Şimdi Ara

Tp-Link TL-WR2543ND 450Mbps & Zyxel Prestige P792H

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Modem konusunda yıllardır çok sıkıntı yaşadık.

Bulunduğumuz yer ortalama 500 metrekare tek kat ve yaklaşık 10-15 adet kablolu, kablosuz pc bağlanmakta.

Linklerini aşağıda verdiğim modemler işimizi görürmü? Yoksa başka bir ürünmü tavsiye edersiniz.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

1_ http://www.hepsiburada.com/Liste/zyxel-prestige-p792h-gshdsl-router/productDetails.aspx?productId=bd60915&categoryId=3009801#Yorumlar

2_ http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-wr2543nd-450mbps-dual-band-kablosuz-router/productDetails.aspx?productId=bd101321&categoryId=410&SKU=BD101321#Yorumlar

• Bence TP Link daha çok işini görür hem daha yeni model hemde çekim gücü daha iyi
  • iki üründe modem diil. Router. Bu cihazlar yerine daha farklı alternatifler kullanabilirsiniz. Kablosuz kullanıcılar için pro bir access point örn. Ubiquiti picostation2hp kablolular içinde tplink 941nd router yeterli olur bence.
  • Peki, Tp-Link TL-WR2543ND 'ü herhangi bir modeme bağlasam, bahsedilen hızları görebilecekmiyim?
  • 5 ghz alıcılar kullanırsan teorik olarak görürsün. Ama pratikte pek sanmyorum.
  • @utkanizmit FADNUR arkadaş modeme bağlanmaktan bahsetmişl . Anladığım kadarı ile router modeme bağlıyacak burada 5 ghz alıcının anlamı yok . ayrıca 5 ghz hızlarda wireless adaptorlarda 54 mbps'den fazlasını görmedim.

@FADNUR ağınızı ne amaçla kullanıyorsunuz bu önemli .. Amaç sadece internete çıkmaksa merkezi yere konuçlanmış QoS ve NAT ayarlarları iyi yapılmış DD-wrt flashlı tp link wr741 de işinizi fazlasıyıyla görür.

En pahalısından Cisco routerde alsanız Doğru ayarlayamazsanız .Size sıradan Bir AP kadar dahi hizmet etmez
    Anladığım kadarı ile dosya ve yazıcı paylaşımıda yapacaksınız .Bu nedenle profesyonel anlamda yardım alsanız daha doğru olacağı fikrindeyim.
    Bunun bütçesini 10-15 kişinin çalıştığı bir iş yeri fazlası ile karşılayacağı düşüncesindeyim.

• Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara tekrar teşekkürler.

Ttnet'in işyerim paketi içinde olan, beleş verilen modemlerinden (marka zyxel ve airties, serisini bilmiyorum) kullandık. Biri yandı, biri kül oldu falan filan. Hiç bir zaman tam randıman alınmadı.

Modemin değişmesi gerekiyor, kurulacak sistemin sorunsuzca ve özellikle internete bağlanma konusunda problemsiz olmasını istiyorum.

Beklentim sadece ve sadece kablolu, kablosuz internet bağlantısının tam ve hızlı olması.

Dosya paylaşımı, yazıcı paylaşımını farklı yoldan hallediyoruz.

Yazıcı paylaşımı hızlı, dosya paylaşımı mükemmel, ağzıyla kuş tutan, ama on metre ileriden kablosuz bağlantısı giden bir modem hiç istemiyorum.

Profesyonellik, hele ülkemizde malesef. Az çok bilgisayar kullanmasını bilen herkesin kendisini profesyonel zannettiğine sanırım sizlerde şahit olmuşunuzdur.

Daha bir çok sebeple, kendi sistemimizi sizlerin önerileri doğrultusunda kurmaya çalışacağım. İnternet bağlantısı konusunda sorunsuz ve hızlı; modem, router, access point artık ne gerekiyorsa alıp kurmaya çalışacağım.

Polemiğe girmeden son not: Son çalıştığımız profesyonel, iki ayrı zamanda, bilgisayarın eternet kablosunun ucunu, özellikle değiştir dememe rağmen, onunda ikisinde de değiştirdim demesine rağmen, yara bandına benzer bir bantla sağlamlaştırdığını görünce, asıl profesyonelin burdan yardım alacağım arkadaşlar olduğuna bir kez daha emin oldum.

Profesyonellik konusuna nerden geldim. Sayın fauconni profesyonel yardım alın demişti haklı olarak. Onuda denedim olmayınca olmuyor.

Edit son not.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FADNUR -- 7 Şubat 2012; 12:31:41 >

• Benim anladığım anlamda Profesyonellik servis elemanlığı değildir.
    Kolay gelsin
  • Son durum; forumdan Sayın ccnablade'den Airties 5452 modem ve 4420 access point alarak durumu çözmeye çalışacağım. Umarım bağlantı konusunu tamamen halletmiş olacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FADNUR

Son durum; forumdan Sayın ccnablade'den Airties 5452 modem ve 4420 access point alarak durumu çözmeye çalışacağım. Umarım bağlantı konusunu tamamen halletmiş olacağız.

slm. şimdi 10-15 kullanıcı diyorsun güçlü çekim istiyorum stabilite istiyorum hız istiyorum diyorsun ama gidip airties e para veriyorsun.
    bak benim tavsiyem şu olur. orta kalite bir markanın airties, tp-link v.s. fark etmez wifi desteği olmayan bir modemini al.
    yanına band genişliği v.s. ayarlayabileceğin gayetde güzel iş gören gigabit destekli tp-link wr1043 nd bir router koy.
    mümkünse fauconni arkadaşın dediği gibi ddwrt atarsın cihaza ama atmasanda band genişliği felan çalışıyor.
    wifi konusuna gelincede adam akıllı fiziksel duruma göre bir yada 2 tane mimo destekli ap koy. örneğin ubiquti nanostationm2
    gayet güzel olur. eğer kullanıcılarda mimo ve n destekli olursa süper hızlar alırsın.

• orta düzeyde bir modem yaklaşık 15 kullanıcıda sıkıntı oluşturur, bence modemin üstdüzey bir modem olmalı sonuçta tüm kullanıcılar kablolu ve kablosuz hepsi modem üzerinden internete çıkacaklar AP de dahil, orta düzey modem alırsan modem kasar ve kopmalar meydana gelebilir, benim tavsiyem bir adet ZyXEL P-661HNU-F1 yada P-662 HW-D1 modem al buna birde ZyXEL NBG4615 Universal repeater Printserve ve Usb dosya paylaşımı özelliği olan bağladınmı işin çözülmüştür..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.