Şimdi Ara

TP-Link TL-MR3420 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
3
Favori
44.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: utkanizmit
    olur açalım.
    aşağıda yazdığım ayarlarla cihaza repeating yaptırabilirsiniz.
    1-) routeri ethernet kablosu ile sarı portlardan birisinden pc ye bağlayın.
    2-) Pc nizde kablosuz ağları felan kapatın yani sadece ethernet bağlı ve açık olsun. İp config komutu ile varsayılan ağ geçidine bakın. Bu adres 740 n in arayüz adresidir.
    3-) Web tarayıcınızı açın 740n in arayüzüne gir. Default kullanıcı adı ve şifre admin
    4-) arayüzde ilk olarak qss menusunden qss i disable yap. (wps olarakda geçebilir)
    5-) daha sonra network kısmına gel. Lan tıkla. İp adresi olarak 192.168.1.254 gir. Default gateway 192.168.1.1 yap. (kaynak modemin 192.168.1.1 ip de olduğunu varsayıyorum)

6-) Wireless tıklayın. İstediğiniz kablosuz ağ ismini ve şifreyi girin. Orda wds tıklayın. Survery tıklayıp açılan pencerede tekrarlamak istediğiniz kablosuz ağ yayınını seçin. bu yayının Şifre türünü ve şifresini girin.
    7-) wireless den security settings tıklayın ve şifre türünü seçip şifreyi girin.
    8-) Soldan dhcp menusune gelin. Enable yapın. Start ip 192.168.1.200 - end ip 192.168.1.230 default gateway 192.168.1.1 pri dns 4.2.2.3 sec dns 4.2.2.4 girin.
    Router i yeniden başlatın.
    İşlem tamam.
    kolay gelsin.

Hepsini yaptım
    Sadece 5. maddede belirtilen yerde default gateway seçeneği yoktu
    8. maddede belirtilen yerde vardı
    Çalışmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

Hepsini yaptım
    Sadece 5. maddede belirtilen yerde default gateway seçeneği yoktu
    8. maddede belirtilen yerde vardı
    Çalışmadı

Cihaz nedir? Bende tp link mr3020 var. 5. maddede default gateway seçeneği vardı. Ayrıca anlatılanları uyguladım ve repeater olarak internete çıktım. Sadece kaynak modeme bağlantısı kuvvetli bir yer gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koppa

Cihaz nedir? Bende tp link mr3020 var. 5. maddede default gateway seçeneği vardı. Ayrıca anlatılanları uyguladım ve repeater olarak internete çıktım. Sadece kaynak modeme bağlantısı kuvvetli bir yer gerekiyor.

mr3420 ile denedim wireless bağlantı kurdum nete çıkamadım 3420nin arayüzüne bile giremedim
    Modemle mr3420 yi aynı odaya koyup denedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 28 Eylül 2012; 12:40:05 >
  • quote:

quote:

mr3420 ile denedim wireless bağlantı kurdum nete çıkamadım 3420nin arayüzüne bile giremedim
    Modemle mr3420 yi aynı odaya koyup denedim

5. madde de eksik seçenek var diyorsun. Aklıma ilk gelen güncel yazılımı yüklü mü? Çünkü internete çıkamamanın sebebei ip çakışması yüksek ihtimal. Ve 5. maddedeki default gateway de bu durumu ayarlıyorsun ...

• quote:

5. madde de eksik seçenek var diyorsun. Aklıma ilk gelen güncel yazılımı yüklü mü? Çünkü internete çıkamamanın sebebei ip çakışması yüksek ihtimal. Ve 5. maddedeki default gateway de bu durumu ayarlıyorsun ...

yazılım güncelledim denedim yine olmadı
    Network>lan sekmesinde mac address-ip address-subnetmask seçenekleri var sadece

elimde bir de 5110 g var onunla da universal repeating yapamadım sanırım ana modemdeki şifrelemeyi wep yapmam gerekiyormuş o yüzden onu da kaldırdım rafa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 28 Eylül 2012; 13:47:48 >
  • quote:

quote:

yazılım güncelledim denedim yine olmadı
    Network>lan sekmesinde mac address-ip address-subnetmask seçenekleri var sadece

elimde bir de 5110 g var onunla da universal repeating yapamadım sanırım ana modemdeki şifrelemeyi wep yapmam gerekiyormuş o yüzden onu da kaldırdım rafa

kaynak modem in ip adresi ne ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

kaynak modem in ip adresi ne ?

192.168.1.1
    tp link TD854W (ttnetin verdiği)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 28 Eylül 2012; 14:48:47 >
  • bu ayarlar uyar o takdirde.
    Birde repeating de pc nin ip alıp almadığına bak.
    Arayüze giremiyorum dediğine göre yüksek ihtimal ip almıyor pc.
    Şayet almıyorsa manuel ip gateway ve dna dene.

• quote:

bu ayarlar uyar o takdirde.
    Birde repeating de pc nin ip alıp almadığına bak.
    Arayüze giremiyorum dediğine göre yüksek ihtimal ip almıyor pc.
    Şayet almıyorsa manuel ip gateway ve dna dene.

Cihaz ara yüzüne wireles ile girebildim ama yine nete çıkamadım
  • status ekranında wds için ne yazıyor.

• quote:

status ekranında wds için ne yazıyor.

status ekranında wds status: RUN yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 28 Eylül 2012; 23:27:31 >
  • team ile bir bakalım istersen.
  • quote:

team ile bir bakalım istersen.

ok msnim açık
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tunahanozcelik

Hocam dün 3g uyumluluk listesine bakarak Mr3420 router aldım ama 3g modemimi(avea jet modem zfe MF627) tanıtamadım bin dosyasını bulamıyorum da başka bir yolu var mı???

Uyumluluk listesinde varmı peki?

turkcell e176g yok uyumluluk listesinde ama ben çalıştırdım

sadece *99# (doğru hatırlamıyor olabilirim) ve apn kısmına internet yerine MGByazdım manuel seçenekten

*99___ ve mgb ile ilgili kısmı adaptörü pcye takarak ayarlardan öğrenebilirsiniz..

Dün tp 3040 aldım. fakat Wifi a bağlanamdım. Sayenizde ne yapılması gerektiğini öğrendim. Turkcell E180 3g modem de aynen yazdığınız gibi manuel girişi seçip
    *99# numara olarak yazıp
    alltaki internet yazan yere mgb yazdım aç kapa yapınca alet çalıştı.
    Bilgiler için çok teşekkürler

• ttnet'in 3G modemleri , bu cihaz ile nasıl performans verir acaba? şu an ttnet çok uygun, 4 GB 19 TL..

avea'nın ZTE MF 636 ve MF627 modemleri kullanılmaktaymış ancak işte size kritik nokta; modem max. 3,6 Mbit destekliyor.. o umduğumuz çılgın hızlara çıkmak yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liebermann -- 9 Ekim 2012; 15:17:09 >
  • arkadaşlar vodafone huawei K3773 modem aldım, vodafone paketli.. bu modemle Mr3420 bağlantısını sağlayabilen varmı,ben yapamadım.. bilgi birikim ve deneyimleriniz nelerdir..
  • turkcell'in E171 3g modemli paketini aldım, MR3420'ye bağladım ve stabil.. hiç ama hiç sorunsuz çalışıyor, bağlantı kopması vs hiç görmedim..

burada çok kızdığım bir nokta var, o da şu;

vodafone modemi de huawei , turkcell'inkisi de.. ama turkcell modemi ile MR3420 sorunsuz çalışırken vodafone için mail attım yanıt bile dönmediler, çalışmıyor vodem ile..

burada hafiften tp-link Türkiye'nin, Turkcell'i kayırdığını düşünmüyorum değilim.. resmen "gidin sorunsuz olan turkcell 3g'yi seçin" diyorlar.. gizli mesaj bu aslında..
  • aslında dd-wrt ile cok fazla sayıda 3g modem destekleniyor.
    lakin dikkatimi çeken k3773 yine yok
    bu arada 3420 ddwrt ile güzel stabil çalışıyormuş.
  • 3G Kullanacaklar sadece ayarlardan 3g seçmeli yine wan kullanacaklar sadece wan seçmeli yoksa kopmalar oluyor.
  • Bu routerların herhangi bir modeliyle Turkcellin E353 Vınnı'nı çalıştırabilen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.