Arkadaşlar Bir çok sigorta şirketi var her birinin herkese olan iletişimi,davranışı ve memnuniyeti farklı olmuş araştırmalarıma göre. Sizce tercih edilecek sigorta şirketi hangisi ve neden ? diğer sorum ise kasko yaptırıp hasar olduğunda servise tamir masraflarını neden önce ben ödeyip sonra sigortadan tahsil ediyor ? kasko zaten garanti altına alma değil mi ?
Öncelikle anlaşmalı bir yetkili servise giderseniz sizin ödeme yapmanıza gerek olmuyor bunu belirtmem gerekir.
Bir acente olarak konuşmam gerekirse burada dikkat edilmesi gereken acentedir.
Acente poliçenin içeriğini biliyor mu?
Acente size bilgiyi doğru aktarabiliyor mu?
Acente pazarlamacı mı yoksa sigortacı mı?
Bu sorulara verilen cevaplar çok önemli.Her acente ben çok iyiyim der mesela.Burada dikkat edilmesi gereken kendisine her aradığınız zaman ulaşabiliyor musunuz?
Mesai saatleri içerisinde poliçe yapmak kolay lakin hizmet vermek zordur.
Sigortacılık hizmet sektörüdür.Pazarlama yapan kişiler yüzünden batan firmaların haddi hesabı yok.
Ben 4 farklı acentelik ile 19 firma anlaşmasına sahibim.
Lakin Sadece Anadolu , Sompo Japan , Ray , Axa , Groupama ile yerine göre Mapfre , Halk , Güneş ve Allianz sigortadan poliçe keserim.
Burada dikkat edilmesi gereken bir konu çevrenizden aldığınız yorumlar.
Mesela ;
Benim çalıştığım yerde Ahmet bey var x firma ödemesini yapmamış. Ahmet bey gece polis raporu olmadan kaza yerinden ayrılırsa ödemesi tabi yapılmaz.
Birde internet yorumları çok önemli.Lakin unutulmaması gereken bir konu var.İnternet sitelerinde bir şirket ile ilgili 500 şikayet var diyelim , siz çok fazla derken benim sadece o şirketten 4000 müşterim olabiliyor. Burada önemli olan acentedir. Çağrı merkezinde üçe basın veya beşe basın ile uğraşamazsınız , acente sizin yerinize kaza anında olaya müdahale eden kişidir.Sigortacınız acentenizdir firmalar değil.
Farklı bir konu olarak benim kendi üzerime olan aracımın trafik ve kasko poliçeleri Anadolu sigortadan. Aile üyelerimin yukarıda saydığım firmalardan.
Hizmet alıyorsunuz , hizmet alırken fiyatla birlikte kaliteye de bakmanız gerekir.
Nasıl Çin üretimi bir ayakkabı ile İtalyan üretimi ayakkabı arasında fark varsa sigorta şirketleri arasında da farklar mevcuttur.
ilginiz için teşekkürler. pm'den iletişim numaranızı atarsanız sevinirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme