Şimdi Ara

Trafik Bilgi Sistemli, Navigasyon önerisi.. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Yok.
    Daha dogrusu tablette net gorunmuyor.

Suradaki gorsele gore on tarafta sol alt koseye yakin bir mikrofon deligi var. Konusan insan figurunun solunda...
    http://www.hepsiburada.com/liste/navitech-qxv-751t-primo-7tvli-yeni-nesil-vr-navigasyon-cihazi/productDetails.aspx?productId=otdelqxv751t&categoryId=257643#Gorseller

Hocam aletin ön taraf cam gibi dümdüz. ne delik var ne girinti.
    Konuşan insan figurunun solu da tamamen ayna gibi dümdüz.
    Kullanma klavuzuna yeniden baktım Mikrofonun yeri işaret edilmemiş.
    Tüm delik, girinti, çıkıntı, bağlantı vs. her şey aletin sol yan kenarının üzerinde konumlandırılmış.
    Resimde işaretlediğim noktanın, yine de mikrofon yeri olsa diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: barak hp
    Tüm delik, girinti, çıkıntı, bağlantı vs. her şey aletin sol yan kenarının üzerinde konumlandırılmış.

HB'deki ve Navitech'deki görsel ile sizdeki ürün birbirini tutmuyor.

Trafik Bilgi Sistemli, Navigasyon önerisi..
    http://www.navitech.com.tr/admin/PICS/products/600_2012792479.jpg

Evet, çektiğiniz fotoğraftaki arkadaki delik mikrofon için olmalı. Keşke önde olsaydı, navigasyon cihazı genelde şoföre dönük durur. Sesinizi direk alması için mikrofonun önde olması iyi olurdu.
    Bence bir kez şunu deneyin: Konuşurken mikrofon deliğini kendinize doğru gelecek çekilde cihazı çevirin. Bakalım faydası olacak mı?

Neticede en sevindiğim şey ise bu cihazı telefonla eşleştirip sesi araç hoparlörlerinden alabilmek. Sonunda bir WinCE tabanlı cihazda aynı anda BT ile FM Transmitter'in çalıştığını gördük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 27 Mart 2013; 13:57:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

Orijinalden alıntı: barak hp

HB'deki ve Navitech'deki görsel ile sizdeki ürün birbirini tutmuyor.

Trafik Bilgi Sistemli, Navigasyon önerisi..
    http://www.navitech.com.tr/admin/PICS/products/600_2012792479.jpg

Evet, çektiğiniz fotoğraftaki arkadaki delik mikrofon için olmalı. Keşke önde olsaydı, navigasyon cihazı genelde şoföre dönük durur. Sesinizi direk alması için mikrofonun önde olması iyi olurdu.
    Bence bir kez şunu deneyin: Konuşurken mikrofon deliğini kendinize doğru gelecek çekilde cihazı çevirin. Bakalım faydası olacak mı?

Neticede en sevindiğim şey ise bu cihazı telefonla eşleştirip sesi araç hoparlörlerinden alabilmek. Sonunda bir WinCE tabanlı cihazda aynı anda BT ile FM Transmitter'in çalıştığını gördük.

Ulaş seçim de yardımcı olduğun için teşekkür ederim, HB den next 555 siparişi geçtim
    artık ürünü beklemedeyiz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akıllıdeli06 -- 29 Mart 2013; 15:47:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akıllıdeli06

Ulaş seçim de yardımcı olduğun için teşekkür ederim, HB den next 555 siparişi geçtim kargo ile 230 a geldi
    artık ürünü beklemedeyiz :)

Rica ederim.
    Siz normalde kararınızı verip "Next 565 alacağım" demiştiniz de ben size "BT için fazla para vermeye değmez, kullanışsız" demiştim değil mi? Bir an hatırlayamadım da... Gerek özel mesaj gerekse konularda açıktan bir çok kişiye yardımcı olmaya çalışıyorum da... O yüzden bazen böyle hatırlayamıyorum.

Bu arada; Next-555 HB'de 249 TL, siz kredi kartı puan iadesi falan derken öyle 230 TL'den aldınız sanırım. Alın bir bakın, ekran dokunmatiğinin zor algılaması dışında bir sorun yok (bunu bazıları ciddi sorun yapabiliyor ve iade etmek istiyor, o yüzden baştan söylüyorum). İlk şarjını da şöyle 12-13 saat yapın. Sitelerinde veya kılavuzda tarif edildiği gibi Naviextras Toolbox indirip güncellelerini de yaptınız mı tamamdır.

• next 565 ile arasında 50 tl lik fark var, ki epey fazla işe yaramayan bir BT için, aslında birkaç marka model vardı aklımda
    dokunmatiğin zor algılanması çok ta problem olacağını sanmıyorum,

bu arada kullanmak isteyen arkadaşlar olursa HB de iş bankası int şubesi kullananlara 31 mart a kadar 20 tl lik indirim yapıyorlar kargoyu da aradan çok rahat çıkarırsınız HB de çok iyi kargo ödeme kampanyaları var ben almak istediğim birkaç kitabı kitapyurdu yerine HB den aldım...

güncellemeleri yapıp bir süre kullandıktan sonra ihtiyacı olan arkadaşlar için elimden geldiğince yorumlarımı eklerim artık, :)
  • Ok işareti donuk donuk mu ilerliyor yoksa hızlı mı ?

Harita da kasma oluyor mu

Atıyorum

Ben ateşehir migros yazabiliyor muyum direk cadde/ sokak yazmadan ?

google maps teki gibi

Atıyorum Efe market reyonları yazabilir miyim. Direk firma adı yazarak adres bulabilir miyim bunu öğrenmek istiyorum. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

Ok işareti donuk donuk mu ilerliyor yoksa hızlı mı ?

Atıyorum

google maps teki gibi

Atıyorum Efe market reyonları yazabilir miyim. Direk firma adı yazarak adres bulabilir miyim bunu öğrenmek istiyorum. ?

Hocam bunu genel olarak soruyorsunuz sanırım. Yani bir marka özelinde değil...
    Ben genel olarak bildiğim cihazlar üzerinden yanıt vermeye çalışayım. Öncelikle; Win.CE işletim sistemli ve genelde IGO yazılımları kullanan cihazlar ile Linux tabanlı GARMIN cihazlar hakkında yorum yazacağım.

Ok işareti donuk donuk mu ilerliyor yoksa hızlı mı ?
    IGO PRIMO yazılımını kullanan 600mhz ve üzeri işlemcili (Win.CE işletim sistemli) klasik portatif navigasyon cihazlarında ok işareti yani imleç genelde akıcı biçimde ilerliyor, sadece bazılarında TBS trafik bilgi sistemi adaptörünü takınca akıcılık biraz (çok rahatsız edici değil) bozulabiliyor, düz giderken problem yok ta, özellikle 90-180 derecelik sert dönüşlerde ekrana tamamen yeni alan çizileceği için sanırım biraz kasılma oluyor. Trafik alıcısını takmazsanız hiç sorun yok. 500-533mhz işlemcili cihazlarda ise her durumda görüntü akıcılığı bozuluyor, kesik kesik ilerliyor. GARMIN Nüvi40 kullandım, 2013 yılı ürünlerini teknomarketlerde denedim, bu cihazlarda da genel olarak görüntü akışında hiç problem yok.

600mhz+ işlemcili IGO yazılımlı (Win.CE) cihazlarda 2D harita modunda gezerken kasma olmuyor. Bazı cihazlarda harita modunda dolaşırken görüntü kesiliyor, ancak işlemnci yetersizliğinden değil dokunmatik yüzeyin kalitesizliğinden. Bazı cihazlarda iyice bastırmak gerekebiliyor. GARMIN marka cihazlarda da harita modunda hiç sorun yok.

Bunu IGO yazılımlı cihazlar bildiğim kadarıyla yapamıyor. Böyle bir arama stilini yanlış anımsamıyorsam Piranha Stinger 4,3" navigasyon cihazının yazılımında ve piyasanın en ucuzarından olan SUNNY 4,3" Snav00x model cihazların kullandığı "Mireo Don't Panic" yazılımında görmüştüm. Adres satırına aklınıza gelen tüm verileri yazıyorsunuz, arama sonucunda alternatifler altta listeleniyor ve siz seçiyorsunuz. Bazen sonuç çıkmayabiliyor da... Bu özellik aslında IGO yazılımlarında da olsa güzel olacak. GARMIN tarafında ise adres veya "önemli yerler/POI" dediğimiz harita sağlayıcı tarafından daha önceden kaydedilmiş yerleri arayıp bulmak bence daha çileli. IGO yazılımlarında hiç olmazsa aynı ekran sayfasından açılan tablolara "il/ilçe, cadde/sokak ve kapı numarası" girmeniz gerekiyor, adres ararken bunu yapıyorsunuz. "Önemli yerler/POI" ararken de ayrı bir "Önemli Yerler/Noktalar" butonundan arıyorsunuz. GARMIN cihazlarda adres arama işi bana biraz daha zor geliyor. "Adres" butonuna tıklayınca karşınıza sanırım son aradığınız şehir veya GPS alıcı açıkken o anda bulunduğunuz şehir (il) seçili olarak gelip "İLÇEYİ HECELE" geliyor. Eğer başka bir ile gidecekseniz önce alttan "Şehir/bölge seç" demek zorunda bırakıyor. İli girdiğiniz anda karşınıza "ilçe hecele" veya "tümünde ara" gibi bir seçenek geliyor. İster ilçe hecelemeye girip bir kaç harf yazıyorsunuz, isterseniz de tüm ilde arama yapabiliyorsunuz. İlçe/tüm il seçeneğinden sonra sırayla "cadde/sokak gir" ve "kapı numarası gir" geliyor. O yüzden IGO yazılımları adres girme yönüyle Garmin'lere göre daha iyi, fakat hepsini tek satırda bitiren programlar en kolayı.

IGO yazılımlı cihazlarda "Önemli Yerler/Noktalar" menüsüne girip oradaki "Buunduğum yer çevresinde ara", "Bir şehirde ara", "Rota boyunca ara" veya "Hedefimin çevresinde ara" (gitmek istediğiniz adresi girip rota çizildikten sonra çalışır) seçeneklerinden birini seçiyorsunuz. Daha sonra da önünüze "Alışveriş", "yakıt istasyonları", "restoranlar", "otoparklar", "Bankalar/finans" vb. kategoriler geliyor. İster kategori kategori derinlere inip aratırsınız, isterseniz de "tümünde ara" seçeneğiyle "Efe market" yazar aratırsınız. GARMIN cihazların yazılımında da benzer şekilde "İlgileniler Önemli/Coğrafi noktalar" diye bir yer olacak, oradan arama yapıyorsunuz. Yine IGO gibi karşınıza kategoriler ve direk arama butonu çıkıyor. Bunlarda tek fark alttaki bir menüden "çevremde ara, hedefimin çevresinde ara, rota boyunca ara" vb. seçeneklerinin seçilmesi. Son arama şekliniz aktif kalıyor ve değiştirmediğiniz sürece hep aynı biçimde arıyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.