utkanizmit arkadasımızın TP-LINK ile ilgili birçok yorumunu okuyarak TP-LINK ürünlerinden birini tercih ederek evde ağ kurmak istiyorum fakat hangi ürünün benim için daha iyi olacağına karar veremedim. kavram karmaşası ve bazi TP-LINK ürünlerinin bazi özellikleri kendi sitesinde yazdıkları ile kullanıcıların yorumlar kafamı karıştırdı (TP-LINK in bazı modellerinde sitesinde universal repeater yazmadığı halde bazı yorumlarda vardır denmesi gibi) yardımcı olursanız sevinirim.
evde iphone telefonun internetini telefon yazılımı sayesinde tablet pc de ve pc de ve smat tv de kablosuz olarak kullanıyorum. fakat telefon hep cihazların yanında durması şartı, telefon içerki odaya giderse bağlantı kopuyor. aynı zamanda yan binadaki arkadasımın internetinide kablosuz kullanıyorum pencere onunde durmak kaydı ile.
benim yapmak istediğim telin internetini yada yan binadaki arkadasımdaki kablosuz olarak alacağım interneti benim evimde tüm odalarda kablosuz olarak tüm cihazlarda kullanmak (tablet pc, pc, smart tv) bunu yarparkende az maliyetle ve yeni teknolojilere ayak uydurmak, geleceğide düşünerek işe yarar güzel bir cihaz almak istiyorum. arkadasın modemi Tenda W150D 4port WiFi-N 150M
SORULAR
1- TL-WA901ND Access Point universal repeater cihazı sayesınde karşı modemde yada iphone telefonda ayar yapmadan interneti TL-WA901ND üzerinden kablosuz alıp evde gene kablosuz dagıtabilirmiyim?
2- TL-WR1043ND cihazı usb hdd bağlayabilme ve ekstra 1000mbps lan wb özellikleri güzel fakat Access Point özelliği yokmuş. Access Point özelliğinin olmaması ne gibi bir dez avantaj getirir?
3- sadece router olarak çalışan cihazlar kablosuz alınan interneti gene kablosuz olarak dağıtamazlarmı? router ve Access Point arasındaki farkı tam kavrayamadım.
4- TL-WR1043ND de universal repeater özelliği yokmu?
5- kurmak istediğim sistemde TL-WR1043ND kullanılamazmı? ( Access Point özelliği yok)
6- kurmak istediğim sistemde TL-WA5210G kullanılamazmı? (router özelliği yok)
7- TL-WA5210G nin kapsama kapasitesi hosuma gitti. TL-WA5210G (router özelliği yok) universal repeater özelliği yokmu?
8- kurmak istediğim sistemde TL-WA5210G kullanılamazmı? (router özelliği yok)
yardımınız için teşekkurler
slm. 5210g ile repeating yapabilmen için mecburen wep şifre kullanman lazım. Yani bu şıkkı eledik. Komşun yüksek ihtimal wpa şifre kullanıyordur.
901 ile wpa repeating yapabilirsin. Ama telefonun la olurmu bilmem hiç deneme şansım olmadı.
Bence sana en uygunu tplink 1043nd. Neden dersen cihazın wds ile yeni kelfettiğimiz bir iki ayarla gayet güzel repeating yapılıyor. Ayrıca diyelimki 1043 kendi yazılımı ile telefonla repeating yapamadı.kurarsın ddwrt yi hertürlü cihazla her tür olayı yapar hale gelir. Aynı şeyler 941nd içinde geçerli. Ddwrt felan uyumlu. Eksiği usb port ve gigabit ethernet.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
TL-WA901ND ile komşunun internetini kullanabilirsin repeater özelliği ile mümkün cihazı pencereye koyarak veya anten kablosu ile anteni pencereye koyarak seninki ile aynı durum bendede var benim kullandığım cihaz wa701n mutemelen aynı şekilde ayarları vardır evin tamamında andrid tel ile bile bağlanarak neti kullanıyorum