Şimdi Ara

Tp-link TL-WA5110G bu mesafeden işe yararmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 10-15 db ile 5110g bağlantı kurar. ayarlarda felan bir sıkıntı olmasın ?
    birde windsurferi her iki tarafada uyguladın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efekan_02

yine bilgi vereyim. Tekrar 5110 un birini neti almak istediğim yere diğerini de önceki gibi pencerenin önüne koydum öncekine ek olarak windsurfer yaptım bu sefer ama yine olmadı işe yaramadı.10-15 dB olmasına rağmen bağlanamadı.

şimdi anten alamaya karar verdim.koyacak yer sıkıntısı olduğu için ve çok büyük antenlere ihtiyacım olduğunu düşünmediğim için küçük portatif olanlara bakıyorum.mesela Dark 7dBi Yönlü Wireless Panel Anten yada sizin dediğiniz 8 dBi çanak antenlerden. ama şu dark işe yararsa o daha bi aklıma yattı

ben 5 dbi ile rahat ve güzel şekilde bağlanıyorum senin nasıl öyle oldu anlamadım...
  • galiba o değerler sabit değildi aniden kopup sonra yine bağlanıyordu. zaten hiç bi sayfayı açamadım. bende dark marka 7 dbi panel atnen aldım iki tane birde bunlarla deneyeceğim.

bu arada söyleyim antenler acayip dandik görünüyor üzerinde markası bile yazmıyor çinden ithal edip bir dolap poşetine koymuşlar ve öylece göndermişler.içinde antenden başka bişey yok hani bilgilendirme kağıtları cartı curtu onlar bile yok. ama iyi ayarlanırsa sanırım 4 dbi yönsüzden iyi sonuç verebilir onu da deneyince yazarım.

neyse bir daha da bu markaya yaklaşmam belki almak isteyipte buraya bakan olur ki ben almadan önce baktım birşey bulamadım onun için yazıyorum.
  • sanırım aldığın antenler alfanın icadı 7 dbi paneller.
    iş görüyor fena antenler diil.
  • yukarda bahsettiğim dark 7dbi panel antenleri test ettim kıyasladım kullandım vs vs kesinlikle almaya değmez üzerindeki 4 dbi omni antenlar daha iyi.

birde WA730RE aldım tek cihazla işimi hallederim diye (ilk mesajımdaki yer için değil) ama cihaz range extender moda alındığında nerdeyse ağ bulamayacak duruma geliyor ve 2 gün uğraştım her türlü kombinasyonu denedim olmadı işe yaramadı birde qss denen zımbırtısı var onu da bi türlü devredışı bırakamadım. 5110g yi aynı güç ile(100mw) client olarak kullanıyorum onu da ap moda aldım bu şekilde sorun yok çok iyi.ve senin diğer başlıkta anlattığın gibi yapılmazsa çalışmıyor yani dhcp client olanda açık ayrıca dns ve gateaway kısmına modem ip si yazılacak.

sonuç olarak dark marka bişey almamaya özen gösterin ve TP-LINK WA730RE cihazını menzil genişletmek için alacak arkadaşlar bir işe yaramıyor haberiniz olsun en azından ben beceremedim ap olarak kullanıyorum.

• sorun çözüldüyse ne ala :)
    dhcp sıkıntısı bazı modemlerin ip vermede nazlanmasından kaynaklanıyor.
    özellikle airties lerin.
  • yaz gelince neti aldığım yer ile aramızda bulunan ağacın yaprakları büyüdüğü için hızım çok düştü. ben ağaçtan kaynalandığını düşünüyorum.ilk kurduğumda 3-3,5 mbps idi sonra windsurfer yaptım 6 ya kadar çıktı.şimdi ise 1-1,5 arası
    .resimdeki anten işimi görür mü acaba daha önce de söylemiştim 7 dbi panel almıştım iki tane çok dandik çıktı ve hiç bir işe yaramadı acaba bunlar nasıldır.
    neti aldığım yer çok çok yakın 30 m falan arada bi ağaç var sadece şimdi daha iyi antende alırım hatta 24 dbi tp-link bile alırım ama onların patlama noktası falan filanı var

Tp-link TL-WA5110G bu mesafeden işe yararmı

• ahım şahım olmasada yönlendirme yaptığı için kendi anteninden daha iyi çeker. Aynı anteni kullanıyorum iş yapıyor fena diil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kablosu uzun değil mi sonuçta ne kadar uzun kablo o kadar kayıp demek kablosu kısaltılabilir mi yoksa kısaltsak bile bişey değişmez mi
  • bendekinin üstündeki kablo lmr serisi iyi bir kablo.
    metrede en fazla 0.4 dbi kayıp yapar.
    ki 1 metre bile yok kablo uzunluğu yani kısaltsanda ahım şahım bir faydası olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

Hocam anlamadığım nokta şu. Beyaz ile çizdiğin yer araba yolu mu yoksa sinyalin geleceği yol mu. Sinyale nasıl yön verip viraj aldırabiliyorsunuz?

Teknoloji gelisti hocam. Gudumlu sinyal cikti

• quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

quote:

quote:

Hocam anlamadığım nokta şu. Beyaz ile çizdiğin yer araba yolu mu yoksa sinyalin geleceği yol mu. Sinyale nasıl yön verip viraj aldırabiliyorsunuz?

o mesajın tarihi 6 ocak 2012

yani o kadar ince bir espri ki ancak 11 ay sonra anlayabildiniz öyle mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: efekan_02

quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

quote:

quote:

o mesajın tarihi 6 ocak 2012

yani o kadar ince bir espri ki ancak 11 ay sonra anlayabildiniz öyle mi?

Konu 11 ay önce açılmış olabilir, ben yeni görmüş ve cevap yazmış olamammı ? Neden zorunuza gittiki yada kime kızdınızda burda voltaj atıyorsunuz ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.