Şimdi Ara

Trafik Kazası %100 Kusurlu Bulunmam (SS'li) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
3
Favori
2.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MaNMaX

Evet bende sağdan gelenin geçiş üstünlüğü olduğunu biliyorum o konuda haklısınız fakat ben önden yada göbekten değil arka tekerlekten darbe yedim yani ben yolu bitirdim hatta karşıya geçtim. Ki sağa bakıp araba geldiğini görmediğim için yola çıktım. Bu arkadaş çok hızlı geldi benim onun gelişine yapacak bir şeyim yoktu yani. Ordan ancak ışınlanmam gerekiyordu kurtulmam için... Bana vuran adamın hız sınırına uyup uymadığına, fren izine (ki frene basmamış bile) neden bakılmıyor da ezbere bir şekilde sağdan gelen önceliklidir deniyor onu anlamış değilim. Ben sağa bakmadan çıksam kafadan bana vursa evet haklısınız. Bu şey gibi biraz o zaman bizde sağ tarafta duralım baktık araba çıktı gaza basıp vuralım tamponu bedavaya yaptıralım :) Saçma geldi bana

hocam kamera kaydı bulup karşı tarafın hız yaptığını ispat edebilirseniz belki ozaman hakkınızı bulabilirsiniz

• Kavşak kollarında yolun birbirine üstünlüğünü gösterecek (Dur-Yolver-Anayol/Taliyol) levha yok ise, veya var fakat siz bunu kaza tespit tutanağında belirtmemiş iseniz...

Karayolları trafik kanunu 57/c-2 maddesine göre siz kusurlusunuz.

Kavşak yaklaşımını kontrol edin.Şayet eşdeğerli kavşak değilse fotoğraflayıp sigorta bilgi gözetim merkezinden sigorta şirketlerinin yeniden değerlendirmesi için itiraz edebilirsiniz

Trafik Kazası %100 Kusurlu Bulunmam (SS'li)
  • E zaten parkeden diğer araçlardan dolayı sağ tarafı göremediğini beyan etmiş...

Hem hız durumuna bakılırsa minibüs hemen durmuş kavşak ortasında bile değil. Diğer araç ise kavşağı terketmiş vaziyette.

Kavşak şayet eşdeğerliyse zaten hatalı da, hız durumu ikna edici değil

• Arka tekerden vurduysa kasıtlı vurmuştur. Fren yapmamış, hafif sola da kırsa yine kurtarırdı. Rapor hatalı. Araya tanıdık sokmuş olabilir.

• Bu resimde sağ kime göre sağ? Bu sağ nasıl anlaşılıyor?
  • dobloya göre minibüs sağdan geliyor... minibüs kendine göre sağından gelen araçla degil, solundan gelen araçla kaza yapmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kural sağdan gelenin olsa bile bu şekliyle soldan gelene %100 çıkması bana normal gelmiyor.

Konu yazarının yolu tek yön olsaydı sağdan gelen araç hiç fren yapmadan zart diye geçebilir, çünkü soldan gelen çarparsa hatalıdır. Bu kadar kolay mı.

Soldan gelen yapmamış belli, sağdan gelen araç da yol ağzında durup yolu kontrol etmemiş. Bence oluru %60—%40dı. Hatta her ikisi park halinde aracı da bir güzel tamir ettirmeli ve değer kaybını ödemelidir,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    İster arka Çamurluğundan çarpsın ister ön çamurluğundan isterse kapısından çarpsın birşey ifade etmiyor maalesef. Yaralı yoksa ve kamu malına zarar gelmediyse olay yerine polis bile gelmiyor. Tutanak tutuluyor iki taraf arasında o tutanağa bakılarak karayolları trafik kanunu maddelerine göre belirleniyor kusur. Bir mesaj üstte hocam atmış ilgili maddeyi inceleyebilirsiniz.
  • kaanozdemir46 kullanıcısına yanıt
    Keşke yazdığımı okuyup cevap verseydiniz aynı şeyden bahsettim bende .
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.