Şimdi Ara

Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
85
Favori
289.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

benimde cama koymuşlar trafik cezasını ama hiçbir yerde çıkmıyor nasıl ödeme yapacağım dostlar?

tşk..

Cama koyulan makbuzla vergi dairesine gitmen yeterlidir yanlız 15 gün içinde git ki indirimli öde.
  • Malesef ülkemizde itiraz sistemi işe yaramıyor.
    Bana cezayı fahri müfettiş kesmiş elinde fotoğraf yok belge yok hiç bişey yok.
    Suç kontrolsuz şerit ihlali..
    Belli ki makas atmışım ama yine de bi ispat gerekli.
    İlerde ben de fahri müfettiş olup gıcık olduğuma ceza kesecem :)
  • evimin önünde park halindeki araca 72lira park cezası kesip geçmişler.. bu şekilde yediğim ikinci ceza oluyor.. yıllardır evimin önüne parkederim, öyle şehir merkezi de değil yani, bu tamamen piyango gibi birşey.. o gün oradan geçmekte olan bir memurun keyfine göre iş yapmasından kaynaklanıyor.. ne bir tabela ne bir istikrar.. yılda bi kere geliyor cezayı kesip gidiyor muhtemelen.. kimse de mahkemeyle uğraşmıyor, sistem şeffaf olsa uğraşıcam ama değil.. tanıdık bulan paçasını kurtarıyor olan bizlere oluyor.. nefret ediyorum bu şekilde tavuk gibi yolmalarından

• Bayramın 3. günü Şile'den dönerken Jandarma arkamdan ceza kesti.Sırf sinyal verip şerit değiştirdim diye.

154 lira ve maddeyi bulamamıştım, direk Pendik adliyesinde yazıldığı gibi itiraz ettim.Henüz gidip bakamadım ama ona 154 lira vericeğime 1540 lira masraf ederim yine koymaz bana.
  • gelirler idaresi başk. sitesini kontrol ettıgımde 07.06.2009 düzenleme tarıhlı, 29.06.2009 tebliğ tarıhlı 128 tl degerınde fakat gununde odemedıgım için bugun ıtıbarı ıle 377 lıraya ulasan bır trafik cezası söz konusu ayrıca ben bu aracı mayıs 2011 de satısı hemen vermek suretı ıle satmısım ve denıldıgı gıbı tebllu etmedıgım elıme veya muhtarlıga verılmıs bır ceza makbuzu da bulunmamaktadır ayrıca kendım kocaelide oturuyorum ceza yedıgım soylenen aracın plakası 34 tü ben 41 e cevırmemıstım , vergı daıresı olarak nakil vasıtalar vergı daıresı gozukuyor, benım izlemem gereken yolu ögrenebılırmıyım ? vergı daıresıne ulasmak telefon ıle mumkun olmuyor bu sekılde basına gelen varsa dilekçe ornegı falan paylasırsanız sevınırım
  • Uygulamanın tamamen keyfi olduğunu düşünüyorum.

Cezam! şu şekilde "54/1-A: Kendisini takip eden sürücünün geçmeye başladığı sırada geçişini beklemeden önünde giden aracı geçmeye çalışmak."

Canı sıkılınca ceza kesen kendini bilmez bir trafik müfettişi vakası bana 154 TL ceza olarak geliyor.

Hakkımı arayacağım ama ailemin rızkını haksız cezalarla çalan bu insanlara ve sistemi getiren ve parayı alan devlete hakkımı helal etmiyorum.
  • Benim de Trafik cezasına yaptığım itiraza 1 ay içinde cevap verilip red edildi.(arkadaşların dediği gibi,kabul edilen herhalde çok az)Ayrıca '' RESEN YAPILAN VE İTİRAZ EDENİN SARFINA SEBEP VERDİĞİ TOPLAM 15 TL MÜZEKKERE VE POSTA GİDERİNİN İTİRAZ EDENDEN ALINARAK KAMUYA GELİR KAYDINA,HARÇ VE TAHSİL MÜZEKKERESİ DÜZENLENMESİNE''diyede bir madde koymuşlar,Şimdi + bu parayıda ödeyeceğiz.Ama bu parayla ilgili nereye nasıl ödeneceğine dair bir belge yok .Herhalde sonra mı gelir,bilmiyorum.Bu konuda daha önce ceza ödeyip, artı bu şekilde para ödeyen varsa bilgilendirebilirmi.Heryerde uygulamanın aynı olup olmadığı merak konusu da.

• bursada 19.04.2010 da ceza yemişim kırmızı ışık ihlali fakat tebliğ edilen adres benim ruhsata kayıtlı olan adresim değil yaklaşık 7 yıldır aynı adreste ikamet ediyorum.arabayı aldığımdada aynı adreste yaşıyordum.Cezayı 21.05.2012 tarihinde gib gov tr den gördüm içişleri bakanlığına mail attım cevaben ceza tutanağı ve tebliğ zarfınıda göndermişler fakat gönderilen adres benim adresim değil mahalle cadde aynı kapı numarası hatalı ve ilçe yanlış ve bana gelen zarfta ilçe kısmının üstü karalanmış.ve gelen ekli yazıda postacı o adreste böyle biri olmadığından evrakı iade etmiş trafikte cezayı 22.06.2010 da ilanen kesmiş...bu durumda ne yapmam lazım itiraz etsem faydası olurmu 130 tl lik cezaya 182 tl faiz binmiş...
  • Geçmiş olsun, cezanızı ödeyin, itiraz etmeniz hiçbir fayda vermeyecektir, üzerinden iki sene geçmiş, bu süre zarfında en az bir kere bile sorgulama yapsaydınız cezanızı görürdünüz, bu tip davalar hep reddediliyor.

Geç öğrenilen cezayla ilgili tek tutar savunma, cezanın sisteme işlenmemiş olması, yani bilgisayardan sorgulama yapılınca görülmemesi. Örneğin 2010 yılında ceza kesilmiş adınıza, size 2011 yılında muayeneye girmişsiniz, ya da 2011 yılında aracın vergisini öderken vergi dairesinden aracın borcu-harcı olmadığına dair bir belge almışsınız, ama 2012 yılında bir bakmışsınız faizi gerçek tutardan fazla olan bir ceza kesilmiş.
    Böyle bir durumda mahkemeye itiraz ederseniz, faiz iptal olur, ama cezanın kendisini ödersiniz, ama tabi her halükarda garanti veremiyorum, burası Türkiye!
  • quote:

Orijinalden alıntı: volcano71

Geçmiş olsun, cezanızı ödeyin, itiraz etmeniz hiçbir fayda vermeyecektir, üzerinden iki sene geçmiş, bu süre zarfında en az bir kere bile sorgulama yapsaydınız cezanızı görürdünüz, bu tip davalar hep reddediliyor.

Geç öğrenilen cezayla ilgili tek tutar savunma, cezanın sisteme işlenmemiş olması, yani bilgisayardan sorgulama yapılınca görülmemesi. Örneğin 2010 yılında ceza kesilmiş adınıza, size 2011 yılında muayeneye girmişsiniz, ya da 2011 yılında aracın vergisini öderken vergi dairesinden aracın borcu-harcı olmadığına dair bir belge almışsınız, ama 2012 yılında bir bakmışsınız faizi gerçek tutardan fazla olan bir ceza kesilmiş.
    Böyle bir durumda mahkemeye itiraz ederseniz, faiz iptal olur, ama cezanın kendisini ödersiniz, ama tabi her halükarda garanti veremiyorum, burası Türkiye!

bu sene nisan ayında aracımı muayeneye götürdüm herhangi bir sorun çıkmadı.sorgulama yaptım ceza 2012 yılının 5.ayında sisteme işlenmiş,ben cezayı 2012 temmuz ayında gördüm,telefonla cezanın banamı ait olduğunu sorgulattım ama v.d cevap alamadım dilekçe yazmamı fakslamamı söylediler cevap gelmedi,bilgi edinme ile sordum cevap geldi.adresin tamamen hatalı olması tebligat yapılmadığı anlamına gelirmi ama ilanen ceza yazılması sanırım kanunun verdiği bir hak,biraz daha araştırıp gerekeni yapacağız cezayı ödemek değil faiz vermek insanın zoruna gidiyor...

• quote:

KTK'nun 116. maddesine istinaden gıyapta yazılan trafik cezalarına karşı, yani anlayacağınız tanımıyla "plakaya yazılan cezalara" karşı itiraz yolunu anlatacağım.
    Trafik polisinin durdurup yüzünüze karşı yazdığı cezalar için de itiraz yolu mevcut tabi, prosedür aynı işliyor, tek farkı 15 GÜN olan İTİRAZ SÜRESİ, yüze karşı yazılan cezalarda, yazıldığı tarihten itibaren, gıyapta yazılan cezalarda ise, size tebliğ tarihinden itibaren başlıyor. Eğer 15 gün içinde itiraz etmezsiniz, burası önemli, karar kesinleşmiş demektir, artık itiraz edemezsiniz.

Plakaya yazılan cezalar, ruhsatınızda yazılı olan, yani sistemde kayıtlı olan adresinize gelir, ikametinize PTT yoluyla gelen ceza, siz evde olmadığınız bir sırada gelirse postacı kapınıza bir not bırakır ve cezanızı muhtarlığa teslim eder, ve tebliğ tarihi o taihten itibaren başlar. Normal prosedür budur, cezanız eski ikametgahınıza giderse, suç sistemin değil, ikametgah adresini yenilemeyen sizdedir.

Gelelim itiraz işlemlerine, ben İstanbul için anlatacağım, diğer iller için de aynıdır, değişen bir şey yok.
    İtiraz işlemleri Trafik Mahkemeleri'ne yapılıyor, Türkiye'nin tamamında mevcut olmadığı için (sanırım bir tek Ankara'da varmış) bu işe, görevlendirilen bir Sulh Ceza Mahkemesi bakıyor, 2012 yılı itibariyle İstanbul'da Çağlayan'daki 3. Sulh Ceza Mahkemesi bakıyor, ama bunun bir önemi yok, dilekçemizdeki mahkeme kısmını boşbırakacağız, gittiğimiz adliyede hangi mahkemenin baktığını öğrenir öğrenmez bunu doldurabiliriz.

Öncelikle prosedür gayet basit, hiç gözünüz korkmasın, ayrıca sadece 1 TL dava dosyası parası veriyorsunuz, başka bir ücret de yok, mahkeme duruşması da yok, sadece evraklarınızı teslim ediyorsunuz, 5 dakikanızı bile almıyor.

Dilekçe örneğini ekte veriyorum, kendi durumunuza göre doldurabilirsiniz.
    (Örnek dilekçede kırmızı ışık ihlali cezasına karşı itiraz amaçlı doğaçlama bir yazı vardır.)
    Gerekli evraklar:
    1. Dava dilekçesi
    2. Dava dosyası (Adliye kantininden temin edeceksiniz - 1 TL)
    3. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Fotokopisi (2 nüsha)
    4. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı Fotokopisi (2 nüsha)
    5. Ruhsat Fotokopisi (2 nüsha)
    6. Kimlik ve Ehliyet Fotokopisi (2 nüsha)

Evraklarınızı Sulh Ceza Mahkemesi'nin kalemine teslim edeceksiniz, trafik cezasının ve tebligat kağıdının aslı sizde kalacak, dilekçenizde yazdıklarınıza göre bir karar verilecek, herhangi bir duruşma olmayacak, mahkeme sonucu tebligatla adresinize gelecek.

Mahkemeye vereceğiniz cezalar için ödeme yapmanıza gerek yok, mahkemenin yoğunluğuna göre karar süreci 2-3 aya kadar bile uzayabilir, karar size tebliğ edildikten sonra, sonuç olumsuz olsa bile, mahkeme karar tebliğinden itibaren 15 gün içinde cezanızı 3/4 oranında inidirimli ödeyebilirsiniz, herhangi bir hak kaybınız olmaz.

İtiraz yolunu, sadece haklı olduğunu düşündüğünüz cezalar için kullanırsanız mahkemelere gereksiz iş yükü yüklememiş olursunuz, ayrıca bir sonraki ceza itirazınız için güvenirliliğiniz olmuş olur, çünkü her itirazınız, sonucu olumlu ya da olumsuz olarak adliye kayıtlarında tutuluyor.

EK:http://s2.dosya.tc/server9/L0geoS/EK.doc.html

link ölmüş yenilermisin sana zahmet

• selamlar..
    temmuz ayında bende internet vergi dairesinden mtv ödemek üzere giriş yaptığımda 319 tl ceza artı küsür lira faiz cezamın olduğunu gördüm.Ankara Emniyet Trafik Şubesi ile yaptığım görüşmede cezanın kendilerinin değil Konya ilinde kesildiğini öğrendim.Konya ili ilgili Trfik birimleri ile yaptığım görüşmelerde mayıs ayında Konyanın bir ilçesinde 127 km ile radara girdiğimden cezanın kesildiği söylendi.Muhtara gittim ceza makbuzu orda duruyor, güya adresime tebliğ edilmiş ancak zarf üzerinde hiç bir yazı tarih isim yok,,tekrar Konya emniyetini aradım ordan plakayı söyleyince zaten araç rengi modeli yılı çıkıyor bu senin aracın değilmi deniyor.Bende ısrarla zaten herhangi bir Trafik şubesi bilgisayarına plakamı yazsanız bu bilgilere ulaşabilirsiniz benim orda olduğumu ispat edecek resim belge radar fotoğrafı imza herhangi bir şey varmı diyorum, yok kayıtlar aylık silinir diyorlar.Ceza makbuzuna bakıyorum her trafik ekibinin kolayca ulaşabileceği adım soyadım araç bilgileri renk model yılı vs var,, ehliyet numarası boş, kimlik bilgileri boş, imza hanesi boş, tebliğ ve sürücü ile ilgili hiç bir bilgi yok..hayatımda bahsettikleri ilçeye gitmedim, orada oturan bir yakınım yok, anahtarı alıp benden habersiz kaçacak bir çoluk çocuk yakınımda yok..günlerden pazar olmasa işyeri giriş çıkış kayıtlarını sunacağım ama bahsettikleri tarih pazar, tüm gün kabristan ziyaretleri ile uğraştım ve eve döndüm tüm gün Ankarada idim.Cezayı ödemeyi bünyem reddediyor Eylül ayının başında verdim mahkemeye dilekçemde olanı biteni anlattım bakalım ne olacak.Eğer itirazım reddedilirse trafik konusunda hiç bir makama saygım kalmayacak...

• @patchwork
    Plakada bir harf veya rakam bilgisi sehven girilmiş ve size ceza o yüzden gelmiş diyeceğim ama aracın renk ve model bilgilerini de doğru olarak verdiklerine göre ortada yanlış olan birşeyler var.
    Birinci ihtimal plakanız çalınmış olabilir.
    İkinci ihtimal plakanız kopyalanmış, sahtesi basılmış olabilir.

Ek olarak radar cihazlarıyla yapılan ölçümlerde radar çıktısı oluyor, o saatte orada ihlal yapıldığı bellidir ama plaka bilgisi görevli memur tarafından girildiği için yanlışlık olmuş olabilir, mahkeme sonucunu buraya da yazarsanız bilginmemiz açısından olumlu olur, geçmiş olsun.
  • quote:

@patchwork
    Plakada bir harf veya rakam bilgisi sehven girilmiş ve size ceza o yüzden gelmiş diyeceğim ama aracın renk ve model bilgilerini de doğru olarak verdiklerine göre ortada yanlış olan birşeyler var.
    Birinci ihtimal plakanız çalınmış olabilir.
    İkinci ihtimal plakanız kopyalanmış, sahtesi basılmış olabilir.

Ek olarak radar cihazlarıyla yapılan ölçümlerde radar çıktısı oluyor, o saatte orada ihlal yapıldığı bellidir ama plaka bilgisi görevli memur tarafından girildiği için yanlışlık olmuş olabilir, mahkeme sonucunu buraya da yazarsanız bilginmemiz açısından olumlu olur, geçmiş olsun.

İlginizi için teşekkür ederim.
    Zaten benimde itiraz ettiğim husus buydu, plakayı söylediğimde aracımın renk marka model bilgilerini bana okuduklarında bunun teknik olarak çok zor olmadığını ve herhangi bir trafik polisi sisteminden görüleceğini belirttim, problem -bana herhangi bir resim belge fotoğraf sunulmadan senin aracın şu renk şu model değilmi işte o araç girmiş radara denmesi. Yaşadığım şehir olsa tereddüt ederim, durup düşünürüm, acaba? derim ancak hayatımda gitmediğim bir yerden bahsediliyor.

Neyse mahkeme sonuçlanınca buraya yazacağım tekrar teşekkürler.

• Banada 14.10.2012 de fahri müfettiş tarafından kırmızı ışıkda geçme 47/1-B maddesi hükmüne istinaden ceza kesilmiş. ceza 14.10.2012 de kesilmiş 06.11.2012 de postaya verilmiş benim elime 09.11.2012 tarihinde geçmiştir. Doğal olarak gecikme var ve bunları zaten linkdeki dilekçedede olduğu gibi aynen itirazımıza ekledik. Bugün kırmızı ışıkda kim geçmemişdirki hepimiz öyle veya böyle geçmiştir illaki, Ancak bana yazılan ceza öyle bir yerdeki acaba geçmişmidirim diye bile düşünemeyeceğim bir yer. o kavşaktan gidiş istikametinde hayatta geçmedim geçmemde zaten. Ama ne hikmetse bizim fahri müfettişimiz karısına çoluğuna çocuğunamı kızdıda hırsını bizden çıkardı bilemiyorum. Özet olarak Adliyenin yolunu sadece sabıka kaydı lazım olduğunda giden bir adamım. Tabi bu işler itiraz mitiraz adliye kolidorları bize yabancı ama sinirlendimde bi kere ne yapsam nasıl yapsam sarıldık sizin gibi internete. Biaz araştırdıktan sonra baktımki düşündüğümüz gözümüzde büyüttüğümüz kadar bir olay yok.

http://www.anamurunsesi.com/HABERLER/itiraz-edin-hakkinizi-arayin.htm

Yukarıdaki verdiğim linke girerek Dilekçeyi aynen tarihleri ve isimleri değiştirip kendi yaşadığım olaylarıda ekleyerek kendi adıma düzenledim. verdiğim linkdeki sonuçlanmış mahkeme kararınıda emsal teşkil etmesi açısından onuda masa üstüme kaydedip hem dilekçe hem emsal kararı flaşa yükledim. kırtasiyeye gidip çıktısını aldım.

Sayın volcano71 yazmış olduğu gerekli evraklarıda kırtasiyeden 2 şer fotokopisini çektirip evrakları tamamladım.

Gerekli evraklar:
    1. Dava dilekçesi
    2. Dava dosyası (Adliye kantininden temin edeceksiniz - 1 TL)
    3. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Fotokopisi (2 nüsha)
    4. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı Fotokopisi (2 nüsha)
    5. Ruhsat Fotokopisi (2 nüsha)
    6. Kimlik ve Ehliyet Fotokopisi (2 nüsha

Bunlara ek olarak verdiğim linkdeki mersin 1. sulh ceza mahkemesinin karar evrağını emsal teşkil etmesi için dosyaya ekledim.

Şimdi dedim evraklar tamam ne yapacağız? Türkiyede Trafik mahkemesi sadece Ankarada olduğu için Diğer illerdeki gibi bizde Adliyeye gideceğiz. Antalya Adliyesine gittim. Kantinden bir tane Dava dosyası aldım (50 kuruş) çıktısını aldığım dilekce ve fotokopileride içine koyup. Trafik mahkemesinin olmadığı yerlerde sulh ceza mahkemeleri baktığı için. Kantinciye sulh ceza mahkemeleri nerede diye sordum. direk devam et kardeş tam karşı kolidorda cevabını aldım. gittim karşı kolidora baktım 1. 2. 3. diye 8-10 sulh ceza mahkemesi yazısı var kapılarda. Orada gezen memura bu trafik suçlarına itiraz nereye yapılıyor dedim bana direk 5. sulh ceza dedi zaten hepsinin odası yan yana geldimmi 5. sulh cezanın kapısına hakim bayanın ismi yazıyor hafif bir tıklayıp kelleyi odanın içine sokmamla dışarı çekmem bir oldu :) Hakime hanım içerde dosyalarla boğuşuyor. Benim kellenin girip çıktığını bile farketmedi. Dedimki kendi kendime ulen olum şimdi bu dilekçeyi Hakime direkmi vereceğiz bunun bi özel kalemi bu işlerle uğraşan personel yokmu. sonra baktım odanın yanında bir oda daha ordada 5.sulh ceza yazıyor içersi kalabalık hah dedim aradığım yer burası. girdim içeri dedim cezaya itiraz dilekçemiz vardı. Dosyanın üzerini bile yazmana gerek yok dediler. Gir hakimin yanına onaylat gel. girdim hakimin yanına kadın zaten kafayı bile kaldıramıyor yoğunluktan açtı dosyayı bi kaşe bastı 2 numara yazdı aldım yan tara geçip. personele verdim bekliyorum bekledim bekledim bekledim çocuk kafayı kaldırıp niye bekliyorsun birader dedi dedim bu kadarmı bu kadar dedi e dedim takibini nasıl yapacağız dedi sonuçlanınca adrese tebliğ edeceğiz. Ulen adam bakar evraklar tamammı diye ona bile bakmıyo kerata bana soruyo tamammı evraklar diye tamam diyorum bende o kadar.

Yani arkadaşlar neden bu kadar detaya girdim? Çünkü çoğu arkadaşımız gözünde büyütüyor olayı. Dilekçe fotokopiler adliyeye gidip 50 kuruş dava dosyası ilgili sulh ceza mahkemesine gidip dosyayı bırakıp çıkıyoruz. masrafınız 50 kuruş dosya masrafı ve fotokopiler.

Şimdi bu aşamadan sonra neler olur redmi edilir kabulmü edilir red edilirse ceza faizlemi ödenir ne olur onuda sonuçlanınca bu sayfalara eklerim. Amasüreç bu kadar basitmiş bilginize:)

• @esbeyk,
    Kardeş çok güzel anlatmışsın olayı, benim ilk mesajda anlattığım olay da tam oalrak buydu.
    Hatta benim örneğim de seninkinin aynısı, kırmızı ışık ihlali idi.
    Dosyandaki evrakların eksik olup olmadığına bakılmamasının sebebi (genelde üstünkörü bakarlar) iş yoğunluğundan mütevellit, sen de dosyaların içinde boğulan hakimi kendi gözlerinle görmüşsün.
    Şevkini kırmak istemem ama dosyalar üstünkörü inceleniyor ya da hiç incelenmeden hüküm veriliyor ne yazık ki, şikâyet hakkın, dilekçe hakkın var, ama hepsi kağıt üstünde.
  • İlk mesajda ve sonraki mesajlarda verdiğim dilekçe eki sürekli siliniyor, onun için buraya direk yapıştıracağım, buradan kopyalayıp Word'e aktarırsınız, bol hukuklu günler. :D

--------------------------------------------------------------------------

SULH CEZA MAHKEMESİNE
    ........... (Suç Yeri Mahkemesi)

İTİRAZ EDEN : Tc Kimlik Numarası ve Açık Kimlik Bilgileri isim soyisim baba adı vs. ve adres bilgileri yazılmalıdır. TC Kimlik Numarası Önemli

İtiraza konu tutanağın tanzim tarihi : ....../....../2010

İtiraza konu tutanağın tebellüğ tarihi : ...../...../2010

İtiraz konusu : Suç Yeri (Örn:Kırşehir)Trafik denetleme şube müdürlüğü, .....amirliği`nin .... tarih ..... seri,....sıra no.lu trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptali hakkında.

AÇIKLAMALALAR :

1- 34 XX 111 tescil plakasına kayıtlı hususi otomobilimin; karayolları trafik kanunu`nun ....maddesi hükmüne istinaden "...." suçunun işlendiği gerekçesiyle gıyabımda kesilen ekte sunulu ...tarihli, toplam ... TL. bedelli trafik cezası tutanağı düzenlenip, .... tarihinde tarafıma tebliğ edilmiştir.

2- Yukarıda bilgileri yazılı trafik ceza tutanağı, aracımın tescil plakasına göre .... tarihinde gıyabımda düzenlenmiş ve tarafıma aylar geçtikten sonra yani ..... tarihinde tebliğ edilmiştir.
    "Trafik para cezalarının tahsilinde ve takibinde uygulanacak esas ve usuller ile kullanılacak belgeler hakkında yönetmelik"in "tescil plakasına göre düzenlenen tutanaklar için yapılacaklar işlemler" başlıklı 10. maddesi;

"Karayolları trafik kanununun 116 ncı maddesi hükümleri gereğince,
    görevlilerce yetki sınırları içerisinde tescil plakasına göre
    düzenlenen tutanaklar;

a) Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı tebligat kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili
    mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir. Hükmünü amirdir.

Söz konusu madde hükmü gereğince, düzenlenen trafik ceza tutanağının muhataba yani tarafıma tebliğ edilmesi işlemine 7 (yedi) gün içinde başlanması gerekmektedir.
    Ancak ekte sunulu tutanakta da görüleceği üzere kural ihlalinin yapıldığı iddia edilen tarih ile tebligat tarihi arasında uzun bir zaman bulunmaktadır. Tebligatın ilgili yönetmelik hükmüne göre yapılmadığı aşikârdır. Tutanak ...... tarihinde düzenlenmiştir ve açık yönetmelik hükmüne göre tebligat işlemlerinin en geç ..... tarihine kadar (tutanağın düzenlendiği tarihten sonraki 7.gün) yapılmış olması gerekirken, tutanağın tarafıma aylar sonra tebliğ edilmesi usul ve yasaya aykırılık teşkil eder.

3- Öte yandan, söz konusu ceza tutanağında belirtilmiş olan "......" suçu tarafımdan işlenmemiştir. Tutanağın düzenlendiği tarih aylar öncesi olmakla anayasa`dan kaynaklanan savunma hakkım da kısıtlanmış bulunmaktadır. Söz konusu yönetmeliğe aykırı olarak yapılan tebligat, itiraz etmemdeki haklılık gerekçelerimi de ortadan kaldıracak bir sürede yapılmıştır.

Bu nedenle söz konusu yönetmelik`in 10/a. maddesi de göz önüne alınarak yasaya aykırı olarak tebliğ edilen itiraza konu trafik tutanağında yazılı para cezasının iptaline karar verilmesi gerekmektedir. Bu konuya ilişkin olarak İstanbul 3. sulh ceza mahkemesi`nin
    22.05.2006 tarihli, 2006/129 d.iş, 2006/129k. no.lu dosyasından verilen ve ekte sunduğum karar da itirazlarım doğrultusundadır.

SONUÇ VE TALEP : Yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığım nedenlerle;

İtirazımın kabulü ile yasalara aykırı olarak düzenlenen trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptaline karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

itiraz eden
    .İsim adres..................

Ekleri :

1- İtiraza konu trafik denetleme şube müdürlüğü, ...... amirliği`nin .... tarih
    ....seri,... sıra no.lu trafik ceza tutanağı fotokopisi.

2- ..... plakalı aracıma ait iki adet ruhsat fotokopisi.

3- Nüfus cüzdanı sureti.

• Aklıma gelmişken bunu da ekleyeyim.

Daha önceden ilk mesajımda şöyle bir şey belirtmiştim...

quote:

Mahkemeye vereceğiniz cezalar için ödeme yapmanıza gerek yok, mahkemenin yoğunluğuna göre karar süreci 2-3 aya kadar bile uzayabilir, karar size tebliğ edildikten sonra, sonuç olumsuz olsa bile, mahkeme karar tebliğinden itibaren 15 gün içinde cezanızı 3/4 oranında inidirimli ödeyebilirsiniz, herhangi bir hak kaybınız olmaz.

Böyle bir şey mümkün değilmiş, siz cezanızı 15 gün içinde indirimli ödeyin, mahkeme lehinize sonuçlanırsa gidip paranızı iade alabilirsiniz, aleyhinize sonuçlandığı takdirde cezanızı faiziyle ödemek zorunda kalacaksınız çünkü.
  • bu gün radara girdim polis çevirdi evraklarımı verdim ceza yazılırken dayanamadım sordum buranın hız sınırı kaç diye 50 ama 80ne kadar ceza yazmıyoruz dediler peki ben kaçla girdim dedim 93 dediler 319 tl peki dedim aynı yolda biri önümde biri yanımda ve hemen arkamda 4 araçtık siz neden sadece beni çevirdiniz diğerlerini gönderdiniz dedim radar dalgalarıyla alakalı dedi ve acayip sinirlendim nasıl bir dalgaysa kayseride 4 araçtan sadece 06 plaka olanın hızını okumuş. İnanın ceza umrumda değil öderim ama itiraz etmek istiyorum böyle bir çifte standart olamaz ya bu radar bilgileri silinebiliyor sadece beğendiklerine ceza yazıyolar acaba mahkemede aynı gün radara takılan araçların listesini ve ceza yazılanların oranını araştırılmasını talep edebilirmiyim??? yada başka ne yapabilirim hızıma bir itirazım yok ama diğerlerine yazmadıklarına göre hatta kendilerince 80 ne kadar yazmadıklarına göre o radar bilgileri silinebiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ticeyy

bu gün radara girdim polis çevirdi evraklarımı verdim ceza yazılırken dayanamadım sordum buranın hız sınırı kaç diye 50 ama 80ne kadar ceza yazmıyoruz dediler peki ben kaçla girdim dedim 93 dediler 319 tl peki dedim aynı yolda biri önümde biri yanımda ve hemen arkamda 4 araçtık siz neden sadece beni çevirdiniz diğerlerini gönderdiniz dedim radar dalgalarıyla alakalı dedi ve acayip sinirlendim nasıl bir dalgaysa kayseride 4 araçtan sadece 06 plaka olanın hızını okumuş. İnanın ceza umrumda değil öderim ama itiraz etmek istiyorum böyle bir çifte standart olamaz ya bu radar bilgileri silinebiliyor sadece beğendiklerine ceza yazıyolar acaba mahkemede aynı gün radara takılan araçların listesini ve ceza yazılanların oranını araştırılmasını talep edebilirmiyim??? yada başka ne yapabilirim hızıma bir itirazım yok ama diğerlerine yazmadıklarına göre hatta kendilerince 80 ne kadar yazmadıklarına göre o radar bilgileri silinebiliyor

Aynen oyle. Radara giren herkesi cevirmeleri mumkun olamiyor bu yuzden tutturabildiklerine yaziyorlar. Bir de cok hizli gecenler varken az hizli olanlarla ugrasmiyorlar.

Ben bir kere radara girmistim polis cevirdi radara girdiniz dedi evraklari istedi. Orada 3 memur vardi ikisi cevirme yapiyor biri cezalari yaziyor. 2 arac cevirdiler bize ceza yazana kadar telsizden su renk su marka arac su hizda diye en az 10 tane anons geldi ama onlar gecti.

Arkadan adrese gonderdiklerini de sanmiyorum bu arada. Onu cevirme olmayan zamanda veya full kamerali sistemde yapiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.