Şimdi Ara

Trafikte vurup kaçtılar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Polis isteyince öyle bir buluyorki isterse çıktığı yere girsin.

Hemen polis merkezine gidecektiniz plakadan zaten hemen ulaşıyorlar.

Arkadas da bunu diyor zaten.

POLIS ISTEMIYOR ADAMI BULMAK.

Bunu falan demiyor işini telefonla halletmeye çalışmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir bayan aracıma arkadan çarptı indik bağrış,çığrış oldu bayan kaçtı...

Direk polisi aradım olay yerine geldiler,plakayı verdim tutanak tutturdum,araç sahibine ulaştılar ve ilk çevirmede zaten takılacak dedi + olarak 200 küsür tl olay yerinden kaçtığı için ceza ödedi,birde benim aracımın yapım ücretini mahkeme yolu ile sigortam ondan karşıladı.

Olay yerinden kaçması onun şirketi benim şirkete ödeyecekti ama kaçtığı için kendi ödedi + ceza yedi ve %100 suçlu olduğu için bir sonraki kasko-sigorta primini yüksek ödeyecek...

Yani polisin gelmemesi diye bir durum olamaz
  • quote:

quote:

quote:

Adam olay yerinden telefon etmis "kactiysa yakalayamayiz" demisler. Arabayi yolun ortasinda birakip karakola mi gidecekti?

Benim anladigim boyle birsey basa gelince once araci olay yerinde kipirdatmadan foto cekmek, sonra eger karsi taraf kacarsa yine araci kipirdatmadan polisi cagirip fotoyu gosterip tutanak tutmak gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar tekrardan ayrıntılı yazayım yaşadıklarımı dün gece akşamüzeri üsküdarda ışıklarda beklerken kavşakta araç geri geri hızlı şekilde gelip korna öttürmeme rağmen arada 5 metre olmasına rağmen siyah camlardan dolayı göremedi ve müzik çok açıktı herhalde sonra ön tampona çarptı hızlı şekilde sol köşe çöktü aracım fiat fiorino 2011 ve kaputta yamulunca kapıya kadar esnedi ve şöför kapısı açılamaz hale geldi.ben hemen inmeye çalıştım ama inemedim arkadaşım yanımdaydı indi çocuk çıktı araçtan 17 18 yaşında birşey baktı eyvah falan dedi ama onun araçta hiçbirşey yokmuş bugün gördüm.neyse işte ileri al dedik aracı insanlar geçsin en nefret ettiğim şey trafiği tıkamak diğer insanların ne günahı var akşam üzeri küfür yemeyelim
    neyse işte üsküdarda ahmediye camii var lcw vakıfbank ın o ara sokağa çektim çocuk arabadan inmedi kaçtı arkasından koştu arkadaşım ama ne çare :)
    derhal polisi aradık 155'i sağolsun telefondaki arkadaş orada bekleyin size dönüş yapılacak dedi
    5 dakika içinde başka bir memur orada görevli olan herhalde aradı ve kazayı sordu bende sürücünün kaçtığını ve çocuk olduğunu ehliyetsiz olma ihtimalinin %100 olduğundan bahsettim sizi bekliyorum geliyormusunuz dedim?
    hayır efendim ne gelmesi adam kaçtıysa alın arabayı evinize gidin hiçbirşekilde gelemeyiz yok öyle birşey dedi.
    sonra tekrardan 155i aradım gerçektende gelmiyormuş karşı taraf kaçtıysa biz plakayı takip ediyoruz dediler.iyi dedim eve gittik işte durumu avukat arkadaşıma bildirdim rahat ol hiçbir yanlış yapmamışsın sen plakayı aldıysan şahidin varsa herşekilde ona dava açarız merak etme dedi.

sabah oldu erkenden kalktık gittik ceza mahkemesine bağlarbaşındaki orada kapıda duran polise durumu anlattık kardeşim artık yapıcak bişey yok milette biliyormu ne vuran kaçıyor sizde vurun kaçın başka yapıcak bişey kimse peşine düşemiyor dedi :D biz şok tabi
    neyse dedi isterseniz gidin şikayetçi olun dilekçe doldurun ama bişey olmaz boşu boşuna uğraşırsınız hem manyakmısınız kaskonuz varmış gidin yaptırın dedi
    biz ne kadarda karşı taraf çocuktu ehliyetsizdi desekte oralı olmadı kimse sorun bizim neden peşinde koştuğumuzdu ve bu çok komik gibide gülüyorlardı :)
    Başka mahkemeye gittik sulh ve hukuk'a orada ise eğer şahit varsa 600 tl para yatırıyorsun onlar peşine düşüyor sonra dava açıyorlar adamı yakalamak için fakat bu yaptığın masrafları almak içinde 2.bir dava açmam gerekiyormuş abi manyakmısınız hiç uğraşmayın paranızı sokağa atın daha iyi oradaki görevli
    biz tabi lanet olsun böyle adalete allah belasını versin diyerek çıktık gittik.
    tekrardan bağlarbaşına gittik ceza mahkemesine dilekçe doldurduk şikayet olduk durumu izaa ettik verdik kağıtı cumhuriyet savcılığına her ne kadar polis gülsede abi peşine düşücez görüceksin dedik
    tabi bir yandan bu adam kesin arabayı sakladı polisler dedi ya plakayı aldık takipteyiz :) avukatım diğer yandan karşı tarafın plakasından poliçesini sordurtmuş bursada trafik poliçesini yaptırdığı yeri bulmuş krediyi çektiği bankaya ulaşmış bir şekilde adamın telefonu alıp arıyor ve durumu izaa ediyor.Kişi ise vurup kaçan çocuğun babası esnafmış eminönünde demiş avukatıma kardeşim adammı öldürdük ne var niye hemen şikayetçi oldunuz bizim arabada bişey yok oğlum durmuş kimse gelmemiş sizinkiler kaçmış gitmiş şikayeti çekin numarayı ver ben konuşucam aracın sahibiyle vs. demiş
    ben aldım numarayı aradım adamı 40 45li yaşlarda bir adam bana diyor çocuk söyledi çarpmış size ama birşey yokmuş sizde durmamış gitmişsiniz gibisinden.durumu izah ettim göz göre kaçtığını savcılığa şikayet ettiğimizi
    kendisi lütfen anlaşalım yapmayın ne kadar masraf söyleyin yaptırırız ben ne lazımsa gelicem ehliyet ruhsat getireyim gibisinden konuşmaya başladı o zaman %100 anladım çocuğun ehliyeti yok :)
    akşam 8 gibi buluştuk babasını beklerken aynı arabayla küçük çocuk geldi utanmadan.ehliyetini ver diyorum abi ben ehliyeti kaptırdım 2 kere kaza yaptım poliste ben ehliyet demezmi.Bir yandan dedim çağırayım polisi alsın götürsün ama işte daha arabamı yaptırmamışım diyorum diğer taraftan
    anlayacağınız ne babası uslanmış nede çocuk herşeye imza attılar tüm masrafları karşılayacaklarına dair bakalım yarın açıksa gidicem yoksa pazartesi.
    demek istediğim çocuk alanen arabayla geziyor köprüden geçiyor üsküdara geliyor polis plakasını bulamıyor bile..
    eğer başınıza böyle kaza gelirse adamı tutun fotoğraf çekin derhal onun plakasını arabasını.adamın ruhsatını alın gerekirse eğer kaçarsada direkt olarak yaralanmalı kaza olarak bildirin gidin doktora rapor olun yazıyorlar istediğiniz gibi
    o zaman polis ilgileniyor ilgilenmek zorunda biz yaralanma yok dedim polis ee ne aradınız dedi yahu

• quote:

quote:

quote:

quote:

Adam olay yerinden telefon etmis "kactiysa yakalayamayiz" demisler. Arabayi yolun ortasinda birakip karakola mi gidecekti?

Benim anladigim boyle birsey basa gelince once araci olay yerinde kipirdatmadan foto cekmek, sonra eger karsi taraf kacarsa yine araci kipirdatmadan polisi cagirip fotoyu gosterip tutanak tutmak gerekiyor.

Arabayı yolun ortasında neden bırakıyorsun?

Fotoğrafını çek polis gelmiyorsa karakola git bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 5 Ocak 2013; 0:28:01 >

• Benzer bir olay 4-5 sene önce başımıza gelmişti. Araç bize yeşil yanarken, kırımızı ışıkta durmayıp hızlı bir şekilde sol taraftan çarpmıştı. Sonra durdu indik, tam arabaya bakıyorduk hareket edip kaçtı. Neyse hemen polisi aradık, araç vurdu ve kaçtı diye. Daha sonra, ekip gelmesini bekledik. Neyse geldi, tutanak falan tutuldu. Sonra sabaha doğru aracı bulmuşlar ve karşı taraf hatalı olduğu için kaçtı aynı zamanda tüm masrafları karşıladı. Keşke orada hiç hareket etmeden bekleyip, polisin gelmesini bekleseydiniz ya da tutanak tutsaydınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AERN -- 5 Ocak 2013; 1:14:35 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Her kaza yapan foto cekip karakola gidip sallasin su plaka bana vurdu kacti diye. Olur mu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Her kaza yapan foto cekip karakola gidip sallasin su plaka bana vurdu kacti diye. Olur mu?

aracların fotografını cekebildikten sonra neden olmasın?
    diger aracın fotosunu alamadıktan sonra foto cekmenin ne anlamı kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D5240269 -- 5 Ocak 2013; 10:23:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AERN

Benzer bir olay 4-5 sene önce başımıza gelmişti. Araç bize yeşil yanarken, kırımızı ışıkta durmayıp hızlı bir şekilde sol taraftan çarpmıştı. Sonra durdu indik, tam arabaya bakıyorduk hareket edip kaçtı. Neyse hemen polisi aradık, araç vurdu ve kaçtı diye. Daha sonra, ekip gelmesini bekledik. Neyse geldi, tutanak falan tutuldu. Sonra sabaha doğru aracı bulmuşlar ve karşı taraf hatalı olduğu için kaçtı aynı zamanda tüm masrafları karşıladı. Keşke orada hiç hareket etmeden bekleyip, polisin gelmesini bekleseydiniz ya da tutanak tutsaydınız.

anlamıyorsunuz sanırım artık polis gelmiyor karşı taraf kaçtıysa tutanak tutamıyor bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kevinsert

quote:

Benzer bir olay 4-5 sene önce başımıza gelmişti. Araç bize yeşil yanarken, kırımızı ışıkta durmayıp hızlı bir şekilde sol taraftan çarpmıştı. Sonra durdu indik, tam arabaya bakıyorduk hareket edip kaçtı. Neyse hemen polisi aradık, araç vurdu ve kaçtı diye. Daha sonra, ekip gelmesini bekledik. Neyse geldi, tutanak falan tutuldu. Sonra sabaha doğru aracı bulmuşlar ve karşı taraf hatalı olduğu için kaçtı aynı zamanda tüm masrafları karşıladı. Keşke orada hiç hareket etmeden bekleyip, polisin gelmesini bekleseydiniz ya da tutanak tutsaydınız.

anlamıyorsunuz sanırım artık polis gelmiyor karşı taraf kaçtıysa tutanak tutamıyor bu kadar basit.

Benim cidden anlamadığım nokta, hem arabama zarar verecek hem kaçacak sonra ? Ne olacak ? Bence bu durumda araç yerinden kaldırılmadan fotoğraflar çekilmeli ve yetkili sigorta şirketi aranarak detaylı bilgi alınmalıdır. Bence mutlaka bir hukuksal yolu vardır. Yani olay yerini terk etmek v.b. gibi mutlaka bir yaptırımı vardır. Bu kadar basit değildir.

• benzeri benimde başıma gelmişti, park yerinde sol ön çamurluğu çökertmiş kaçmış, vatandaşın biri sağolsun plakayı yazmış sileceğe sıkıştırmış gece vakti bende bu plaka ne diye uyanamadım olaya. Sabah görünce çöküğü plaka anlam kazandı tabi, ertesi gün polise bildirdim ifade filan verdim tabi bilmiyoruz o zaman bu gibi durumlarda ne yapılacağını.

Polisin dediği şuydu kaçmış olsa dahi hemen haber verin tutanak tutulsun fotoğrafını çekin etrafta şahitlik edecek biri, mobese, atm, market vs. görebilecek kamera varmı tespit edin ispatlı olabilecek bir durumsa kolay halloluyor, diğer türlü sadece ifade alınıyor ve büyük ihtimal havada kalıyor.
  • quote:

quote:

yaralanma var denir ise gelmek zorunda diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

quote:

quote:

evet yaralanma var ise poliste onu sordu zaten yok dedik gelmiyoruz o zaman kural böyle dedi kapadı telefonu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

quote:

quote:

evet yaralanma var ise poliste onu sordu zaten yok dedik gelmiyoruz o zaman kural böyle dedi kapadı telefonu

benzer olay çeşmede başıma geldi. vurup kaçtılar araca. o anda sivil ekip varmış kaçan aracı takip etti ama yakalayamadı. sonra polisi aradık yaralanma falan yoktu Allah'a şükür polis geldi tutanak tuttu imzalattı sonrada ne aradı ne sordular. Polis eğer senin arabana çarpıp kaçan adamı bulup karşına dikemiyorsa neden var ki? Siz siz olun sağ salim arabanızla evinize dönmeye bakın. Bu ülkede trafikte haklıyım haksızım işine asla bulaşmayın.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.