine, hayvan özelliklerine sahip bir modem/router'a öncelik verecek olmak, daha iyi bir tercih olacak gibi geliyor bana.  

• kursatyildirim kullanıcısına yanıt
    Sizin anlattığınız durumda bütün yükü modem çekiyor gibi.
    gelen dsl sinyalini santral ile bağlantı kurarak çözüp, ip adresi dağıtmak, trafiği kontrol etmek vs gibi işlemleri modem yapacak, deco sadece ev içinde dağıtacak.

benmim amacım modemin sadece gelen dsl sinyalini çözüp deco'ya vermesi. bundan sonra ip adresi dağıtılması trafiği kontrol edilmesini deco'nun yapması lazım. bunun için deco'nun router özelliği olması lazım, yani PPPOE bölümünden kullanıcı adını şifresini girip kullanmak.

• The souls migration kullanıcısına yanıt
    Normal ev, ben varım bir de hanım var :) yayın alacak cihazlarda AX yok ama almışken geleceği de düşünüp AX almak istiyorum. internet hızı 100mb. ethernet ile bağlayınca sonuna kadar alıyorum. benim sorunum gelen internet ile değil, internetin evin içinde sonuna kadar dağıtılması ile alakalı.

normal internette gezmede, netflix, amazon gibi stream servislerinde, torrent indirmede sıkıntı yok. çok güzel şekilde kullanıyorum. İş 80 90 GB boyutundaki filmleri anlık stream ettiğimde sorun oluyor. bunu çözmek istiyorum açıkçası. Şu an kullandığım Asus-68U 'nun xDSL ve 5 GHZ özelliği bozuldu, bu yüzden EVEREST marka dandik modemi köprü moduna aldım, ASUS u router olarak 2.4 GHZ de kullanıyorum.

Stream için, EVEREST marka modemin arkasına kalite ROUTER mi alsam ( DECO MESH vs.) ya da hiç Router işine girmeyip, Keneetic Hooper, Tp Link gibi markaların AX özellikli modemini mi alsam ?

Fiber kullanıcılarda gpon eğer evin içindeyse direk oluyor. M4R modelinde modemi yani router devre dışı kalabiliyor. Gpon yoksa binada bodrum kattan Fiber dağılıyorsa çözümü yok direk kablo ile bağlantı.

• Arkadaşlar Selamlar, Deco S7 önerir misiniz?

• AdemBelindir A kullanıcısına yanıt

Deco X20 alsanız daha iyi olur. Deco S7 ile aralarında fazla bir fiyat farkı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evdeki ikili deco x50 kullanıyorum.bunlara x60 bağlasam çalışır mı ? yoksa genişletmek için x50 mi almak zorundayım.

• montaj34 kullanıcısına yanıt

X60’ı ana deco yaparsanız çalışır.

• feryatben kullanıcısına yanıt

Neden X20 almalıyım hocam?

• AdemBelindir A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın yerine ben söyleyeyim. Daha yeni teknoloji diye. Wifi 6 olduğu için şu an gereksiniminiz olmasa bile ileriye dönük olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

Evet. Ayrıca WPA3 var ve menzili daha geniş.

• Arkadaşlar bu cihazı kullanmak için modemin de mesh destekli olması şart mı normal modeme ap gibi takamıyor muyuz?

• herkese merhaba. mesh sistemi alma düşüncesindeyim tp link deco x60 ve mercusys halo h80x arasında kaldım. Bir de 3 lü sistem alıp 2 tane kullansam fazladan kalan 1 adet ürünü başka yerde kullanabilir miyim?

• PowerOn kullanıcısına yanıt
    Modemin herhangi bir özelliği olmasına gerek yok. İnternet versin yeter. Bu cihazlar tamamen modemden bağımsız cihazlar.

• mirrorihsan88 M kullanıcısına yanıt
    Kıyaslama kısmını bilemiyorum ama paketteki 3 ürün de bire bir aynı. Yani her biri ayrı ayrı bağımsız router da olabilir, aynı sistemde mesh elemanları da olabilir. Sorunuzun cevabı evet.

• Herkese selam: tp-link deco s7 (3-pack) mesh system sahibiyim ürünlerim sorunsuz çalışıyor ama tek bir sorunum var bilgisayar kapanınca internet gidiyor bu sorunu çözmenin bir yolu var mı?

Fişi çekmeden bilgisayarı normal şekilde kapatmam tüm interneti kesiyor bu sorunu yaşayan ve çözümünü bilen birileri olup yardımcı olursa çok makbule geçer.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.