Şimdi Ara

TP-Link ER605 Switch ile 2 PPPoE bağlantı nasıl yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TP-Link ER605 Switch aldim. Evimde 2 adet fiber internet var. Bunlar 4 portlu ont cihazindan 1 ve 2. Ethernet portlarindan kablo ile Türk Telekom'un verdigi Archer C5v modemlere bağlanıyor.

Ont cihazindan gelen Ethernet kablolarını direkt olarak Switch'e bağlayıp internet erisimi saglamak istiyorum. Switch'in load balancer özelliği ile de iki hatti birleştireceğim.

Switch'e bahsettigim sekilde 1. interneti bağladım fakat 2. interneti baglayamiyorum çünkü 35 vlan ID'yi 2 WAN baglantisina girmeme izin vermiyor. Sadece bir tanesine 35 girebiliyorum.

Bu baglantiyi baska bir sekilde yapmanın bir yolu var midir? Normalde Archer modemleri köprü moduna alıp yapabiliyorum fakat ben aradan modemleri cikartip direkt Switch ile bağlanmak istiyorum modemler kalabalık yaratmasın diye. Switchide bir Router'a baglayacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 16 Aralık 2021; 18:3:24 >

• Merhaba,

Elinizdeki o cihaz switch değil router denilen cihaz oluyor. Hatta tam olarak bir VPN router. Switch denilen cihazlar daha basit oluyor. Onları zaten router olarak kullanamazsınız.

Her neyse cihazın internal switch'i aynı VLAN ID üzerinde dual wan için izin vermiyorsa haliyle yapabileceğiniz bir şey yok. Double tag destekleyen cihazlar almanız gerekir. Bildiğim kadarıyla draytek'lerin çoğunda bu mümkün.

https://www.draytek.com/products/load-balancing-routers

Hatta nasıl yapılacağı da knowledge base sayfasında anlatılmış;

Use the same VLAN ID on different WANs (For Vigor3900/2960)

https://www.draytek.com/support/knowledge-base/4748

Muhtemelen mikrotik tarafında da bu duruma uygun cihazlar vardır. Mikrotikçi arkadaşlardan bilen varsa yazarlar.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.