Şimdi Ara

Tplink TL-WA901ND Repeater Hız Düşüş Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ana modemim uydunet netmaster ve modemim salonda duruyor evin arka odasina sinyal gücü yetmiyor o nedenle bende tplink wa901nd ürünunu aldim ve universal repeater olarak kurdum.

Repeater ana modemi yani net masteri 5 uzerinden 4 diş olarak görüyor yani sinyalden yana sıkıntı yok fakat normalde hızım 25mbitken repeaterda bu hız 6 ile 10 mbit arasinda dalgalaniyor ve ping oluyor oyunlarda falan sizce nasil cozebilirim yada bu kadar hız düşümü normalmidir ?

Simdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuz444 -- 7 Kasım 2016; 13:06:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Yok mu yardım edebilecek olan ?
  • normal durum
  • 25 mbitten 6 mbite dusuyor ve cok rahatsiz ediyor ve telefonum ana modemin yanindayken de repeatera bagli kaliyor yani evin her yerinde dusuk hizda kullanmak zorunda kalıyorum.

• korkusuz444 K kullanıcısına yanıt
    Universal repeater modunda, modem sinyali kablosuz olarak alıp güçlendirerek kablosuz olarak geri verir.İlk olarak senin şunu denemen gerekli.Tp Link modemin yanına gidip speed test yaparak hızına bakacaksın.Eğer 25 hızı tam alıyorsan, modem netmaster modemi yeterince görüyor, sebep senin Tp linke olan mesafen olacak.

Diğer şekilde modemin yanında dahi hızın 6 mbit oluyorsa Tp Link netmaster modemi yeterince göremiyor demek. Bende daha önce universal repeater modem kurulumu yaptım.İki kat alttaki modeme bağlamıştım.Hız olarak bir miktar düşüş ve ping gecikmeleri yaşanıyor.Bunu kablosuz olarak yapabilmek için TP Link modemi mümkün olduğunda netmaster modemin yanına kadar getirmen gerekli.Bunun başka bir alternatifi yok çünkü. Senin probleminde bu gözüküyor Tp linki bir şekilde konum değiştirerek veya netmasteri konum değiştirerek birbirlerine en iyi şekilde görmelerini sağlaman lazım.

Eğer sorunsuz ve gecikmesiz bir iş istiyorsan en mantıklı yol netmaster üzerinden TP Linke bir cat5,cat5e,cat6 (RJ-45) kablo çekmeniz.Kablo ile yapılan bağlantı da netmaster üzerindeki hız ve ping ne ise aynısı TP Linke de alınır.Ayrıca diğer bir avantaj ise kablo çekildiğinde Ağ ismi farklılaştırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NedStark2 -- 9 Kasım 2016; 14:17:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.